Šta je novo?

Middle-earth: Shadow of Mordor

bas male razlike izmedju high i ultra... cak i medium izgleda sasvim dobro, bas su mizerne razlike... vidim da cu da guslam na high, sasvim dovoljno... ultra nema bas preterano smisla, razlika jedva vidljiva, a trazi bezobrazno puno...

Zato sto je igra pravljena za konzole. Zato i ne moze da se primeti razlika kad se gleda grafika na PC-u.

Jednostavan primer je Skyrim. Isto su izasle dodatne texture za PC koje isto tako jedva da se primeti razlika. Vecina textura je 512x512 sto je blago receno smesno. A i kada se instalira upgrade 1024x1024 tek ulazi u rang OK.

Zato kad se instaliraju modovi sa teksturama 2k i 4k padaju vilice.

Jednostavno je ne moguce da igra koja izlazi na konzoli ima standardnu minimalnu rezoluciju textura 2k ili ne daj boze 4k kad to hardware u njoj ne moze da izvede. Tako da kad se takva igra prevodi na PC samo moze vestacki da se podize, al to nije to naravno.

Poslednja izmena:
bas male razlike izmedju high i ultra... cak i medium izgleda sasvim dobro, bas su mizerne razlike... vidim da cu da guslam na high, sasvim dovoljno... ultra nema bas preterano smisla, razlika jedva vidljiva, a trazi bezobrazno puno...

Nemoj si raditi to! Ne priredjuj si takve muke! Da ne igras nesto na Ultra!!

Poslednja izmena:
Nisam ocekivao da ce ovako dobro raditi na mojoj sklopociji. 1080p texture na medium, ostalo na high i skroz je igrivo... Mada pored odlicne grafike i igra je odlicna...

AMD Athlon II X4 620 (2.6ghz)
4gb ram
radeon hd 5700 series

I igra radi na lowest lagano... Provericu posle da li moze da se igra normalno i na low/medium :D

zasto igra zauzima 35 gb, kapiram da nemam 4k texture u sebi, obzirom da je konzolna igra, pa na sta je otislo tolko prostora, mutli language?

To ti je najnovija DRM varijanta protiv piraterije, NIKO ne zna na sta je otislo 35GB.
Ne zaboravimo i + 10GB za "Ultra" texture.

zanimljivo, ali sa ovakvim danasnjim internet brzinama i kolicini prostora na hardu, ne verujem da ce nekome to biti neki veci problem, sem sto eto treba vise strpljenja da se igra skine...
mozda krecu na neki nacin da pravdaju kapacitet optickih medija ugradjenih u nove konzole...

Ovo uopste nije zahtevno koliko se prica ja sam sa mojom gtx 670 stavio sve na ultra i imam stabilnih 50 fps

Kod mene na GTX 760 radi sasvim dobro. Ne prica se vise, pricalo se tj tako je najavljivano, i onih 6GB za Ultra texture i 3GB za high su preterivanje, jer kod mene sa 2GB High Texture rade tecno, za razliku od npr WatchDogsa gde pise 2GB a i na High ume da zastuca. Ja sam stavio sve na high jer i tako izgleda odlicno a dobijem jos koji frejm vise. Npr, ako bih s necim uporedio a da je gejmplej slican, to bi bio AC Black Flag, koji mi radi losije, a iskreno, ta igra mi je licno jedna od igara sa najlosijim odnosom zahtevnosti i kvaliteta grafike. Jeste da mnogi smatraju da izgleda jako dobro, meni licno nesto fali u njoj, neki finalni touch u toj grafici. Izgleda dosadno, dok ovaj Shadow of Mordor bas ima fin shmek. Imam doduse osecaj da ce brzo da me smori, jer je sve repetitivno (nisam ni ocekivao da bude drugacije). Volim da igra izgleda dobro, ali to nikad nije dovoljno samo po sebi, zapravo, sekundarno je.

Ima dobrih momenata, u vidu animacija klanja i uopste u borbi, ali, kao i u AC, nedostaje vise kontrole od strane igraca, ne volim kad mi igrac radi sam nesto, zato sto je takav sistem borbe. Za sad je zabavno ali nesto sumnjam da cu dugo igrati. Ono sto smara je sto nema sejvova, nego igra konstantno nesto auto-sejvuje, navodno posle svake iole znacajne stvari koju uradis.

Pa ovo da bi igra covek treba da ima masinu od 1000e+..***e gotova je moja 5850 i 4100..dosta je i bilo

U vecoj rezoluciji od HD, da treba toliko, za HD moze i dosta slabija masina.

Nekada si za 500 evra mogao da igras narednih 5 godina sve na ultra, sada se plasim da kupim masinu za 700evra jer mozda za 2 godine necu moci da pokrenem neku next gen igru:)

Sto se shadow of mordora tice pojacao sam par stvari sto se grafike tice i i dalje je tecno, razmisljam da li sa 1gb vrama da promenim texture sa low na medium? (Pise da je medium za 2gb+)

Pa ovo da bi igra covek treba da ima masinu od 1000e+..***e gotova je moja 5850 i 4100..dosta je i bilo

Pa 1920x1080p HD je neki standard danas ako ne moze3mo da igramo u toj rez. bolje i da ne gramo..Igra je pretrana sa detaljima.Danas ko kupuje gejmer pc i da hoce da bude siguran nekih 3 godine mora da stavi preko(oko) 1000e.

Meni jako lose radi na 7970, na high, iz nekog razloga secka kao luda a ne izgleda nista posebno. Nisam ni instalirao ultra pack jer po eurogamerovon poredjenju razlika ne vredi i 2 minuta koliko treba da se instalira. Gameplay potpuno bezveze, tako da cu je svejedno izbrisati...

zasto su mi komande na cirilici kako to da promenim a namestena mi je latinica

Meni jako lose radi na 7970, na high, iz nekog razloga secka kao luda a ne izgleda nista posebno. Nisam ni instalirao ultra pack jer po eurogamerovon poredjenju razlika ne vredi i 2 minuta koliko treba da se instalira. Gameplay potpuno bezveze, tako da cu je svejedno izbrisati...

ja lmam 7970 i sve super radi. high/ultra bez hd tex (tako mi je igra sama podesila) u proseku oko 45 fps.
jel imas 14.9 catalyst?

edit:

i to sve mi radi u 1440p!

Poslednja izmena:
Nemam, to je onda. Imao sam neki nebulozan problem da je Ati izbacio novu verziju samo za Windowse 7 i 8.1 a ja ostao na 8 jer mi ne pada na pamet da reinstaliram Windows da bih mogao da instaliran drajvere.

Onda za tebe možda nema novih drajvera.

Vredi li ova igra za igranje ili samo za blejanje u teksture?

Inače nikad za manje para nije mogao da se kupi igrački PC kao danas, tako da dosta kukanja.

Nemam, to je onda. Imao sam neki nebulozan problem da je Ati izbacio novu verziju samo za Windowse 7 i 8.1 a ja ostao na 8 jer mi ne pada na pamet da reinstaliram Windows da bih mogao da instaliran drajvere.

koliko ja znam nikakav reinstall nije potreban, samo odes na windows update, check, skines, instaliras, restart i to ti je to ;)

Onda za tebe možda nema novih drajvera.

Vredi li ova igra za igranje ili samo za blejanje u teksture?

Inače nikad za manje para nije mogao da se kupi igrački PC kao danas, tako da dosta kukanja.

Ja sam pre dobrih 5 godina kupio igracki PC za 300-400 evra, ne secam se tacno da li je 300 ili 400 ali aj neka bude 400... Evo sada je vreme da ga promenim... A sada ako kupim PC za 700evra garantujem da posle 3 god vec ima da postane gusto:)

Igra je po mom ukusu dobra, koga zanima konkretno o cemu se radi... Assassins Creed u LOTR universe-u, stvar koju sam ja za sada primetio kao jedinu znatnu razliku je sto ima cela piramida "world bossova", "kapetana" ili cega vec i svaki ima svoje prednosti i mane koje se vremenom menjaju (ako vas kapetan ubije samim tim postane i jaci, ako se pobije sa drugim jacim kapetanom i "ubije" ga ili sta vec,opet postane jaci,dobije neki dodatan skill i sl) ... U svakom slucaju kome se svidjao Assassins Creed i voli LOTR trebao bi da proba Shadow of Mordor:)

igra je super po mom misljenju vec imam preko 10h igranja i vise (radio sam mnogo sporednih misija)

hebote ja mislio ona mapa je sve sto igra pruza ono 5/6 tornja i odkljucas sve kad ono posle odprilike pola glavnih misija odkljuca se jos jedna veca mapa O.O

sve u svemu igra je super za moj ukus i nadam se nastavcima

igram je onako kako je igra procenila sama (mesavina high i medium) predpsotavljam da moze sve to na high da se digne al ne vidim potrebu igra mi i ovako izgleda ok a i gameplay mi je bitniji :d

Meni nesto deluje mnogo kratko igra,kamoli kada bi se fokusirao neko samo na main misije, ja sam par sati samo trcao po mapi radio side objective,jurio kapetane itd i stajalo je na 1% i mislio sam da je duga igra... Onda sam uradio 2 ili 3 main misije i skocilo je na 11% = ima oko 20-30 misija ukupno:( Takodje sam pobio preko pola kapetana i sve sam ih scoutovao ali mi onda palo na pamet da mozda kada pobijem SVE onda ce doci ceo novi talas kapetana?:)
Ali sve u svemu gameplay je dobar i voleo bih da se iznenadim i da se stvarno ispostavi da je igra zapravo mnogo duza:)

ja sam na 47% igre a imam 18h i 19m igrano do sada, ali kao sto rekoh jurio sam dosta sporedne misije

Meni na R8 280 i i5 3570K na 4.4GHz radi sa vecinom podesavanja na ultra bez problema. Igrao sam je svega par sati, ali mogu reci da ima potencijala da bude ubedljivo najbolja igra do sad. :)

Meni na Benchmark-u average FPS 85 :D (sve štiklirano i na ultra sem tekstura, jelte)

Tek sad videh da sam napisao R8. :D

Nazad
Vrh Dno