Da, ovde se steluje na po pola C, mislim moja klima.
Ali ono sto sam primetio recimo zelis da grejes (to proverio sa serviserima) ti promenis za 1 C recimo i cekas do 5 minuta i onda ona spusti krilca i krene da greje ili hladi (leti). Po ovome, zasto kazete spustim na 21 C tj spustim za 3 C? Zato sto ja prvo smanjim za 1 C, cekam nekoliko min nista se ne desava (greje i dalje), spustim za jos jedan i nista i dalje i onda spustim za par C nize i onda posle par minuta stane sa radom podigne krilca. Znaci spustam za 3-4 C da bi sigurno prestalo sa grejanjem jer u sobi postaje nepodnosljivo toplo sto su i ukucani primetili.
A sta tacno ocekujes da se desi?
Objasnio sam vec da inverter klima radi stalno i ne treba da ocekujes da se ugasi, ona samo treba da smanji snagu ali i dalje radi.
To sto ti spustis temp za nekoliko stepeni je da je nateras da izadje iz moda modulacije, i ona prestane da greje,
ako si hteo da tako radi onda nisi trebao uzeti inverter klimu, tako radi on off klima i taj radijator koga uzimas za primer.
Ako dolazis do situacije da je subjektivni osecaj da je previse toplo, onda je setovana temperatura previsoka, smanjiti za po pola stepena sve dok ne dostignete osecaj da vam je prijatno.
a pri tome prestanite da posmatrate da li klima dize krilca, kako radi i kojom temperaturom duva, merodavan je jedino sobni termometar i vas osecaj komfora.
Osecaj toplo/hladno je obicno dobar primer da ste drzali previsoku temperaturu,
pa vam se telo navikne na tu temperaturu a vi kada ugasite posle vam bude hladno, i onda ponovo palite...
Situacija koju opisujes zapravo nije ni malo retka, i to sto ti radis rade i drugi ljudi koji ne razumeju kako treba da se greje prostor.
ja imam prostor koji iznajmljujem a greje se klimom, i taj primer o kome pises sam previse puta video kroz praksu, a resio sam tako sto sam jednostavno sklonio daljinski upravljac i ukinuo displej na klimi.
klima radi stalno na 23 stepena u auto modu, i temperatura je bukvalno kao zakucana na 23 stepena, ali to je moguce jedino kada je niko ne dira.