Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto pretpostavljam vazi i za dolare?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne. Sa dolarom imas dvostruku konverziju jer MC sve transkacije konveruje kroz €. Dakle, samo evre treba da imas na racunu bez obzira sto je cena na Aliju ili eBay-u u dolarima.

(Ali nudi i cene u €, ali bolje ces proci ako ostavis u $, i pustis MC da uradi konverziju.)

Sa kog sajta si porucio, jel' moze SS te transakcije? (maskiraj slobodno racun, ali ostavi datum)

Zaboravih da odgovorim. SS odakle, iz liste izvrsenih transakcija? Ultimate Shield foliju sam kupovao.

Stoji:
7,94 GBP Kurs: 123,5092 - 25.7.2016.
0,26 USD Kurs: 123,5092 - 25.7.2016.

Ne. Sa dolarom imas dvostruku konverziju jer MC sve transkacije konveruje kroz €. Dakle, samo evre treba da imas na racunu bez obzira sto je cena na Aliju ili eBay-u u dolarima.

(Ali nudi i cene u €, ali bolje ces proci ako ostavis u $, i pustis MC da uradi konverziju.)

U redu, hvala druze :)

Zaboravih da odgovorim. SS odakle, iz liste izvrsenih transakcija? Ultimate Shield foliju sam kupovao.

Stoji:
7,94 GBP Kurs: 123,5092 - 25.7.2016.
0,26 USD Kurs: 123,5092 - 25.7.2016.

Da, iz liste transakcija kartice.

Е сад кад би неки математичар ово знао да објасни,био бих му захвалан:D.

Jel se meni cini ili telefon preko TB kosta 20-30 000 skuplje nego npr u Vipu preko neke tarife? I u Telenoru preko paketa mob ispada skuplji nego u Vipu.

Jel se meni cini ili telefon preko TB kosta 20-30 000 skuplje nego npr u Vipu preko neke tarife? I u Telenoru preko paketa mob ispada skuplji nego u Vipu.

Ja nisam nesto bas zagledao video sam da su vece cene, čekam SE da uzmem generalno on me interesuje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prilozi

• Screenshot_20160805-110509.png
    Screenshot_20160805-110509.png
    152.1 KB · Pregleda: 112
  • Screenshot_20160805-110521.png
    Screenshot_20160805-110521.png
    234.4 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Hmm, obrni/okreni opet je premalo da bude konverzija preko Telenor kursa..... nisi imao dinare?
Nisi imao neki odliv sa racuna koji ti nije poznat, za neku sicu? (oko 100 din mozda i manje)? Pisalo bi "kursne razlike" ili tako nesto.

7.94GBP i 0.26$ jeste nesto preko 8.09GBP, ali premalo da bude u pitanju prost Telenor kurs. Ovo mi lici vise na to da je koriscen srednji dinarski za 9.74EUR, ali su verovatno i funte i dolari prebaceni u dinare po njihovom kursu.

Vidi da li imas jos neke transakcije tih dana za koje nisi siguran sta su.

Dinare sam imao nesto oko 500 - 600 cini mi se. Nemam nepoznatih transakcija, barem ne u listi, jedino ako su skinuli bez evidentiranja :zgran:

Pa to je fora, ja mislim da su pretvoreni u dinare (pa verovatno u evre!) i onda tako naplaceno.

Ovako direktno nema smisla ;)

Narucujem sa nekog stranog sajta deo za kola vrednost je 20$ i 10$. Vezao sam MasterCard Debit za PayPal. Jedina opcija placanja na tom sajtu je preko PayPal-a. Uplatio sam 30€ na racun, posto dolari ne mogu da se uplacuju na bankomatu jelte. E sada da izaberem konverziju PayPala ili MasterCard-ovu? Da li ako izaberem drugu opciju ce banka skidati evre? I da li je to dovoljno zbog njihovih kurseva itd?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Izaberi MC konverziju i skinuće ti evre (imaš ih dovoljno).

Vazi, hvala ti. Inace koj je fora da kao postoji 6 valutnih particija na nasim racunima. A na bankomatu mogu samo evri i dinar da se uplate. Gde da uplatimo onda na primer dolare?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

To je njihova ******ština. Druge valute možeš da uplatiš i digneš u (jedinoj) ekspozituri u Airport Cityju.

Pa uplate se dinari na račun i onda kupi neka druga valuta.
Inače samo u ovoj temi bar 20 puta je pisano zašto je potrebno imati samo eure, bez obzira da li je cena robe na sajtu u dolarima ili nekoj drugoj valuri. Naravno da ne vredi i da ljude mrzi da pročitaju par strana unazad, više vole da pametuju.

Juče sam koristio njihovu menjacnicu, znaci 10min sam proveo ispred bankomata prvo ubaci pare pa on izbaci karticu pa se zeznem mislio da ima menjacnica opcija na bankomatu pa tu menjaj na telefonu, za to vreme izbacilo karticu pa dok on promeni pa ubaci opet pa ne moz da dignes ako nije deljivo sa hiljadu....sve zbog 80din umesto da sam otiso do menjacnice i završio za minut

Ja sam pre par dana kupio devize i podigao ih, sve ukupno za minut i po.

Pa uplate se dinari na račun i onda kupi neka druga valuta.
Али повољан курс важи само за евро.Лијепо звучи у реклами мултивалутни рачун,али је у пракси скроз бескористан(сем евра и наравно динара)

Pa to je fora, ja mislim da su pretvoreni u dinare (pa verovatno u evre!) i onda tako naplaceno.

Ovako direktno nema smisla ;)
По мојој рачуници,на тај дан(датум)по званичном Мастеркард курсу је ишло све у динаре(долари и фунте) па у евре по курсу као што је написано и тачно испада.Тако да су трошкови конверзије минимални.

Kada jave sms-om da su poslali karticu, za koliko stiže u bg? Jel šalju poštom ili kurir...

....shit has hit the fan...

По мојој рачуници,на тај дан(датум)по званичном Мастеркард курсу је ишло све у динаре(долари и фунте) па у евре по курсу као што је написано и тачно испада.Тако да су трошкови конверзије минимални.
Kako? Mislis da su funte i dolari pretvoreni u dinare po MC kursu?:)
Pa i to bi znacilo da kartica povlaci druge valute po dobrom kursu. Mnogo bolje nego sto bi menjacnice dale, ali nerealno mi je tu nesto.

Kod mene recimo za jednu AliExpress transakcije postoji i dodatna transakcija:
"AliExpress London dfsdfsfsd - kursna razlika" ~25RSD. (nije bilo dovoljno evra, to je ono kada je dolar naglo porastao)

Znaci, pogledaj jos jednom da nije za istu tu transakciju nesto slicno.

Kako? Mislis da su funte i dolari pretvoreni u dinare po MC kursu?
Pa i to bi znacilo da kartica povlaci druge valute po dobrom kursu. Mnogo bolje nego sto bi menjacnice dale, ali nerealno mi je tu nesto.
Да рачуница тако каже.Добије се тачно онолико евра колико су њему наплатили.Јесте сувише добро да би било истинито али не знам како друго.Ето провјери.

Ja otvorio racun 11.7 i kartice jos uvek nema... Zvao 2x vec jer mi je 18.7 pisalo u app da je kartica poslata medjutim kad sam nazvao call centar kazu da je poslata tek na izradu i ja reko ok. Posle nekog vremena kartice i dalje nema a proslo je tu dosta vremena i nazovem ja opet 4.8 call centar da vidim u cemu je stos. Docekam nekako vezu i rekose mi da se najverovatnije kartica zagubila u transportu do moje adrese i sad ce da mi naprave novu i javice mi kad stigne u poslovnicu na Bul.Oslobodjenja u NS. Dosetim se da pitam za koliko ce to da bude i dobijem sokantan odgovor 10-15 dana...

Suoruga zato odustala od Telenor Banke. Kartice gde god sam dobijao max par dana debitne i oko 7 dana kreditne... ovi rekose 15 dana minimum... nije joj se cekalo toliko jer su uplate stizale brzo...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Pa meni bas nije frka da cekam jer imam u jos dve banke racune al da su ga preterali jesu.

Fora je sto kartice rade u kovnici novca na topčideru, i verujem da trenutno postoji veliki broj zahteva tj novih klijenata u tb pa samim tim i otuda toliko cekanje

Sve i da ti verujem ne mogu jer je drugar u Intesi dobio za par dana karticu a neki dan je podneo zahtev tako da to otpada...

Apsolutno ne moras da mi veruješ, to je informacija koju sam ja dobio ali iza iste ne mogu da stojim samo je predpostavka... Inače ja sam u intezi bio dobio za 10min onu za internet

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno