Otvaranje, vođenje i gašenje platnih računa korisnika platnih usluga
Prijem uplata gotovog novca na platni račun
Isplatu gotovog novca sa platnog računa
Prenos novčanih sredstava sa platnog računa, i na platni račun
Izvršavanja platnih transakcija kod kojih su novčana sredstva obezbeđena kreditom odobrenim korisniku platnih usluga
Izvršavanje novčanih doznaka bez otvaranja platnog računa za platioca ili primaoca plaćanja, u dinarima, u internoj mreži VIP SISTEM-a
Kartica može biti trajno blokirana iz bilo kog razloga. Posle trajnog blokiranja,banka će automatski započeti proces izdavanja nove kartice, koja će Vam biti poslata na kućnu adresu.
Pa i kod nas to moze, samo sto nema sistema za takvu naplatu.Мажда се код нас и усуди неко на такву злоупотребу, јер је закон слаб. На западу би гадно надрљао за то. Тамо можеш да купиш нешто и тако што продавцу издиктираш (само) број своје картице преко телефона...
Sigurnost je sledeca:
- Skoro nijedan sajt ne daje bez CVV koda da se kupi -- znam, naveo sam, ali ponegde može i bez CVV
- Imas mogucnost da limitiras preko appa da se kartica ne moze koristiti za net -- bzvz, to ne diram, nikad ne znam kad se vozim taksijem, kad ne, ne mogu da uključujem/isključujem samo tako
- Imas mogucnost da ne drzis uopste novac na racunu za koji je vezana vec na stednim -- mogu devize, a dinari mi znače na tekućem, vezanom za karticu, ako bi "hakovali" karticu, onda bi mi skinuli dinare
- I da poruci neko bez CVVa, to se vec lako dobija Refund -- znam da sam barem 2x poručio bez CVV-a, ne sećam se više gde, znači da može.
Ali racunaj da ti je broj kartice skroz kompromitovan. -- ovo si, na žalost, sasvim u pravu.
Није то,ово је она пластифицирана обична картица,као у Интези за девизни.Неке банке је издају а већина не јер им дебитне служе као идентификациона картица.У оваквим случајевима ја сам им носио уговор о отварању рачуна са банком,гдје се види број рачуна,ЈМБГ,адреса, који они копирају и мени врате оригинал.Све остало је већ речено.To što oni zovu "kartonom" su možda upravo "instrukcije za uplatu" koje spominjem bespomučno i sasvim su dovoljne svakome ko hoće da ti uplati bilo šta!
Nemas pojma koliko nisi u pravuРаде у филмовима, у стварности се нико нормалан не усуђује!
U pravu si, nemam instrukcije za dinare i nisam ni tražio. Možda bi prošlo. Sam razgovor preko telefona bio je već takav da mora kartica TR (karton), a na licu mesta opet to bih dao/razgovarao sa nekim low-level ko radi po automatizmu ("sve ja razumem, ali kod je procedura takva"). A i ovo što kaže Alfa, ako traže karticu, bolje neku da im dam! :sceptic:Da li imaš instrukcije za uplatu iz bilo koje banke? Ako imaš probaj time da zadovoljiš Micu ubicu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari