Šta je novo?

Mini PC

Crko, posle jedno mesec i po 24/7 rada kao server.
Barem sam mislio da je tako, zapravo je crklo napajanje što stiže uz njega, PC radi još uvek.

Sada ga napaja Baseus 65W GAN punjač i treba biti pažljiv i ne priključivati druge potrošače na punjač, jer se restartuje PC kada dostugne peak potrošnje.
Svakako sam poručio Anker 200W stoni punjač sa više portova, to bi trebalo da reši problem napajanja ovog Ryzen Mini PC i onog malog N100 koji može povući 35W max.

Ako kojim slučajem budete naišli na dobru ponudu za ovaj Mini PC, računajte da je adapter za napajanje najmanje kvalitet deo koji stiže u paketu a nije da nisu fušarili na određenim komponentama. To odmah da imate u vidu da ćete morati menjati, pogotovo ako vam ovaj Mini PC bude služio kao server koji vrlo često dostiže full load.

Zaista, kao što je @alex303 pisao u temi, postoje dobri razlozi zašto mini pc ovih karakteristika drugih proizvođača koštaju znatno više nego ovaj Chartree ili ko već ovo proizvodi.

Uz oba moja Protectli Vault uređaja se dobija CWT napajanje.

Kako je Baseus 65 W sa vise portova, kada prikljucis jos neki potrosac, baseus , ali i drugi PD punjaci, prekidaju struju i ulaze u mod za pregovaranje koji moze i nekoliko puta da iskljuci/ukljuci struju, zato ti se resetuje. Ukoliko ne prikljucujes nista osim mini pca, ne bi trebalo da imas problem.

I taj novi punjac verovatno ima isti feature.

Videćemo. Verovatno će biti tako a možda i ne bude:

The Anker A2669 (67w) and A2343 (100w) have such short renegotiation times, that my most finicky devices do not notice it (Apple Watch, AirPods Pro, a vape). No chimes from AirPods / no charging restarts from Apple Watch. My CPAP breathing machine also goes on without a hitch on plugs / unplugs / changed charging states of other devices. Even includes the USB-A port (where usually my vape charges). Sadly can’t say the same for the newly released silver 67w Anker charger. Those have all the trouble other chargers have.

Baseus deinitivno ima problema sa renegotiation kod određenih uređaja. Kod mene se to dešava na iPhone i HP laptopu, nije samo da prekine napajanje nego ima problem da ga ponovo uspostavi.

Pritom se problem ne dešava samo kada se priključi novi potrošač na PD punjač, nego i satima po pošto su priključena dva ili više uređaja.

Da, Baseus ume nakon odredjenog vremena i da iskljuci male potrosace, tipa punjac za Apple Watch koji se ne koristi, pa kada stavm sat da se puni, nema nicega.

Upravo sam probao Anker 735 od 65w, i nema primetnog prekida prilikom dodavanja potrosaca, bar ja nisam primetio

Cisto da se upisem na temu sa dobrim/pozitivnim iskustvom sa Beelink Mini PC-jem. U pitanju je Beelink Mini S12 Pro Mini PC,

Intel Alder Lake-N100 (4C/4T, up to 3.4GHz),
16GB DDR4 RAM 500GB M.2 2280 SSD,
4K 60Hz Dual HDMI,
WiFi6,
Bluetooth5.2,
Gigabit Ethernet

Placen 189EUR na popustu tada, sluzi kao garazna masina uz 27 inch AOC. :) Jako fino radi, dobio sam Win 11 uz njega (instaliran) i nakacio mehanicku tastaturu sa Alija (Z68) i wireless mis iz firme. Ujedno ga zakacio na VESA mount, koji je takodje stigao uz njega, na pomenuti AOC. Sve mi to visi na zidu sa parom 2.1 zvucnika i malim postoljem ispod za mis i tastaturu. Potrosnja je neka mizerna, sub-20W, naravno potpuno je necujan (mada za garazu to je apsolutno nebitno).

Prilozi

• 20241025_161220.jpg
    20241025_161220.jpg
    227.9 KB · Pregleda: 93
  • 20241031_234559.jpg
    20241031_234559.jpg
    189.4 KB · Pregleda: 77
  • 20241102_184956.jpg
    20241102_184956.jpg
    276.8 KB · Pregleda: 86
  • 20241102_192146.jpg
    20241102_192146.jpg
    557.3 KB · Pregleda: 93
Beelink je odličan. Daleko bolje nego svi oni silni kineski anonimusi.

Gledao sam, normalno, review-eve pa sam tako i naleteo na ovaj... a uklopio mi se u budzet. I napajanje mu radi, zapravo. :)

Beelink je odličan. Daleko bolje nego svi oni silni kineski anonimusi.
Ja sam svojevremeno imao dva Beelinka, jedan android box i jedan mini pc i oba su otišla. Android box doslovno odmah, raspakovao ga upalio povukao je firmware update restartovao se i ćao zdravo, ni sa Amlogic usb burning tool se ništa nije moglo.
Vidim da ih ima zadovoljnih ali ima i priiličan broj iskustava poput mog. Tako da nikako nisu kršten kinez i ok kvalitet.
Kako koga zapadne lutrija tako će ga i služiti je odlika generičkog kineza što Beelink i jeste.

Firebat-u T8 na Aliju cena za jedan dan pala 2000 dinara. Juce u neko vreme sam pogledao i cena za verziju sa N100 procesorom i 256 GB-a je bila 13400 sada je 11500 din.
Uzimalo se u zlatno doba za 80$....

Ja sam svojevremeno imao dva Beelinka, jedan android box i jedan mini pc i oba su otišla. Android box doslovno odmah, raspakovao ga upalio povukao je firmware update restartovao se i ćao zdravo, ni sa Amlogic usb burning tool se ništa nije moglo.
Vidim da ih ima zadovoljnih ali ima i priiličan broj iskustava poput mog. Tako da nikako nisu kršten kinez i ok kvalitet.
Kako koga zapadne lutrija tako će ga i služiti je odlika generičkog kineza što Beelink i jeste.

Svi uređaji crkavaju, a nije isključeno ni da je tvoja krivica.

Cisto da se upisem na temu sa dobrim/pozitivnim iskustvom sa Beelink Mini PC-jem. U pitanju je Beelink Mini S12 Pro Mini PC,

Intel Alder Lake-N100 (4C/4T, up to 3.4GHz),
16GB DDR4 RAM 500GB M.2 2280 SSD,
4K 60Hz Dual HDMI,
WiFi6,
Bluetooth5.2,
Gigabit Ethernet

Placen 189EUR na popustu tada, sluzi kao garazna masina uz 27 inch AOC. :) Jako fino radi, dobio sam Win 11 uz njega (instaliran) i nakacio mehanicku tastaturu sa Alija (Z68) i wireless mis iz firme. Ujedno ga zakacio na VESA mount, koji je takodje stigao uz njega, na pomenuti AOC. Sve mi to visi na zidu sa parom 2.1 zvucnika i malim postoljem ispod za mis i tastaturu. Potrosnja je neka mizerna, sub-20W, naravno potpuno je necujan (mada za garazu to je apsolutno nebitno).
Svaka čast za radionicu:)

Svi uređaji crkavaju, a nije isključeno ni da je tvoja krivica.
Jedan je crkao u roku odmah a drugi posle par meseci. Imaš video čoveka kome je crkao u roku od 4 dana i još koliko hoćeš loših iskustava sa Beelinkom i ti napišeš to što si napisao?
Beelink i odličan ne idu u istu rečenicu, generički je kinez, može da radi godinama a može i da crkne vrlo brzo.

Beelink, za razliku od Topton-a i Firebat-a, ima sopstveni website i nudi internacionalnu podršku i garanciju za svoje proizvode. To što pojedinci ne znaju da odrade reklamaciju i kupuju from shady places bez garancije i jeftinije, nije krivica vendora.

To ih ne čini pouzdanim brendom. Objasni to čoveku na yt kome je Beelink crkao za 4 dana možda ga ubediš da valjaju.
Ali ih čini ozbiljnim brendom. Ako uređaj crkne, reklamiraš i dobiješ drugi. Ne znam šta nije jasno? Tvoj argument je neka youtube dijabola koja pojma nema šta radi. Ali je legitiman jer ima youtube kanal. Neverovatno.

Moje iskustvo je takvo, dva od dva je zastrašujuća cifra.
A dotični na jutjubu (lepo od tebe da si ga nazvao dijabolom) nije ni on problem nego što svaki treći u komentarima je takođe imao problem sa Beelinkom.
Na amazonu i drugde među korisnicima takođe isuviše mnogo problema.
Za 5 do 10 godina mogu biti ok brend ako poprave kvalitet i quality control. Do tad su to što jesu, odlični sigurno nisu.

Moje iskustvo je takvo, dva od dva je zastrašujuća cifra.
A dotični na jutjubu (lepo od tebe da si ga nazvao dijabolom) nije ni on problem nego što svaki treći u komentarima je takođe imao problem sa Beelinkom.
Na amazonu i drugde među korisnicima takođe isuviše mnogo problema.
Za 5 do 10 godina mogu biti ok brend ako poprave kvalitet i quality control. Do tad su to što jesu, odlični sigurno nisu.
Gde su sada ta tvoja dva crknuta uređaja ?

Nazad
Vrh Dno