Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije bivša. I dalje je državna :) samo se sad zove mts banka.

Sta kazete ima viska zaposlenih u Telekomu, ma odakle jos ce da zaposle ljude :D hahaha ovo je smesno. Ocekujte i VIP banku.

20bf7f5b5891b5becb8916dd59390ad3.jpg

Vec vidim da ce nivo inovacija u toj "novoj" MTS banci da bude na nuli, no hajde da sacekamo i vidimo u stvarnosti sta ce da bude :)

Ja nesto mislim da su otvorili banku zbog prodaje skorasnje MTS-a pa da povecaju cenu malo i mislim da ce onaj ko kupi MTS da malo modifikuje trenutno stanje te banke.

To je neka druga prica i pitanje je da li ce novi gazda uopste da se time bavi ili ce da je proda i resi se te price.

Sve se to desilo maltene slucajno, ukazala se prilika za saniranje propale babnke, Telenor usao u pricu sa bankarstvom, a ovi brze bolje smislili pandan "projekat" i rupu za odliv novca.

Poslednja izmena:
Mada ako naprave m banking pre od Telenora za WP palim ja kod njih, samo da vidim kako ce to da zazivi - posto je drzavni posao u pitanju... :D

Da li je ovo tena o TB ili o MTS banci?

Asseco radi na WP aplikaciji. Prezentacija na YT je o celokunom projektu ali se oko 13og minuta pominju i smartphone aplikacije. https://youtu.be/v8hM2rNsKGk

Ma video je kvalitetan ima sta de se pametno cuje, nego njihov odgovor na twitteru mi je skroz aj zdravo u odnosu na ono sta kaze lik sa te konferencije..

"Razmatra"

86cb2e62846f5a784884cd7cdaa55f09.jpg

DA mozda NE

Poslednja izmena:
Ja sam radio sigurnost za banke koje imaju vise klijenata nego mi stanovnistva, znam o cemu pricam.
Ako urade WP app, koji nije beskoirsno njesra kao RFov recimo, to ce ili naplacivati, dati samo korisnicima Progresiv paketa, ili znati nesto o prodoru WPa sto ni MS ne zna ;) Totalno je neisplativo.

I dan danas jedna takva velika banka, sa vise WP klijenata nego Telenor ukupno svih, nema WP resenje uopste, pa cak ni e-Banking koji radi na WP-u.

Kada uplaćuju kamatu na dinarsku štednju, prvog ili posle nekoliko dana?
Postoji li neki minimalni period tokom kog novac mora biti položen da bi uopšte isplatili kamatu?

Prvog RADNOG dana u mesecu za prethodni mesec (i obicno tek na kraju dana :)).
Ne, cak izgleda da je u pitanju O/N stednja (Overnight, odnosno da cak i ako je podignuto tokom dana, ali vraceno da prenoci racuna se. Verovatno u 00:00:01 proveravaju stanje, a ne tokom dana).

Uradio sam Excel tabelu koja je uzela obe opcije u obzir, i video da se suma slaze u cent sa ovim gore, a ne sa drugom opcijom.

Kada uplaćuju kamatu na dinarsku štednju, prvog ili posle nekoliko dana?
Postoji li neki minimalni period tokom kog novac mora biti položen da bi uopšte isplatili kamatu?

Legla je kamata

Samo da prenesem poslednju informaciju u vezi aplikacije TB za win telefone. Na moj upit na njihovoj fb strani u vezi app za win odgovorili su mi da neće biti sigurno do kraja godine i da još uvek razmatraju u vezi aplikacije i da mogu koristiti http prilagođen za moj telefon. Zahvalio sam im se na iskrenom odgovoru.

Poslednja izmena:
Samo da prenesem poslednju informaciju u vezi aplikacije TB za win telefone. Na moj upit na njihovoj fb strani u vezi app za win odgovorili su mi da neće biti sigurno do kraja godine i da još uvek razmatraju u vezi aplikacije i da mogu koristiti http prilagođen za moj telefon. Zahvalio sam im se na iskrenom odgovoru.

A prosle godine su pricali da ce da bude do kraja te godine :D .

No , sajt na telefonu je upotrebljiv . Na spartanu je jos bolji nego na ovom internet explorer . Kad pinujes sajt na pocetnu bude skoro kao da je app.

A prosle godine su pricali da ce da bude do kraja te godine :D .

No , sajt na telefonu je upotrebljiv . Na spartanu je jos bolji nego na ovom internet explorer . Kad pinujes sajt na pocetnu bude skoro kao da je app.

Još uvek koristim ie, a spartan dolazi sa 10 ne li.

Mislili su na koriscenje sajta preko telefona verovatno :)
Inace, jeste upotrebljiv na telefonu definitivno. Ja RF koristim preko fona, jer im je app neupotrebljiv realno ;)

Stigao mi danas ugovor preko kurira. Citao sam ga, letimicno, ali nisam nasao odgovor na neke stvari koje me zanimaju.

Za RSD otprilike sam shvatio sta i kako. Medjutim ne znam sta se desava sa devizama? Dakle konkretno da postavim pitanje. Ako meni neko iz Srbije (ne znam dal i ima veze da li je iz Telenor banke ili iz neke druge banke) uplati 100 eur, da li ja dobijam 100 eur i mogu da podignem 100 eur, ili se te pare nesto pretvaraju u RSD, pa iz RSD u evre i tako dalje? Isto pitanje i za ostale valute. Recimo 100$.

I isto me zanima ali u suptronom smeru. Ako ja nekome u Srbiji posaljem 100 eur, da li placam nesto osim te provizije od 50 rsd i da li mogu da podignem 100 eur na telenor bankomatu, ili banci? Ako dizem u drugoj banci onda je provizija ako sam dobro razumeo 1%, a na drugom bankomatu 50RSD? Jel tako?

Ja nisam siguran da li neko moze da ti uplati eure uopste (iz Srbije). Ne zbog banke, nego zbog propisa NBS.
Isto i u suprotnom smeru...

Poslednja izmena:
Moze jedino za rent/kupovinu nekretnina (mozda i automobila sada?), ili isplate osiguranja/stednje. Fizicko lice znaci, samo za rent/kupovinu nekretnina.

Ovo nema veze sa Telenor Bankom, vec bankama uopste.

S' tim da ne mozes podici devize osim evra u Telenor banci, dakle zarobljene su ili ih moras po njihovom kursu prodavati pa evre/dinare podici.

Aha, vidis to nisam znao. Hvala. :)

Jos nesto. pise da se sms obavestenje o placanju naplacuje 5 dinara. U opcijama ima obavestenje preko mail-a, sms-a ili push-a. Da li se push naplacuje?

I da li neko mozda zna, da li postoji neki bankomat na Banjici ili negde u blizini? Pisalo je negde da ima u tznom centru, pa ne znam da li postoji ili ne?

Aha, vidis to nisam znao. Hvala. :)

Jos nesto. pise da se sms obavestenje o placanju naplacuje 5 dinara. U opcijama ima obavestenje preko mail-a, sms-a ili push-a. Da li se push naplacuje?

I da li neko mozda zna, da li postoji neki bankomat na Banjici ili negde u blizini? Pisalo je negde da ima u tznom centru, pa ne znam da li postoji ili ne?

Mislim da je onaj premium nalog mnogo bolji od startera kad sve saberes mnogo se vise isplati.

Recimo ja placam 4 racuna mesecno po 25din to je 100din
Onda imam prvih pet podizanja na drugim bankomatima free po 50din to je 250din ja skoro uvek podizem na bankomatima druge banke jer u TS jos nema njihov.
Poruke se ne naplacuju sto je jos dodadno sigurno 100 din.
I povremeno jos po neka uplatnica nakupi se , a ovako platim 300 i ne mislim :)

Kako kome ja npr max na Starteru mesecno za te troskove potrosim 100din tako da je dobro proceniti i prena tome izabrati free ili taj premium paket.. Bitan je izbor a on postoji. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno