Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajmo benchmark :-D el uspeo neko za oko 5s na 4G ili 3.5G neki octa core 4gb rama itd :-D

Jel TB app najbolje zasticena mbanking app u Srbiji?

Uveren sam da je Intesin app bio nesto brzi, a sada sam upravo pokrenuo obe aplikacije i TB se posle kucanja PIN broja duplo brze otvara. Doduse, moguce da zavisi i od saobracaja/transakcija.

Mozda ce nekome biti korisno, slucajno sam nabasao na ovaj tekst o TB... Imajte u vidu da je tekst iz juna prosle godine...

http://milosblog.com/telenor-banka-utisci/

Poslednja izmena:
Evo sad sam ponovo probao, ok je sve to. Od ukucavanja pina do pojavljivanja stanja nekih 5 sec prodje. Dosta bolje nego ranije. Ovo sve na telenor 3g trenutno.

Jutros sam povezao svoju debitnu karticu sa paypalom. Uzeo mi je sa kartice 1,5 evro za aktivaciju i dva puta po 1 dolar zato što sam nešto čačkao sa ažuriranjem podataka. Na računu stoji da je ta svota rezervisana (na čekanju oko 400 din). Na Paypal nalogu i dalje stoji svota 0 evra. Da li mogu da očekujem da mi vrate ovaj novac ili je to izgubljeno? Ako vraćaju, koliko dana treba?

Ako me sećanje dobro služi, moraš da verifikujes karicu delom koda koji se nalazi u pozivu na broj plaćanja, a odnosi se na tu PayPal transakciju, proveri, treba da dobiješ mali koji objašnjava kako se to radi

Edit:
Možda obaveštenje o načinu verifikacije dobijaš u internim PayPal porukama, proveri...

Poslednja izmena:
pa verifikovao sam. Nakon toga mi je i uzeo 1,5 evro sa računa.

pa verifikovao sam. Nakon toga mi je i uzeo 1,5 evro sa računa.
Ako si u listi deviznih plaćanja video jedno prema PayPal - u sa iznosom od 1,5eur sa opisom na primer PP*8843CODE, da li si deo tog koda uneo negde u PayPal podešavanja?

Ako jesi, verifiikovao si karticu, a 1,5eur će ti biti vraćeno na račun odmah nakon toga, tako je bar meni bilo

Ako si u listi deviznih plaćanja video jedno prema PayPal - u sa iznosom od 1,5eur sa opisom na primer PP*8843CODE, da li si deo tog koda uneo negde u PayPal podešavanja?

Ako jesi, verifiikovao si karticu, a 1,5eur će ti biti vraćeno na račun odmah nakon toga, tako je bar meni bilo

To je u redu. Mene buni to što mi na računu Telenor banke i dalje stoje "rezervisana sredstva", odnosno na "čekanju". Zvao sam korisničku podršku, oni kažu da je to znak da je paypal uspešno povezao karticu, ali nikakav konkretan odgovor nisam dobio da li će ovaj novac "na čekanju" pod stavkom rezervisana sredstva biti vraćen.

Pošto telenor banka nema mogućnost da vraća novac sa paypala na tekući račun, da li na ovaj način refundiraju sredstva?

I koliko dugo može da staji račun "na čekanju"? Stoji današnji datum od jutros od osam sati.

Poslednja izmena:
Novac će naravno biti vraćen.

PayPal ih uplaćuje na račun sa kog si ti izvršio uplatu prema njima.
TB ima verovatno neku sigurnosnu praksu da se transakcije vode kao da su na čekanju određeno vreme.

За ово ажурирање картице(по долар)мислим да неће бити враћено.

Kako ste svi kontradiktorni. :) Meni su upravo iz Telenora rekli da će ove od 1 dolar sigurno biti vraćene, dok aktivaciju od 1,5 evro ne znaju. Misle da neće... Svašta. S druge strane, na netu sam iskopao ovo.

PayPal may charge a card a temporary $1.00 amount whenever card information is added, edited, updated, or changed. This is an important security feature that is an industry standard for online processing because it allows us to verify that you are the account holder of the card and that the card information is correct. This is commonly referred to as a "pre-authorization."

However, this charge is only temporary and will never be permanently claimed by PayPal. While each card issuer may vary, the $1.00 will be returned to your card balance. It is not permanent.

To je u redu. Mene buni to što mi na računu Telenor banke i dalje stoje "rezervisana sredstva", odnosno na "čekanju". Zvao sam korisničku podršku, oni kažu da je to znak da je paypal uspešno povezao karticu, ali nikakav konkretan odgovor nisam dobio da li će ovaj novac "na čekanju" pod stavkom rezervisana sredstva biti vraćen.

Pošto telenor banka nema mogućnost da vraća novac sa paypala na tekući račun, da li na ovaj način refundiraju sredstva?

I koliko dugo može da staji račun "na čekanju"? Stoji današnji datum od jutros od osam sati.
Rezervacija ostaje do finansijske potvrde od strane trgovca (paypal u ovom slučaju) ili se otkazuje nakon (mislim da je pravilo za MS debitne kartice) 7 dana.

Tebi su izgleda ovako uradili,naplatili registraciju(aktivaciju)naloga pa verifikaciju kartice.Prvo se ne vraća a drugo se vraća.Ovo nije bilo u moje vrijeme ali sam nabasao na ovakva iskustva negdje na netu.

Meni nikad nije vraceno 1.5 evra. Ne znam zasto i kako, ali ostali su na PP posle aktivacije.

Tebi su izgleda ovako uradili,naplatili registraciju(aktivaciju)naloga pa verifikaciju kartice.Prvo se ne vraća a drugo se vraća.Ovo nije bilo u moje vrijeme ali sam nabasao na ovakva iskustva negdje na netu.

Meni su rekli da mi je nalog "restricted". Morao sam da im šaljem kopiju lične karte i račun za internet kao dokaz o državljanstvu. Nakon toga su mi poslali mail da mi je nalog sad "oslobođen", ali tih 1,5 evra i dalje stoje "na čekanju". Na PayPal i dalje duplo golo. Bem ti paypal. Nisam ni mislio da ga koristim. Rekoh, svi imaju, pa i ja. Ionako nemam ni za burek. Mogao sam da kupim tri koka-kole za ovih 400 dinara što su mi zasad "oteli".
Pitao sam na Telenoru da li mogu da storniraju uplate, kažu ne mogu. Da sve zavisi od PayPala.

Pokušaću da ih zamolim da mi zatvore nalog i ne naplate novac. Možda budu ljubazni. Inače, vrlo brzo odgovaraju na svaki mail. I to jako pedantno. Ne kao kod nas šlagvort" Poštovani... Samo promene ime i prezime" i sve ostalo deseta tema.

Poslednja izmena:
Мени су враћена оба износа, први који је скинут, не сећам се да ли је то 1€ или 1,5€, у року од 24ч а за други је потрајало можда пар дана.

Packy, to se uvek desava sa karticama, rezervacije mogu i po mesec dana da traju.
Treba se informisati, sve to stoji u PayPal FAQ temi.

Zna li se sta ce TB sledece da ugradi i ponudi korisniku, konkretno nfc payments, preko telefona, kada?

Meni su rekli da mi je nalog "restricted". Morao sam da im šaljem kopiju lične karte i račun za internet kao dokaz o državljanstvu. Nakon toga su mi poslali mail da mi je nalog sad "oslobođen", ali tih 1,5 evra i dalje stoje "na čekanju". Na PayPal i dalje duplo golo. Bem ti paypal. Nisam ni mislio da ga koristim. Rekoh, svi imaju, pa i ja. Ionako nemam ni za burek. Mogao sam da kupim tri koka-kole za ovih 400 dinara što su mi zasad "oteli".
Pitao sam na Telenoru da li mogu da storniraju uplate, kažu ne mogu. Da sve zavisi od PayPala.

Pokušaću da ih zamolim da mi zatvore nalog i ne naplate novac. Možda budu ljubazni. Inače, vrlo brzo odgovaraju na svaki mail. I to jako pedantno. Ne kao kod nas šlagvort" Poštovani... Samo promene ime i prezime" i sve ostalo deseta tema.
Samo malo strpljenja, PayPal neće poslati potvrdu transakcije pa će ti rezervacija biti oslobodjena (transakcija na čekanju) u roku od 7 dana.

Rodjak iz bosne bi da mi posalje neke pare na racun, sad sta ja njemu trebam da dam od podataka osim broja racuna?
Ima li mozda neki sablon u TB koji mogu da skinem i da mu posaljem, a da sadrzi sve sto mu treba?

Rodjak iz bosne bi da mi posalje neke pare na racun, sad sta ja njemu trebam da dam od podataka osim broja racuna?
Ima li mozda neki sablon u TB koji mogu da skinem i da mu posaljem, a da sadrzi sve sto mu treba?

Pozovi banku pa će ti reći,mada i na sajtu banke piše kako ide procedura.

Ја сам код отварања рачуна у ТБ,чини ми се, добио инструкције за уплату на рачун,па погледај да немаш негдје у папирима.

Ovde ti piše uputstvo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno