Šta je novo?

Mobilkom Austria

Moguce je ako ce koristi bazne stanice mts-a.

Ne mogu da verujem da neko prica kako Mobilkom nece imati puno prostora za manevar!! Pa, ovako: U Srbiji konkurencije gotovo i da nema! Dok nije usao Telenor, drzava je kontrolisala 40 i kusur odsto akcija (spekulise se cak i sa 51%) Mobtela, pa je u pitanju bio cist monopol. Kada je Telenor kupio Mobtel, oni su imali izuzetno dobru startnu poziciju (nekoliko miliona korisnika), doduse u blagom opadanju, pa nisu morali mnogo da se cimaju oko "otimanja" dela kolaca. Malo su oborili cene, uveli nove pakete, nove telefone...i vratili se otprilike tamo gde je bio Mobtel u svojim dobrim danima. O MTS-u necu mnogo ni da trosim reci: Izbor telefona im je skandalozan, korisnicki servis se ceka po nekoliko minuta (minimum) preko telefona, imaju 3 (slovima:TRI) poslovnice u Beogradu, gradu od 2 mililona stanovnika i ne-znam-koliko njihovih korisnika, tako da je guzva nepodnosljiva...
Vrh ledenog brega je pravilo (koje nije moguce u iole normalnim drzavama), po kome korisnik potpisuje ugovor od 2 godine na odredjenom paketu, plati telefon otprilike duplo jeftinije od njegove uobicajene cene a garancija na taj isti telefon je GODINU DANA! To je nedopustivo. A u Engleskoj, na primer, postoji garancija na popust, tj ako kupite telefon za recimo 100 funti, njemu posle 2 meseca padne cena na 70, oni vam refundiraju 30 funti. Da ne spominjem da se tamo k800 (koji u Telenoru kosta 10 000, na paketu 4 000 din mesecno) deli za vec nekih 20-30 funti ako ne i manje. Kada vam istekne tih godinu dana, dobijete novi telefon...
Ja sam pod ugovorom sa MTS-om, i zimus sam izgubio telefon. Otisao sam kod njih, dobio drugu karticu i sve je bilo OK. Dok nisam otisao u inostranstvo. Tada sam shvatio da nemam roming, a cekao sam neke izuzetno vazne pozive (u pitanju je bio sluzbeni put). Posto sam imao roming godinama pre toga na tom istom broju, pitao sam ih o cemu se radi, odgovor je bio: "Gospodine, vama na tom broju nikada nije bio ukljucen roming". Elem, tek kada sam im ja objasno da sam menjao karticu, oni su shvatili o cemu se radi, i ukljucili mi tu uslugu posle 3 dana.

Iz gore navedenih razloga, posto Mobilkom krece sa 0 korisnika, mislim da ITEKAKO ima "lufta" za treceg operatera i to ne samo po pitanju cena, vec i po pitanju profesionalnosti i odnosa prema buducim korisnicima. Ja cu, barem, biti prvi koji ce da se prebaci kod njih, a ugovor sa MTS-om cu jednostrano raskinuti, neka me tuze.

Puste zelje, pusti snovi, od toga nema nista.

Hint: pogledati (kao u mnogo cemu) sta se desava(lo) u Croatia.

hahah... kralj... neka me tuze... :D ne igraj se sa vatrom...

jel zna neko koliko ce biti jeftiniji od 63 i 64?
po ceni minuta razgovora, najskuplji smo u evropi

hahah... kralj... neka me tuze... ne igraj se sa vatrom...
Pa, ako ima imovine na sebi, moze da ima problema.
Ali ako neko nema, kao ja npr - mogu da me tuze i da dobiju spor, ali da se naplate... e to ce da pricekaju :) Dok ja ne budem imao nesto sto se vodi na moje ime, potrazivanje ce zastariti.

Poslednja izmena:
VIP obećao niže cene
V. S. P., 6. jun 2007

TREĆI mobilni operater, "VIP mobajl", član "Mobilkom Austrija grupe", počeće da prodaje pripejd pakete od ponedeljka, 11. juna, u 16 svojih radnji i 2.500 dodatnih prodajnih mesta. Austrijanci, međutim, neće istovremeno pustiti i signal za mrežu.

Prema rečima Aleksandra Šperla, generalnog direktora i predsednika Uprave "VIP mobajla", signal će do prvih korisnika stići do kraja meseca. Na mobilnim telefonima, kao oznaka mreže, pisaće samo VIP. Pozivni broj u početku će biti 061, a kasnije i 060.

- Prvih 50.000 pripejd korisnika, po ceni od 100 dinara, dobiće novi broj, kredit od 100 dinara i poklon od 1.000 dinara za telefoniranje do kraja jula - najavio je Šperl. - Svih 50.000 korisnika učestvovaće, automatski, u nagradnoj igri tokom koje ćemo podeliti 1.000 telefona "nokia" i "samsung".

Zahvaljujući potpisanom ugovoru o nacionalnom romingu sa "Telekomom Srbija", signal "VIP" će se, od prvog dana rada, čuti u čitavoj Srbiji. Istovremeno, tvrdi Šperl, treći operater će nastaviti da postavlja svoju opremu, vrednu 250 miliona evra, da bi se, kada sve bazne stanice budu u funkciji, signal prenosio sopstvenim resursima.

- Do sada u Srbiji nije bilo prave konkurencije, cene mobilnog telefoniranja, u odnosu na kupovnu moć, najveće su u Evropi, a čak i u apsolutnim iznosima skuplje je jedino u Poljskoj - dodao je Šperl. - Zato ćemo svojim korisnicima ponuditi najpovoljnije cene na tržištu i najbolji kvalitet razgovora po svetskim standardima.

KAO U HRVATSKOJ

KAMPANjA promovisanja novog i nepoznatog brenda VIP, počeće na televizijima, u novinama i na bilbordima od sutra, a jedan od reklamnih slogana je i više nego jasan: "Treća sreća".

- Svaki korisnik je za nas veoma važna osoba, VIP, a taj naziv se najviše dopao i građanima Srbije koje smo anketirali - otkrio je u sredu Šperl kako se došlo do imena kompanije i mreže. On, međutim, nije objasnio zašto je naziv u Srbiji isti kao i u Hrvatskoj.

KONKURENCIJA

NAJAVA skorog ulaska Austrijanaca na tržište još više je pojačala, ionako već zaoštrenu, borbu između "Mobilne telefonije Srbije" i "Telenora".

Na dan promocije trećeg operatera, u sredu je, tako, MTS pustio novu uslugu za pripejd korisnike, kojima omogućava da izaberu jedan broj koji će moći čitavog narednog meseca da pozivaju po povlašćenoj ceni. Istovremeno, "Telenor" je najavio da će u četvrtak pustiti u prodaju nekoliko novih pripejd paketa.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=104654&datum=2007-06-07

Ne samo da ze zovu VIP kao i u Hr vec su isti i znakovi(ono neko cvece) i bilbordi....verovatno i reklame.

Tacno tako...Evo to se moze videti i na njihovom sajtu http://www.vip.hr/sp/index... Verovatno ih bas briga (a i ne daju im se pare naravno :) )da se cimaju sa pravljenjem kompletno novog marketinskog materijala pa ce taj postojeci samo da "prevedu" :D i to mu je to :)

Da, ali TELENOR!
Ovo nije Mobilkom ovo je VIP. A koliko se ja secam Mobilkom je kupio hrvatski VIP.

pa sta ako je VIP i ako je hrvatska firma ili albanska ili ukrajinska ili americka ili austrijska ili ruska ili.... wtf bre?!?! Neka se i zove pera peric base me briga, daj ljudi sto posmatrate stvari tako! Ako tu nesto pravno nije u redu, pa valjda ova drzava ima nacina da to resi, a ako nema ili nece ko NAS *ebe za to smo sami krivi! I na kraju jedva cekam pokolj na polju telekomunikacija, jedva cekam da pocnu stvari da se krecu napred, stagniramo vec 20 godina bog teee ;)

Ma ne govorim ja da ima ikakve veze cija je firma BRE!
Samo sam komentarisao za reklamne bilborde, znak i ime.
I simply don´t care odakle su,)

kanda kanda...sve smo chuli sem kada cje MREZHA da proradi i koje su cene poziv/sms.

Pogledaj post br161 - pise da ce signal stici do korisnika do kraja meseca, a sto se cena tice to ne videh nigde. A da, bas sa procitao na ES-u da je ,kako je neko naveo, "Shtampa" vec doblia kontigent prepaid kartica i da ce i oni poceti prodaju u ponedeljak 11.06.

Prochitao sam post 161 i nisam nishta pametniji. Do kraja meseca je shirok pojam, a od cena ni traga ;)

E pa to "do kraja meseca" u Srbiji obicno znaci poslednji sat poslednjeg dana u mesecu :D No, ko zna, mozda nas i prijatno iznenade pa puste malo ranije :)

Poslednja izmena:
Kod mene u kraju se pojavio njihov signal kao SCG 05 S obzirom na broj rekalma u medijima ovih dana, kreću vrlo brzo.

ali sta ako necu da kupujem karticu na trafici, vec hocu da izaberem broj kao sto sad imam samo 061?

Sad sam dobio mejl od njih, moći će da se biraju postpaid brojevi...

Heh, i ja uhvatio signal "YU 05" na 063 i "SCG 05" na 064 kartici (na Banjici, BG)

samo sedmocifreni brojevi, nema biranja broja.

Nazad
Vrh Dno