Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јес на Стартеру(1. мјесец бесплатно мислим)

Meni ponudjeno 150k. Celu platu inace primam preko TB. Izvlace kreditni biro i na osnovu toga idu limiti. Videcu sta mi je ciniti, strah me nesto tih kredita...
Nece po KB-u sigurno, meni je KB prazan efektivno, osim Intesa kreditne, a njen promet je daleko ispod limita sada :)

Колико ја видим ту нема никаквог критеријума,ни званичног ни било ког другог.

mozda sam dobio kreditnu karticu zato sto redovno uplacujem novac na karticu.imam njihov pripeid broj.

Netacno. Imas kreditni proizvod, placas ga redovno, to je za pocetak vise nego dovoljno.

I ja mislim da je ovo logika. Ako imaš kreditna zaduženja, koja redovno servisiraš, credit score ti raste. Više nego onome koji nema nikakvu kreditnu istoriju.
Štaviše, Ameri to kvantifikuju, i tačno znaš koliki credit score ti treba za određeni kredit, uz tvoja primanja. Postoji mnogo načina kako se credit score gradi. Sigurno je da se ne gradi nekorišćenjem kreditnih proizvoda.
Ja jedino imam Intesin Master i Amex, zbirni kreditni limit na te dve mi je bezmalo 4 mesečne plate (mislim da je maksimum 5, ili 5.5, postoji propis za to). Obe te kartice koristim kao charge kartice, odnosno revolving bude nula. I tako godinama. Pretpostavljam da ovo ulazi u kreditnu istoriju.

EDIT: imam Telenor broj, računi su mi prilično visoki.

EDIT 2: @enraged Glupo je da pišeš ovde kolika ti je plata. Pouzdan znam da jedan od foumaša (učestvuje u diskusiji) ima veću platu, a dobio je mršavu ponudu TB. Ne sekiraj se, neće te TB zaobići, još nisu stigli do milke :D

Poslednja izmena:
Netacno. Imas kreditni proizvod, placas ga redovno, to je za pocetak vise nego dovoljno.
Da bi dobio karticu/kredit, mislio sam ne i konkretan limit.
Naravno da ima. Telenor cak procjenjuje kreditnu sposobnost na osnovu placanja i upotrebe njihovih telefonskih usluga.
Da li vi koji ste dobili unaprijed odobreni limit, imate Telenor broj?
Ja da imam Telenor broj? :D

moracu ipak ukinuti progresiv paket jer nemogu placati duplo i za kreditnu karticu odrzavanje i za progresiv paket to je zajedno 500rsd meswecno za odrzavanje.

За Прогресив је бесплатно(до 30.6. 2016.)
Ако имају критеријуме за висину кредита који нуде требају објавити као сав нормалан свијет а не да гатамо о томе.

sta je besplatno do juna jer odrzavanje kreditne kartice ako imam progresiv paket jel tako ili drugacije.

Мада кад боље размислим зашто узети кредит од 25% камате а не узети од 16% колико су одокативно сада,коме треба.
Јест Masicu:)

Poslednja izmena:
hvala.ali pitacu sutra jos jednom ako je tako onda mogu progesiv koristiti do sledece godine.

Ma kakav kredit, ko ovde u temi razmislja o kartici kao o kreditu? Nego, grejs period i slicne stvari jedino... ili koliko vidim po blurbu koji su napisali, moze limit da se koristi i za placanje usluga Infostana, EPSa i slicno, sto znaci jedan mesec odlozeno placanje komunalija ;)
Ali bez barem 40.000 potrosnje preko kreditne ispada trosak za takav nacin koriscenja.

uzeo sam je upravo to sto govoris za limit da koristim ne kredit.

Зато и кажем,коме треба новац кредитна је скупа а ако нуде 100-250к пуно је за одложено.Неко ће кад-тад почети да је користи као кредит уз ту камату.Још се пазите како користите картицу да не буде као у пошти што се плаћа.Клик и допуне су бесплатне а остали налози...

ostali nalozi se placaju ja cu novac za neka placanja prebacivati na debitni i onda placati.

uzeo sam je upravo to sto govoris za limit da koristim ne kredit.
Нисам баш разумио:).Лимит ти је кредит,само је питање да ли ћеш одједном вратити то што потрошиш са кредитне(до 45 дана без камате)или постепено,рату по рату уз камату.

videcu kada je budem koristio.nacu je puno koristit mozda za neka sitna placanja.a sledece godine mozda uzmem neku tehniku tv ili tako nesto.

Kako god, pazite se kako koristite ovaj tip kreditne kartice. Kamata nije nimalo mala, onih minimalnih 5% mesecne rate i mogucnost podozanja uplacenog nisu nikako plus. Ako se zaletite i recimo zarobite ceo limit ( zeno daj da uzmemo 3D televozor, z' inat komsiji ) i krenete da vracate po 5% mesecno pritom povremeno podizuci ono sto ste vec otplatili najblaze receno odrace vam kozu sa ledja kamatama:)

Kako god, pazite se kako koristite ovaj tip kreditne kartice. Kamata nije nimalo mala, onih minimalnih 5% mesecne rate i mogucnost podozanja uplacenog nisu nikako plus. Ako se zaletite i recimo zarobite ceo limit ( zeno daj da uzmemo 3D televozor, z' inat komsiji ) i krenete da vracate po 5% mesecno pritom povremeno podizuci ono sto ste vec otplatili najblaze receno odrace vam kozu sa ledja kamatama:)
Skoro 1/3 potrosenog godisnje ode na kamatu...
Legalno zelenasenje... :)
Mada ko igra pametno pa uspe da obrne pa vrati lovu za 45dana, nije lose...

Uz uplatu minimalnog iznosa, za tri godine, moj dug na takvoj jednoj kartici smanjen je sa 32000 na 9000 u prošlom mesecu. Uplatim recimo 600, oni uzmu sigurno 200 na ime kamate. Užasna stvar, može da koristi samo za neke veće kupovine tehnike i sličnih stvari, ali nikako uz uplatu minimalnog iznosa, već odrediš sebi mesečnu ratu i toliko uplaćuješ. Ljudi se zalecu pa uzimaju za to hranu, pa onda posle grcaju godinama...

dobar dan pitanje jer neko od vas aplicirao za kreditnu karticu i koliko se ceka na odobrenje da odgovore.ja sam aplicirao u cetvrtak jos nisu nista odgovorili hvala.

Posto je ovo tema o TB, cisto da napomenemo da druge kreditne kartice nisu nista bolje realno, i svode se na isto :)
Jedino one koje se dobijaju uz tekuce racune besplatno, pa su samo "za svaki slucaj" (ja ih nosim umesto da nosim vise od 1000din u dzepu)

Dve kartice uzete u isto vreme još prošle godine.
Ova koja je korišćena prilično je kao nova. Ova koja je korišćena minimalno je sva razlistana.
Skida se folija sa obe strane

Da li je u Starter paketu nadoknada za online plaćanje fiksna 25 dinara, bez obzira na sumu? Recimo, ako uplatiš 20.000 na nečiji račun da li će i tada odbiti 25 ili po procentu? Neke banke naplaćuju 1% na veće sume.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno