Bilo bi dobro kad već nemaju poslovnice da omoguće uplate na bankomatu ali za svakoga bez bilo kakvih kartica.
Samo se ukuca broj računa,potvrdi transakcija i ćao.
I 50% pogresno ukuca broj racuna, na brzaka, ne pogleda da li je njegov racun, i onda zalbe?
Sigurno su oni vec razmislili o tome, i zbog ovakvih razloga ne moze za sada.
Mozda samo sa LK, to bi imalo smisla.
platio sada sa karticom vip racun online proknjizena uplata odmah.vip ima reklamu na yutube super je sto se odmam proknjizi.dobio sam i sms od telenora i od vipa.
Mislis kreditnom si platio i cudi te sto VIP odmah knjizi? Nista cudno

Mozda oni jos uvek nemaju novac na racunu, ali je bitno da znaju da si platio i sigurni su da ce taj novac stici. Taj CC delay je ukalkulisan u rizik poslovanja.
Ma "problem" je u tome što je kartica sa čipom. Svugde mi treba pin kod osim za putarine. Tri kartice od tri različite banke.
Zavisi od aparata. Ne mora aparat da zahteva ni potpis, ni PIN, to je manja zastita za njih. Ali putarina se naplacuje uz kamere, pa ce vrlo lako da uhvate onoga ko je ukrao karticu

Ili ce imati dokaz ako se zali korisnik, a jeste platio (ima snimak).
Neka mesta sam vidjao gde uopste ne traze PIN ni za koju karticu, vec svima potpis. To je mnogo brze nego da se zahteva PIN, a ako je mesto/zemlja gde je stopa zloupotrebe mizerna ili nebitna skroz, bolje nego da se trosi vreme (manje musterija se opsluzi).
Npr. Starbucks samo provuce karticu u Americi, bilo koju (koju prihvataju) i to je to. Njih ne zanima ako dodje do poneke zloupotrebe (kolicina zloupotreba za kupovinu kafe je mizerna i ne kosta ih nista primetno, ne isplati se da cekaju musterije, jer ovako duplo vise musterija opsluze).
Sa druge strane, u e-Martu nema PINa nikad ali uvek traze digi. potpis, iz istog razloga, a stopa zloupotrebe kartica je skoro nepostojeca (iako moze da ih kosta puno, stopa je ipak mizerna). A digipotpis je mnogo brzi od PINa.