Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako na racunu imas EUR onda nema nikakve provizije / konverzije. Ako nemas - kupi kroz menjacnicu, a ne da ti vuce iz dinara

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako vuče iz dinara opet radi konverziju po kursu Telenorove menjačnice, zar ne?

• Like
Reagovanja: M J
Telenor Banka

Konverzija se radi po kupovnom za devize (ako imas EUR, a placas u RSD), a prodajnom (ako imas DIN, a placas u EUR). To nije kurs koji vidis u aplikaciji vec http://www.telenorbanka.rs/sr/stanovnistvo/usluge/menjacnica

Zato je povoljnije da sam odradis kroz menjacnicu, jer onda ide ovaj za efektivu/koji vidis u app. Za progresiv+ korisnike je jos bolji.

Mozes samo izmedju svojih racuna (tekucistedni) da preacujes EUR.

Poslednja izmena:
Ako na racunu imas EUR onda nema nikakve provizije / konverzije. Ako nemas - kupi kroz menjacnicu, a ne da ti vuce iz dinara

Da, da to mi je bilo jasno, isto kao i za kupovinu preko web-a, gledam da imam Eur na računu.
Znači, kartica može bez problema u Grčkoj, prihvataju je u radnjama?

Naravno da prihvataju u Grčkoj.

Znači, kartica može bez problema u Grčkoj, prihvataju je u radnjama?

Da svugde i svugde ima bezkontaktno ne kao kod nas.
Kod nas i gde ima tupava prodavacica ne koristi dok joj ne kazem.
Inace bio u Grckoj tj vratio se 02.09 dakle sveze informacije.
Prolazi svugde budi bez brige, i podizanje s bankomata radi ali ti rece da te ne interesuje to pa necu ni pisati o tome.

Sent from my Tapatalk

Na put ne kretati bez bar malo kesha i/ili druge kartice :)

^ Potpuno se slažem, u pripravnosti drzati Banka Inteza Vizu Elektron! (ili sličnu besplatnu)

Konverzija se radi po kupovnom za devize (ako imas EUR, a placas u RSD), a prodajnom (ako imas DIN, a placas u EUR). To nije kurs koji vidis u aplikaciji vec http://www.telenorbanka.rs/sr/stanovnistvo/usluge/menjacnica

Zato je povoljnije da sam odradis kroz menjacnicu, jer onda ide ovaj za efektivu/koji vidis u app. Za progresiv+ korisnike je jos bolji.

Mozes samo izmedju svojih racuna (tekucistedni) da preacujes EUR.

E vidiš, ovo nisam znao. Hvala na informaciji :)
Uvek sam mislio da sve ide po istom kursu.

Koji je kurs za Progresiv+?

Kupovni EUR 119.60. Inace je 118.85... svakako bolje nego u vecini trange-frange menjacnica

То је вјероватно продајни(банчин)јер је средњи 119,4.

E vidiš, ovo nisam znao. Hvala na informaciji
Uvek sam mislio da sve ide po istom kursu.
Сале је у праву мада су овдје исти курсеви.Не пратим баш да ли је то од скоро или нешто ново.

Poslednja izmena:
Mozda je o ovome vec bilo reci ranije al posto sam klijent Telenor banke tek mesec-dva jos uvek ulazim u razne finese..ne zamerite.

Da li se preko ove kartice moze kupovati na AliExpress-u ? Imam starter racun.

Ako primaš platu na taj račun svakako ti ne bih preporučio plaćanje online tom karticom jer malom nepažnjom možeš ostati bez svega na računu.Ja koristim kod Kombanke kartice za internet plaćanja na koju prebacim para koiliko mi treba za određeno plaćanje i to je to.Kartica nije direktno vezana sa tekućim računom na koji primam platu.

Ne primam platu na nju..za sada sluzi samo za kredit za mobilni telefon. Sam uplacujem sredstva na nju.

Znaci preporucujes da ipak uzmem neku internet karticu kojom bi placao preko Alija ?

Ako ne primaš platu na taj račun slobodno plaćaj.

E dobro onda..nije to lose.

Jel treba da cenu izabranog predmeta na Aliju prebacim u EUR..zbog konvertovanja valuta ?

I da dinare sa racuna, kroz menjacnicu promenim u EUR..jel tako ?

Poslednja izmena:
Mozda je o ovome vec bilo reci ranije al posto sam klijent Telenor banke tek mesec-dva jos uvek ulazim u razne finese..ne zamerite.

Da li se preko ove kartice moze kupovati na AliExpress-u ? Imam starter racun.
Mozes placati na Aliju kao i gde god hoces na netu.

Sent from my Tapatalk

Niko nije rekao da ne može,pričamo o bezbednosti plaćanja.
Nisam plaćao Telenor karticom nigde,koristim karticu Komercijalne banke,ne vršim nikakvu konverziju već banka sama to izvrši posle plaćanja.EUR ili $ u dinare.

Kupovni EUR 119.60. Inace je 118.85... svakako bolje nego u vecini trange-frange menjacnica
Tnx. Meni licno je i KomBank kurs bio uvek slab (ono nekoliko puta sto sam pitao koji je), jer kod mene menjacnice daju bolji kurs (tj. daju meni, zvanicni je sada kao TB otprilike za vecinu njih)

То је вјероватно продајни(банчин)јер је средњи 119,4.
Сале је у праву мада су овдје исти курсеви.Не пратим баш да ли је то од скоро или нешто ново.
Malo je okrenuo Sale, ali shvati se sta je hteo reci :)
Od skora sam i ja tek video "bolji kurs" za Progresiv+ da reklamiraju, ali nisam znao koji je to kurs. Nekome mozda znaci, ali 300din mesecno - jok ja :)

Ako primaš platu na taj račun svakako ti ne bih preporučio plaćanje online tom karticom jer malom nepažnjom možeš ostati bez svega na računu.Ja koristim kod Kombanke kartice za internet plaćanja na koju prebacim para koiliko mi treba za određeno plaćanje i to je to.Kartica nije direktno vezana sa tekućim računom na koji primam platu.
Otvoris stedni racun, cim stigne plata odmah prebacujes na stedni, a na tekuci vracas samo kada ti treba za placanje.
Na podesavanjima kartice zabranis internet placanja dok ti ne treba i miran si. AKo je samo za PLACANJA, Telenor Banka je bombonica (ako imas ATM blizu naravno). Jedini minus je sto nema Visa, za PayPal withdrawal.

E dobro onda..nije to lose.
Jel treba da cenu izabranog predmeta na Aliju prebacim u EUR..zbog konvertovanja valuta ?
I da dinare sa racuna, kroz menjacnicu promenim u EUR..jel tako ?
Ne menjaj nikada osnovnu valutu sajta na kome kupujes!

Hvala za savet. Znaci samo u Telenor menjacnici zamenim dinare u dolare i mogu na Aliju da kupum neki artikal cija je cena izrazena u dolarima ?

Nemoj da menjaš u $, nego u Evre, zato što je primarna valuta kartice evro, pa bi ti onda dinare koje si promenio u dolare, ponovo kartica menjala u evre, pa tek onda u $, i tako imaš duplu konverziju.

Nemoj da menjaš u $, nego u Evre, zato što je primarna valuta kartice evro, pa bi ti onda dinare koje si promenio u dolare, ponovo kartica menjala u evre, pa tek onda u $, i tako imaš duplu konverziju.

Telenor je multivalutni račun. Ako imaš dolare i plaćaš u dolarima direktno “uzima” dolare. Ako plaćaš u evrima “uzima” evre (ako ih imaš) itd.

Od skora sam i ja tek video "bolji kurs" za Progresiv+ da reklamiraju, ali nisam znao koji je to kurs. Nekome mozda znaci, ali 300din mesecno - jok ja
И ја сам чуо,видио рекламу,недавно,мада је опет малкице бољи у МТС банци,и то без преноса плате.Због Прогресив + су сад изједначили курс у онлајн мјењачници и ван ње.Не знам да ли је то правило за убудуће или само тренутно.

Je l je moguce neki deo para sa racuna zaštititi da se ne mogu skinuti na bankomatu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Telenor je multivalutni račun. Ako imaš dolare i plaćaš u dolarima direktno “uzima” dolare. Ako plaćaš u evrima “uzima” evre (ako ih imaš) itd.

Podrška kaže drugačije, ako oni lažu, lažem i ja vas.

U vezi računa na klik. Pošto sam podstanar, da li je bitno čiji ime stoji kada dodajem račun u okviru aplikacije. Stavio sam vlasnice stana za svaki slučaj, ali da znam za ostale račune kada budem dodavao.

Takođe da li ima neko iz NS da je povezao račun od informatike? Na papirnom računu pišu dva broja računa, na onom delu što se cepa skroz drugačiji broj, dok u okviru TB aplikacije stoji sasvim treći?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno