Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Dugo sam i ja koristio taj dns.adguard.com i odlično radi posao ali od skorije neće da mi radi aplikacija Aik banke a čuo sam i Intese zbog njega.
Kod mene takodje taj dns.adguard.com odlicno radi posao, ali imam utisak da mi na neki (meni neobjasnjiv) nacin koci/ne dozvoljava pristup A1 aplikaciji, i sto je jos gore, njihovom sajtu u pretrazivacu, iako sam njihov korisnik. Njihova tehnicka podrska (naravno) nista o tome ne zna, pa me zanima ima li jos neko od korisnika A1 mreze sa ukljucenim dns.adguard.com takav problem?

Inace, problem postoji samo kada net ide preko mobilne mreze, dok sa WiFi tih problema nema, sve funkcionise normalno.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto ne koristite svoj privatni dns (adguard), a ne taj javni.

Ako je pitanje upuceno meni, odgovor delom vec i pise u samom prethodnom postu... kada sam na WiFi tih "problema" nema. Znaci, dosadnih reklama u aplikacijama nema, i sve radi kako treba. Inace, to kada sa ukljucenim dns.adguard.com ne rade izvorna provajderova aplikacija, i pristup njihovom sajtu je vise navedeno kao jedan od kurioziteta upotrebe istog, nego kao ikakav real life problem.
Interesanto je i to, sto recimo, konkurentske (im) aplikacije i pristup sajtovima istih (mts, yettel), u istim postavkama, sasvim normalno rade. Takodje i sve ostale aplikacije koje ja koristim, i sajtovi kojima sa telefona pristupam preko mobilne mreze. Samo A1 ne. Ni aplikacija, ni sajt. Kuriozitet, i pomalo znatizelja (otud i pitanje da li se i drugim korisnicima ove mreze desava isto) nista drugo.

Poslednja izmena:
Rekoh koristi privatni DNS, nije isto, cak i da se blokira nesto sto ne treba, ima lista za izuzetke. Na javnoj adresi nista ne mozes podedavati, niti pratiti saobracaj.

Rekoh koristi privatni DNS, nije isto, cak i da se blokira nesto sto ne treba, ima lista za izuzetke. Na javnoj adresi nista ne mozes podedavati, niti pratiti saobracaj.
Koji je to privatni DNS?

Free ogranicen broj 'zahtjeva', 300k mjesecno, za vise se placa. Mislim da je komotno za jedan uredjaj, zavisno od nacina koriscenja.

Omg omg omg pa sad sam skontao da mi 12T ima laserski proxy senzor. Ako budem ikad kritikovao Xiaomi treba me banovati.

Kada uradim swipe up iz neke aplikacije vrati me u app drawler.
Moze li negde da se promeni da vraca na home screen?
Telefon: X12X

Pozdrav
Pre nekog dana sam ažurirao MIUI na verziju 12. 5. 5 na mom Xiaomi Redmi Note 8T i od tada imam problema sa gugl servisima (Youtube, Google disk, Chrome, Gmail) itd. Svaki od servisa stalno neće da se učita ili ne radi ili ne reaguje. Npr. sve radi super par sati i onda opet ne rade... Situacija se sredi resetovanjem ali samo privremeno i posle par sati krene sve opet isto. Ima li neko neku ideju do čega bi mogao da bude ovaj problem?
Isto bih da uradim ali si me pokolebao.
Da li si resio problem, ako jesi - kako?

Isto bih da uradim ali si me pokolebao.
Da li si resio problem, ako jesi - kako?
jedino resetom na fabricka podesavanja, ali vidis, clan iz teme jedan nije imao problem a isti model, tako da izgleda nema pravila, u svakom slucaju ako bude, bekapuj podatke na PC pa ih posle samo vrati

Pozdrav. Ljudi, ko može da mi ubaci xeu ili neki rom koji podržava snimanje razgovora na mi 9t pro? Trenutno imam fabričku global verziju sa Google dialerom. Plaćam pošteno 🙂

Ima li neko problem sa viberom ( 12T je kod mene)? Nisam siguran ali mislim da je ovo od MIUI 14..

..zvuk zvona je nekih 50% tiši od defaultnog kako je nastimano. Nista ne cujem. I drugo, nece da prihvata MP3.

image.png

Cak sam skidao sa interneta melodije koje su mp3. Izbaci istu poruku. Na A53 mi radi normalno sve tako da mislim nije do samog vibera.

Morao naci neku šajomijevu melodij, evo telefon mi svira ko reklama za prostatu. Sreca ne cuje se.

I, ne znam naci, moze li uopste, da lock screenu mi nema osobe koja je poslala poruku. Samo ovak onotifikacija cak i ako stavim da mi prikaze preview poruke:

image.png

Isti djoka MIUI 12 i MIUI 14. Ništa od funkcija što Kinezi dobijaju nema za druga tržišta

Ja sam primetio da kad promeniš region, dobiješ neke aplikacije koje inače ne možeš da instaliraš

To im je stara fora, još davno sam na Redmi 5 Plus prebacio na India da bi dobio otključavanje licem

Ima li pomoći za zoom in wallpaper na miui 14?

Covek je kupio Redmi Pad u Pekingu, dolazi sa kineskim ROM-om. Jel bez problema moze da se flesuje globalni ROM kad se otkljuca bootloader, bez posledica po sam uredjaj? Ako moze, da li ce uredjaj uredno dobijati azuriranja sofvera? Unapred hvala!

Može, kad flesujes global ili eea prelazis na njihova azuriranja

Hvala. Tako sam postavio ali ne vidim opciju da pozicioniram sliku kako hocu. Samo moze fit/full screen. Al bolje i to.

Koristim nova launcher i zakleo bih se u zivot da je bila opcija da se ugasi zoom in. Ali je vise ne vidim.

Utisci pošto sam ubacio xeu rom u rn11 - sve aplikacije banaka, kao i za beskontaktno plaćanje rade bez problema i ako je otključan BL; AOD nema ograničenja; miui dialer podržava call recording… Odličan rom.
jesi li proveraravao da li imas svaki call record registrovan odnosno sacuvan kod pregleda istorije poziva ili u samoj app?

Pozdrav svima, imam jedan problem nakon update-a na MIUI 14. Dešava se potpuno nasumično da se osvetljenje ekrana promeni nakon otključavanja telefona. Bude prilično mračan i povećanje osvetljenja ne pomaže puno. Posle nekog vremena, nakon otključavanja bude sve kako treba i tako u krug. Auto brightness je isključen, zapravo ništa nije dirano nakon update-a sa MIUI 13 na 14. Taj problem ranije nisam imao. U pitanju je Xiaomi 11T, pa ako neko ima neki savet...

Ima li druga alternativa za wallpaper da ne zooma? SB Wallpaper Changer buguje užasno sa lock screenom. Povlaci random slike i ako s njim nisma ni postavljalo lock screen wallpaper.

Nazad
Vrh Dno