Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telenor ima najvisi minimum za podizanje karticama na tudjim bankomatima (i ovde i vani) i kreditnom na njihovom bankomatu, od nasih banaka.

Potenciraju da se ne koristi kes ;)

Plaćao sam online nešto u funtama. Na računu sam imao tačno onoliko funti koliko je stajalo na sajtu gde sam kupovao. Imao sam nešto u dinarima, kao i nešto dolara (~0.25). Skinuo mi je te dolare, a ostatak u funtama. Tako da sada opet imam nešto sitno, samo u funtama (0.15).
Jel bi ovo trebalo ovako da funkcioniše? Zašto nije samo funte skinuo?

Poslednja izmena:
Jel' to proknjizena transakcija???
Bilo bi cudno da uopste pokupi funte direktno, vec bi trebalo preko konverzije u EUR (duple, preko dinara)

Proknjiženo 0,26$ i iznos u funtama umanjen za ovih 0,15 što mi je ostalo.

Sa kog sajta si porucio, jel' moze SS te transakcije? (maskiraj slobodno racun, ali ostavi datum)

Ja mislim da je fora sa tim kupovinama sa neta, bar sto se tice pp da ostaviš da se radi konverzija po visi ili mastercardu oni imaju najpovoljniji kurs, sad ne znam kako ide direktno sa tb kartice ko radi konverziju

Sent from my iPhone using Tapatalk

MC vrsi konverziju na dan placanja.

Sent from my ONE PLUS 3 using Tapatalk

Вјероватно постоји редослијед по коме се врши конверзија осталих валута.Прво евро, па долар итд.

Ljudi, kako da vidim stanje racuna na odredjeni dan i dobijem listu transakcija za odredjeni period, koju mogu exportovati barem u .txt?
O tome sam pricao pre vise meseci da nije moguce za tekuci mesec, a normalno je u svim drugim bankama. Ne vidi se kumulativno stanje.

Pisao sam im. Bazicna, vazna usluga (koliko sam imao para 12. ovog meseca?). Nista nisu uradili. Go figure.

Da... neke stvari su stvarno super uradili, i ja im skidam kapu, ali tako neke sitnice kada ne rade... ocigledno je da je radio neko ko nema veze sa finansijama :)

Inace, ako predjete limit za dinarska placanja tokom meseca, za sve transakcije posle toga moracete zvati call centar :) Sreca pa ne koristim TB za dinarska placanja inace.

Kakva je inace TB u odnosu na intezu sto se tice online placanja u dolarima/evrima?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poredi kartice, a ne banke.
Obe su izvanredne, ako držiš samo evre, a plaćaš u čemu hoćeš (uvek biraj default valutu prodavca). Za dinarska plaćanja, drži dinare.
Za Intesu, ivo važi za Master, Visa Electron (vezan za devizni račun), i Visa Internet (vezan za poseban devizni račun)

Jel zna neko dal ima bankomat na zlatiboru? Pitam ae dal da nosim kes ili na kartici pa gore da skinem ako mi zatreba

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po mom iskustvu ista, s' tim da kod TB uvek moze biti konverzija dinara u EUR po losem kursu, ako nema dovoljno EUR. Po onome sto rece kolega gore ispada da TB MC moze da koristi funte, ali to ide protiv iskustva ostalih.

Intesa me doduse nigde do sada nije izneverila, i ima i MC i Visu i Amex. TB ima samo MC, sto jeste skoro svugde priznata kartica (nije na Kubi :D, tamo moze samo Visa, maltene svugde gde primaju kartice), ali Visa ima prednost za PayPal povlacenje i sl.
Amex ima prednost sto i dalje nema country code, pa mogu da se kupe stvari i na sajtovima koji ne prihvataju strane kartice (meni dosta korisno kada saljem na nemacku adresu, ali sem toga nista).

Kako je bio zanimljiv chat sa podrskom TB:
Hteo sam da vratim kintu neku koju mi je neko uplatio ali nikako da "vidim" njegovo ime...Elem kazem ja odma da ima WP (zato sto jeel nemaju app za WP , pa rekoh da preduhitrim).
I posle ko zna koliko "uputa"
- Sta vidite ovde , sta pise onde, pa kako racun klijenta vas racun, ovo-ono...
Podrska:
Nista ajde morate da se ulogujete preko nase aplikacije....
Ja:
Hocu, hocu samo da i kazete gde da je nadjem ja imam w10...
Podrska: Sacekajte...
....
....
Hm sad sam razgovarala sa kolegama i kazu mi da nema.jako mi je zao raspitacu se dalje i javicu vam u cemu je problem...
Ja: Nista nista dovidjenja...

Zdravo, izvinjavam se unapred ako je negde vec pitano/odgovoreno, trazio sam po temi ali nisam uspeo da nadjem ono sto me interesuje. Hteo bih da vezem debitnu karticu od Telenor Banke za PayPal pa me zanima na koji nacin cu bolje/jeftinije proci? Da li da mi samo skida sa racuna u dinarima ili da sam prebacim odredjenu sumu u evre ili dolare pa da tako placam? Da li moze neko ko je kupovao sa AliExpress-a/Ebay-a koristeci debitnu karticu i/ili PayPal vezan za debitnu karticu da mi kaze da li se naplacuje neka provizija i koliko?

Da li još neko ima problem sa pristupom?
Website im ne radi.
App mi je zaključala pin iako sam unosio ispravan.
Nakon toga nikako da mi pošalju sms sa privremenim passwordom za ponovno logovanje.
Anyone?

Zdravo, izvinjavam se unapred ako je negde vec pitano/odgovoreno, trazio sam po temi ali nisam uspeo da nadjem ono sto me interesuje. Hteo bih da vezem debitnu karticu od Telenor Banke za PayPal pa me zanima na koji nacin cu bolje/jeftinije proci? Da li da mi samo skida sa racuna u dinarima ili da sam prebacim odredjenu sumu u evre ili dolare pa da tako placam? Da li moze neko ko je kupovao sa AliExpress-a/Ebay-a koristeci debitnu karticu i/ili PayPal vezan za debitnu karticu da mi kaze da li se naplacuje neka provizija i koliko?

Koliko se ja secam, PayPal je u dinarima za rezidente Srbije. Tako da će ti uvek skidati dinare.

Site im radi ali nikako da mi pošalju sms sa privremenim kodom. Jesam u inostranstvu ali nije mi prvi put

Koliko se ja secam, PayPal je u dinarima za rezidente Srbije. Tako da će ti uvek skidati dinare.
Nemoj da dezinformišeš čoveka.

PayPal skida onako kako mu kažeš. Može da ti on preračunava sve u dinare i tako naplaćuje (vrlo nepovoljno!), a može da ti naplaćuje u valuti transakcije, pa onda to MasterCard pretvari u evre, a Telenor Banka zadužuje račun u evrima (a ako nema evra, onda pretvara dinare). U Telenor Banci nema svrhe držati druge valute bez preke potrebe, osim evra.

Poslednja izmena:
Sta konkretno moze da se uradi sa MasterCard i PP? Nema povlacenja na racun, citam, ima li icega od PP usluga?

Dakle, samo nema prijema novca na PP, ondnosno ne moze da se povuce na MasterCard karticu vec ostaje na PP nalogu? To je jedina razlika u odnosu na Vizu i PP? ;)

Recimo, plati se putem PP (vezanim za MC) i iz nekog razloga uradi se refund. Gde stize novac nazad? Na PP nalog i ostaje tu?

Poslednja izmena:
Novac stiže na MC karticu, odnosno na devizni račun s kog je prvobitno povučen.

Nemoj da dezinformišeš čoveka.

PayPal skida onako kako mu kažeš. Može da ti on preračunava sve u dinare i tako naplaćuje (vrlo nepovoljno!), a može da ti naplaćuje u valuti transakcije, pa onda to MasterCard pretvari u evre, a Telenor Banka zadužuje račun u evrima (a ako nema evra, onda pretvara dinare). U Telenor Banci nema svrhe držati druge valute bez preke potrebe, osim evra.

Znaci, za kupovinu po alijima, ebayevima itd mogu komotno (sto se povoljnosti tice) da placam preko debitne kartice sa dinarima na racunu koja moze biti vezana za PayPal?

Novac stiže na MC karticu, odnosno na devizni račun s kog je prvobitno povučen.
Hvala. Znaci jedino sto ne moze je kada mi neko direkt plati na PP da novac povucem sa PP na vezanu MC TB, tj. na svoj devizni racun u TB?

Znaci, za kupovinu po alijima, ebayevima itd mogu komotno (sto se povoljnosti tice) da placam preko debitne kartice sa dinarima na racunu koja moze biti vezana za PayPal?
- Ali ne prihvata PP. Direkt platis karticom, imas dobru zastitu.
- Dinare sam PRE kupovine konvertuj u evre u TB menjacnici, da bi dobio najbolji kurs. U suprotnom, konverzija din - € ide po najgorem kursu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno