Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel se na telenorovim bankomatima mogi podizati euri sa racuna?

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Kako da na bankomatu koristim PayPass opciju? Danas prvi put probam na bankomatu u Big-u na Karaburmi, prinesem karticu, izbaci poruku "Nije odgovarajući tip kartice" ili "Nepodržana kartica" ne mogu tačno da se setim poruke. Probam još par puta, nema šanse da uspe. Ubacim karticu u bankomat sve radi. Jel treba nešto da se omogući da bi radilo beskontaktno?

Nista posebno ne treba, moda si je samo brzo pomerao i onda lose ocita RFID.
Probaj da prislonis i zadrzis u mestu. Ako ne radi, javi im da provere bankomat. A mozda je i do kartice same, da li si probao PayPass placanje negde?

Nista posebno ne treba, moda si je samo brzo pomerao i onda lose ocita RFID.
Probaj da prislonis i zadrzis u mestu. Ako ne radi, javi im da provere bankomat. A mozda je i do kartice same, da li si probao PayPass placanje negde?

Nisam, probaću negde. Da nije možda problem to što mi je kartica tek stigla, pa treba je prvo ubaciti u bankomat da je "aktivira", pa se onda omogući beskontaktno?

Nisam, probaću negde. Da nije možda problem to što mi je kartica tek stigla, pa treba je prvo ubaciti u bankomat da je "aktivira", pa se onda omogući beskontaktno?
Ne da je moguce, nego je sigurno :) Posle svake promene PINa (sto znaci i pri aktivaciji kartice) mora prvo u bankomatu da se koristi kao obicna kartica.
Dovoljno je da uradis proveru stanja.

Ne da je moguce, nego je sigurno :) Posle svake promene PINa (sto znaci i pri aktivaciji kartice) mora prvo u bankomatu da se koristi kao obicna kartica.
Dovoljno je da uradis proveru stanja.

Važi, hvala! Samo još jedno pitanje: Ako želim da kupim nešto na netu, cena je u dolarima. Na računu su samo dinari, jel mi znači nešto da pre kupovine zamenim nešto dinara za dolare? Ili će on bez obzira što imam dolare, skidati dinare?

I give up :D For real :)

Važi, hvala! Samo još jedno pitanje: Ako želim da kupim nešto na netu, cena je u dolarima. Na računu su samo dinari, jel mi znači nešto da pre kupovine zamenim nešto dinara za dolare? Ili će on bez obzira što imam dolare, skidati dinare?
Zameni u evre. Tako je najjeftinije. Ukratko.

WAS-LX1

Danas probao beskontaktno na bankomatu, funkcioniše. Definitivno je trebalo prvo ubaciti karticu u bankomat. Takođe bez problema je radilo beskontaktno plaćanje na POS terminalu.

Narode upravo sam na teži način saznao da ova banka naplaćuje 300din. proviziju ako u pošti platite karticom neki račun.

Naravno jer se racuna kao podizanje na salteru banke.
Pisano odavno o tome, nisi pratio, zato si na tezi nacin shvatio.
Nista strasno, sad znas za ubuduce.

Da, i nema Telenor Bnaka ništa sa tim, već je to bezobrazluk pošte, što im se svaki onaj POS na šalteru ponaša kao Bankomat, faktički, računaju ti da si digao pare na njihovombnakomatu, i platio račun.

Ali ja sam nesto u petak bio u posti i jedan gospodin hteo da plati neki racun karticom kad gospodja za pultom kaze, samo vodite racuna da li vasa banka skida dodatno preko kartice sa vaseg racuna, milim se da sad pocnem da ti objasnjavam da ste vi tako namestili POS terminale a nije kriva banka za to, vec vi.
Al sam naravno kulurno odcutao pogotovu sto je ovaj odustao od placanja.

Ti misliš da ona zna šta je prava istina?

Možda se nekad neko požaio, pitala šefa, šef joj reko "Ma to njihova banka" i završio priču....

Pa to i kazem, ali je bar upozorila coveka(iako nije upucena u detalje ko je kriv zbog toga).
Inace je i jako "fina" pored toga sto je fina :)

Narode upravo sam na teži način saznao da ova banka naplaćuje 300din. proviziju ako u pošti platite karticom neki račun.

Ja sam još pre dve godine počeo da zaobilazim poštu u širokom luku... sve može d ase plati online bez provizije i čekanja u redovima sa penzionerima... :smoke:

Da li računi u poštama mogu da se plate platnim karticama?
U poštama se ne vrši usluga „Plaćanja platnim karticama“ jer je to moguće isključivo u trgovačkoj mreži, već se u poštama sve transakcije tretiraju kao „Isplata gotovine putem platnih kartica“. Korisnicima je olakšano da sa tim novcem (delimično ili u celosti) odmah izvrše i plaćanje računa. Da li će i koliko, takva transakcija biti opterećena provizijom zavisi od banke izdavaoca kartice i njenog tarifnika.
Значи још траје та јефтина опција.:)

Ja sam još pre dve godine počeo da zaobilazim poštu u širokom luku... sve može d ase plati online bez provizije i čekanja u redovima sa penzionerima... :smoke:

Može znam ja to i koristim al' da ne objašnjavam ovo je moralo ovako mada pojma nisam imao za ove ludačko-lopovske provizije

Može znam ja to i koristim al' da ne objašnjavam ovo je moralo ovako mada pojma nisam imao za ove ludačko-lopovske provizije
Ja sam ovu školu pre više od dve godine platio 600 dinara (toliko je iznosila provizija tada) tako da ti i nisi tako loše prošao.

WAS-LX1

Poslednja izmena:
Trenutno sam u inostranstvu i kartica banke je sa mnom. Postoji li nacin, i koji je, da mi neko u Srbiji uplati devize na racun?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ne.
Jedina mogućnost je da ti neko uplati dinare pa da sam menjas kroz aplikaciju.

Jedini način je da neko u koga imaš poverenja i ko će da ti uplati devize dođe do bankomata, i da ti u tom momentu generišeš mCash kod i da mu izdiktiraš, i da nakon što ručno unese kod na bankomat, izvrši uplatu.

WAS-LX1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno