Клик је неупотребљив за остатак Србије који није испод те фамозне шљиве.
Izvini, nisam ovo razumeo -- zašto? Ima svih elektrodistribucija u SRB. Bar to.
Klik je super stvar, jer je bukvalno plaćanje na jedan klik. Plaćanje Telekoma, SBB-a i slično zahteva unos drugog poziva na broj, što je smaranje. Nije obavezno, postoje fore da može isti poziv na broj, ali se tako sporije proknjiži. Takođe, plaćanje Telekoma preko njihovog sajta karticom zahteva unos svih podataka sa kartice, što je opet smaranje, posebno ako se plaća više računa.
Na žalost, Klik ima samo Infostan i EDB i ništa više i vidim da to ne proširuju.
* * *
Nikako da se naviknem na
multivalutni račun. Tolike godine u Intezi ostavile su "traga" (navika), jer su računi ili dinarski ili devizni. Mislim da sa Hit-om može osnovni tekući račun da bude multivalutni, dok sa Osnovnom računom tekući račun, odnosno
Visa Inspiron je samo dinarska. To mi je zaista bilo nekako lakše, kad sam u SRB koristim Visu Inspiron, kad sam van zemlje
Visu Electron (POS, ATM, a može i za Net), dve zasebne partije, dve različite kartice, ne mogu ništa da pogrešim, a preko online sistema mogu da prebacujem novac, konvertujem, i slično. Takođe, imam odvojeno i
Visu Internet. I još jedan devizni a-vista račun (po viđenju) koji nije vezan ni za jednu karticu. Na taj način uvek sam se osećao bezbedno sa Intezinim karticama.
Ok, kod TB mogu da napravim a-vista dinarski i devizni (odvojeno?), kako ste rekli, i da tu stoji novac koji nije vezan za karticu. Sad sam uplatio evre u TB i navikavam se na miltivalutni gde zaista, kako ste rekli, stanje posle transakcije prikazuje zbirno u dinarima (din + valute), što me samo zbunjuje.
Za kraj, jedno wow: Maxi nema PayPass za Visa kartice (mora PIN), dok MasterCard PayPass prolazi. Mnogo mi znači PayPass za svakodnevne brze kupovine i brzi prolazak kroz kasu. Idea prihvata PayPass i za Visu i za MasterCard.