Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hitno, potrebna pomoc. U inotranstvu sam, trebaju da mi uplate na racun. Gde da nadjem Iban i swift broj? Ne mogu da nadjem na aplikaciji. Kad sam potpisivao ugovor dobio sam na papiru, ali zaboravio sam da ga slikam.

EDIT: ovo može i iz aplikacije!

Ulogu se u online banku (ne u aplikaciju).
Moja banka - Moji dokumenti - InstructionsForForeignPayments.pdf
Tu imaš sve.

Ovako ide:

SWIFT (ili BIC): AAAARSBG

Moj broj računa (iz palikacije): 115-XXXXXXXXXXXXX-44
Moj IBAN: RS35115XXXXXXXXXXXXX44
Dakle, samo je dodato RS35

Mora korespodentna banka, pogledaj svoj pdf!

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Ima i u mobilnoj aplikaciji:
Moja Banka/Moja dokumenta/InstructionsForForeignPayments.pdf

Ja uopste nemam taj pdf kad odem u moja dokumenta? Sto je jos jace, kad kliknem na bilo koji dokument na onu ikonicu sa desne strane, pise preuzimanje zapoceto i nista se ne desava?

Trebalo bi da imas. A klikni po sredini. Da otvori

Nazalost nemam, sad sam proverio opet. Od dokumenata na engleskom imam samo "2011-Draft agreement...", doduse nije mi stigla jos njihova MC, pa ne znam da li to ima veze.

Bankomat u Uzun Mirkovoj nestao, a juce je bio tu. [emoji2]

A ja danas se baš nameračio da tu dignem lovu kad ono međutim [emoji53]

Bio sam besan ko ris

Ma ovaj iz Uzun Mirkove će na kraju verovatno završiti u tržnom centru preko puta

Trebalo su da ostave taj a dodaju jos jedan u TCu. Mislim, imamo svega 6 trenutno u uzem luku, malo bre! :)

Mozda nisi shvatio, ali sala je bas u tome sto na Dorcolu ima 6 bankomata (ili 5 sada, nisam siguran napamet, a i jedan od dva u Knezu nije 24/7), sto je vise nego sto i Intesa ima ovde :) (bukvalno, Intesa ima 6 bankomata, ali jedan im uvek ne radi :)).
A ceo Nis ima 3! :) Neki gradovi nemaju nijedan!

Mada ih shvatam, ovi ATMs oko Kneza, i ovaj u Francuskoj nikada nisu prazni, tj. UVEK ima nekoga u redu. Uglavnom stranaca, koji bas idu na Tln bankomate. A od toga Tln dobro zaradjuje.

E sad je pitanje ko placa te bankomate, i kako... mislio sam da su "Ostali troskovi" u finans. izvestaju bas troskovi bankomata, ali oni vec dugo ne dodaju bankomate, a ti troskovi su maltene na identicnom nivou. Preveliki da je za iznajmljivanje, jer su isti bili i prve godine, a nepromenjeni eto 3 godine, iako se broj bankomata menjao.
Ne verujem da ce oni dodati i jedan jedini bankomat vise. Pomerice postojece samo (gde li je otisao onaj iz Bulevara KA?)

Alfa daj procenu koliko kosta odrzavanje jednog TB bankomata, od obezbedjenja koji ga pune, troskova potrosnje struje do odrzavanja sistema od strane Asseca... [emoji5]

Sent from my Nokia 5

Ne znam iskreno, ne mogu da procenim dovoljno dobro :) Ali se ne slaze da su ove brojke iste i sada (sa ~70 bankomata?) kao i pre 3 godine sa ... 20ak? Ni kao kupljeni, ni kao iznajmljeni.
Za struju mogu da saznam koliko trose neki od Tln bankomata sa preciznoscu od ~1000-2000RSD :) Za ruke i licence (kako god da se placa) vec nemam predstavu ni red velicine, da li je 500e ili 5000e mesecno (a sigurno nije isto bankomat u Uzun Mirkovoj i onaj u Knezu).
Oko 600.000e mesecno su Ostali Troskovi, na 70 bankomata bi ispalo oko 8500e/ATMu mesecno, ako su samo bankomati.

Ali da ne idemo u to, ako neko ne zna preciznije :(

Nema sanse da su toliki troskovi za bankic... [emoji23] looooool

Sent from my Nokia 5

Da li neko koristi Raiffeisen? Da li moze da mi kaze joj je kurs za prodaju eura? Posto pretpostavljam da je bolji za klijente kad menjaju u app. Posto sam cuo da je kurs mnogo bolji nego u TB.

Koji je kurs u bi ?

Los ti kurs Septi, verovatno si probao samo <100EUR da prodas? 117.97382 x 120.36195 (moguce da je samo za preko 500/1000eur)
BI trenutno: 119.1 z 119.9
Tln: 118.95 x 119.95
AIK: 118,15 119,4067 120
PCB: 119.23 (nema covek dinare na racunu, pa nismo mogli da proverimo gornji)

Kod RFa je do pre godinu dana otprilike mogao da se dogovori bolji kurs dosta, ali prekinuli su tu praksu. Ne kapiram tu banku iskreno. U zemlji gde se sve vodi oko evra, oni su bas neisplativi za isti, kao da im je placeno da forsiraju dinar.

Poslednja izmena:
PCB 117.3768 - 121.7948
MTS 119.1082 - 119.5261

Jel se razlikuje procedura slanja deviza na račun kad to ide iz inostranstva I kad mi neko šalje iz zemlje? Da li je prevelika provizija ako mi neko šalje iz zemlje?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jedino sto u zemlji ne mogu da se salju devize osim u nekim slucajevima.

• Like
Reagovanja: M J
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno