Šta je novo?

Mobilkom Austria

samo da kazem da je neozbilnjno za bilo koju firmu, a kamoli za mobilnog operatera da je sajt nemoguce naci preko gugla uz pomoc najrazlicitijih key wordova... to je valjda prva stvar koja treba da se sredi kada se pocinje komunikacija sa korisnicima

"vipmobile serbia" - jes' da ce ti ponuditi da ispravis na "ripmobile serbia" :-devil-: ali je na vrhu ;)

P.S.
Nego, jedno pitanjce za 'insajdere' i informisane ljude:
Imaju li oni po ugovoru neki dead-line za pustanje mreze u pogon? (kao sto su imali ono 6 meseci od dobijanja tendera da puste prezu u rad)
(pod "rad" mislim na pustanje u rad, a pod "pogon" mislim na mogucnost koriscenja iste od korisnika)

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto nekima toliko smeta ugovor o nacionalnom romingu.
Setite se samo koliko je vremena Telekomu i Mobtelu trebalo da dodju do ovog procenta pokrivenosti koji sada imaju.
Pa niste valjda ocekivali da prvo pokriju 90% stanovnistva baznim stanicama, pa da onda krenu sa radom. To je skroz izvrnuta logika. Slazem se da je broj baznih stanica koji sada imaju mali i da ih je u startu trebalo biti vise, ali u trenutku kada su svi navikli da gde god odu imaju signal, mislim da drugacije nije moglo.
A razmisljajuci o ovoj odluci, treba i imati na umu, koliki procenat korisnika ima treci operater na trzistima Evrope.

telekomu je trebalo samo toliko da konkurencija (a ko drugi) napravi prvi korak i krene da pokriva autoputeve. Odmah potom je i telekom krenuo da siri mrezu pokrivenosti. Posto tada ('98me 99-te) nije bilo bas toliko para kolko problema, mobtel se sirio u jednom pravcu, a telekom u drugom...Ovo pisem po secanju, ali kolko se secam mobtel je prvi pokrio autoput NS-BG i jos neke, pa tek kasnije telekom itd...

hmmm...lepo ste ih kreditirali, 50.000 korisnika puta 100 dinara, na mesec dana, bez kamate :) 5 miliona dinara, lepo, nema sta. Verovatno ce prodati i vise (ako vec nisu).

Eto, a oni zauzvrat dadose 50.000 x 1000dinara kredita tj 50 miliona dinara a treba da daju jos i 1000 besplatnih mobilnih telefona nokia/samsung kako su najavili - e bas su zli ti iz Mobilkoma :D ;)

Eto, a oni zauzvrat dadose 50.000 x 1000dinara kredita tj 50 miliona dinara a treba da daju jos i 1000 besplatnih mobilnih telefona nokia/samsung kako su najavili - e bas su zli ti iz Mobilkoma :D ;)

Pa nisu oni dali 1000din... nego su dali da moze da se prica u tom iznosu... da bi mogli da testiraju mrezu... zar to nije najlaksi nacin... sigurno oni nisu dobrotvorna organizacija...

Pa nisu oni dali 1000din... nego su dali da moze da se prica u tom iznosu... da bi mogli da testiraju mrezu... zar to nije najlaksi nacin... sigurno oni nisu dobrotvorna organizacija...

Pa sto, jel malo da dobijes 1000din kredita da razgovaras na kartici koju si platio 100 dinara? I iskreno bas me briga dal` ce oni da testiraju mrezu ili nece i sl, ja cu u svakom slucaju iskoristiti tih bonus 1000 dindzi i ako mi se svidi nastaviti da koristim karticu, a ako ne jednostavno karticu u djubre i to je to. A tih 1000 telefona koje su najavili da ce da podele, ce valjda i da podele, zar to nije poklon? I ne kazem ja da su oni dobrotovorna organizacija i da to rade zato sto im je dosadno pa nemaju preca posla u zivotu :D nego jednostavno moraju da urade sve sto mogu da privuku nove korisnike, sto je daleko tezi i zahtevniji posao nego sto su imali mts a pogotovo Telenor koji je kupio gotovu 063 mrezu sa velikom bazom korisnika, a ovi pocinju od nule.
I sad mi umesto da budemo optimisticki nastrojeni sto ce na polju mobilne telefonije ipak biti veca konkurencija, ovde kukumavcimo kako im eto trenutno ne radi sajt najbolje, kako je to opsti skandal sto oni jos uvek nisu poceli sa radom i kako zaboga ne znamo 100% sigurno da li ce to biti za 3 ili 10 dana i sl. Bitno je po meni, da je treci operater tu , konacno, i da je neko iz inostranstva uopste odlucio da investira neke ozbiljne para u ovu nasu drzavu uprkos aktuelnoj situaciji i ociglednoj politickoj nestabilnosti. Otvorena su nova radna mesta i gomila drugih firmi koja saradjuje sa njima imace koristi od toga i verovatno i sami prosirivati posao u buducnosti i otvarati nova radna mesta. E ja se iskreno nadam, da ce se to desiti i na polju fixne telefonije pa da imamo ne 2 nego 5 operatera pa da mozemo k`o ljudi da biramo za svoj novac kome cemo da placamo usluge i da biramo pakete koji nam najvise odgovaraju. Imam neke prijatelje u Italiji, pa su oni par puta menjali fixnog operatera dok nisu nasli onog koji im najvise odgovara -- jedni daju recimo popust na medjugradske pozive , drugi na medjunarodne, treci daju i beslplatan net pridei sl, ako ti treba novi dodatni broj samo nazoves i u roku od 24h ti sve bude sredjeno i zavrseno... Jos pre neke 3 ili 4 godine imali su kod njih onu foru da familija uzme brojeve na post paidu pa da svi medjusobno razgovaraju za 0eur a i da dobiju telefone po nekoj totalno ok ceni...E to ja zelim da se desi ovde a ne da po mnostvu stvari budemo crna rupa Evrope i da nas ovaj nas nesreci Lelekom :D dere jos 100godina posto im se ionako moze :mad: jos uvek...

To sto ti hoces nece biti skoro u Srbiji... zapravo, pitam se hoce li IKAD biti u Srbiji :d

Sto se mene tice, kakav god VIP bio, konkurencija su, koliko toliko. Sto znaci da ce i moj provider da se potrudi da zadrzi svoje korisnike i privuce nove, da bi dalje, logicnim razmisljanjem dosao do zakljucka da to znaci povoljnije stvari za mene :D

Aj postujte kad proradi . Mrzi me da stalno menjam karticu :d

Pa sto, jel malo da dobijes 1000din kredita da razgovaras na kartici koju si platio 100 dinara? I iskreno bas me briga dal` ce oni da testiraju mrezu ili nece i sl, ja cu u svakom slucaju iskoristiti tih bonus 1000 dindzi i ako mi se svidi nastaviti da koristim karticu, a ako ne jednostavno karticu u djubre i to je to. A tih 1000 telefona koje su najavili da ce da podele, ce valjda i da podele, zar to nije poklon? I ne kazem ja da su oni dobrotovorna organizacija i da to rade zato sto im je dosadno pa nemaju preca posla u zivotu :D nego jednostavno moraju da urade sve sto mogu da privuku nove korisnike, sto je daleko tezi i zahtevniji posao nego sto su imali mts a pogotovo Telenor koji je kupio gotovu 063 mrezu sa velikom bazom korisnika, a ovi pocinju od nule.
I sad mi umesto da budemo optimisticki nastrojeni sto ce na polju mobilne telefonije ipak biti veca konkurencija, ovde kukumavcimo kako im eto trenutno ne radi sajt najbolje, kako je to opsti skandal sto oni jos uvek nisu poceli sa radom i kako zaboga ne znamo 100% sigurno da li ce to biti za 3 ili 10 dana i sl. Bitno je po meni, da je treci operater tu , konacno, i da je neko iz inostranstva uopste odlucio da investira neke ozbiljne para u ovu nasu drzavu uprkos aktuelnoj situaciji i ociglednoj politickoj nestabilnosti. Otvorena su nova radna mesta i gomila drugih firmi koja saradjuje sa njima imace koristi od toga i verovatno i sami prosirivati posao u buducnosti i otvarati nova radna mesta. E ja se iskreno nadam, da ce se to desiti i na polju fixne telefonije pa da imamo ne 2 nego 5 operatera pa da mozemo k`o ljudi da biramo za svoj novac kome cemo da placamo usluge i da biramo pakete koji nam najvise odgovaraju. Imam neke prijatelje u Italiji, pa su oni par puta menjali fixnog operatera dok nisu nasli onog koji im najvise odgovara -- jedni daju recimo popust na medjugradske pozive , drugi na medjunarodne, treci daju i beslplatan net pridei sl, ako ti treba novi dodatni broj samo nazoves i u roku od 24h ti sve bude sredjeno i zavrseno... Jos pre neke 3 ili 4 godine imali su kod njih onu foru da familija uzme brojeve na post paidu pa da svi medjusobno razgovaraju za 0eur a i da dobiju telefone po nekoj totalno ok ceni...E to ja zelim da se desi ovde a ne da po mnostvu stvari budemo crna rupa Evrope i da nas ovaj nas nesreci Lelekom :D dere jos 100godina posto im se ionako moze :mad: jos uvek...

lepo si mu rekao (bas ti je tecan engeski nadam se da te je razumeo).

Nadam se, a trebalo bi da im pocnemo da pricamo ko ljudi onako gospodski!!!
Navijam za VIP. Zdravo (citaj jeftino) je za nas korisnike nova konkurencija koju dobijaju (ispravka dobili su) telekom i telenor.

Zanimljivih komentara ovde covek moze procitati...
Jesam za trzisno poslovanje, i da svako gleda svoje interese i profit, te da se domaci proizvodi i usluge nateraju da prate strane standarde, tako da mi je cela ova prica o tome da li je neki operater nas ili ne deplasirana. Ali svakako nije lose razmisliti (kada ste vec dosli do ovoga) kuda pare idu... Istina je da nikako nije sve jedno da li ostaju ovde ili idu preko Alpa negde... mozda cak do Skandinavije. :wave: I pored toga, treba svako da sebi odabere ono sto mu najvise odgovara, i svakako da postoji mogucnost da se zahteva :) od onih koji pruzaju usluge da se prilagodjavaju nasim potrebama. Pa bili oni nasi ili strani. Ukoliko nasi uspeju da prate trziste ostaju, inace gube i na domacem terenu...
Ovo sve uz ogradu da Telekomove pare nikako nisu nase pare. Platu primam iz Trezora Republike Srbije, a njega nikako ne puni Telekom Srbije.
Sto se tice kupovine Telekom Srpske, ovo opet nikako nije tracenje NASIH para. A svakako trebalo bi da nam je barem malo drago sto jedna nasa kompanija moze tako nesto da uradi i da postoji mogucnost da nasi preduzetnici sa sopstvenim kapitalom (u svakom pogledu) napreduju na drugim trzistima. Mislim da ce ta transakcija na globalnom nivou i dugorocno gledano NAMA samo dobra doneti. Zato ne bih tako srpski pljuvao po tome...

Poslednja izmena:

aha, a jel radi to a ? :) pitam se cemu to sluzi , a uz to i ne radi LOL. Brate, ala ste vi lakoverni, to sto ste vi platili 100 dinara , a oni vam poklanjaju 1000, verujete mi, oni tu zaradjuju, ne gube. Tih 1000dinara vaseg telefoniranja njih kosta 10dinara...ako i toliko. + sto im pravite besplatnu reklamu guzvom u prodajnim mestima + ostali vidovi reklamiranja...veruj mi, znam sta pricam, postoji mnogo kompleksnija racunica iza tih 1000 "besplatnih" dinara, tj 900, 100 ste platili. Najpribliznije realnosti je da ste ih kreditirali sa 100dinara zivog kesha, opipljive pare itd., a zauzvrat niste jos ni uslugu dobili. Nemam ja nista protiv, samo vi kupujte, uostalom ljudi koji kupuju i placaju prepaid impulse su uvek i bili ovce za sisanje u Srbiji NHF. To je naj neisplativije telefoniranje, samo onaj ko ne zna da izvuce racunicu na duzi period moze da kaze da je to "povoljno".

u zdravlje :wave:

PS,. 100 telefona iz najnize i najgore serije, koji ce mozda nekom i koristiti, ali vama/nama iz benchmark zajednice ne znace nista i skupljace prasinu. Sta je 100 telefona sa nabavnom cenom od 20e za komapniju koja je samo dozvolu platila 320 MILIONA EVRA ?!

Poslednja izmena:
E pa sad i ti malkice preterujes! Dali radi? Za sada ne. To si u pravu. Kada ce poceti to ne znamo ali ako verujemo ciki sa one strane zice "u najskorije vreme". A da njih tih "nasih" 1000din kosta 10 i nisi. Ipak oni placaju MTS-u milionce mesecno imali oni ili ne bilo kakvog saobracaja. A tih 100 din sto smo dali nas niko nije puskom terao da idemo... Boze moj jedno pice u kafani a dobicu priliku da smanjim racun kod mobtela za 3 ili 4 puta tih 100 dinara a usput cu njima pomoci da razviju konkurentnu mrezu koja ce sadasnje oeratere najverovatnije naterati da ubace neke pogodnosti koje ce mi opet, u dogledno vreme, smanjiti racun. (osim ako ne ispadnu sise pa da puste saobracaj 30.7 a ja do 31.7 treba da iskoristim taj kredit)

PS- sto ce tice poklon telefona, poklonu se u zube ne gleda :d I da ga dobijem mozda ga zadrzim, malo verovatno vec imam dva. Ali cu ga dati nekome kome ce sluziti za pricu i koji SMS i taj iz najnize klase kome baterija uz akanje drzi 5+ dana a ne ko ovim novim 10 mega piksela, 45 milijardi boja, 739 MB igrackama koje ako dva dana ne vide uticnicu mogu da sluze ko hladno oruzije :D

Poslednja izmena:
skroz se slazem
ja sam recimo na postpaid-u i moj mesecni racun je reda 1000din.. ja tom karticom ne dobijam nista... posto tih 1000din mora i ovako i onako da platim.... meni je smesno da neko stedi telefon kada treba da prica sa drugima i da nagrne odjednom kao da komunicira kada mu poklone 1000din... to nikom ne ide za pohvalu...

Poslednja izmena:
...ok, navali narode ! :d

PS. Meni je stabilnost u komunikaciskim sredstvima veoma bitna, zapravo krucijalna za obavljanje posla. Menjanje broja telefona u mom slucaju bi moralo bude opravdano mnogoooo boljom ponudom od 1000 din na 100din kupljenog. Ja 1000din vasih prepaid razgovora zduvam za 2 dana. Vasih 100 din ne pomaze razvijanju konkurencije, mojih 1000 din sto zduvam za 2 dana njima treba, ne vasih 100 dinara... Od vas se placaju racuni, a od ljudi kao ja se zivi i ostvaruje profit. Od vas se pravi reklama za mlade. To je to.

PPS. Zvucao sam jako sarkasticno pa moram da pojasnim :) Interne mreze, one, 100 borjeva za jednu firmu sa po 2 din razgovora medju korisnicima, paketi koji daju ogromne popuste na velike pare (tipa 2000 din pretplata od koje nekada ostvaris sve pa platis jos 1000, a nekada ne ostvaris ni 500), od toga oni zive, zato je na prepaidu cena razgovora u startu veca. Svako ima svoje potrebe, medjutim kod ljudi gde potrebe osciliraju izmedju 500 i 5000din mesecno prepaid ne igra nikakvu ulogu. Oni to znaju, znaju da im trebaju biznis korisnici, stabilnost itd. Od baba koje dopunjavaju kredit jednom u 3 meseca za po 200 din se ne zivi, niti te babe pomazu "trecem operateru". Tako ni vas 50.000 koji cete dobiti 1000 din za 100 din njima ne znacite puno sa finansiske strane, niti im pomazete pri "konkuretnosti". Vodafone je jedan od najskupljih mobilnih operatera u svetu, gde god sam bio bili su najgori sa ponudom, ne vidim zasto bi ovde (na duge staze) bili bolji. Zato su i rekli da hoce deo trzista, a ne da budu vodeci operateri. U kojoj god zemlji da sam bio uvek je neki nacionalni operater iamo bolju ponudu i nize cene od vodafona, a bio sam u preko 20 zemalja sveta. Sa vodafonom sa se dva puta zezno, a treci put NECU :) Navuci ce vas u startu, dace vqam telefone, posle ce dici cene i bice kuku-lele...

PPPS:

kao sto je vec neko rekao: dali ste 100 din za stapic na kome ce se posle izvesnog vremena naci veci sladoled nego onaj koji ste mogli odma pojesti za 100 dinara. Genijalno.

Poslednja izmena:
skroz se slazem
ja sam recimo na postpaid-u i moj mesecni racun je reda 1000din.. ja tom karticom ne dobijam nista... posto tih 1000din mora i ovako i onako da platim.... meni je smesno da neko stedi telefon kada treba da prica sa drugima i da nagrne odjednom kao da komunicira kada mu poklone 1000din... to nikom ne ide za pohvalu...

dok sam kucao prethodni post ti si editovao svoj, znajuci te iz postova i pretpostavio sam da se samnom slazes, a ne sa "bruyoni"-jem. I ja sam na to upravo mislio. Meni je pretplata za pro200 1060 i nesto din, za te pare ja pricam 200 i kusur minuta mesecno , imam besplatne poruke i komuniciram sa ljudima. Pre toga sam bio na mobipro 90 i potrebe koje ja imam su me kostale na tom paketu oko 3000 din, sada isto to ostvarim za oko 1300din. Na prepaidu (racunao sam) bi me kostalo oko 5600 i kusur dinara. Ne mogu i ne zelim da se suzdrzavam da nazovem klijenta, ili druga radi dogovora u dogledno vreme i da ciganim na varijantu "jel imas neki fiksni" kad jednostavno treba da obavim razgovor, zavrsim posao itd. Meni treba informacija odma - oces- neces, kolko ? - tolko. Kraj. Dogovoreno, a ne da ja cekam da ja ili on bude pokraj fiksnog za 3-4 sata (recimo ja sam na auto putu) da bi sa njim *****ko nesto i razvalcio. Imam pametnija posla, makar mi i bilo dosadno. Mozda je ovo malo neprikladno za mladje generacije kojima telefon sluzi isklucivo za cimanje oko nalazenja u gradu, ali opet kazem - od njih se ne zivi niti profitira kao od nas koji se hvatamo u razgovore od 10 minuta 10-tak puta dnevno + 20 kratkih razgovora itd. Mene interesuju ponude (a ne sam mene vec ceo poslovni svet u Srbiji) koje ce mi na takav rezim telefoniranja dati pogodnosti. I opet kazem - od poslovnog sveta i od sveta koji pravi 20+ minuta dnevno se zivi, a ne od cimaca koji vijaju 1000 din za 100 din kartice...

Bolje sto je nisi uzeo. Zeznuo bi se kao mi. Sta mi bi pa da je kupim?... Evo sad sam zvao ove u Vip i rekao im da su raskrinkani. Njihove podle namere nece biti realizovane.

E vala ako :D , dobro si im rekao :D Nece oni zlikovci :d nama tu da uvode konkurenciju na polju mobillne telefonije i ne daj boze ponude neke nove pogodnosti i nize cene :D

Btw, smatram da je ovo pojavljivanje novog operatera, kao sto vec rekoh, postiglo samo pozitivne efekte na celo nase mobilnotelekomunikaciono :D trziste. Inace ja licno koristim i 063 i 064 mrezu dugo vremena i trenutno je zaista primetna njihova aktivnost da se "dodvore" takoreci svojim korisnicima raznim novim paketima. dodacima, akcijama i sl , sto meni kao krajnjem korisniku apsolutno odgovara - nekome mozda ne? Da sacekamo lepo pocetak rada Vip mreze i da vidimo njihove ponude za pre paid i post paid pakete pa onda da se otvori nova tema Vip Vs Telenor Vs Mts pa da tamo padne pljuvacina ;) o tome ko je skup, neisplativ, nekonkurentan, neljubazan i sl :) A za ove sa puno para nova soba - Ima se, moze se ;)

Poslednja izmena:
Koliku ste frku napravili, narucito gx-x, oko 100din. to je stvarno za svaku (ne)pohvalu. Ovo treba da bude tema u kojoj bi se trebala nalaziti informacije o vip-u, a ne o tome ko je kupio ili ne vip karticu za to moze i anketa da posluzi. gx-x drago mi je sto tvoj mobilni telekominikacioni operater na tebi zaradi 15k din vau to stvarno predstavlja citivu desetinu promila zarade tog operatera mesecno seticete se za godisnjicu kompanije slanjem cestitke (citajte racuna) na kucnu adresu :)
Postpaid ce poceti 6 meseci nakon komercijalnog starta za prepaid, cinimi se da tako pise u licenci.
Treba nam i cetvrti mobilni operater, ali pre svega drugi fiksni operater.

Bas tako. To sto je neko dao 100 din da bi razgovarao za 1000, to je njegova stvar. Svako sebi zeli najbolje i da sto bolje prodje. Pa zasto Telekom/Telenor ne ponudi tako nesto, neki bonus da da? Mozda zato sto su nam "prijatelji"? Kada se vec hvale koliko su veliki i koliki je procenat korisnika kod njih, valjda mogu da misle i na ostale koji nisu kod njih, pa da ih privuku. Krivo vam je sto je neko dao 100 din i sto ne zna da li ce poceti ta mreza da funkcionise za dan/dva/pet? Pa u svakom slucaju ce jednom krenuti i ljudi ce moci da iskoriste taj poklon. Ja licno nisam kupio tu karticu jer je nije bilo kada sam bio u Beogradu, a posto sam zurio, nisam mogao da obilazim da trazim. Da je bilo, uzeo bih je.
I naravno postoji dosta ljudi u Srbiji koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i njima znaci svaki dinar, a kamoli 900 dinara poklona.

ALO BRE! I ti i Diabolique... :d
Ljudi vi ste možda došli di te jartice.
Ja svako jutro kada krećem na posao obiđem 4 trafike uz put i više ne moram ni da pitam prodavce, samo vrte glavom levo-desno kad me vide!
Ako je taj operater neki "svetski" a ne "kokošar" kakva 2 već imamo, što ne pusti u prodaju više tih kartica? Gde ja da je kupim?
Znači i to su istte jajare kao Telekom i Telenor. Uostalom, i vi će te to sami shvatiti kroz par meseci kada više ne bude tih promotivnih perioda nego cene budu iste kao i sada... ;)
Pozdrav!

P.S. gx-x je u pravu makar za 80% onoga što je rekao! ;) Samo treba realno sagledati stvari.

Poslednja izmena:
ja mislim da gx-x reaguje ovako jer svi imate stav kao da ste zaje*ali austrijance time sto ste dobili 900din price i kao da su oni bilo sta ZAPRAVO poklonili. Ovo jeste jedina stvar koju moze novi operater da radi i svakako je pozitivno, ali redovi, izlivi ljubavi prema mobilnom operateru, neizmerna sreca itd.... mislim ozbiljni smo svi ljudi...

ps. u kapitalizmu, niko nista ne poklanja, sve sto neko ponudi je nacin da se dodje do profita i morate sve kroz to i da gledate

Meni je predivan zenski glas rekao da se strpim i da cu da vidim da ce biti fantasticna ponuda. Jedva cekam!! A inace, i telekom ima ponude do odredjenog perioda, recimo prica za 0 din u prepaidu sa jednim brojem za 120 din + PDV traje dva-tri meseca.

Znaci ovde se i dalje masi poenta cele price... Nije ovde uopste poenta tih 1000 din i da je neko nekoga zaje*ao i preje*ao... Naravo da VIP nije humanitarna organizacija i da im je na prvo mestu uvecavanje baze korisnika a samim tim i profit. I nije poenta price ljubav prema VIP mrezi nego jednostavno pozitivan efekat pojavljivanja treceg operater na nasem trzistu a samim tim nove i povoljnije usluge postojeca 2 operatera usled pojavljivanja novog "igraca" na sceni. Pa samo pogledajte nove ponude Mts-a i Telenora, a evo bas sam cuo na vestima pre par minuta da ce Telenor za ovo leto da smanji cene roaminga za 6 najcescih turistickih destinacija gradjana ove zemlje za 30% a za CG ce valjda da bude ista cena kao nacionalni pozivi... Bice takvih i slicnih akcija jos u buducnosti i to i od strane Mts-a i Telenora i naravno Vip-a... E to je poenta cele price, da ce nama korisinicima da bude bolje nego sto je bilo do sada u svakom slucaju i zato su se ljudi obradovali i imaju pozitivan stav. Svako ce da koristi usluge operatera cija mu ponuda najvise odgovara, a ako se Vip pokaze kao ok i ako mi njihove usluge budu odgovarale, naravno da cu koristiti svoj Vip broj, a u protivnom kao sto sam vise puta rekao - kartica u djubre i kraj.

Da pomognes stranoj firmi? Pa zar nije fora da pomognes domacem Telekomu i da te pare kojima ti pomazes odu u nas budzet a ne da odu iz zemlje tamo nekim multimilionerima..

DA POMOGNEŠ TELEKOMU !? Izvini na grubim rečima ali da li si ti normalan, pa da pomažeš Telekomu, da li govorimo o istoj onoj firmi koja nas pljačka decenijama, zaje*ava nas za naše pare, dere na internetu ko nijedna multinacionalna kompanija, ukida VoIP, cima provajdere, baca naše pare na Telekom Srpske...spisak je jako dugačak, mogao bi ovako do jutra, ali samo još malo, radio sam tamo neko vreme preko studentske, sasvim dovoljno da vidim koliko je to gomila nesposobnjakovića i neradnika (kojih usput ima tri puta više nego što je potrebno) koji samo troše naše pare... NJIMA NEMA POMOĆI, a ja ću uraditi sve da im odmognem, jer oni to meni rade već jako dugo... A te gluposti, kao naš je, mislim odrastite počnite da razmišljate, ako te neko pljačka zar je bitno čiji je!!!

Bravo care :) ;)

I ja znam nekoga ko tamo radi.... sta reci - 90% zaposlenih mi njivu ne bi oralo a kamoli radilo u IT sektoru najvece domace firme...

Inace bruka i sramota sto sajt VIP ne radi vec par dana! http://www.vipmobile.co.yu -- ili je to samo do mene? jel vama radi?

Poslednja izmena:
Meni radi (jos od nedelje).

Za sada nema puno informacija ali sajt radi.

Poslednja izmena:
zdravo svima
vidim da se rasprava bas zahuktala
hteo bih samo da svima skrenem paznju da na vip-ovim promo karticama nema 1000 nego 1100din=100 placenih i 1000 poklonjenih
posto vidim da neki misle da je 900 poklon (kada se oduzme cena paketa)
sto se svega ostalog tice
keep up the good work

e sada, sto jos nema puno toga za debatu, ***, sacekacemo jos koji dan pa cemo videti cija nana crnu vunu prede

Poslednja izmena:
Evo bilo je vec al` da ponoovimo opet posto mnogi verovatno nisu procitali:

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=104654&datum=2007-06-07

VIP obećao niže cene
V. S. P., 6. jun 2007

TREĆI mobilni operater, "VIP mobajl", član "Mobilkom Austrija grupe", počeće da prodaje pripejd pakete od ponedeljka, 11. juna, u 16 svojih radnji i 2.500 dodatnih prodajnih mesta. Austrijanci, međutim, neće istovremeno pustiti i signal za mrežu.

Prema rečima Aleksandra Šperla, generalnog direktora i predsednika Uprave "VIP mobajla", signal će do prvih korisnika stići do kraja meseca. Na mobilnim telefonima, kao oznaka mreže, pisaće samo VIP. Pozivni broj u početku će biti 061, a kasnije i 060.

- Prvih 50.000 pripejd korisnika, po ceni od 100 dinara, dobiće novi broj, kredit od 100 dinara i poklon od 1.000 dinara za telefoniranje do kraja jula - najavio je Šperl. - Svih 50.000 korisnika učestvovaće, automatski, u nagradnoj igri tokom koje ćemo podeliti 1.000 telefona "nokia" i "samsung".

Ajmo samo malo logkom.... Cije ce VIP da koristi bazne stanice u pocetku? Telekomove. Da li ce VIP moci da ima nize cene od Telekoma? Nema sanse!
Samo toliko

Pa naravno da ce moci - dok ne bude navukao ljude na svoju mrezu - nisi cuo za ono da neke kompanije posluju sa gubitkom u pocetku u cilju osvajanja trzista? To mu dodje kao neko dugorocno ulaganje - ne vidi se rezultat odmah...

VIP moze da ide na svoju stetu u pocetku, time da povoljnije cene i privuce deo korisnika. Pitanje je samo da se Telekom nije obezbedio nekom klauzulom u ugovoru o koriscenju nacionalnog rominga. Tipa, " nema da dajete nize cene od nasih, ili ce vam pokrivenost preko noci pasti drasticno...:D "
Mada, ako je direktor VIPa obecao povoljnije cene, verovatno ima neka fora.

Ne vidim zasto se prave tabori? Mnogo se vezujete za stvari i brendove, batalite to, nema od tog nista. Treba biti uvek objektivan i razmisljati jasno. Jedino ako korisnicima koji su potpisali ugovore na 24 meseca nije zao sto su to uradili a VIP daje povoljnije uslove, recimo, pa im je krivo sto su se zeznuli.

Ja cekam da vidim sta ce biti sa VIP jer me prepaid na 064 ispadne vise nego bilo koja druga kombinacija.

Vrh Dno