Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telenor Banka

To je po tarifi 8% za DCC...

Od oktobra:

Upit stanja na računu na bankomatu Telenor banke (Dina i MasterCard) / 50 RSD

Ovi ce sve da naplacuju...

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je, pretpostavljam, za paket koji nije Progresiv?

Provera na bankomatu jedino ima smisla za eventualno nekog penzionera koji ima racun u banci, ne vidim ko jos proverava stanje na bankomatu pored aplikacije.

Mada taj trend laganog kuvanja zabe nije bas ohrabrujuc.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

c9c80fe0ded4c83e1494574be5243be6.jpg

Zauvek omiljena rec IZAZOV, nastala nekog skorijeg leta gospodnjeg, jer nista kod njih nije PROBLEM, sve funkcionose na nivou. Nazalost nisu jedina firma sa ovim opusom imenica

Ako iskljucim online sms notifikaciju, da li ce i onda skidati nesto sa racuna? Ne koristim cesto Telenor pa molim nekog upucenijeg za odgovor. Tnx :)

Ne bi trebalo... Koliko znam naplaćuju samo sms poruke o odlaznim transakcijama, tako da ako to onemogućiš, neće ti stizati obaveštenja na mobilni, te neće ništa ni naplaćivati. Možeš da isključiš u aplikaciji, uđeš u stavku Moja banka, pa Lična podešavanja.

Pa nema sta da skida ako iskljucis sms
tako da opusteno

Ok, havla na odgovorima, nego videh novi cenovnik, pa reko ne treba mi jos to :D

I do sada je to postojalo, samo je kostalo 6 dinara a ne 10 :) Ako ti nije skidalo do sada ne bi trebalo ni od sada :)

Obratite paznju do kada vam vazi kartica. Ako ne planirate da koristite starter... ako u toku avgusta zatrazite prelaz na osnovni to ce biti od 1. septembra.

Ispade banka glupa jer povecava naknade koje niko/vecina ne koristi:)

Ova naknada je stvarno OK. Mnogo ljudi namerno uzme mini-izvod/stanje racuna, jer im je usput, brzo, "nista ih ne kosta".
A sve to mogu bez da se stampa stalno.

Kod TB mislim da moze da se bira da li da stampa ili posalje na mail. Svakako prilaze na ekranu. Tako da je previse za jedan SQL upit da uzmu 50 din.

Ako predjem na osnovni paket...jel mi gase mastercard..vazi mi do 2022 da znam sta mi je ciniti i ako nemam priliv odliv da li onda naplacuju odrzavanje starter paketa?

Gase Master i šalju Dinu, ne znam da li naplaćuju održavanje ako nema transakcija, ja sam se prebacio na Osnovni paket da ne razmišljam.

Naplaćuje se starter nezavisno od priliva. Naglasili bi to u cenovniku, kao mts banka.

A ako nema novca na racunu? Da li te guraju u minus sa tim odrzavanjem ili to NBS ne dozvoljava?

Gase Master i šalju Dinu, ne znam da li naplaćuju održavanje ako nema transakcija, ja sam se prebacio na Osnovni paket da ne razmišljam.
Mislim da ne gase, nego je samo blokiraju? Tako rekose neki, ali ne secam se da li su proverili.
Svejedno, ne secite kartice, mozda vazi. Pitajte CC.

A ako nema novca na racunu? Da li te guraju u minus sa tim odrzavanjem ili to NBS ne dozvoljava?
Ne mora da stoji u tarifniku da se ne naplacuje, ako se ne naplacuje. Imam iskustvo u vise banaka koje kaze tako trenutno :)
Nije zabranjeno sigurno, RF od pocetka (naplacivanja odrzavanja - inace, hvala RF, banko koja je pocela naplate odrzavanje u Srbiji :D) naplacuje nevezano da li postoji promet.

Ne znam da li se ide u minus kod TB, to zavisi od banke do banke. Intesa napominje kada moze u minus (nece jedino ako nema prometa po osnovnom racunu, ali hoce iz raspolozivih sredstava).
RF ide u minus.

Pa to je zapravo bitna informacija, treba to saznati. Jer mnogi upravo zbog tih sitnih i bednih 150 din razmišljaju o gašenju računa ilio prelasku na osnovni paket jer ne žele da plaćaju mesecima održavanje nečega što ne koriste makar to bilo i minimalno. Pa onda kad jednom dvaput godišnje imaš devizne prilive, barataš nekom lovom, podižeš.. neka naplate održavanje nije problem. To tad držiš račun na nuli bez sredstava :D sve pod uslovom da nema minusa i zaduživanja.
Ja ne koristim skoro uopšte ali mislim da ću zadržati i plaćati tih 150 din zbog master kartice i plaćanja u inostranstvu ako nekad zatreba, mada vrlo retko putujem a da mi treba kartica, ali je dobro ne oslanjati se samo na keš i imati karticu za nedaj bože. I uplate na bankomatu su zgodne (ne znam da li sa intesa classic debit to može).

Alfa, gasi se MC. Možeš da je baciš. Pitao ja CC. Čim se prebaci paket na classic, posle prvog u mesecu nestaje MC iz aplikacije. Za ponovni prelazak na starter ili progressiv dobijaš novu karticu, 4god važi, 500 din izrada.

Teraju u minus. Ja pre dve godine prebacim ženin račun sa progresiva na starter ali oni ne odrade prebačaj na vreme i oteraju račun u minus 300 dinara. Posle sam im slao mejl i prihvatili reklamaciju i vratili sredstva, ali je račun bio u minusu 3-4 dana.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

To je sigurno za Progresiv (oni time garantuju da se placa eventualno podizanje u proseku, jer racunaju da se ne koriste svih 5 svakog meseca), pitanje je za Starter kako ce biti. Ja pretpostavljam (key word) da ce se naplacivati svejedno, tj. isto da ce ici u (nedozvoljeni) minus. nedozvoljeni jer ko prima platu uvek ce imati promet ;)

Teraju u minus, mojoj mami sad čak stižu računi i za 0,70 para zbog toga ne može da ugasi račun.
Rekla je da će da ode lično da im da 1 dinar i da traži kusur :'D

Za gasenje racuna stanje mora biti 0.Znaci uplatiti nekome,najbolje unutar banke(bilo bez provizije nekad,ne znam sad)jer je lako izracunati(s kamatom teze)i onda onlajn radi.Moze i poslovnica,nek se oni pate.

Ne mora da bude 0, samo da je u plusu. Prilikom podnošenja zahteva se upiše broj računa za prenos tih preostalih sredstava.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ja kad sam gasi racun u jednoj drugoj banci morao je da bude na 0, ne moze u plusu, pa to su tvoje pare ne mogu(ne smeju po zakonu da ti uzmu, zadrze... tvoje pare ako im nisi duzan) da ti zatvore jer sta ce sa tim parama? To su tvoje pare i tako je meni ostao 1 din i ja otisao da zatvorim kaze ne moze moramo prvo da vam isplatimo taj 1 din, ma reko ne treba nenene ne moze se zatvoriti racun ako ima imalo para na racunu ja reko ma uzmite vi kao banka opet ne moze, i tako mi morase isplatiti 1 rsd ja potpisao isplatu ona zatvorila ja im ostavio na stolu taj dinar.
Sta hocu da kazem, mora racun na 0 da se svede nit ti njima da dugujes nit oni tebi ne mozes da gasis i da ostavis pare na racunu, ako ih imas moraju ti biti isplacene i racun ostati na 0.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno