@banacanin izvini sto kasnim sa odgovorom, drugi problemi iskrsli
Kuca je u pitanju, sprat. Prizemlje se ne greje, nema jos uvek spolja izolacije. Iznad sprata je potkrovlje gde je na plocu stavljena paropropusna folija i striopor 10cm, kao privremeno resenje dok se ne uradi propisna izolacija krova vunom i spolja stiropor bar 10 ili 12cm. Stolarija je PVC.
Ideja je da se sada greje samo ta jedna glavna prostorija od 29m2 (75m3), plafon je 2.6m. Ostale susedne sobe ce dobiti kasnije zasebne manje klime. Sada je samo bila kao mogucnost ako ima snage da se malo dogreju. Nazalost sve neka prelazna resenja i krpljenje.
Pre bih gas R32 jer mozda 410 postane dosta skuplji. Zanimljivo je da sam razgovarao sa jednom kucom koja ugradjuje klime i rekli su mi da se svake godine dopunjava gasom, 100gr je besplatno, a preko toga je neka cena, da li 2000 din ili slicno.
Sto se cene tice, nasao sam ih po slicnoj ceni oko 1000e, zato sam ta dva modela. Ali vidim da si napisao da je velika razlika u ceni, pa ocigledno nisam svestan realne cene jednog od ova dva modela
Nije nuzno da budu Mitsubishi SRK35ZSX-W ili Fujitsu LT12, plan je da bude pouzdan uredjaj sa kojim nece biti problema, da moze da se odrzava redovno i cisti i da bude energetski efikasan. Svestan sam da Mitsubishi nema WiFi modul, bilo bi zgodno da bude neki model koji ima, ali presudna je ipak potrosnja i pouzdanost.