Šta je novo?

Mobilkom Austria

A jel' ima neko da je sa tim karticama napravio i neki poziv, ili za sada sluze samo za gledanje?

Ja uzeo u Zemunu, fino "osoblje", davali su nam balone i vodu dok smo bili u redu, brojevi pocinju sa 1415.., nece sve odmah da radi, tj. prvo mogu samo da e primaju pozivi pa ce onda za 2-3 dana krenuti sve. Inace i dalje nema pristupa mrezi iako se na manual search moze videti Vip i to 2g/3g signal...

I koje ce biti cene? Na sajtu jos uvek nema nista?!!?

I koje ce biti cene? Na sajtu jos uvek nema nista?!!?

Ja ocekujem nesto ovako:

Uz Vipme Opciju Vip 0 možete razgovarati sa svim Vip korisnicima za 0 kn/min, 24 sata dnevno!

...ukoliko u trenutku aktivacije imate na svom Vipme računu dovoljan iznos za naplatu mjesečne naknade u iznosu od 60 kn, o čemu ćete biti obaviješteni putem SMS poruke.

VIPMe http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9072104&idnews=394442

VIP pretplata http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=23144273&idnews=393536

"0 kn prema 4 miliona ljudi"

Update: Batajnica, uhvatio pun signal, radi cell info, pozvao 0601234 radi aktivacije i saznao da kredit mogu da potrosim do kraja jula i da cu poceti da ga trosim kada uskoro objave cene usluga na srpskom trzistu. Jedino sto ne mogu ni da primam pozive iako rekose da moze...

Kupio 5 kartica jutros, jos nema signala u Cupriji, ocekujem zeljno signal, :).

mora.. i izgleda da kartica vazi 13 meseci pa se dopunom kredita automatski produzuje za 13..

Malo pre mi javi drug da su 1500 kartica prodati od jutros u Jagodini, posto ima je tamo sediste, u Cupriji nema.
A meni jos nema signala na mobu :(

u sm nema nigde ili su vec prodali ili nisu ni dobijali a bitno da su pokacili reklame

Ja sam ushao ladno i dobio...znachi bio sam jedini u Pakomu. Inache smejao sam se..ptiao kod zhene gde kupujem novine....i ladno kazhe da je dobila samo 1 broj :) a trafika pored chitavih 5 brojeva:) U pitanju je centar novog sada :)

meni nije jasno nekoliko stvari.. znaci :
-kupujete kartice a pritom ne znate da li ste dobili 1000din ili ne a da jos morate i da imate specijalni mobilni sa njima koji treba da radi 2 nedelje..
- nezna se kada ce mreza krenuti sa radom(pozivi i sl.) mozda sutra mozda krajem jula a tih 1000 din bonusa mora da se potrosi do kraja jula...
nije li to cisto bacanje para?

Ma nema Mobilkom sta da ponudi osim besplatnih telefona.

Glavna stvar ce im biti (kako oni tvrde) MODERNI servisi koje kod nas nijedan operater ne nudi.
A kakvi su to moderni servisi kada im, za sada, ni SMS servis ne radi...

MTS ostaje na preko 60% trzisnog udela, ne moze tu Mobilkom mnogo da se umesa...

Vodafone Live, na to misle prvenstveno. To je zato sto je Mobilkom u stvari Vodafone partner.

Danas sam bio u prodajnom centru, kulturno je sasvim, za razliku od onog Chobanskog Telekoma. Prava jedna zapadnoevropska atmosfera, a nadam se da Mobilkom tj VIP nece primenjivati srpske metode poslovanja!

do srede nece sigurno :) treba da se urade testiranja sa stranim operaterima, potpisu ugovori... :)

-kupujete kartice a pritom ne znate da li ste dobili 1000din ili ne a da jos morate i da imate specijalni mobilni sa njima koji treba da radi 2 nedelje..
- nezna se kada ce mreza krenuti sa radom(pozivi i sl.) mozda sutra mozda krajem jula a tih 1000 din bonusa mora da se potrosi do kraja jula...
E, al' zato jednog dana kad krene da radi mreza, a cena celih 0.01 dinara niza nego kod konkurencije...
Pa jos u vecem delu zemlje nema signala - milina, niko ne moze da te gnjavi :)

Ja sam se iskreno nadao da necje biti nacionalnog roaminga, da cje biti novi sad, bg, nish, autoputevi. I onda bi moralo da bude bash dzhaba dzhaba makar na pochetku. A ovako..njak..videcjemo kopiju vecj postojecjeg.

A neznaju ni kolko ce kostati razgovori :)
To ti je potrosacko drustvo :D

Poslednja izmena:
u pravu si, ali 100 dindzi se svakako potrosi na jedan sladoled, tako da onima koji su radoznali da vide sta je novo u srpskoj mobilnoj telefoniji i nije puno

Meni to izgleda ovako..
Mile: E Pero pojavio se novi proizvod, hoces da ga kupis?
Pera: E a sta je u pitanju?
Mile: Pa Pero to je poslovna tajna, znas zbog konkurencije, ali mogu da ti kazem da je mnogo dobro :)
Pera: A posto je?
Mile: Pa kosta 100din, ali ne znam tacno kada ces to moci da dobijes, zavisi od vise faktora, ali ima i puno nagrada ako kupis odma...
Pera: Stvarno, daj 5 komada...

p.s.
Za sladoled kad dam 100din bar znam da je ekstra i bude mi super, a ovde niti mogu da ga koristim odmah niti imam sa kime da razgovaram jer popust (u stvari 1000din) valjda vazi samo ka njihovoj mrezi... Tako da je cisto bacanje para...
Mislim 100din nije puno, eto mozes i vatru da potpaljujes sa njima ako volis, ali ipak iz principa necu da ih poklonim strancima

Poslednja izmena:
a ovde niti mogu da ga koristim odmah niti imam sa kime da razgovaram jer popust (u stvari 1000din) valjda vazi samo ka njihovoj mrezi... Tako da je cisto bacanje para...
Taj bonus od hiljadu dinara za prvih 50.000 aktiviranih brojeva mozes da trosis na sve osim na roaming (ne ovaj preko telekoma, jer onda ne bi mogao uopste da ga koristis :D ) Tako da i nije bas bacanje para... U svakom slucaju, ovih sto dinara mi je moglo ispasti i iz dzepa kad je dunuo onaj vetar danas, ovako bar imam nesto :D

Meni to izgleda ovako..
Mile: E Pero pojavio se novi proizvod, hoces da ga kupis?
Pera: E a sta je u pitanju?
Mile: Pa Pero to je poslovna tajna, znas zbog konkurencije, ali mogu da ti kazem da je mnogo dobro :)
Pera: A posto je?
Mile: Pa kosta 100din, ali ne znam tacno kada ces to moci da dobijes, zavisi od vise faktora, ali ima i puno nagrada ako kupis odma...
Pera: Stvarno, daj 5 komada...

p.s.
Za sladoled kad dam 100din bar znam da je ekstra i bude mi super, a ovde niti mogu da ga koristim odmah niti imam sa kime da razgovaram jer popust (u stvari 1000din) valjda vazi samo ka njihovoj mrezi... Tako da je cisto bacanje para...
Mislim 100din nije puno, eto mozes i vatru da potpaljujes sa njima ako volis, ali ipak iz principa necu da ih poklonim strancima

Mislim da MNOGO preterujes. Pa ne kupujem sladoled ili cokoladu ili pastu za zube...
Kupuje se kartica sa 1000din kredita. Ako su oni dali tolike pare da pocnu da se bave telekomunikacijama, neverujem da ce cena razgovora biti visa nego kod konkurencije. Znaci da nije bacanje para vec upravo suprotno. Aj priznaj koliko puta si usao u prodavnicu i video npr. novu Milka cokoladu, ne znajuci kakva je kupio si da probas? Gresim li mozda?

Ljudi da se ne lazemo. Nije valjda da postoji jos ljudi koji misle da ce Mobilkom da bude isti kao i ostali. Mozda ce biti kao i ostali ali tek kad "navuce" dovoljan broj korisnika. Do tada ce morati da ponude nesto sto ce nas naterati da predjemo kod njih.

Poslednja izmena:
Ja kupio danas za mene, curu i druga... malo smo cekali u redu, ali nije bilo strasno. To da moze max 5 po osobi nije tacno jer je par likova kupilo po 10 komada.
Signal hvata kao "Vip" (220 05) ali jos uvek ne moze da se zove niti da se salju poruke...

Uopste mi nije frka dal ce aktivirati dans, juce ili za mesec dana (1k din ionako mora/moze (niko te ne tera) da se potrosi do kraja sledeceg meseca) jer trosenje kredita nikad nije bio prob.

Ako cene budu OKe, karticu cu zadrzati, u suptortnom cu je ostaviti u fioku kad potrosim tih 1k din (kolko god da budu skupi za 1k din se moze dosta pricati... u svakom sl. vise nego za 100 na bilo kojoj mrezi...)

Te price "kupujete macku u dzaku" nikako ne piju vodu, jer se niko, ko je ulozio 300+milione eur, nece tako igrati sa svojim (potencijalnim) korisnicima...
Pa cak i da im tako nesto padne na pamet, potrosio sam "samo" 100 din, ali to je mnogo manje od zadovoljstva razbijanja izloga ciglom po receptu Kuzmana (4 SBB) iz SK :p

Ako nista drugo, bar sam se dvadesetak minuta guzvao u redu sa lepim tetama ;)
A najjace je sto se moze stajati u redu i raditi to isto a da nista ne potrosis :)
(Shala naravno)

P.S. evo pretece me kolega :)
...Aj priznaj koliko puta si usao u prodavnicu i video npr. novu Milka cokoladu, ne znajuci kakva je kupio si da probas? Gresim li mozda?
"Zasto si curi platio pice i doveo je gajbi, kad nisi znao dal ces uzivati u sexy?"

Poslednja izmena:
To da moze max 5 po osobi nije tacno jer je par likova kupilo po 10 komada.

E to mozda u Krusevcu nije tacno, ali na prodajnom mestu u BG-u gde sam danas kupio kartice nikome nisu davali vise od 5 komada i to su nam i naglasili prilikom biranja brojeva.

A btw jedno pitanje, odakle ta info da treba poseban telefon za svaku karticu u kome ce ona da stoji aktivna do pocetka funkcionisanja mreze? Mozda nisam dobro cuo zgodnu tetu dok je objasnjavala zbog toga sto su mi paznju odvlacile druge stvari :D ;) Ovo da sa jednim telefonom moze da se aktivira samo jedna kartica inace nema bonusa 1000din sam cuo a to kaze i ljubazni ;) automat prilikom aktivacije kartice, ali ne vidim zasto bi morao da imam poseban telefon za svaku karticu. Ionako nosim 2 telefona pa necu valjda i treci da kupujem...

Poslednja izmena:
Taj bonus od hiljadu dinara za prvih 50.000 aktiviranih brojeva mozes da trosis na sve osim na roaming (ne ovaj preko telekoma, jer onda ne bi mogao uopste da ga koristis :D ) Tako da i nije bas bacanje para... U svakom slucaju, ovih sto dinara mi je moglo ispasti i iz dzepa kad je dunuo onaj vetar danas, ovako bar imam nesto :D

Jesi siguran da ne može za roming da se koristi? :( I da može baš za sve ostalo, tipa internacionalni pozivi i slično?

Prvih 50 000 koji se AKTIVIRAJU dobijaju 1000 din bonus, tako da ako rešiš da aktiviraš sutra, može da bude kasno...

Nazad
Vrh Dno