Šta je novo?

Mobilkom Austria

Ma ok to za aktivaciju je potpuno jasno, ali ne znaci da ce kartica da mi stoji bas u telefonu u kome sam je aktivirao tj mozda stavim posle u drugi telefon ili kupim novi bas za nju (ili mozda cak i dobijem u toj nagradnoj igri sto su pominjali :D :p

Nekima ocigledno da nije jasno za aktivaciju jer ima onih koji kažu
Uopste mi nije frka dal ce aktivirati dans, juce ili za mesec dana (1k din ionako mora/moze (niko te ne tera) da se potrosi do kraja sledeceg meseca) jer trosenje kredita nikad nije bio prob.
pa da se ljudi ne zeznu.... posle bude, zeznuli nas, nismo znali....

I koja je sad fora sa aktivacijama? Uzeo sam dve i aktivirao jednu. Ovu drugu planiram da uvaljam uz fon kada ga budem prodavao (da ode lakse :D ) Jel mogu ovu drugu da aktiviram sa sestrinog telefona, pa da je kasnije prebacim u neki drugi?

Ma ok to za aktivaciju je potpuno jasno, ali ne znaci da ce kartica da mi stoji bas u telefonu u kome sam je aktivirao tj mozda stavim posle u drugi telefon ili kupim novi bas za nju (ili mozda cak i dobijem u toj nagradnoj igri sto su pominjali :D :p
Evo sta se meni desilo: Kupio sam jutros 3 komada (za mene, devojku i jednu onako... kome odlucim da poklonim) i odmah jednu (nazovimo je br.1) stavim u fon (nazovimo ga fon A) i aktiviram je pozivom govornog automata. Lepoooo... I onda sam je izvadio i stavio u fon B. Ups! Posle trazenja mreze izlete samo poruka "Emergency only", pri cemu Signal Level bar pokazuje nekoliko crtica! Hm... Pozovem onaj govorni automat ali umesto njega samo tu tu tu tu... Nista, vratim ja tu karticu u fon A, kad ono ista stvar ("Emergency..."), s tim sto Signal bar nema ni jednu crticu. Nista od govornog automata, samo tu tu tu turutu...
Sa karticom br.2 se nisam igrao, drzim je i dalje u fonu C (da, imam tri fona), za sada je sve u redu, "YU 03 Vip" i znak da fon koristi tudju mrezu, YU 03 mi inace pise kad stavim staru 064 karticu + pre sat vremena govorni automat je promenio text, nagovestavajuci kompletnu uslugu uskorooooo...
Eto, toliko o najnovijim desavanjima... :p

Vodafone live:

http://online.vodafone.co.uk/dispatch/Portal/appmanager/vodafone/wrp?_nfpb=true&_pageLabel=template11&pageID=MI_0009&redirectedByRedirectsImplServletFlag=true

To je multimedijalni servis koji u sebi objedinjuje mobile TV, kupovanje muzike, bidovanje na ebay recimo, gomilu RSS alarma za odabrane teme, nesto kao facebook u smislu da snimljeni video fajl mozes da uploadujes na net ako na telefonu vise nema mesta za cuvanje i kasnije je omogucena laka razmena tih klipova...

U svakom slucaju, Telenor jos nije ni pomislio na bilo kakav napredni multimedijalni servis, a i kako bi kad naplacuje ludacke cene za svoje usluge. Sto da ulazu kad i ovako kradu?

Inace, servis je razvio japanski Vodafone koji se nekada zvao J-sky i kada je preuze, dobio je ime Vodafone live. Fora je da u izboru servisa koji su dostupni i odlucivanju oblika njihove implementacije ucestvuje ceo Vodafone sistem, tako da jedan operater nikada ne bi mogao da ponudi ovako dobro razvijen servis, prilagodjen potrebama korisnika :)

Prvih 50 000 koji se AKTIVIRAJU dobijaju 1000 din bonus, tako da ako rešiš da aktiviraš sutra, može da bude kasno...

Cekaj ajde mi jos reci da mozes jos da dobijes 1000din, ti si post pisao u 18:44 i pricas ko da je kupilo njih 10 000 kartice...
Ja sam drugu aktivirao u 14:30 i naravno da nije dobio 1000din...

Ja sam drugu aktivirao u 14:30 i naravno da nije dobio 1000din...
Sa jednog telefonskog aparata moze da se aktivira jedna prepaid vip kartica na koju dobijes bonus 1k din, jer sistem za dodeljivanje bonusa identifikuje telefon. Prema recima jednog od zaposlenih u vip-u sa kim sam danas pricao.
Atmosfera u vip poslovnici je bila dobra, a njihovi zaposleni su bili i vise nego ljubazni.

Ma naravno da jos uvek moze i da nije aktivirano 50.000 brojeva. Evo ortak bas pre par minuta aktivirao karticu koju sam mu jutros kupio i takodje dobio 1000din.

Evo sta se meni desilo: Kupio sam jutros 3 komada (za mene, devojku i jednu onako... kome odlucim da poklonim) i odmah jednu (nazovimo je br.1) stavim u fon (nazovimo ga fon A) i aktiviram je pozivom govornog automata. Lepoooo... I onda sam je izvadio i stavio u fon B. Ups! Posle trazenja mreze izlete samo poruka "Emergency only", pri cemu Signal Level bar pokazuje nekoliko crtica! Hm... Pozovem onaj govorni automat ali umesto njega samo tu tu tu tu... Nista, vratim ja tu karticu u fon A, kad ono ista stvar ("Emergency..."), s tim sto Signal bar nema ni jednu crticu. Nista od govornog automata, samo tu tu tu turutu...
Sa karticom br.2 se nisam igrao, drzim je i dalje u fonu C (da, imam tri fona), za sada je sve u redu, "YU 03 Vip" i znak da fon koristi tudju mrezu, YU 03 mi inace pise kad stavim staru 064 karticu + pre sat vremena govorni automat je promenio text, nagovestavajuci kompletnu uslugu uskorooooo...
Eto, toliko o najnovijim desavanjima... :p

Sada ti automat ne cestita vise, i ne govori da si dobio bonus i bla bla bla? Sada ti samo kaze da ces uskoro moci da koristis sve usluge i da ce te obavestiti putem sms-a?

I ja sam isto jutros uzeo dva komada(za devojku i sebe) i cim sam izasao onako nestrpljiv stavim karticu u fon da vidim sta ce se desiti, odmah sam uhvatio Vip mrezu, nazvao 0601234 i on mi cestitao :) Odmah vratim svoju karticu i kad sam dosao kuci veceras ubacim onu vec aktiviranu vip u drugi telefon, u koji sam i planirao da je udomim, normalno nadje mrezu, kad ono automat nece vise da mi cestita :( Stavim drugu karticu kod devojke u fon, aktiviram, i normalno dodju cestitke :)
I bas se nesto istripujem da sam sjeb@o iljadu dindzi krede :)
Al ako kazes da ni tebi vise automat ne cestita, onda je to normalno, proces starenja kartice :D
Bilo bi stvarno retardirano da te promena mobilnog telefona kosta hiljadu dinara :)

Zvao sam danas VIPov Call Centar i bas ih to pitao:
"Dakle, da li ja mogu da karticu aktiviram u jednom i kasnije koristim u drugom telefonu, a da zadrzim 1000 dinara kredita?"
A ona je rekla "Da, naravno, bitno je da na svakom telefonu moze da se aktivira samo jedna SIM kartica i dobije bonus 1k kreditak, a za koriscenje nema problema"

Sada ti automat ne cestita vise, i ne govori da si dobio bonus i bla bla bla? Sada ti samo kaze da ces uskoro moci da koristis sve usluge i da ce te obavestiti putem sms-a?

I ja sam isto jutros uzeo dva komada(za devojku i sebe) i cim sam izasao onako nestrpljiv stavim karticu u fon da vidim sta ce se desiti, odmah sam uhvatio Vip mrezu, nazvao 0601234 i on mi cestitao :) Odmah vratim svoju karticu i kad sam dosao kuci veceras ubacim onu vec aktiviranu vip u drugi telefon, u koji sam i planirao da je udomim, normalno nadje mrezu, kad ono automat nece vise da mi cestita :( Stavim drugu karticu kod devojke u fon, aktiviram, i normalno dodju cestitke :)
I bas se nesto istripujem da sam sjeb@o iljadu dindzi krede :)
Al ako kazes da ni tebi vise automat ne cestita, onda je to normalno, proces starenja kartice :D
Bilo bi stvarno retardirano da te promena mobilnog telefona kosta hiljadu dinara :)
Da, pre podne je cestitao, a popodne vise nije :D vec samo kaze da ce me uskoro obavestiti... Tako je i kod moje devojke isao proces, kao i na kartici koju nisam premestao... Znaci, nisi sjeb@ svojih kilo krede...
Nego mene interesuje (ne i brine) sta bi sa onom koju sam premestio pa vratio u prvi fon?! Prema onom sto banisha rece u poslednjem postu, trebalo bi sve u redu da mi bude, ali nije. No racunajmo da im mreza jos nije doterana. Samo strpljivo. A i bas me briga. Pitanje za banishu - koji je to broj Call centra na kojem mozes da razgovaras sa operaterom?

Vodafone live:

http://online.vodafone.co.uk/dispatch/Portal/appmanager/vodafone/wrp?_nfpb=true&_pageLabel=template11&pageID=MI_0009&redirectedByRedirectsImplServletFlag=true

To je multimedijalni servis koji u sebi objedinjuje mobile TV, kupovanje muzike, bidovanje na ebay recimo, gomilu RSS alarma za odabrane teme, nesto kao facebook u smislu da snimljeni video fajl mozes da uploadujes na net ako na telefonu vise nema mesta za cuvanje i kasnije je omogucena laka razmena tih klipova...

U svakom slucaju, Telenor jos nije ni pomislio na bilo kakav napredni multimedijalni servis, a i kako bi kad naplacuje ludacke cene za svoje usluge. Sto da ulazu kad i ovako kradu?

Inace, servis je razvio japanski Vodafone koji se nekada zvao J-sky i kada je preuze, dobio je ime Vodafone live. Fora je da u izboru servisa koji su dostupni i odlucivanju oblika njihove implementacije ucestvuje ceo Vodafone sistem, tako da jedan operater nikada ne bi mogao da ponudi ovako dobro razvijen servis, prilagodjen potrebama korisnika :)

Kome je to realno potrebno? Samo dokonim klincima :smoke:

A sto se tice ovog "poklona" od 1000 din koji vazi zakljucno sa julom: zar nije jasno da se na taj nacin najbolje i najbrze testira mreza.. Niko nije dobio 1000 dinara u ruke vec vreme koje ce posluziti da se mreza optereti i uoce nedostaci..

E to mozda u Krusevcu nije tacno, ali na prodajnom mestu u BG-u gde sam danas kupio kartice nikome nisu davali vise od 5 komada i to su nam i naglasili prilikom biranja brojeva.

E da, zaboravih da napisem, kupio sam ovde u BGu (kod Beogradjanke)

b.t.w. ovde zivim zadnjih 8-9 meseci, zaboravio sam da promenim u profilu
Nekima ocigledno da nije jasno za aktivaciju jer ima onih koji kažu

pa da se ljudi ne zeznu.... posle bude, zeznuli nas, nismo znali....

Nisam mislio na aktivaciju kartice, vec na pocetak rada mreze...

A sto se tice ovog "poklona" od 1000 din koji vazi zakljucno sa julom: zar nije jasno da se na taj nacin najbolje i najbrze testira mreza.. Niko nije dobio 1000 dinara u ruke vec vreme koje ce posluziti da se mreza optereti i uoce nedostaci..

Zar je bitno, vazno da da mi pricamo skoro dzabe.

E da, zaboravih da napisem, kupio sam ovde u BGu (kod Beogradjanke)

b.t.w. ovde zivim zadnjih 8-9 meseci, zaboravio sam da promenim u profilu

Ja sam kupovao u Nemanjinoj tj odmah ispod Mek-a na Slaviji i bila je ta fora - 5 komada po osobi... Trebao sam da povedem celokupnu rodbinu, prijatelje i poznanike pa da pokupujemo ceo kontigent :D ;) i onda da valjamo ispred na improvizovanoj kartonskoj tezgi :p:D

Poslednja izmena:
Ja sam kupovao u Nemanjinoj tj odmah ispod Mek-a na Slaviji i bila je ta fora - 5 komada po osobi... Trebao sam da povedem celokupnu rodbinu, prijatelje i poznanike pa da pokupujemo ceo kontigent :D ;) i onda da valjamo ispred na improvizovanoj kartonskoj tezgi :p:D
To i nije losh biznis... Nego sad mi dade ideju... Imam ja kuci brdo nekih starih 063 MobiKlik kartica koje ne rade. Hoces da se uortacimo pa da prodajemo na buvljaku? Recicemo da je to 060 prepaid i da moze da se bira broj (i to trocifreni) ali je cena 8000 din/kom (pa da delimo fifti-fifti:type: )

Pitanje za banishu - koji je to broj Call centra na kojem mozes da razgovaras sa operaterom?

Broj call centra je 060 1234, pise na poledjini ove kutije koju smo dobili (na dnu).
Zvao sam sa fiksnog jer mi VIP broj jos uvek nije aktivan.

Kad smo kod aktiviranja, da li je uopste nekome dosad aktiviran broj?

I jos jedna stvar. Pisao sam i mejl call centru, gde sam ih nesto pitao, a oni su mi izmedju ostalog napisali i sledece :
"Ukoliko ste Vi vec sebi primerak kartice obezbedili aktivirajte je pozivanjem na broj 060/1234, naravno ostavite mobilni aparat aktivan 0-24h kako bi ste mogli da primite poziv ukoliko ste dobitnik mobilnog aparata."
Sto znaci da ko hoce da ucestvuje u akciji poklanjanja mobilnih telefona mora da ima VIP karticu stalno aktivnu u aparatu. Jer cak i u slucaju da bude izvucen za poklon mobilni aparat, ako iz VIPa pozovu na taj broj i vide da je nedostupan, zvace dalje.
Izvinjavam se ako je ova poslednja informacija vec bila. nisam imao vremena da procitam ceo thread.

Moj ortak razvozi robu po celoj Srbiji (prehrana, kafe itd) pa mu uvalili da razvozi i VIP kartice :)
Kaze ide ko' alva po Srbiji...

To i nije losh biznis... Nego sad mi dade ideju... Imam ja kuci brdo nekih starih 063 MobiKlik kartica koje ne rade. Hoces da se uortacimo pa da prodajemo na buvljaku? Recicemo da je to 060 prepaid i da moze da se bira broj (i to trocifreni) ali je cena 8000 din/kom (pa da delimo fifti-fifti:type: )

LOL :D E da znas :) Ali zasto samo 8k dinara, pa takva egzotika vredi najmanje 200eur ;) A i da kazemo da su to specijalni hiper retki brojevi sa V.I.P. statusom :p i da su kako takvi dostupni jos samo narodnim idolima tj "estradnim umetnicima" ;) - ima sve da se proda za 10 min :eyebrows:

@Banisha - nego jesi li dobio informaciju kad pocinje ta nagradna igra tj kada ce oni poceti da zovu i da dele te aparate? Da li je to vec pocelo ili ce poceti kada pocne mreza sa normalnim radom? Da znam da izbunarim jos koji telefon iz naftalina samo zbog nagradne igre :) A glupa je fora sa tim zvanjem...Sto jednostavno da ne objave listu izvucenih na sajtu pa ko je dobio moze da se javi i podigne nagradu...ili da bar obaveste sms-om...Sta ako ti je baterija prazna, ako si trenutno negde u podrumu i sl :D

@Banisha - nego jesi li dobio informaciju kad pocinje ta nagradna igra tj kada ce oni poceti da zovu i da dele te aparate? Da li je to vec pocelo ili ce poceti kada pocne mreza sa normalnim radom? Da znam da izbunarim jos koji telefon iz naftalina samo zbog nagradne igre :) A glupa je fora sa tim zvanjem...Sto jednostavno da ne objave listu izvucenih na sajtu pa ko je dobio moze da se javi i podigne nagradu...ili da bar obaveste sms-om...Sta ako ti je baterija prazna, ako si trenutno negde u podrumu i sl :D

Za sada nemam informacije kada pocinje nagradna igra. Pretpostavljam da ce krenuti kad budu aktivirali ovih prvih 50 000 kartica. Mada ja jos uvek ne znam nikoga kome je kartica aktivirana. A prica je da ce kad je aktiviraju u pocetku moci samo da se primaju pozivi, a tek kasnije i da se zove.

Sa jedne strane je i razumljivo, mozda cak i fer, sto ce aparate deliti preko poziva, a ne preko SMSa ili na neki treci nacin. Tako ce one koji se odluce da drze kartice u svojim telefonima non-stop, i tako "poklone" poverenje novom operateru nagraditi (naravno samo neke). To apsolutno ne odgovara ljudima koji su kupili 5+ brojeva, a nemaju u shteku isto toliko telefona da im budu na stend baju za nagradnu igru. Ali dosta je i ova 1k - nagrada za "pokusne kunice".

GSM, sta da ti kazem. Drzi bateriju na fullu, kloni se podruma, metroa i ostalih budzaka gde nema signala, and maybe, just maybe, your luck will change at the turn of the tide... :D

Dogodilo se nesto divno: evo mi sad radi i prva Vip kartica, ona koju sam premestao...To mora da su bila neka privremena kolebanja sistema, problemi u mrezi, ovo, ono... I na oba fona sad vise nema znaka da je tudja mreza i na network search se mogu videti sve tri mreze (Vip je YU 05)... HA!

GSM, sta da ti kazem. Drzi bateriju na fullu, kloni se podruma, metroa i ostalih budzaka gde nema signala, and maybe, just maybe, your luck will change at the turn of the tide... :D

Nego sta :D Kad pocne nagradna igra ima da stojim na terasi po ceo dan sa telefonima u obe ruke visoko podignutim u vazduh :D kako bih izbegao svaku mogucnost ostajanja bez signala :eyebrows: A sve kartice su podeljene familiji i udomljene u aparate jedino mi je jedna visak, pa cu za nju da izbunarim neki aparat, jer kako to obicno biva "javlja mi se" :D da ce bas na taj broj da zovu ;)

da li je neko kupio karticu negde drugde osim u VIP-ovim prodavnicama, pitam za Beograd, posto bih uzeo jednu, ali ne bih da idem u centar grada... da li ih ima na trafikama, video sam na trafici "Stampe" da ima nalepnica, ali oni juce nisu imali brojeve...

ja kupio u pakomu, ali u srpskih vladara (ili sada kralja milana)

nije ostalo jos mnogo brojeva.

Bas sam negde po fiokama nasao svoju prastaru Motorolu CD930 tj popularni "sapuncic" :D i ladno nece da primi ovu Vip karticu tj samo pise Check Card i to je to, dok recimo 063 i 064 kartice koje imam prima bez ikakvih problema... Mora da ovoj mojoj motoroli smeta 3G pa se zato baguje :D :p

Ih? Meni u Motoroli V2288 (FM) iz 2000. radi bez problema. To mu dodje ta generacija, mozda je moj godinu dana noviji.

Ma nece nikako...Evo probao sam opet... Ne pojavi se ni ono Serching... nego odmah izbaci Check Card...A kada ubacim 063 ili 064 karticu nadje mrezu bez ikakvih problema. Mora da je ta tvoja v2288 vec imala integrisanu 4G podrsku :D :eyebrows: pa zato radi bez problema, a mozda kod mene nece posto "sapuncic" nema radio :D ko ce ga znati... Ima ortak negde Ericsson 688 (ako ga nije bacio u djubre u medjuvremenu :D ) pa ako bude uspeo da ga nadje bas cu da probam sa njim.

Vrh Dno