- Učlanjen(a)
- 08.03.2003
- Poena
- 1,065
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600X
- Matična ploča
- Asus Prime B350-Plus
- RAM
- 2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
- GPU
- Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
- Storage
- XPG Gammix S11 Pro 1TB
- PSU
- Seasonic 520W 12Mii
- Monitor
- ASRock PG32QF2B 32"
- Miš & tastatura
- Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
- Mobilni telefon
- Poco F5
- Pristup internetu
- Optički internet
Izvini ali prognoze su ti kriminalne...
Moja prognoza je zapravo bila sasvim na mestu, jedino je klub ljubitelja jabuke drastično porastao, što nisam mogao da predvidim tada.
Tablet trziste itekako postoji :
![]()
Sve su to prognoze, biće jednog dana, trla baba lan. Pogledaj koliko ih je zapravo prodato prošle godine, jedva malo više nego Blu-ray uređaja za koje se svi slažu da su dead in the water. Sve prognoze se polako dovode na razumniju meru. Možda bude neki boom jeftinih modela u zemljama kao što su Indija, Brazil ili Kina, ali ako se to ne desi, tablet ostaje samo ajpad. Kombo tableti možda nešto i naprave, ne znam.
Razlog zasto je Apple toliko uspesan na trzistu tableta je taj da je prvi od konkurenata na trziste izbacio tablet sa sopstvenim OS-om prilagodjenim touch inputu + je ekosistem vec postojao, samim tim devovi su brzo poceli da prave aplikacije za isti. app-ovi su ti koji odredjuju uspesnost tablet uredjaja pre svega jer od njih zavisi koliko ce sam uredjaj biti koristan.
Razlog zašto je Apple uspešan je u tome što je Apple. Drugar koji drži servis telefona mi je nedavno rekao da preko pola ajfona koji mu dođu uopšte nemaju iTunes nalog. Drugim rečima, koriste ga kao običan "glupi" telefon, a dali su 600 evra za njega, jer to je Apple. Da ne dužimo priču, nemam ni najmanju nameru da trošim reči na Apple. Dovoljno je reći da M$ neće uspeti da postane kalif umesto kalifa, iako je ovaj njihov koncept kombo tableta zapravo sasvim solidan. Što je još gore, u želji da objedine platformu, ugurali su tablet interfejs na desktop i napravili džumbus. Ako se nešto ne izmeni u poslednjem trenutku, biće komedije kad izađe Windows 8.