Šta je novo?

MITSUBISHI Heavy Industries klime

Negde je tu sa cenom i Nocria x.Mogu oni blasteri sa strane da usmere vazduh nezavisno od horizontalnog usmerivača.

Ne mogu da uzmeravaju horizontalno, oni stalno napred duvaju.
To je korisno samo ako nekome treba da se hladi i dole i gore konstantno, u suprotnom je mala korist od tih izduva sa strane.
Takodje, osrednja klima koja je slabija od Fujitsu LTCA na -15c recimo, a i bucna je kao djavo, najslabiji izduv joj je na 30dB.
Takodje joj je wi-fi kontrola smehotresno jadna, mada je i ta klima vec 10 godina matora, valjalo bi je update-ovati.
Super stvar kod Nocrie je pranje filtera, sto je imala i starija Nocria, koja takodje mislim da je bolja od ovog X modela.
Mislim da ni na jednoj klimi van Nocria uredjaja, nisam video pranje filtera. Nije neka strasno bitna funkcija, ali je takodje jako gotivna i inovativna cak i danas posle vise od 15 godina ocigledno.

Izborih se nekako sa WiFi modulom, nije ništa komplikovano, ali problem je što nije dokumentovano...

Manual od same aplikacije može da se preuzme sa https://www.mhi-mth.co.jp/en/products/pdf/rkz012a107c_english.pdf
Inače, od pomoći je bio ovaj video, zanimljivo je da ni u štampanom manualu ni u ovom koji sam skinuo nema ove stranice sa 6 koraka za setovanje moda :) :) :)

Evo ako bude još nekome potrebno za MHI klime, korak po korak, da se ne pati sa holandskim videom. :D

Aplikacija je Smart M-Air, ali kod nas nije dostupna preko PlayStore, tako da sam je preuzeo sa https://m.apkpure.com/smart-m-air/jp.co.mhi_mth.smartmair/download
Nakon instalacije odabrati model rada Cloud za daljinsku kontrolu van kućne mreže i otvoriti nalog (username/mail i pass)

Zatim prvo prebaciti WiFi modul u AP mode, deo gde sam takođe zapeo nakon što se izborih sa aplikacijom.
Olovkom pritisnuti MENU dugme dok se ne pojavi stavka SL, pa tu preko TIMER UP/DOWN postaviti na E2 što odgovara AccessPoint modu.
Počeće da blinkaju i narandžasta i zelena lampica na unutrašnjoj jedinici i tad se uređaj pojavi kao wifi mreža na koju se treba zakačiti (Smart-M-Air-xxyy je SSID, RAC2WLAN je pass).
Dok je mobilni nakačen na ovu mrežu, startovati aplikaciju Smart M-Air i osvežavanje uređaja će prikazati novi uređaj, kliknuti na njega i tu uneti parametre za kućni internet.

Uređaj će se pojaviti u aplikaciji i dalje je moguća kontrola i praćenje rada.

Poslednja izmena:
Jesu ga bas zakomplikovali. Ja sam prvi puta skinuo app i isao nekom logikom, pa kad nisam mogao tek onda pogledam upustvo i vidim obrnuto sve. Na kraju sam preko wps uradio.

Može li neko da mi potvrdi kako izgleda MITSUBISHI SRK35ZSP-W? Na netu ima čak tri različite slike uz tu oznaku. Je l' to HI ili Electric?

Heavy industry, izglede mjenjaju meni se cini da nas *ebu u mozak pa da neznamo ni ono sto smo mislili da znamo. Mislim da zavisi od trzista i proizvodnje. Onaj okrugli prednji dio ti je npr made in Thailand i tesko da vamo zavrsi, kod nas su vecino oni sto imaju prednju plastiku zaobljenu... U sustini jako fino radi taj model ali nije bas sparan i slabiji je model.

inverter-r32-mitsubishi.jpg

To bi trebalo da je ovo onda... Piše da je Tajland, ali ko će ga znati... Ne treba mi ništa prejako, čitao sam da je tiha i da se ne oseti da duva, to mi je bitnije. Zato mi za oko zapala i SRK35ZMP-S, ali ni tu mi nije najjasnije što je ona jeftinija za 200e.

Konkretno sam na vanjsku mislio. Relna cinjenica ti ja i sama da ovdje imas samo 6 strana a pogledaj i datume. Onda uzmi opstu diskusiju i posveti se. Ko je uzeo Mitsubishi rekao je samo to je to! Nema diskusije, nema nekakvog nelogicnog rada itd... Ako ikako mozes ja bi ti preporucio LN seriju, budi siguran da se neces pokajati. Ja ih imam par komada i kultura rada tih klima je savrsena. Nema odstupanja od zadate, modulacija je savrsena a o tisini i da negovorim. Vanjsku bukvalno mozes pod krevet staviti i sto se tice buke neces je osjetiti. Takodje defrosta skoro i da nema a grijac je od 60w koji se pali samo u toku defrosta/ suprotno ostalima koje se pale kad je vanjska oko nule. Sve u svemu neko ce se reci da se isplati, neko ne ali po meni vredi svaki cent.

Koja je razlika između MITSUBISHI SRK35ZS-WF/SRC35ZS-WF i SRK35ZS-W/SRC35ZS-S razlika u ceni 10000din?

WF su noviji modeli, imaju ugrađen WiFi modul :)

@banacanin nisi nam rekao kako se ponasala ta tvoja klima u Januaru, Februaru, rekose mi moji neki klinci koji rade ugradnju da je Mica bolja za sevis od Fujitsu a da je neka zodan kako je zovu majstori pravi ubica za grejanje

Mica radi u 25 kvadrata: tiho, nenametljivo i odlično greje, tačno prati podešeni temperaturu. Defrosti su jako retki.

Znaci da idem na Micu i to sa 35 zsx wf posto mi je dnevna soba i kuhinja 30m2 sa otvorenim vratima ka hodniku kupatilu, i gornjim spratom. Plasim se da bi mi 35 zs wf bio malo kao osnovno grejanje. Lomim se samo oko 12 LT jedino servis ???? i razlika u ceni 75K za Micu

Poslednja izmena:
@mickeyes kako se tebi zimus pokazala 35srx wf sada joj je cena 200K

Znaci da idem na Micu i to sa 35 zsx wf posto mi je dnevna soba i kuhinja 30m2 sa otvorenim vratima ka hodniku kupatilu, i gornjim spratom. Plasim se da bi mi 35 zs wf bio malo kao osnovno grejanje. Lomim se samo oko 12 LT jedino servis ???? i razlika u ceni 75K za Micu
Dali je stan ili kuca? Kakva je izolacija?

Upitanju je kuca izolacija i stolarija korektni

Ja imam strasno dobra iskustva sa msz-ln35vgv muz-ln35vghz r32
Ako se ikako mozes ukopiti u cijenu zaistta je za preporuku. Ja cu sada pokusati zagrijati vikendicu "solidna" izolacija 60m2 kraj dunava gdje bas ima puno vlage i inace je dosta hladnije. Kod buraza 80m2 ali perfekt izolacija takodje prva godina i ima stan jos jedan 47m2 koji se krije sa 9tkom vec duzi niz godina i tu je skoro dzaba grijanje.

Cena je ista kao ova 35zsx wf samo sto je ova mica hevy a tvoja mica electric

Cena je ista kao ova 35zsx wf samo sto je ova mica hevy a tvoja mica electric
Vidio sam, nekad razlika u trzistu pa i cijena ali govorim iz vise godisnjeg iskustva. Evo npr modulacije na 7c vanjske. Pogledaj sat u gornjem ljevom cosku pa ces vidjeti da nije trenutno vec tako radi. Opet napominjem da se radi o vikendici, donji dio renoviran top ali gore nije bas sjajno.

Prilozi

• Screenshot_2023-09-26-08-30-04-604_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-09-26-08-30-04-604_com.coolkit.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_2023-09-26-08-22-19-202_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-09-26-08-22-19-202_com.coolkit.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_2023-09-26-07-28-10-538_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-09-26-07-28-10-538_com.coolkit.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2023-09-26-07-32-17-094_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-09-26-07-32-17-094_com.coolkit.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 73
Stvar je jako prosta kvalitetan efikasan kompresor koji ce moci linearno da drzi kompresiju tj cop na 4 i vise na temp od -10 i onda imate jeftino grejanje na 0.5-1KW. Ima tu jos manjih stvari koje morate optimizovati da bi ste odrzali efikasnost izmedju ostalog protok vazduha kao kod el kotlova i protoka vode kroz sistem za grejanje i to je to. Normalno perpetummobile ne postoji.
Odlika Mica je vrlo tihi i efikasni ventovi .

Kod mene je tek ugrađena pre neki mesec, za sada je samo hladila, videćemo kako će 35ZSX da se pokaže na grejanju u prelaznom periodu, mada ću je testirati i tokom zime da vidim koliko može da pokrije sa zavrnutim radijatorima.
Raspored u stanu mi nije najsrećniji za jednu klimu, verovatno će morati još jedna na drugom kraju stana, ali uzdam se u pasivno grejanje i 5 vertikala koje prolaze u svim delovima - imam centralno, razmatram da se skinem s istog.

Na hlađenju je korektna, mada se čuje malo zvuk spoljne, kao neki blagi huk kad zavrti kompresor, nije ništa napadno, ali eto, ja ga primetim ako je tišina u sobi.
Imaj u vidu da je unutrašnja ogromna kao kod 18ca, a i spoljašnja ne zaostaje po gabaritima. Ne bi trebalo da ima problem da ti zagreje 30tak izolovanih kvadrata.

LN od Electric ti je tu negde, malo je skuplja, estetski možda bolje izgleda (stvar ukusa), ima taj neki senzor za praćenje temperatura (ima i ZSX, ali samo za pristustvo ljudi) i na Mitsu Electric je Wifi app bolje rešen, mada napisah gore kako i do aplikacije za MHI uređaje.

Generalno, da li vredi doplate od ~600e i u odnosu na LT i u odnosu na ZS (non-X)... nisam siguran, zavisi dosta od okolnosti/prostora u kojem će raditi.
Kod mene nije optimalan raspored da bi pokrila ceo stan za grejanje pa deluje kao overkill, kod tebe mi se čini da će biti taman i imati dovoljno rezerve da se izbori sa nekim lošijim vremenom.

Kod mene je tek ugrađena pre neki mesec, za sada je samo hladila, videćemo kako će 35ZSX da se pokaže na grejanju u prelaznom periodu, mada ću je testirati i tokom zime da vidim koliko može da pokrije sa zavrnutim radijatorima.
Raspored u stanu mi nije najsrećniji za jednu klimu, verovatno će morati još jedna na drugom kraju stana, ali uzdam se u pasivno grejanje i 5 vertikala koje prolaze u svim delovima - imam centralno, razmatram da se skinem s istog.

Na hlađenju je korektna, mada se čuje malo zvuk spoljne, kao neki blagi huk kad zavrti kompresor, nije ništa napadno, ali eto, ja ga primetim ako je tišina u sobi.
Imaj u vidu da je unutrašnja ogromna kao kod 18ca, a i spoljašnja ne zaostaje po gabaritima. Ne bi trebalo da ima problem da ti zagreje 30tak izolovanih kvadrata.

LN od Electric ti je tu negde, malo je skuplja, estetski možda bolje izgleda (stvar ukusa), ima taj neki senzor za praćenje temperatura (ima i ZSX, ali samo za pristustvo ljudi) i na Mitsu Electric je Wifi app bolje rešen, mada napisah gore kako i do aplikacije za MHI uređaje.

Generalno, da li vredi doplate od ~600e i u odnosu na LT i u odnosu na ZS (non-X)... nisam siguran, zavisi dosta od okolnosti/prostora u kojem će raditi.
Kod mene nije optimalan raspored da bi pokrila ceo stan za grejanje pa deluje kao overkill, kod tebe mi se čini da će biti taman i imati dovoljno rezerve da se izbori sa nekim lošijim vremenom.
Ne vredi ni 100e a ne 600e LT je odlicna klima starijeg kova i tu nema greske ni malo.

Kireia Plus ti je jaca i dosta bolja klima od LT.
Zabudan su Mitsubishi Electric toplotne pumpe i za klime mislim samo LN model.

Sto se tice toga da li vredi, vredi.

Koliko sam gledao Mica spada u najtise klime ne pravi orkane po sobi a i to mi znaci izmedju ostalog jer se cesto drema u dnevnom pa da ne bije u glavu

Pa zavisi od izolacije, ako je nema, ili je slaba, i Mitsu, kao i svaka druga ce morati da pravi orkan da bi nadomestila gubitke prostorije, i odrzala zadatu temp, jel ?

Ja mislim da nijedan Mitsubishi nepravi orkane 🤣🤣 gledam ova kod mene kad se upali neznas dali radi ili ne.

@banacanin ima 35ZS-W, -WF ti je samo oznaka za fabrički dodat wifi modul

Ostalo je samo pitanje dal ici na SRK 35ZSX ili na MSZ LN35 razlika u ceni nije bitna bitno je samo grejanje i ova LN kao ima bolji senzor za pracenje temp. i cinimi se da se lakse odrzava gledajuci na yutube , e sad razlika u unutrasnjoj je na strani LN ona ima 15,5kg a ZSX 13 al zato spoljasnja LN 35kg a ZSX 43kg. e sad pogodi ga

Gledam i ja da promjenim kod roditelja klimu, ima po oglasima ali sve mi to nesto tanko. Ako ne naleti nesto do iduce sezone moracu jos jednu novu. Mada bi naj radije uveo podno grijanje i dobru toplotnu pumpu, samo to je onda bas posao.

Prilozi

• Screenshot_2023-10-01-11-59-54-379_at.willhaben.jpg
    Screenshot_2023-10-01-11-59-54-379_at.willhaben.jpg
    85 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_2023-10-01-11-59-43-842_at.willhaben.jpg
    Screenshot_2023-10-01-11-59-43-842_at.willhaben.jpg
    112.3 KB · Pregleda: 52
Nazad
Vrh Dno