Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Jel postoji neka fora kako da home swype odvede na homescreen prilikom izlaska iz aplikacije koja je otvorena iz app drawera, a ne da me vraća u njega?

Još jedna "novina" u svetu Xiaomi uređaja, ko prati XDA i sl. forume je ovo verovatno već pročitao - "Mi" u nazivu Xiaomi uređaja više neće biti prisutan. Praktično, već od modela Xiaomi MIX 4 je ovo uvedeno i generalno sve što je imalo u nazivu Mi sada će biti isključivo Xiaomi što se tiče uređaja. Dakle, postojaće zvanično Xiaomi uređaji koji će biti najkvalitetniji i naravno najskuplji, pa će svi naredni flagship telefoni imati samo Xiaomi logo i prefix u nazivu. Dva glavna podbrenda Redmi i POCO koja su bitna za nas nastavljaju da štancaju mahom telefone srednje i niže klase "za svačiji džep" i svaka će imati svoje dizajnerske oznake kojima se razlikuju od ostalih kao što je generalno već sada i ustanovljeno. Naravno niko ne brani Redmi ili POCO da izbace i neko telefonče od 1000 evrića recimo, ali njihov fokus su Indija, Kina, Indonezija itd.

U suštini, zvanično će kao i sada postojati 3 odvojene kompanije, Xiaomi kao matična, Redmi i POCO koje će se administrativno i marketinški sve više odvajati od matične i bajagi biće jedni drugima konkurencija, a "ispod haube" će naravno sve one usko sarađivati, nego se ovim jasnim kategorisanjem kao uređuje konfuzija da korisnici ne zanju više ni ko uopšte proizvodi to što su kupili, ako je to nekom uopšte bitno, mada mnogim ljudima je upravo brend najbitniji, zato ih i ima toliko na svakom mogućem tržištu (tehnika, auto industrija, kozmetika, šta god) i zato ljudi mahom kupuju brend (čak i u siromašnim zemljama poput naše), a ne ono što im realno treba, ali to su već neke druge teme...

Kad smo na temu ocajnog MIUI i toga kako su ga realno razlupali, ovo kazem kao dugogodisnji korisnik XIaomi uredjaja. Cinjenica da ce ova enchanced versija biti samo za MI seriju dovoljno govori u prilog koji se telefonu trebaju kupovati od Xiaomija ako finansije dozvoljavaju :)

U dnu piše Redme K30 Pro, on je za Kinesko tržište a za svetsko je Poco F2 Pro. Nosim F2 Pro malo više od godinu dana, jel se i na njega odnosi ova sugestija ili samo konkretno na Redme K30 Pro?

Jel zna neko mozda na stock launcheru kad koristim classic home screen layout... Zasto ne nalazim nigde opciju kad sam na home screenu da svajpujem na gore search aplikacije? Jel moguce da se nisu setili toga?
On ponudi swipe to search ali preko Mi Broswera radi internet search. Ja bih da radim pretragu aplikacija... 🥺

Jel zna neko mozda na stock launcheru kad koristim classic home screen layout... Zasto ne nalazim nigde opciju kad sam na home screenu da svajpujem na gore search aplikacije? Jel moguce da se nisu setili toga?
On ponudi swipe to search ali preko Mi Broswera radi internet search. Ja bih da radim pretragu aplikacija... 🥺
To radi na EU romu (ako sam te dobro razumeo).

Pa najjednostavnije rečeno pretraga aplikacija na telefonu kad prevuces na gore na home screenu.

uključi umesto Classic, fioku sa aplikacijama > svajpuj ka gore na Home screen-u, i u dnu ima "Search for apps"

Jel postoji neka fora kako da postavim default tonove od nekih aplikacija? Sve app su postavljene na sistemske tonove, ili nikakve. Mogu da nađem na Zedge-u za neke app tonove, ali ne za sve.

App info / Notifications / Messages (Email, Incoming messages ili šta god) / Sound (moraš peške da stavljaš tonove ).

To sam provalio, ali ne mogu da nađem peške melodiju za KP app recimo, a nema je na Zedge-u.

Probao sam, ali slaba vajda. Ne znam zašto mora tako komplikovano sve da bude sto se tice notifikacija...

Juče stigao update za Note 8 ali kinezi krenuli unazad sa verzijama jer bila je 12.0.6 a sad dobih 12.0.2 😁😂

Konačno su vratili snimanje razgovora ali uz obaveštenje "ovaj razgovor se snima" 🙄

Pa imas vise verzija. Ti si dobio android 11 update verziju 12.0.2. A imao si android 10 12.0.6.

Kod mene na rn8p koliko vidim ne može da se uključi,ili ja nem pojma.Iako postoji ikonica snimanje poziva.

Jel zaključavate aplikacije u recent apps? Nešto mi se čini da ne radi brže telefon (Redmi Note 8) kad se zaključaju apps koje koristim stalno...

Zaključavam samo one aplikacije koje su mi bitne da ostanu u memoriji telefona, poput Galaxy Wearable, da bi se zadržala konekcija sa pametnim satom. Ništa drugo ne držim zaključano u memoriji, ne vidim potrebu za tim.

Meni su zakljucane aplikacije viber i whatsapp.
Imam problem sa notifikacijama ukoliko ih ne zakljucam.

Meni 2 puta Google sat nije zvonio za posao, pa sam odustao i koristim onu MIUI clock aplikaciju.

Zaključavam samo one aplikacije koje su mi bitne da ostanu u memoriji telefona, poput Galaxy Wearable, da bi se zadržala konekcija sa pametnim satom. Ništa drugo ne držim zaključano u memoriji, ne vidim potrebu za tim.
Pa ako nezakljucam npr. Instagram ili Messenger onda mi kasne poruke. Tipa po par sati ponekad dok ne ukljucim app. Samo zbog toga...

Ne moras to da radis, samo iskljuci (ako vec nisi) da miui gasi aplikacije zbog stednje baterije.
Apps, manage apps, Instagram
Autostart on
Battery saver off

Ja samo ne izlazim iz aplikacija na Back, već koristim Home taster i poruke u raznim chat aplikacijama mi stižu momentalno. Ništa nisam dirao od tih power saving opcija, mislim da uključim samo autostart, a uglavnom mi sve stoji na MIUI optimization. Ali to hoće da varira i od modela do modela, u zavisnosti od količine RAM memorije.

probajte i sa dodavanjem vidžeta te app. meni whatsapp kasnio nekad i otkad imam widget više mi se nije desilo. viber nema widget, al mi radi bez problema

Meni upaljen MIUI battery optimization svuda, Viber, Whatsapp, Messenger itd.
Nemam problema sa kašnjenjem.
To zaključavanje u RAM nikad nisam koristio.

Ja sam jedino primetio na instagramu poruke da kasne, ostalo ne.
I to sam rešio sa gore pomenutim opcijama.
Mi note 10 lite

Kad smo na temu ocajnog MIUI i toga kako su ga realno razlupali, ovo kazem kao dugogodisnji korisnik XIaomi uredjaja. Cinjenica da ce ova enchanced versija biti samo za MI seriju dovoljno govori u prilog koji se telefonu trebaju kupovati od Xiaomija ako finansije dozvoljavaju :)

Koji slepci.. I sta sad, mi koji imamo MI 9T smo izvisili za apdejt?

Kad su vec priznali da su zasrali, onda valjda treba za sve iole novije modele da izbace apdejt a ne ko neke jajare.

Vrh Dno