Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ste digli sve pare iz neke banke sto zatvarate racune?
Da ne bi naplacivali odrzavanje racuna. Ja trazim i potvrdu da zakljucno sa tim datumom nemam vise otvorenih racuna kod te banke.

http://www.telenorbanka.rs/sr/O-nama/Telenor-banka/Izvestaji/
Резултати за 3. квартал.Губитак као за читаву прошлу годину.
Pa za ocekivati, zar ne? Prosle godinu su samo jedno tromesecje radili kao Telenor Banka, i to zadnje.
Ali za zadnji kvartal prosle godine su imali 10 milijardi gubitak, a ovog svega 2 miliajarde. Medjutim i ukupni kapital im se smanjuje prilicno.

Ја обавезно узимам потврду о затварању рачуна и чувам неколико мјесеци ако се деси да банка потражује нешто накнадно.
Интересује ме шта плаћени стручњаци из ТБ мисле о томе кад ће ова банка почети да послује у плусу и кад је то за њих нормално.Сад баш гледам да су у првих 6 мјесеци ове године банке имале највеће приходе од камата а да су се приходи од накнада и провизија смањили.Можда зато и ТБ креће са кредитима.

Koliko je Telenor banka sigurna da se stave dinari na štednju?
Jel moguće da posluju sa gubitkom? Ja sam mislio da su sad hit u Srbiji i da svi mladi prelaze kod njih.

Сигурна је као и све у животу.Најбитније је да су штедни улози(депозити) до 50.000 евра(противвриједност) осигурани а мислим да јесу, па онда држава враћа толику суму за случај пропасти.:)

Ne daj bože da mi zatreba da država vraća pare, to su moji matorci iskusili sa Dafinom. :D
Držaću ja lovu u Intesi dok se malo ne informišem oko Telenor banke u njihove pouzdanosti.

Telenor Banka

I ja isto razmisljam, bas dugo. Mada kamata of 7% , je super

Poslednja izmena:
Mnogi pricaju da je fond agencije za osiguranje depozita vec ispraznjen, tako da to generalno nije garancija kakva ljudi vole da misle da jeste. (Vec je isplacivano kada je npr. propala Univerzal Banka, a mozda i jos za neku)

Ali ono sto je prilicno sigurno je da nece drzava da dozvoli urusavanje celog bankarskog sistema, odnosno poverenja u njega, zbog ovako male banke (u slucaju da npr. samo ona propadne). Pogotovo sto je stednja u dinarima toliko zanemarljiva i u apsolutnim iznosima, a kamoli u samoj TB. Verujem da bi to bilo isplaceno jako brzo.

A ako bi se, ipak, desila neka bankarska katastrofa vecih razmera, pretpostavljam da bi drzava preuzela obavezu isplate svih depozita do 50k evra (u dinarima naravno), ali da bi to bilo isplaceno na kukovo leto.

Poslednja izmena:
Динари се исплаћују у динарима,а све остале валуте у еврима у укупној суми до 50.000 евра по депоненту у једној банци.
Сад ако буде већи хаос у банкарском систему ко зна у каквом би стању била и држава.Углавном је рјешење да се помогну већи играчи с највише депозита а мали се жртвују.

Ovde je malo drugačija priča jer iza svega stoji profitabilni telekomunikacioni biznis koji godisnje donosi veliki profit. Tako da bi se vec nekako naplatilo.

Upravo to nije Tnoru to glavni biznis vec telekomunikacije ovo im je dodatan posao, ne bojte se imaju oni milijarde € odakle bi bilo naplaceno.
Ja se licno ne plasim.

Njima ce veci problem biti ako budu poceli da daju kredite - da li ce biti u minusu ili ne.
Sadasnji minus je samo vestacki - kredit za Telenor aparate ide preko Telenor Banke, banka odmah "isplati" Telenoru ceo kredit, ali u 24 rate naplacuje (zvanicno bez profita, efektivno sa minusom zbog inflacije) od korisnika. U tome je sigurno najveci deo minusa Telenor Banke. Nakon 2 godine ce tek tu biti na nekoj nuli.

Koliko je Telenor banka sigurna da se stave dinari na štednju?
Jel moguće da posluju sa gubitkom? Ja sam mislio da su sad hit u Srbiji i da svi mladi prelaze kod njih.

Ja koristio stednju. Kamata se obracunava na mesecnom nivou. Kao i sve u zivotu sigurno ti je dok se ne desi nesto

Ja bi pre za dinarsku stednju u TB rekao - sigurna je koliko i dinar.

Ja bi pre za dinarsku stednju u TB rekao - sigurna je koliko i dinar.
+1
Ko je štedio u dinarima zadnjih godinu dana mogao je uzeti lepe pare. Zadnjih par godina pre toga dinar je konstantno slabio 4-8%

Minimalan iznos za dopunu kredita je sad 200din... na sajtu to jos nije navedeno pise i dalje 100din ali ne prolazi... pilicari

ako platim telenor karticom u vipu racun za telefon jer se onda racuna kao da sam otisao u prodavnicu ili se racuna kao u postanskoj stedionici 600rsd provizije.

pitanje presao sam u oktobru sa starter paketa na progresiv paket jel zna neko kada ce mi na aplikaciji pisati pocni da koristis progresiv paket rekli su mi bice dostupan 2.11 ali vidim jos ga nisu stavili mozda se sete uvece.

Za Telenor broj. Probao sam neki matori caletov broj da dopunim isto, nije znaci neka nova kartica, min. 200 dinara dopuna.

uzivo sam pricao sa telenor bankom i njihovom podrskom i promenili su mi na progresiv paket izgleda sam ih ubrzao kada pricam sa njima uzivo.:D

To si mogao i sam da uradis ;-)

uzivo sam pricao sa telenor bankom i njihovom podrskom i promenili su mi na progresiv paket izgleda sam ih ubrzao kada pricam sa njima uzivo.
Права онлајн банка:)

ako platim telenor karticom u vipu racun za telefon jer se onda racuna kao da sam otisao u prodavnicu ili se racuna kao u postanskoj stedionici 600rsd provizije.

Ovde možeš bez provizije da platiš bilo kojom karticom VIP račun.

Dve stvari:
- VIP Racun nekima nije omoguceno da plate online, ima neki glupi bug, mom ocu ga vec 4 meseca ne resavaju :) Srecom sada prelazi racun na mene, pa nam nije ni bitno vise.
- Prelazak na Progresiv ako preko call centra treba toliko, manite se njih i sledeci put "rucno" to uradite iz aplikacije, tako sto kazete "Start using this product" za Progressive racun.

Menjanje je u roku od 24h! (iz iskustva, tokom septembra, rizikovao sam da bi mogao da iskoristim onih 7 dana srednji kurs - i lepo sam ga koristio, dok nisu smizle blokirale isplate jer sam presao 1.000.000 mesecno :D)
Menjanje na Starter ne znam kako ide, jer sam 30. menjao i prvog je vec bio Starter, a prosli mesec je normalno kao Progresiv zavrsen (uzeta dodatna kartica, ukupan trosak 300+200, ne 500 kao jedan trosak)

sada cekam kreditnu karticu da stigne potpisan ugovor u utorak 23.10 valjda stize do petka kartica.kredit koristim samo za letovanje za grcku do 150eur.

Počeli i telefonom da zovu, agresivniji pristup, bukvalno te teraju da prihvatiš ponudu za karticu. Meni je mnogo sumnjivo to što kažu sve je već provereno i odobreno, samo potvrdu o zaposlenju treba da im doneseš i za 15 dana stiže kartica.

Sta je provereno i odobreno, kad im treba potvrda, a jos i pitaju da li si zaposlen? (i da, ne znaju da si samozaposlen/nezaposlen :D)

To je tipican americki stil "preapproved to pay us so you can waste your money" :)

Počeli i telefonom da zovu, agresivniji pristup, bukvalno te teraju da prihvatiš ponudu za karticu.

Baš juče me je pozvao čovek iz Telenor banke i pitao jesam li video ponudu koja mi je poslata na mejl. Kada sam rekao da jesam, pitao me je jesam li zainteresovan za kreditnu karticu. Odgovorio sam da nisam i da me to u ovom trenutku ne interesuje. Zahvalio se i to je bilo to. Ne slažem se da su agresivni i da teraju na uzimanje kartice. Barem u mom slučaju nisu bili navalentni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno