Boy_81
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.12.2022
- Poena
- 155
Ljudi, ova problematika je vrlo ozbiljna pogotovu sto ima puno ljudi koji ne poznaju tehnologiju od kupca do montazera. Moj otac je imao uzrecicu "nisam bogat da kupujem jeftine stvari" i ovo pravilo ovde trenutno zestoko vazi. Sam princip klime je neprijatan jer hladi odnosno greje duvanjem. Tu vam je vec prvi preduslov neko moze da trpi duvanje a sami tim i buku i oni koji to ne zele da trpe pogotovu tamo gde spavaju. Drugi je imate klime, mislim na invertorske, koje hlade i klime koje i hlade i greju, one koje ozbiljno greju, ne dogrevaju, su duplo skuplje. U ovoj temi pricamo o Mitcubisiju elektornik i hevi ali ujedno ovo je tema o naj ozbiljnijim klimama Daikin i Fujitsu koje mogu da se kupe na nasem trzistu. Po meni ono sto sam izbistrio tokom tri nedelje ucenja i savetovanja je da su Daikin i Mitcubishi jedno koplje iznad Fujitsu. Treba da znate Micubishi se pravi na Tajlandu, Daikin vec u Indiji i Ceskoj, Fujitsu u Kini. I to vam vec govori o kvalitetu. Preseko sam i sutra mi stize mica SRK 35ZSX-W pa cemo sve lepo premeriti, da je cifra cifra je, sto bi se reklo sirotinjo i bogu si teska. Sve ce biti max odradjeno decake koji ce montirati dobro znam ali ce morati da rade kako im kazem, to znaci da ce sve biti izolovano najboljim izolacijama jer ako mislite da se grejete svaki vat vam je bitan, svaka cirkulacija na mestu. Pa cemo videti da li ce grejati,ne dogrevati 30m2 plus kupatilo i hodnik , i ono sto ostane prema spratu sa dve sobe i kupatilom u kucnom ambijentu. Znajte da ce cena struje svake godine ici 10-15% gore sve dok nam to MMF bude diktirao, neca van biti svejedno da li trosite 200-300W u madulaciji ili 500W. Vrlo brzo ce se ta investicija isplatiti, a nemozete bas svake godine da menjate klime.
Za kraj
Koliko si platio i do koliko ide u minus?