To ti je do gmail programa, prebaci se na nesto drugo. Neko je ovde pisao o Spark Email pa probaj isti.Ja ni na Mi 11 lite 5g na global romu uopšte nemam problema a isto je virtual proximity...Telefon radi brzo i sa 0 problema(osim ovog sa notifikacijama gmail-a od skoro mada ne znam je li do gmaila ili do miui softvera)...
Ili da zasuču rukave pa da naprave algoritam koji koristi postojeće senzore kako treba i koji ozbiljno smanjuje problem? Na kraju dana nanoviji Xiaomi telefoni nemaju klasičan senzor blizine pa se sa drugačijim senzorima detektuje blizina glave. E sad to treba isprogramirati da radi približno kao i originalMada je lakše uvek svaliti krivicu na hardver...
Ne kazem da nisu ali lose su u tom pogledu jer samsung nema uredjaje iz svakog cenovnog ranga, kod njih je ili da platis muski ili da das neku crkavicu pa dobijes neki buckuris, nemaju ono sto se kaze za svaciji dzep uredjaje.Usporedbe sa drugim proizvodjacima su veoma korisne za buduce kupce, zato ne vidim razloga za kritiku...
E vidis, meni su i prethodni postovi sa usporedbama sa Samsungom, a narocito ovaj tvoj post prilicno korisni. Zato i sluzi forum, za nasiroke diskusije. Kako starim (33), tako me sve vise smara potraga za resavanjem problema. Nekada mi je bilo zanimljivo da na Nexus i sl. stavljam custom ROM-ove ali sad hocu da mi sve radi "out of the box". Svidja mi se Xiaomi hardver u odnosu na cenu, ali kad vidim ovo tvoje pisanje o MIUI, a i pisanje drugih, pocinjem da shvatam da to nije bas za mene, tj. da su za mene samo Samsung i Google, eventualno Apple ako uspem da svarim iOS jednog dana. Brat ima Xiaomi (kupljen na moju preporuku), nedavno smo pred njegov odlazak na rad u inostranstvo 2 sata pokusavali da instaliramo youtube Vanced i nece, dok je meni na Samsungu sve glatko bilo. Znam malo vise od prosecnog korisnika telefona, ali nisam uspeo da nadjem zasto MIUI ne dozvoljava instalaciju yt Vanced... Tako da ste mi vi sa foruma verovatno ustedeli zivaca, tako sto mi sledeci tel. nece biti Xiaomi, nego verovatno opet Samsung. Nastavicu i dalje da pratim i Xiaomi teme, nadajuci se da ce se softverski pribliziti Samsungu, pa da imam vise izbora prilikom kupovine. Bas me zanima sta ce uraditi sa MIUI 13, novim dobavljacem proximity senzora itd.Ne kazem da nisu ali lose su u tom pogledu jer samsung nema uredjaje iz svakog cenovnog ranga, kod njih je ili da platis muski ili da das neku crkavicu pa dobijes neki buckuris, nemaju ono sto se kaze za svaciji dzep uredjaje.
Kod saomi telefona je upravo to sto ga krasi, uz pojedine problem koji su kod nekih modela vise izrazeni kod nekih manje se svodi na to da za pare koje daju za bilo koji saomi uredja je dobra investicija.
Problem je sto velika vecina ljudi koji kupe telefon ne znaju da ga koriste, svi ocekuju da je to lg, samsung ili nokia, htc ili sony i da je interfejs i sam skin da su laki ali vise puta sam napiso i opet cu napisati miui nije ni malo naivan i najtezi je za koriscenje od svih skinova u android svetu. I sada dodje neko ko se do sada nije susretao sa miui i ocekuje da je sve plug and play ali nije mora da se prodje neko podesavanje kao kod svakog uredjaja ali kako to mnogi ne znaju dolazimo do toga da kukaju kako im nesto ne radi, onda i sam saomi je poceo da se uzdize u nebesa a to sam jos davno sa prijateljima prokomentarisao da nece na dobro da izadje i bio sam u pravu jer je kontrola kvaliteta slabija, da koriste delove koji im preostanu od jedne serije telefona pa ubacuju u drugu pa na toj nekoj realciji dodje do nekog konflikta.
Ali i pored svih mana opet vredi kupiti telefon, jer i ovaj ogroman problem sa proximity senzorom se da resiti, u par navrata sam naisao da su ljudi pisali male tutorijale kako sa kojim programom da se to odkloni, jeste treba malo egzibicija ali jednom kada se uradi i podesi posle nema problema. Ali nekima je tesko da isprate te male tutorijale i da sebi olaksaju zivot nego dolaze na forum i danima nedeljama pljuju nesto a ne preduzimaju nista po tom pitanju da sami kada vec saomi nece da resi problem da se snadju u vidu egzibicija ili prodaju telefon i kupe nesto drugo, ne rade ni jedno ni drugo i ocekuju da ce kukanjem na forumu da se problem resi ili da ce neko dodje pa mesto njih da im popravi telefon.
Većina ljudi koji aktivno koriste Gmail app na telefonu imaju probleme od poslednjeg 12.5 MIUI update-a. Ovde je neko predložio Spark Email app kao alternativu ili neku drugu app jer ih ima na kilo na GP-u naravno i neka mora da radi. Meni uredno stižu notifikacije u okviru Gmail app, ali bez zvuka, mada vidno kasne i same notifikacije iako sam isključio MIUI optimizaciju za Gmail app i naravno isčačkao sva podešavanja koja su mi pala napamet. Gmail kao fabrički email klijent je svakako privilegovana app od strane MIUI, ali su nešto menjali definitivno po ovom pitanju u poslednjem MIUI ažuriranju. Uglavnom, meni sada rade notifikacije i čuju se, možda je neko već predložio ovo rešenje, možda ne, uglavnom glupo je, ali kome je bitnije da čuje zvuk i notifikacije mu stižu uredno od toga da ima poslednju verziju app, može da odradi ovo - ne preporučujem, ali kažem meni je trenutno bitniji zvuk da ne propustim neki važan mail i što pre odgovorim na isti...Meni je radila notifikacija za gmail na a11 ali od kad sam azurirao na 12.5 ne radi, poco x3 nfc
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari