Šta je novo?

Middle-earth: Shadow of Mordor

Ma ja bih voleo da je ova igra kao Skyrim a ne kao smrdljivi Assassins Creed.AMIN.

Ne znam za druge,ali meni je za ovih 7,8 sati bas legla!Mnogo vise nego AC serijal pocevsi od treceg dela!

Ovo je pljunuti Betmen po kombatu. Ekstra optimizacija, mada sama igra mi nije nešto trenutno.

Ma sve je to isto s... samo zavisi koji ti Universe vise odgovara...
Mada je po meni betmen(igrao sam samo Arkham City) daleko zanimljiviji za igru bio od ACa a mozda cak i Shadow of Mordor-a, kao sto spomenuh negde, Shadow of Mordor mi se dopada samo zato sto se tripujem na LOTR + je dobra ova prica sa kapetanima:)

Nek je ova igra po izvodjenju i kopija Batman-a i AC ali je rame uz rame sa Batmanom., AC ne racunam jer je bljuvotina teska od igre... ;)
Sve je dobro zamisljeno, svet je dobro odradjen, docarali su tmurnost Mordora a ono sa kapetanima je nesto novo... Jedino mi prica deluje onako bzvz i fale neke uzbudljivije misije

Bila bi mi bar duplo bolja da mi nije dokurčio betmen sa 3 iste igre, ali ni ovako nije loša. Smor mi je samo što je neograničen broj neprijatelja. Upadneš u kamp, steltuješ se, pobiješ sve, kad ono dođe 10 novih tura i tako stalno.

Igra postaje 40% bolja kad se pređe u drugu mapu. Jedini problem je što je kratka tj. (čitaj spoiler).

Spawn-ovanje jeste smorno, ali mislim da je ostavljeno jer bi onda mapa bila prazna kad bismo pobili sve Orke/Uruke (kako god da se već zovu). Priča je srednje ok, sinematici su odlično uređeni, ceo taj LoTR univerzum takođe... Nije savršeno, ali je zaista dobro. Vredi probati igru i dati joj prilike 2 do 3h, da se krene sa sinematicima i interesantnijom pričom.

Biće nastavka u istom univerzumu, jer posle kraja glavnih misija se jasno vidi da priča nije završena. Izgleda hoće da je dele k'o film Hobit, 3-5 delova minimum.

Inace igra radi u 1080p60 na PS4

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-shadow-of-mordor-face-off
The Xbox One release is immediately on the back foot, with our pixel count tests highlighting an upscaled 1600x900 resolve for the platform. In contrast with the full native 1920x1080 output on PS4
All of which leads us on to the topic of performance. Each of these per-platform visual tweaks service one end goal: v-synced 30fps playback on console hardware.

| PS4 | XB1
Resolution | 1080 | 900
Vegetation | medium | low
Textures | high | high
LOD distance | medium | medium
Shadows | high | medium
AO | high | high

Poslednja izmena:
Zavrsio sam je za 13h po timeru u igri... Dosta je kratka igra sto se tice glavnih misija, ove sporedne sam igrao po neke ali su smor pa sam ih batalio

koliko ja znam nikakav reinstall nije potreban, samo odes na windows update, check, skines, instaliras, restart i to ti je to

Sa piratskim windowsom? Mislim da ne...

Bezveze igra, ama bas ni po cemu posebna.
Ne kontam kako je pokupila tako dobre ocijene?
Cak je i dosta losija u mehanici koju kopira od AC ili Batmana.

Odigrao 2h i uninstal, nije čudno što sve manje igara danas ima demo.

Bezveze igra, ama bas ni po cemu posebna.
Ne kontam kako je pokupila tako dobre ocijene?
Cak je i dosta losija u mehanici koju kopira od AC ili Batmana.

Odigrao 2h i uninstal, nije čudno što sve manje igara danas ima demo.

mozda je pokupila dobre ocene jer ne misle svi kao ti ?

LOL. Tolkin fanboj ne moze da ceni ovu igru sa ocenom vecom od 1/10. Trebalo bi da znam, jedan sam od njih :D

genericka limunadica, koja ima vise veze sa Assasins Creedom nego LOTR settingom.

imam oko 50-60 fps na ultra s jednim gpu-om kada ukljucim sli gpu usage na obe karte bude oko 90% ali fps je oko 15-20 bas cudno, mada jos nisu izasli oficijelni drajveri sa sli profilom koliko je se dalo procitati.

Ja sve moguce na Ultra imam oko 60-70 fps. Spusti se na 40-45 ali nikad ispod 30, uglavnom radi u 60fps.
Kad stavim teksture na Ultra fps je isti tako da mi ovo nije jasno ali izgleda da mi teksture ne uticu na fps.
Inace VSync je dosta los jer spusta fps na 30 ako ode ispod 60 a bez njega tearing na sve strane.

Sto se VRAM-a tice koristi svih 3GB kod mene, sigurno trazi jos, ali nema. :D Moze li nesto da mi rikne ako igram sa Ultra teksturama? :d

imam oko 50-60 fps na ultra s jednim gpu-om kada ukljucim sli gpu usage na obe karte bude oko 90% ali fps je oko 15-20 bas cudno, mada jos nisu izasli oficijelni drajveri sa sli profilom koliko je se dalo procitati.

Probaj u nv inspectoru da staviš sli kompatibilnost za fear 3, trebalo bi da radi.

Ja sve moguce na Ultra imam oko 60-70 fps. Spusti se na 40-45 ali nikad ispod 30, uglavnom radi u 60fps.
Kad stavim teksture na Ultra fps je isti tako da mi ovo nije jasno ali izgleda da mi teksture ne uticu na fps.
Inace VSync je dosta los jer spusta fps na 30 ako ode ispod 60 a bez njega tearing na sve strane.

Sto se VRAM-a tice koristi svih 3GB kod mene, sigurno trazi jos, ali nema. :D Moze li nesto da mi rikne ako igram sa Ultra teksturama? :d

Ultra i High teksture su iste ako nisi instalirao dodatak sa HD teksturama. Tada se i kolicina memorije koja se koristi povecava.

Sto se tice igre, nisam bas odusevljen. Mozda zato sto nisam ljubitelj Assasins Creed-a pa mi ovo i nije toliko zabavno. Doduse nisam mnogo igrao, mozda se kasnije popravi...

Pa instalirao sam Ultra teksture.
Kad nisu instalirane valjda ih nema u opcijama? Ili ih ima?

Ima ih uvek u opcijama ali ako ne instaliras pack dobices lazne ultra teksture bez obzira sto su ukljucene :) jos jedna pobeda za pc gaming a ova igra ne zasluzuje 20 strana, imam osecaj da igram Assasins Creed mod a Mordor nije bas neki pejzaz za open world, gomila ruznog braon kamenja.

NE mogu da im oprostim pricu. Gameplay jos i nekako ali ovakva bljuvotina od price koja se olaksava po svemu sto je Tolkien napisao mi strasno ide na zivce. Za nekoga kome LOTR nije vazan sasvim OK zanimacija.

Prvo ne igram original, drugo skinuo sam i instalirao te texture od 10GB ali razlika nije neka. Vidi se recimo ono njegovo krzno sta li je i ostalo ali razlike su mizerne a fps mi je isti na Ultra i High.

Edit: Zasto igra nema AA podesavanja?

Poslednja izmena:
Kod mene igra radi odlicno na ultra podesavanjima. Sutra kad cu imati malo vreme da odigram igricu napisacu utiske.

Prvo ne igram original, drugo skinuo sam i instalirao te texture od 10GB ali razlika nije neka. Vidi se recimo ono njegovo krzno sta li je i ostalo ali razlike su mizerne a fps mi je isti na Ultra i High.

Edit: Zasto igra nema AA podesavanja?
imas 6GB VRAM na toj 280X?

Mnogo je dobra fora to što nema po default-u ultra tekstura, iako su uključene. Onda su svi u fazonu: "Uuuu, što mi je jaka mašina, teram sve na ultra, a ni da štucne!" :p
Totalno vrhunski placebo :D

Znam da su igre od Monolitha poprilicno zahtevne ako hoces da igras sve na maksu. Secam se kada je izasao AvP2 da su svi kukali kako ne mogu da igraju igru na maks jer je prezahtevna bila.

Odlicna optimizacija. Moj 7950 se lagano nosi sa igrom. Grafika je dobra, sve ostalo je krshic. :) Gameplay je HC kopija AC-a i Betmana, a prica je tezak samar svakom vernom fanu Tolkina, medju koje se i sam ubrajam. Nije mi jasno kako Kristofer Tolkin dozvoljava da se ovakve abominacije smestaju u maestralni univerzum njegovog oca?! Svojevremeno je umeo da bude izuzetno strog po tom pitanju (otvorena pisma neslaganja i odbojnosti prema Ralf Baksijevoj verziji LOTR-a iz 1979), ali izgleda da je popustio sa godinama. Doduse i para vrti tamo gde burgija nece... :p

Mene ovo smori nakon 3 sata... :(
Ne znam, sistem borbe mi je dosadan, prica krs, sve se nekako ponavlja.

Graficki igra je dosta dobra, mada ne i bez mana. Ali to nije dovoljno da me zabavi.

Vrh Dno