Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha.... ja sam mislio da se vodi kao trajni nalog ili obicno placanje, pa se naplacuje :)
Znaci MTS, EDB, Infostan itd. se besplatno na klik placaju, a na trajni nalog ne? :D

Mail koji sam greskom dobio, potvrdili su mi da je sistemska greska:
Poštovani,

Zaista jeste u pitanju sistemska poruka, koja se šalje kao podsetnik prilikom isteka započete registracije za otvaranje računa.

Izvinjavamo se usled ovog propusta i zahvaljujemo na sugestiji.

Aha.... ja sam mislio da se vodi kao trajni nalog ili obicno placanje, pa se naplacuje :)
Znaci MTS, EDB, Infostan itd. se besplatno na klik placaju, a na trajni nalog ne? :D
Ne MTS. Telenor, Infostan i EDB za sada. U planu je i ostalo. Ali posto MTS/Telekom moze kod njih na sajtu ostaje samo taj jedan racun sa provizijom, tako da je meni a verujem i vecini jedini trosak od 25din ta neka kablovska recimo. Kada i to rese onda 0din plus ja zbog otvaranja racuna u prvoj turi imam i free poruke o odlivu tako da ce to uskoro da bude stvarno 0din mesecno za sve usluge koje koristim.

Strava:) mada vise volim trajni nalog jer ne razmisljam o placanju, ali ovo je bas fino.

Ne znam da li se o ovome pisalo, a mislim da je važno.

Ukoliko na bankomatu Telenor banke uplatite sredstva i istog dana izvršite plaćanje koje je po iznosu vece od stanja koje ste imali pre te uplate, na kraju meseca ce vam biti naplacena zatezna kamata.

Prilikom uplate, sistem odmah uvecava raspolozivo stanje, ali ne i stanje na racunu, pusti vas da izvršite transackiju i vodi vas kao da ste u minusu.

Ukoliko na bankomatu Telenor banke uplatite sredstva i istog dana izvršite plaćanje koje je po iznosu vece od stanja koje ste imali pre te uplate, na kraju meseca ce vam biti naplacena zatezna kamata.

Prilikom uplate, sistem odmah uvecava raspolozivo stanje, ali ne i stanje na racunu, pusti vas da izvršite transackiju i vodi vas kao da ste u minusu.

Predlazem ti ako ti se to desilo da im napises email... svima je u koristi da ovakve "bugove" isprave

Uradio sam refund ali od tog novca nema nista samo pise kako je izvrsena uplata...
Sta sad da cekam?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1422944191937.png
    uploadfromtaptalk1422944191937.png
    240.8 KB · Pregleda: 113
  • uploadfromtaptalk1422944209718.png
    uploadfromtaptalk1422944209718.png
    255.2 KB · Pregleda: 160

Aj sad neko ovo da mi pojasni ako sam dobro razumeo.
Znaci npr.ja imam na racunu 500 kinti i uplatim jos na bankomatu 4000,a racun za mob mi je npr.3500 koji odma placam i onda mi naplati tu kamatu bez obzira sto zajedno u zbiru imam 500+4000=4500,a racun za mob je 3500?
Ne znam jel sam dobro razumeo

Da pitam stare vukove,da li je povoljnije kupiti evre online preko menjacnice ili u menjacnici pa u bankomat?

Kada se kupuje na SportsDirect gde su cene u funtama,da li na sajtu postaviti cene u funtama ili u evre,sta je povoljnije,po kom kursu to radi TB?

I jos jedno pitanje,kad udjem na pocetnu stranu telenor banke bez logovanja (ona strana gde ima padajuci meni),ima kursna lista koja pokazuje da je gornji kurs evra 125 i nesto,a kad se ulogujem svojim nalogom i tu mi izbaci kursnu listu,onda pise da je 122 i nesto,ne razumem?!

Sta ima da ne razumes, ko ima racun placa kurs koji vidi kad se uloguje

Da pitam stare vukove,da li je povoljnije kupiti evre online preko menjacnice ili u menjacnici pa u bankomat?
Zavisi i od sume i od dana. Uglavnom je bolje u menjacnici, ali za sitne sume ume biti OK i u banci. Danas je recimo razlika bila u koristi menjacnica 100% i to si mogao i ceo dinar razlike po evru izboxovati.

Kada se kupuje na SportsDirect gde su cene u funtama,da li na sajtu postaviti cene u funtama ili u evre,sta je povoljnije,po kom kursu to radi TB?
Osim za SportsDirect, za sada uvek ostavi valutu samog sajta.
Za SportsDirect iskoristi EUR, ume biti jeftinije, a ume i biti isto. Poenta je da stvarno naplacuju u EUR, za razliku od vecine sajtova gde je valuta samo informativna, i onda znas koliko EUR ce te kostati, a ako je u funtama onda tek na dan knjizenja se vidi kurs.

Hvala alfaunits na odgovorima...

Aj sad neko ovo da mi pojasni ako sam dobro razumeo.
Znaci npr.ja imam na racunu 500 kinti i uplatim jos na bankomatu 4000,a racun za mob mi je npr.3500 koji odma placam i onda mi naplati tu kamatu bez obzira sto zajedno u zbiru imam 500+4000=4500,a racun za mob je 3500?
Ne znam jel sam dobro razumeo

Ja sam placao tako, i onda stojim tipa jedan dan u "minusu" :)

Juce/danas pogledam, zatezna kamata 0.01 dinar :D

Mozda im baguje nesto, mislim nije do te jedne pare, nego odakle sad minus..

To sve treba da im prijavite,sta me briga,necu nikakve kamate da placam ako nemam osnova za to.
Ja cu racune za mob platiti tek 6. ili 7. pa ako isto to uracunaju odma saljem reklamaciju

Poslao sam im poruku, da provere da li je bug.

Tipa na transakciji mi je pisalo zatezna kamata za 54 dana, tako nesto, 0.01 rsd.

Ne znam na sta im je kamata,tako da ipak sam ubedjen da je neka greska.
Trebace njima sigurno jos koji mesec dok ispeglaju te greske u softveru itd.,zato je bitno sve to da prijavljujemo ;)

I ja sam dobio "zateznu kamatu", dva puta sam ih pitao (poslao poruku), i nema odgovora???

Sada sam i ja nasao zateznu kamaytu za 10 dana, a racun uvek u plusu.
Momentalno sam zvao da se zalim.
Ako je greska u pitanju, to je diletantski i razmislicu o gasenju racuna kod njih.

To je razlog zasto ne volim da koristim kreditnu/racun - za sada imam manje od 10 transakcija mesecno (uplate+isplate sa svih racuna/kartica) i sve ih napamet znam sa saldom :) Da ih ima i jedna/dve vise, garant bi mi promakle ovakve stvari :(

Ma za te stvari bih "bas lepo" porazgovarao sa njima. Jedna stvar je da npr. aplikacija malo baguje i sl., a potpuno druga da mi naplate zateznu kamatu ukoliko mi je racun uvek bio u plusu. Oko toga ne sme nista i nikada da baguje. Takvu banku bih otkacio odmah.

Izdvojeni bankomat. Mogli bi svi da budu ovako lepo rešeni... :)

tbb.jpg

Lepo... A lokacija ?

^stiglo koleginici ona opomena koju je neko naveo da stiže pred istek lične karte - da ukoliko ne odnese novu ličnu kartu neće moći da obavlja platni promet. Kapiram da je neophodno za svakoga da ima važeći lični dokument ali nikada ni u jednoj banci nisam čuo za tako nešto. Ima li neko razumno tumačenje?

U poslovnici nemaju pojma oko banke, nalupaju ono sto njima pise u doznaci ;)
Isto rekoh - nijedna banka mi nikada ovo nije trazila, a iskreno ni sada mi jos ne traze druge banke :)

Telenor nesto zamislja za sebe.

Inace od pre neki dan ovaj forum verovatno i oni prate jer sam caskao sa onom tetom preko chat-a i pitao je vezano za te kamate sto pisete i jos joj kopirao 2-3 vasa teksta oko tih kamate i ona mi otkuca u fazonu "nismo znali da imamo tako puno primedbi korisnika,da li mozete da mi kazete koji forum je u pitanju" i ja joj dam,ona se zahvali i kaze "provericemo u cemu je stvar kad nadlezni pogledaju forum i primedbe".
Ja juce uplatio sredstva na racun i odma platio 2 mob racuna,ali sve ok,ne vidim nikakvu kamatu da je zaracunata,do duse upao sam u vikend,mozda je sibnu u ponedeljak ;) posto jos nisam ni dobio od telenora sms da mi je prosla uplata za januarski racun

Ja sam ozbiljno mislio da ima barem jedna osoba koja cita ovaj forum od njih. Mozda ista koja nadgleda Twitter nalog :)

Ima li neko neki kalkulator ove kamate po danima (danas sam uzeo toliko, sutra uplatio toliko...)? Mrzi me da rucno isprobam, jer ne znam kako se racuna ;) A imam cak 20 dinara neslaganja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno