Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Мислим да је већина погрешно скапирала што је изашла 12.5 верзија и која је разлика у поређењу са MIUI 12 и старијим верзијама... 12.5 није испеглана, затегнута, топ верзија и да не пишем које су предности видели сте у ранијим постовима. MIUI 13 је тај који би требао коначно да буде топ производ. Сачекајмо MIUI 13, па ћемо онда сви боље знати да ли у будућности узимати Шаоми или нешто друго макар скупље било.

Od kad znam za Xiaomi znam i za tu famoznu sledeću verziju MIUI-a koja će biti utegnuta i top proizvod a iskreno, lepše iskustvo imam sa MIUI 9 kada nisu štancali ovoliko modela. Čini mi se da je bio više ispeglan, i sa svakom sledećom verzijom sam bivao manje zadovoljan, bez obzira da l se radi o ažuriranju za postojeći model ili je telefon sa njim stigao out of the box. Nadam se da će MIUI 13 to konačno da promeni.

Na Redmi Note10, Kaspersky Internet Security i Kaspesky Safe Kids, svaki dan daju poruku da su neke funkcije iskljucene.
Uglavnom probleme su sa accessibility opciju i sa administratorske postavke.
Dao sam sve moguce dozvole na aplikacije, dao sam im administratorske ovastenja, te dao sam im ovlasti da aplikacija za zastedu na bateriju ne gasi ih i omogucio sam auto restart na obe aplikacije.
Sve radi OK do otprilike naredni dan kada opet dobijem iste poruke da neke opcije ne rade, da treba da ovlastim aplikace da budu administrator i sl, i tako u krug.

Jer postoji jos neke opcija u sam telefon koju treba da omogucim kako bih sperecio ovo scenario?

12.5 od decembra kada je izasao na Xeu radi savrseno.

E baš mi je drago, ali ne rutuje svako telefon...

MediaTek X10 ne moze nikako biti jaci od G25. Slabiji je jedno 50%. Redmi 5 koji cale ima je 2/16 obicni i on je takodje hardverski slabiji ili isti kao Redmi 9A. A u ostalom imam LG G3 telefon sa 2GB RAMA-a koji radi perfektno sa LineageOS. Redmi 9A jeste slab, ali da se na njemu vrti neki cisti Android radio bi i on sasvim okej. MIUI je ocigledno problem. I na stranu Redmi 9A, drugar ima Redmi Note 8 i tamo se svremena na vreme javljaju isti problemi. Notifikacije nekada ne stizu, telefon kada otkljucas laguje par sekundi dok ne ucita sve ikonice, animacije laguju itd. Kada smo mu ubacili PixelExperinece telefon se preporodio.
Poredis LG G3 koji je ima snapdragon 801 procesor na 2.5 ghz i adreano grafiku 330 i poredis redmi 9a koji je low segment telefona ili ti da kazem najjefitnije od najjeftinijeg a lg g3 kada je izasao je bio flagship model tako da jednostavno poredjenje nije na mestu.

MediaTek X10 ne moze nikako biti jaci od G25. Slabiji je jedno 50%. Redmi 5 koji cale ima je 2/16 obicni i on je takodje hardverski slabiji ili isti kao Redmi 9A. A u ostalom imam LG G3 telefon sa 2GB RAMA-a koji radi perfektno sa LineageOS. Redmi 9A jeste slab, ali da se na njemu vrti neki cisti Android radio bi i on sasvim okej. MIUI je ocigledno problem. I na stranu Redmi 9A, drugar ima Redmi Note 8 i tamo se svremena na vreme javljaju isti problemi. Notifikacije nekada ne stizu, telefon kada otkljucas laguje par sekundi dok ne ucita sve ikonice, animacije laguju itd. Kada smo mu ubacili PixelExperinece telefon se preporodio.

naravno da je slabiji 9A glupo o tome i da diskutujemo uz sve to taj X10 je vrteo android 5 a redmi 9A se gusi sa androidom 10
U ostalom stavi mu drugi rom ako mislis da ce to da mu pomogne, ja znam da mu nista nece pomoci

Oni koji vole miui vole njegove funkcionalnosti i znaju da ih koriste,
ovi sto ne vole nemaju pojma o cemu pricaju ovi prvi i zale se na razne gluposti...

Poredis LG G3 koji je ima snapdragon 801 procesor na 2.5 ghz i adreano grafiku 330 i poredis redmi 9a koji je low segment telefona ili ti da kazem najjefitnije od najjeftinijeg a lg g3 kada je izasao je bio flagship model tako da jednostavno poredjenje nije na mestu.
Pa sta? Danas je najjadniji i najbetniji telefon jaci od bilo kog high-enda od pre 7-8 god. Jaci cipset, bolje kamere, brza ROM memorija, brzi RAM. Ovo je kao da si rekao nema smisla porediti i7 7700 sa Ryzenom 3 3300 jer jel'te to je High-End cpu i radi na 4.2GHz. Poredjenje ti nije na mestu.
naravno da je slabiji 9A glupo o tome i da diskutujemo uz sve to taj X10 je vrteo android 5 a redmi 9A se gusi sa androidom 10
Gusi se sa MIUI-em, a ne sa Android-om 10.

U ostalom stavi mu drugi rom ako mislis da ce to da mu pomogne, ja znam da mu nista nece pomoci
Probao si pa si tako siguran? Ja vrlo dobro znam kako je jadno radio Redmi Note 8 sa MIUI-em, a kako leti i radi fluidno sa PixelExperience kao da koristis iOS ili OxygenOS.

Ti si verovatno prva osoba ikada koja je uspela RN8 da poistoveti sa jadnim i sporim telefonom, bukvalno legenda i bestseller Redmi Note serije.

Imao sam od posla Mi A3 koji takodje ima 665 koji je radio na klot Androidu pa sam mu flashovao MIUI i radio je identicno kada je fludidnost u pitanju.

Pa sta? Danas je najjadniji i najbetniji telefon jaci od bilo kog high-enda od pre 7-8 god. Jaci cipset, bolje kamere, brza ROM memorija, brzi RAM. Ovo je kao da si rekao nema smisla porediti i7 7700 sa Ryzenom 3 3300 jer jel'te to je High-End cpu i radi na 4.2GHz. Poredjenje ti nije na mestu.
Ne nego tebi nije poredjenje na mestu, to je isto kao da poredis Ferrari Testerossu i neki auto koji je izasao danas iz Zastave u Kragujevcu. Jednostavno nemoguce je porediti nesto sto je davno bilo predoredjeno kao flagship ako ne znas sta znaci flagship je vrh ponude telefona i poredis low budzet segment, flagship koji kada je izasao za model 2/16 gb je bio 550 evra a 3/32 gb je bio 600 evra i ovaj sto sada kosta jedva 100 evra. I kazes ne mogu da se porede, mogu da se porede na svim nivoima.

Ondasnji Quad Core u LG G3 koji je radio na 2.5 ghz i Ovaj G25 Helio Octa Core od toga cetiri jezgra rade na 2.0 ghz a cetiri jezgra rade na 1.5 ghz itekako mogu da se porede. Onda poredis ondasnji Android 4 sa danasnjim Android 10, kazes najbedniji telefon danas ima bolje kamere od nekadasnjeg flagship modela, sta covek nece da procita. LG G3 imao na kameri OIS, Laser AF i sta sve jos nije imao a kod redmi 9a dobro je da ima i kameru.

Uzecu jos jednu stavku za porednjenje Antutu score: LG G3 rezultat 65.495 telefon koji je izasao 2014 godine i Redmi 9a sa rezultatom od 102.778 izasao ove godine. Pa ti sada vidi koliko je ovo bedna razlika u rezultatu za telefon star mesec dana.

Ti si verovatno prva osoba ikada koja je uspela RN8 da poistoveti sa jadnim i sporim telefonom, bukvalno legenda i bestseller Redmi Note serije.

Imao sam od posla Mi A3 koji takodje ima 665 koji je radio na klot Androidu pa sam mu flashovao MIUI i radio je identicno kada je fludidnost u pitanju.
Ni prvi, a ni poslednji. Na cetiri sam se licno uverio kako rade katastrofalno. Kada su kupljeni radili su okej, nakon par meseci, odnosno nakon par adejta MIUI-a sve je pocelo da se raspada. I nisam jedini, XDA i 4PDA forumi su puni kuknjave na MIUI.
Ne nego tebi nije poredjenje na mestu, to je isto kao da poredis Ferrari Testerossu i neki auto koji je izasao danas iz Zastave u Kragujevcu. Jednostavno nemoguce je porediti nesto sto je davno bilo predoredjeno kao flagship ako ne znas sta znaci flagship je vrh ponude telefona i poredis low budzet segment, flagship koji kada je izasao za model 2/16 gb je bio 550 evra a 3/32 gb je bio 600 evra i ovaj sto sada kosta jedva 100 evra. I kazes ne mogu da se porede, mogu da se porede na svim nivoima.

Ondasnji Quad Core u LG G3 koji je radio na 2.5 ghz i Ovaj G25 Helio Octa Core od toga cetiri jezgra rade na 2.0 ghz a cetiri jezgra rade na 1.5 ghz itekako mogu da se porede. Onda poredis ondasnji Android 4 sa danasnjim Android 10, kazes najbedniji telefon danas ima bolje kamere od nekadasnjeg flagship modela, sta covek nece da procita. LG G3 imao na kameri OIS, Laser AF i sta sve jos nije imao a kod redmi 9a dobro je da ima i kameru.

Uzecu jos jednu stavku za porednjenje Antutu score: LG G3 rezultat 65.495 telefon koji je izasao 2014 godine i Redmi 9a sa rezultatom od 102.778 izasao ove godine. Pa ti sada vidi koliko je ovo bedna razlika u rezultatu za telefon star mesec dana.
Poredjenje sa autima je uvek glupo kao i ovo tvoje. Ti si rekao da se dva procesora ne mogu porediti jer ovaj drugi radi na 2.5GHz. Procesor ne cine gigaherzi, jezgra, kes memorija i ostale stvari, cini ga arhitektura. Sama cinjenica da za poredjenje uzimas bezvezni Antutu score sve govori. Kao neko ko poseduje LG G3 trenutno sa LineageOS 18.1 reci cu ti da mu je kamera za danasnje standarde neprihvaljtiva. Dobro je da nisi rekao da flagshio Nokia iz 2006 ima bolju kameru jer je eto "flagship". Uostalom ovo ce biti i moja poslednja rec na ovu temu jer se sa fanbojevima ne vredi raspravljati. MIUI na nekim telefonima radi odlicno, a na nekim katastrofalno. Stvari kao sto su ne stizanje notifkacija, lagovanje animacija, paljenje ekrana tokom razgovora (kod sestre cesta pojava iako je telefon "flagship") su ne prihvatljivi. Okej, Redmi 9A je niskobudzetni, ali takvi bagovi na telefonima od 150-200e, a kamoli na premiujum telefonima ne smeju da postoje.

Xiaomi Redmi note 5 Plus pa Mi 9T Pro, onda sam imao sto se Xiaomija tice Redmi Note 9 Pro i sad Mi 11.
Staroj kupio Redmi Note 7. Nikad niti jedan problem sa MIUI sem sto je meni jednom viber zab'o. U firmi ovi strucnjaci zaduzeni za IT poslove sve do jednog Xiaomi furaju i cesto pricamo, jer me zanima ova mobilna industrija, ma niko da se pozali uopste.

Kad smo na temu ocajnog MIUI i toga kako su ga realno razlupali, ovo kazem kao dugogodisnji korisnik XIaomi uredjaja. Cinjenica da ce ova enchanced versija biti samo za MI seriju dovoljno govori u prilog koji se telefonu trebaju kupovati od Xiaomija ako finansije dozvoljavaju :)

Mislim da ovo nece biti bas tako, morace update da puste svima jer nemoguce je jednoj skupini da se pusti a drugima ne. Nastace opsta pometnja pogotovo u Indiji koje je njihovo najvece trziste i tamo ima svih marki telefona (Poco, Redmi, Mi).

Mada lepo u tekstu pise da je ovo prva grupa telefona koji ce dobtiti 12.5 EE je 12 modela, nigde ne pise da je to konacni spisak i da su samo to telefoni koji mogu da ocekuju update... jer time bi sebi skocili u stomak i napravili jos vise problema nego sada.

Naravno...cesto tako i ide. Prvo jedna grupa, pa druga.... Ma nebitno kad cu dobiti, samo da bude ispravljeno sve.

Dzabe im sto su prvi na svetu po prodaji ako ce to da uniste losom softverskom podrskom... Iskreno se nadam da ce to ispeglati jer je vec duze vreme MIUI skuplja sve vise kritika.

Previse brzo stancuju modele, bukvalno buketice tako da od modela do modela nekima je utegnut a nekima ne MIUI. Mi serija ima redovna azuriranja i sa svakim narednim ga utezu, za recimo Poco i model F2 Pro koji imam je katastrofa, cini mi se da je sa svakim novim eeu azuriranjem mob sve gori. Strpljivo sam cekao V12.5.2.0 i na kraju zamenim rom, ubacio sam global V12.5.1.0 a mob je odmah zakacio azurinje na V12.5.2.0. Procvetao je i zivnuo. Sad kad stigne stigne EEU, nije mi vazno. Tako i vi uradite, sta se patite i nervirate kad ce.

Eh u to se ne kapiram, ja sam korisnih skromnih prohteva, meni vazno samo da ima uvek dovoljno rom-a, da je fluidan i da mu baterija izgura 36h.

Probaj ovako da namestis zvuk: Settings/Apps/Manage apps/Gmail/Notifications/Messages/Sound.

Messages ti se nalazi skroz dole, pa udjes u Sound i izaberes gde ti se nalazi zeljena melodija kojom zelis da ti se oglasava kada stigne email.
Probao sam ali nece. Jel ima neko resenje?

Po drugi put sam instalirao xeu rom i vratio se na Miui global 12.5.5.
Global na Mi 11 lite 5g radi sigurno 30% brže.Na Xeu mi telefon štuca kao da je star 3 godine...

Jel' ima neko preporuku za neku dobru themu na miui 12, hteo bih da imam dark u settingsima ali ne potpuno crno kao što je sada na dark mode, nego tamno sivu tj material dark. Može li to nekako? :)

Prvi bag koji se pojavio posle 12.5 i A11 je kad ukljucim silent mode npr, pa ga deaktiviram pocne da zvoni telefon koji ne moze da se iskljuci sem restartom telefona (nije radjen hard reset ili vec) :ROFLMAO:

Moze li se podesiti da dok snimam, zvukovi nofitikacija i vibracija budu mutirani?
Ne mogu verujem, snimam nesto bas bitno i samo se cuje viber.. ludilo mozga

Stavi samo na silent mod i nema zvona, notifikacija.... A vibraciju posebno isključi

Ja sam tako skoro snimao nesto i user*m snimak zbog Viber call-a i vibracija i zvuk. :D

Znaci nema resenja
Još jedno inteligentno resenje brace kineza :D

Nazad
Vrh Dno