Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Društvo, imam problem sa Whatsapp pozivima. Kada dobijem poziv, čuju mi se dve različita tona u isto vreme. Jel ima neko ideju o čemu se radi ?
 
Ma i pitanje je šta će zaista dobrog da donese taj update.
Zbog MIUI softvera koji je godinama samo lošiji, posle 5 ili 6 godina sam odustao od Xiaomi telefona. Ne ide više...
 
Poslednja izmena:
Kod mene je situacija obrnuta. Svojevremeno sam koristio Redmi Note 5 Pro kratak period ali bio zadovoljan, poslije Mi 9T Pro top i uredjaj i MIUI je na njemu radio super. Mi Note 10 Lite i Redmi Note 9 Pro sam kratko koristio i nije bas najidealnije bilo. Koji su razlozi prodaje, sad ne mogu da se sjetim ali cim sam mijenjao, nije mi nesto odgovaralo.
Da sam bio pametniji i ostavio Mi 9T Pro, kojeg sam tad novog kupio, kontam da bih ga jos mogao koristiti. Ali bilo nekih para viska i htio sam na iOS.
Sad koristim Mi 11, dosao sam 11 Pro Max i bas sam zadovoljan. Baterija i portretni mod, video su svako na strani iPhone-a ali 120 Hz ekran je logicno da vise crpi bateriju pa je slabija na Mi 11. Samo jednom sam imao neki problem sa glasovnim porukama na viberu zbog tog proksimiti senzora, nijedan problem sa MIUI. Reklame cak na koje se mnogi zale, uopste nisam primjetio da mi izbacuje.
Sto se mene tice, MIUI je sve bolji, barem na uredjajima koje sam ja koristio. Mislim da najvise paznje posvjecuju Mi seriji, vjerovatno zato i nemam problema.
 
Poslednji je bio Mi9SE. Po meni, najlepši telefon koji sam ikada imao, a i jedan od najboljih. Biolo mi je i malo žao da ga prodam, ali me je MIUI mnogo frustrirao u poslednje vreme.
 
Ja kad nekad citam o problemima koje korisnici imaju skoro da ne verujem... Poslednji RN8 Pro, za one pare meni odlican hardver i softver, jos u nesto od manje od 2 godine dana od Androida 9 i MIUI 10 do Androida 11 i MIUI 12.5. Sve blagovremeno azurirano, bez problema u radu, dopao mi se i onaj "iOS" momenat u control centru, bas je sa novim MIUI verzijama i sam telefon postajao bolji..
Eto jedino ga zamenih za suparnicki Realme zbog slomljenog ekrana i mnogih tih prica da trenutno Xiaomi ne stize da pokriva sve modele kako treba, sad ne znam da li je to kontrola kvaliteta ili MIUI, sta li je...

I zato mi je drago sto sad nisam uzeo novi Redmi Note recimo, ne bih voleo da pokvarim dojam prethodnog iskustva, ako stvari nisu najsjajnije, a opet u kombinaciji sa mojim RN8 Pro sve je bilo savrseno.
 
Koristim dual sim, zašto mi za neke brijeve nudi da zapamtim izbor sa koje sim kartice da se poziva konkretan broj, a za neke brojeve moram stalno da biram?
IMG_20210906_181703.jpg
 

Prilozi

  • IMG_20210906_181717.jpg
    IMG_20210906_181717.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 48
Možeš da zapamtiš za one brojeve koje imaš sačuvane kao kontakte. Za ostale nepoznate će uvek da pita sa koje ćeš kartice da zoveš
 
Koliko se sećam, dok sam koristio dual sim nisam imao svaki put pitanje sa koje sim kartice. U podešavanjima samo podesiš podrazumevan broj za pozive i isto tako za podatke.
 
Ne, ako ostavis default onda za svaki broj mozes da biras i da izaberes da zapamti izbor.
Posto su mi u imeniku brojevi za posao i privatno, svaki broj kad pozivas mozes da mi dodelis da zapamti sa koje kartice ga zove.
E sad za jedan broj sve sam pokusao, nece da zapamti :)
Moram svaki put da biram.
 
Nisam siguran sa cim ima veze i gde da postavim pitanje, u poslednje vreme, dok sam na pozivu (dok je poziv u toku), nemam uopste internet na telefonu? Poco f3 je u pitanju, devojci se isto desava na note 9.
Koliko se secam, ranije to nije bio slucaj, ima li resenja za ovo?
 
Mislim da je uvek i bilo tako (imao sam više Xiaomi-ja) kad je na mrežnom netu u toku poziva ne radi a na wi-fi radi normalno
 
Da, sad sam isprobao a nisam znao jer dugo se već koristi 4G
 
Ne to, nego ovo
 

Prilozi

  • IMG_20210908_152302.jpg
    IMG_20210908_152302.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 99
Ali mora operator da podrzava VoLTE, msm da moras da ih cimas da ti ukljuce.
 
Za Poco f3 moraš prvo da ubacis ovaj kod (* # * # 86583 # * # *) u dialer da bi VoLTE mod bio aktivan. Ako nakon toga ne proradi, moraćes da kontaktiras operatera.
 
Onda cu ih zvati da mi aktiviraju, znaci mi cesto u razgovoru kad nisam kod kuce, hocu nesto ds proverim na netu i ne mogu, desilo se vise puta.
Inace sam postpejd Telenor, nadam se da necu morati da se ubedjujem sa njima danima oko usluge
 
I sta sad da radim kad jedan poziv ne mogu da obavim da mi se ne upali ekran?
Krenuo sam sa koristim mi note 10 lite kao sluzbeni, ovo je jezivo
Otisao bi u mi store i razlupao bi ga na sred radnje
 
I sta sad da radim kad jedan poziv ne mogu da obavim da mi se ne upali ekran?
Krenuo sam sa koristim mi note 10 lite kao sluzbeni, ovo je jezivo
Otisao bi u mi store i razlupao bi ga na sred radnje
Uperi slusalicu ka nekom izvoru svetlosti. Ja obicno na monitor, bela pozadina, opicim osvetljenje do daske. Ne zajebavam se.
 
Gde se ovo nalazi?

Nikako ne mogu da pronadjem...
 
Nazad
Vrh Dno