Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je kod Intese skoro uvek malkice razlicito od MC kursa, ali to su razlike nekad u moju, nekad u njihovu, ali mnogo cesce nego kod TB. Kod Intese stvarno ne mogu da pohvatam koji kurs koriste, iako je premala razlika naspram MC kursa, 5 centi je puno i na 100 evra transakciji.
Kod TB je prilicno cista stvar, samo za vikend transakcije nisam pohvatao. Isto vazi i za AIK inace. Od njih sam i saznao to ;)

Primeri:
Plaćeno na kasi: 41 AUD. Skinuto sa računa 28.90 EUR, vrednost po kursu Mastercarda 28.84eur
01.02.2017.

Plaćeno 20 AUD. Skinuto 14.07 EUR, vrednost po kursu Mastercarda 14.27 EUR.
03.02.2017.

Plaćeno 18 AUD. Skinuto 12.66 EUR, vrednost po Mastercardu 12.85 EUR.
03.02.2017.

To su datumi dospeca ili datumi placanja?
Ovaj prvi mi uopste nije jasan ako si 1.feb. placao, ne uklapa se ni sa kojim kursom oko tih dana - jedino kao middle kurs za 1. feb i 31. januar.

Piše datum transakcije. Znam da nisu to datumi kad sam plaćao; poslednje - 18aud je plaćeno 01.02.
Pre toga, ono 20aud je plaćeno 01.02. ili 02.02.

Još jedan primer; plaćeno 02.02., 9.17aud, datum transakcije 03.02., skunuto 6.45eur.

To zadnje se tacno poklapa. 1.2. je kurs bio 1 AUD = 0.703494 EUR
Tacno 12.66
Gleda se datum kupovine, eventualno dan (radni) pre njega.

Zanima me isto i kupovina nekih sitnica preko neta PayPal-om pa me zanima koliko se tacno skida sa racuna. Ono sto sam procitao da je mnogo bolje imati evra na racunu i tada ce TB racunati po povoljnijem kursu dok kada bi imali samo dinare onda bi se racunalo po nepovoljnijem kursu da bi se dinari pretvorili u devize.

Npr na TB bankomatu uplatim 500 evra i na racunu onda imam 500 evra. Hocu da kupim patike koje npr na ebay-u kostaju 100 evra. Koliko ce mi na kraju biti skinuto sa racuna? Koje se sve provizije placaju i koliko?
Isto pitanje i npr kada bi platio patike koje kostaju 100 dolara? Kako se konvertuju dolari i po kom kursu? Ja kada potrazim tu Master Card kursnu listu prvo dobijem ovo: https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html ali koliko da stavim procenata za "Bank Fee"?

MCash funkcionise za sada samo na bankomatima ? Nista Maxi ili sl?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Zanima me isto i kupovina nekih sitnica preko neta PayPal-om pa me zanima koliko se tacno skida sa racuna. Ono sto sam procitao da je mnogo bolje imati evra na racunu i tada ce TB racunati po povoljnijem kursu dok kada bi imali samo dinare onda bi se racunalo po nepovoljnijem kursu da bi se dinari pretvorili u devize.

Npr na TB bankomatu uplatim 500 evra i na racunu onda imam 500 evra. Hocu da kupim patike koje npr na ebay-u kostaju 100 evra. Koliko ce mi na kraju biti skinuto sa racuna? Koje se sve provizije placaju i koliko?
Isto pitanje i npr kada bi platio patike koje kostaju 100 dolara? Kako se konvertuju dolari i po kom kursu? Ja kada potrazim tu Master Card kursnu listu prvo dobijem ovo: https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html ali koliko da stavim procenata za "Bank Fee"?
Imamo temu gde svakih 3 strane ponavljamo odgovore na ta pitanja. Nije te mrzelo da pises, al' te mrzi da pogledas?

@kovle
Probah i intesin paywave preko nfc u disu i mrka kapa.
Sent from my NX505J using Tapatalk

Poslednja izmena:
To zadnje se tacno poklapa. 1.2. je kurs bio 1 AUD = 0.703494 EUR
Tacno 12.66
Gleda se datum kupovine, eventualno dan (radni) pre njega.
Мислим да док је раније била она стара верзија сајта Мастеркарда могао да се рачуна и курс послије трансакције,нарочито ако је била викендом,јер курсеви викендом нису били доступни,као сада како видим,ако се добро сјећам?Можда се нешто с овим новим сајтом промијенило у том смислу.

Ima li neka Android aplikacija, currency converter, koja koristi aktuelni Mastercard kurs? A Visa kurs?
Hvala

Мислим да док је раније била она стара верзија сајта Мастеркарда могао да се рачуна и курс послије трансакције,нарочито ако је била викендом,јер курсеви викендом нису били доступни,као сада како видим,ако се добро сјећам?Можда се нешто с овим новим сајтом промијенило у том смислу.

Kurs vikendom ne postoji i trebao bi da se koristi kurs od petka. Ali u praksi za vikend nikada ni u kojoj banci (TB, Intesa, AIK) nisam shvatio kako da sracunam vikend kurs.

Imamo temu gde svakih 3 strane ponavljamo odgovore na ta pitanja. Nije te mrzelo da pises, al' te mrzi da pogledas?

@kovle
Probah i intesin paywave preko nfc u disu i mrka kapa.
Sent from my NX505J using Tapatalk
Ja videh coveka da je uspeo sa nfcon i visa paywave, imao je intesinu neku app cini mi se. To je bilo u Maxiju

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jesi siguran da u DISu radi PayWave? )ne PayPass)

Meni paypass radi svuda, mada i paywave do sada je svuda radilo.

A virtualni paywave sa nfcom od komercijalne mi je do sada radio u rodi i liliju, a sutra cu probati i u maxiju da vidim da li radi.

Vec dva dana citam ono sto mi Google ponudi i sto vise procitam sve vise dobijam razlicite informacije.

Evo da odgovorim samom sebi pa me ispravite ako gresim:
Dakle imam na racunu 500 evra, navodno je placanje bez provizije, na PayPal-u iskljucim da mi PayPalradi konverziju nego ce konverzija u nonEuro valuti raditi MasterCard po svom kursu.
1. Kupim patike od 100 evra, sa racuna mi se skine isto 100 evra i na racunu mi ostane tacno 400 evra.
2. Kupim patike od 100 dolara po sadasnjem MC kursu to je 93.13 evra i na racunu mi ostane 406.87 evra.

Odgovor na to imas u prvom postu PayPal teme, kao deo FAQ-a.
Ukratko - da.

Meni su danas OPET skinuli 100€ sa računa ničim izazvani. Istih onih 100€ koje mi je vectone vratio tačno pre 7 dana. Ovo je za ozbiljnu inspekciju u banci i vectonu, pa i za zatvaranje i telenor banke i vectona. Proverite i ostali da niste oštećeni opet!

Ima li neko u drugoj banci slican problem?

Unikredit, komercijalna nikad nijedan problem takve vrste.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Meni su danas OPET skinuli 100€ sa računa ničim izazvani. Istih onih 100€ koje mi je vectone vratio tačno pre 7 dana. Ovo je za ozbiljnu inspekciju u banci i vectonu, pa i za zatvaranje i telenor banke i vectona. Proverite i ostali da niste oštećeni opet!

Zatvaraj racun i bezi dalje od njih. Ja sam imao problem sa jednom transakcijom u komercijalnoj gde je greska bila bancina. Pozvao korisnicki centar, proverili na licu mesta, receno mi je da se javim u maticnu ekspozituru, radnici proverili ustanovili gresku i napisali prigovor. Sutradan sve stornirano i vraceno.

Daleko smo mi od virtualnih banaka. U virtualnoj banci korisnicki servis mora da menja ekspozituru i da radi duplo bolje od obicnih banaka. Ono sto sam do sada doziveo je da obicne banke imaju barem 10 puta bolju korisnicku podrsku i 10 puta brze reaguju od TB. Na poruku kroz mobilnu aplikaciju agent u komercijalnoj odgovara u roku od 24h, u telenoru mozda kroz nekoliko dana i to genericki.

I to sto kada imam neki veci problem ja lepo odem na salter banke i sve raspravim, a ovde se dovikujem sa operaterom i jos mi to naplate jer je besplatno samo ako zovete iz telenor mreze.

Ja sam moj telenor racun sveo na minimum i koristim ga samo za evre.

Do sada nisam imao nikakav problem sa njima. Primam platu preko njih, imam nešto na štednji, dobri su za online plaćanja školarine, poreza itd, besplatno održavanje računa... Ali ovo sa vectonom je prevršilo svaku meru. Znači sa mog računa može da mi skida kad i koliko god ko hoće, i da me tera u nedozvoljeni minus na debitnoj. Samo u Srbiji i nigde više! Vratili su i oni meni pare nakon 7 dana, ali nije to rešenje da mi jedan ponedeljak vrate, drugi uzmu i tako u krug.

Nikada (srećom) nisam imao takvo iskustvo. Ajde molim te javi šta ti budu odgovorili.

A oko onih hvalospeva za Komercijalnu jednostavno nemam reči... Da ih ne znam pomislio bih da zaista nisu najbirokratskija banka sa najneljubaznijim i najnesposobnijim službenicima.

Poslednja izmena:
Javiću svakako. Prošli put mi ništa nisu odgovorili, samo sam nakon 7 dana video da su mi pare vraćene na račun, i prvog da mi je opisana tj vraćena kamata na nedozvoljeni minus. Svakako ću javiti ovaj put šta je bilo.

Jel mi se čini, ili niko još nije spomenuo Progresiv + paket?

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Telenor Banka

Pa i nije nešto. Treba da prebaciš platu da bi imao neograničen broj podizanja sa tuđih bankomata. Ostale, kao, pogodnosti tiču se kredita, itd. Za nekreditne korisnike nije zanimljivo.

Poslednja izmena:
Elem, korisnici koji redovno primaju platu preko TB veću od 20k dinara mesečno imaće određene beneficije u odnosu na ostale korisnike Progresiv paketa.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Nisam ni ja odmah našao. Klikneš na Progresiv, pa onda pri dnu strane.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno