Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako kupujem sa aliexpressa i tamo za monetu stavim dinar da li ce mi u mobiju skidati u dinarima?
Ne, skidaće sa evro partije jer je AliExpress inostrani trgovac, a sa dinarske partije bi išla trostruka konverzija. Ukoliko bi plaćao u dolarima, približnu konverziju iz evra u dolare bi radio MasterCard. Na Starter paketu imaš i proviziju od 1,5% za ino plaćanja, dok za Progresiv to nije slučaj. Tvoja je namera, pretpostavljam, da izbegneš korišćenje deviznog zbog održavanja.

Da podelim iskustvo, da pazite za ubuduce :)

Trebalo je sinoc da podignem neke devize medjutim kao i obicno limit za podizanje drzim prilicno nisko pa korigujem po potrebi aplikacijom.

Epilog - bankomat je izbacio karticu, ja je nisam izvadio jer sam menjao limit posle neuspesnog podizanja ne ocekujuci da je bankomat tako brz - dok sam menjao limit - bankomat je odlucio da preventivno pojede karticu :D

Karticu ne mozete da uzmete natrag u poslovnici odmah (barem zvanicno - info od call centra) i ceka se na praznjenje koje se ovde kod mene vrsi jednom nedeljno.

Obavezno prijavite dogadjaj (ja sam preko call centra) i kada izvade karticu pozvace vas. Preventivno blokiraju karticu pa mozete da ih zovete da oni odblokiraju ili vi sami preko aplikacije.

Long story short - vadite na vreme :)

Pre nedelju dana odradio transakciju na kreditnoj kartici, ostala mi neka sredstva preko limita kartice u plusu. Juce gledam aplikaciju ,skoro 5000 ih nema a kroz transakcije se ne vide. Zovem call centar, kaze moramo da kontaktiramo sluzbu ovde se nista ne vidi. Zovite opet u ponedeljak. Ko zna kakva je ovo prevara.

Ljudi,koji je limit za podizanje EUR pri jednom podizanju?

@Exodusbgd
600k u din protivvrednosti dnevno, 1M mesecno. To je po kartici, znaci ako imas Dinu i Master x2. Pre toga moras u app da podesis max limite jer su podrazumevani nizi.

^ Navedeni limiti mogu da se povećaju pozivom kontakt centra na 1mil din dnevno (ATM). Povećavao sam par puta, tražio sam 2mil, mislim da su mi dali 1,3mil ili 1mil. I kažu ti u kojim bankomatima ima sredstava.
To ne zna operater, traži da kontaktiraju trezor i da ti jave (cca 15min).
Podizanje ATM limita važi do 17h!

Teška priča. Da budemo srećni što uopšte i ove stvari što imamo rade. Briga njih za Apple Pay i GPay...

Jel koristi neko kreditnu karticu njihovu? Meni nudili sad skoro. Koliko sam video 200 rsd mesecno odrzavanje, 100, ili 150.000 limit i 36 meseci tako nesto.

Imam ja. Revolving sa mogućnošću otplate na rate. Jedino ne znam jel tih 36 meseci zavisi od veličine plaćenog iznosa ili ne, pošto sam ja do sada uglavnom mogao da delim na do 12 rata iznose ispod 600€.

Trebalo bi da putujem u Bugarsku. Razmišljam da koristim karticu tamo. Imam progresiv, znam da ne bi bilo provizije. E sad, koliko je to pametno, obzirom da Bugarska nema Evro? Kakve se tu konverzije dešavaju, isplati li se to uopšte ili da nosim novac?

Evre će ti preneti MasterCard u levove prema identičnom odnosu. Bliže određeno, koristi MasterCard currency rate exchange calculator kao odrednicu.

Imam ja. Revolving sa mogućnošću otplate na rate. Jedino ne znam jel tih 36 meseci zavisi od veličine plaćenog iznosa ili ne, pošto sam ja do sada uglavnom mogao da delim na do 12 rata iznose ispod 600€.
Hvala. Znaci bilo koju transakciju mozes da podelis na do 12 rata?

Mora minimum biti 2000 dinara transakcija da bi je delio na rate, ali je 150 dinara fiksna nadoknada po rati. Ili se odlučiš za revolving

Hvala. A ako ne koristis karticu, tu ide samo mesecno odrzavanje jel da?

Trebalo bi da putujem u Bugarsku. Razmišljam da koristim karticu tamo. Imam progresiv, znam da ne bi bilo provizije. E sad, koliko je to pametno, obzirom da Bugarska nema Evro? Kakve se tu konverzije dešavaju, isplati li se to uopšte ili da nosim novac?
Bio tamo pre mesec dana, imamo isti paket.
Ne brini, bolji ti je kurs preko banke nego da menjas u menjacnici.
A iil iskreno da ti kazem, nemaju menjacnice kao mi na svakom koraku, tako da ti je kartica najbolji izbor.

Da li je bolje da pretvorim u evro? Možda moram? Nikad nisam bio sa karticom napolju pa zato pitam. Gledao sam i onaj Mastercard konvertor, on kaže da 1 evro konvertuje 118 dinara, ali to mi je sumnjivo, jer kod online transakcija često konvertuje i 120.

@agasoft
Najbolje da pretvoris u evre po tom povoljnijem kursu u aplikaciji i kada kupujes nesto u Bugarskoj sve ce Master da odradi konverziju iz lokalne valute u evro po njihovom kursu koji je ok. Ukoliko ne bi kupio evre, Master bi odradio konverziju iz lokalne valute u evro al kako ne bi imao evre na racunu onda bi te Mobi banka zaduzila mislim po onom njihovom losem kursu od 120 din.
Da ne razmisljas previse, znaci kad si u Srbiji imaj dinare, kad si u inostranstvu evre i to je to.

• Like
Reagovanja: uji
Da li je bolje da pretvorim u evro? Možda moram? Nikad nisam bio sa karticom napolju pa zato pitam. Gledao sam i onaj Mastercard konvertor, on kaže da 1 evro konvertuje 118 dinara, ali to mi je sumnjivo, jer kod online transakcija često konvertuje i 120.
Ja sam samo dinare imao na racunu i nisam stekao utisak da kad sam placao gubim na kursu, iskreno. Evo sad gledam transakcije:
  • za 33.49 leva mi je skinulo 2015 dinara.
  • za 105.38 leva mi je skinulo 6340 dinara.

Ovde bi ispalo 1lev = 60.17 dinara. Ovo ti je za pocetak maja info.
Koliko vidim danas je srednji kurs leva kod nas 60.09 din.

ili preciznije 1.95 ili 6 po bankama, a 1.90 u menjačnicama.

Da li se nekome desava da na app nece da se uloguje kada se koristi mobilni net ? Sa Wi-Fi mi je sve ok. App koristim na IOS-u

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno