Šta je novo?

Microsoft Surface

Mislim da je nemoguce da ce postojati samo jedan model sa jednim hardverom, takodje mislim da su male sanse da Microsoft ne dozvoli drugim proizvodjacima da prave win8 tablete.

Pre bih rekao da je ovo samo demonstracija tehnologije i neki referentni dizajn za vrhunske modele, kao sto npr. Google radi vec godinama sa svojim telefonima kojih uglavnom nema u slobodnoj prodaji, ali ih redovno predstavljaju kao demonstraciju novog OS-a.

Mislim da ce win8 tableta biti svih velicina i specifikacija, od najjeftinijih do najskupljih. Ovo ne treba porediti sa WP7, koji je bitno drugacija platforma, a i to trziste je bitno drugacije, dok sa win8 tabletima MS puca na trziste uredjaja sa kombinovanim laptop-tablet mogucnostima i tu za lap-top segment vec imaju dominaciju na trzistu u pogledu softverske podrske, ostaje im samo da razviju i podrsku za tablet deo i mislim da ce imati prilicno dobre sanse.

o cemu ti pricas ?😀 pa nravno da ce biti i win8 tableti ostalih proizvodjaca....to se zna odavno

@Devil 2000
da

o cemu ti pricas ?😀 pa nravno da ce biti i win8 tableti ostalih proizvodjaca....to se zna odavno

@Devil 2000
da

Bilo je reci o tome ovde, izlistaj ranije postove pa ces videti. Ja sam na to odgovorio da je ovo samo top model a da ce biti jeftinijih x86 tableta kada se ostali proizvodjaci prikljuce. Npr. sa nekim od cedar trail atom procesora mislim da moze da kosta i manje od 300 evra a da sasvim lepo radi, o potrosnji struje da i ne govorim.

[YOUTUBE]aSj8GUZDuac[/YOUTUBE]

Zanimljive paralele :-devil-: Da se zna ko kosi a ko vodu nosi 😀

@Ninoslav1983
apple patentirao engleski jezik?😀

600429_10151853888840385_1898174866_n.jpg

there u go 😛

Poslednja izmena:
Ko je proizvodjač ovog uredjaja, zna li se? Mislim, koji hardware vendor.

Ko da je bitno ko pravi. Kazem vam, ovo ce da bude new zune. Ni android ni apple ne moraju da brinu, sem ako ms ne stavi cenu $300 ili manje 🙂

Win 8 tableta će biti u svim varijantama, ali samo će jedan jedini biti Microsoft Surface (u dve verzije, naravno).

Ko da je bitno ko pravi. Kazem vam, ovo ce da bude new zune. Ni android ni apple ne moraju da brinu, sem ako ms ne stavi cenu $300 ili manje 🙂

Izvini ali ovo je tako glupo "proročanstvo" ili šta god. Ne znam zbog čega misliš da baš oni ne trebaju da se brinu. Možda zato što android i ios tableti pružaju produktivnost i ljudi ih koriste u toj svrsi jel tako? Da da, mora da je to.

Kao što byMax napisa na nekoj od prethodnih strana i kao što su svi na The Verge, Engaget i još par sajtova rekli, svi nose ipad + ultrabook, a ovako će biti samo jedan uređaj.

Na kraju krajeva, živi bili pa videli, ali po onome šta ljudi, sajtovi itd pišu na netu, većina je već "kupljena" dizajnom, izgledom, operativnim sistemom. Vidi par uporednih testova win 8 (za tablete) i ios-a pa će ti biti jasno. Ako ti nije jasno, onda si fanboy ili hejter 🙂

Zbog Windows 8. U startu si isključio Appleovce i Linuksaše, tj fanbojeve. Dalje, ljudi tek prelaze na Windows 7 sa XP, i Win 8 će da bude takav flop da je to nevidjeno.

Sada je tek jasna zamisao iza Metroa, win8 je specijalno napravljen za Surface.

Koliko ljudi imaju desktop sa touch monitorom? 10%? Maksimalno? Koliko će win8 biti zastupljen na desktop konfama? Prosecan amer ce da kupi touch monitor za komp i jos ovo samo da bi presao na win8? how yes no...

Ms izbacuje i žuri sa win8 samo da bi se ubacili na hw tržište tableta i post pc, jer su napokon skontali da tu leze pare. Sa Win7 realno ne mogu, pa mora novi OS... Ali posle koliko vremena upadaju u tablet igru? Kao i sa zune.

Mislim da ni oni ne znaju kako ce surface na kraju da izgleda, jer bi pompezno najavili x sati baterije, proizvodjaca, podrsku za LTE, cenu od xyz dolara, povezivanje sa xbox live i ostalo sto moze naterati prosecnog amera da se zainteresuje i kupi ovo? Da nece mozda ljudi naviknuti na integrisane 3/4g modeme da vuku eksterne usb modeme sa sobom? Video li je iko u onoj prezentaciji slot za sim karticu?

I na kraju, sta je sa retail prodajom, preko koga ce ici u EU i Aziji? Ima li retail MS prodavnica u Evropi?

Ako prodaju 5 miliona treba da se napiju kolektivno i slave.

Da ne govorimo da su vec pocele price da su ubacili tastaturu samo da ljudi mogu da budu sigurni da ctrl alt del radi xD

Ahaahahahhahaha za poslednji red xD ostalo tek čitam 😀

[YOUTUBE]aSj8GUZDuac[/YOUTUBE]

Zanimljive paralele :-devil-: Da se zna ko kosi a ko vodu nosi 😀

E, jesam se slatko ismejao. Reinventing reinventiveness. A i stvarno žešća provala da kopiraš od nekoga ko je kopirao od tebe, totalna avangarda. :d

Danas instaliram na poslu Windows 8, kad ono totalno prilagođen interfejs tabletu. Šta M$ radi, da se zapitaš jesu li ikad bili normalni. 1 interfejs za sve korisničke uređaje, kome je tako nešto palo na pamet?

Poslednja izmena:
Jako zanimljiv uredjaj, tacno na pola puta izmedju ultrabook-ova i tableta...
Nadam se da nece propasti, konkurencija je uvek dobra za nas potrosace

Problem je sto ce jeftinija verzija pokretati samo Metro apps. To mi se nikako ne svidja, ako hoces iole ozbiljnije programe mora skuplja Pro verzija.

Svi stalo kukaju o "ozbiljnijim" programima... da mi je znati koje su to aplikacije?

Surface moze da bude knkurentan samo ako bude imao dobru sw podrsku za RT verziju (s'obzirom da nudi vise opcija za povezivanje periferija od recimo iPad-a). Ja ne znam ko bi bio dovoljno blesav da uzme pro varijantu pored vec solidnog broja vrhunskih ultrabook-ova.

Meni samo tablet fali, za "posao" je tu ultrabook, PC za evridej juz i iphone 4s za glupiranje, tako da ne vidim poentu u i5 verziji u mom slučaju a i kod svakoga ko ima laptop koji koristi za posao ne bi promenio za ovo ukoliko mu nije potreban ultra portable, ukoliko jeste, sell laptop buy i5 surface i to je to. 2 u 1. Mada je meni veći trip RT verzija, nekako mi je više tabletish... i5 je baš ultrabook.

A što Mad Muzzy kaže, koje su to ozbiljne aplikacije? AutoCad? 3DSMax? Photoshop? Za to vam treba prvensveno 24"+ monitor za kvalitetan rad, ne mešajte to u 10.6" tablete/laptopove. Office je dovoljan za sve poslovne ljude koji bi nešto da završe on the go. Ako je neko mislio da radi u photoshopu na ovome dok putuje busem, taj nije normalan.

E sada samo da bude iole dobra softverska podrška. Ne kao za iOS (kontam da nikada neće ni biti) ali ono, makar malo da se potrude, potkupe, šta god.

Pa ozbiljne poput Diabla 3, to neće u skorije vreme moći da se tera na iOs-u ili na Androidu 😀

😀

Kada smo kod gejminga na ovome 🙂 nešto JAKO zanimljivo 🙂

Microsoft's Surface Tablet Compatible with Xbox 360 Controllers

http://www.gametrailers.com/side-mi...rs/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

An indie developer working on a new version of its signature title for Microsoft's new tablet said its compatibility with the Xbox 360 controllers presents some interesting advantages for the player and new challenges for designers.

Creative director Jake Kazadal and the rest of the crew at 17-Bit (formerly Haunted Temple Games) are prepping their turn-based strategy title Skulls of the Shogun for the Microsoft Surface, according to a blog post on Wired's GameLife. Kazadal said players can control their game with the touchscreen display, a mouse and even an Xbox 360 controller, thanks to the USB port provided by the Surface.

Apple's iPad may have become a gaming juggernaut for players and budding developers with its App Store, but only third party developers have offered game controllers such as the iCade and Gametel Portable. Kazadal said having a USB port on the new tablet can bring a wave of new gamers that the iPad may have been ignoring for some time.

"There are a lot of people that don't like playing mobile games," Kazadal told us by phone. "They like controllers and buttons but the fact that we now have a tablet with traditional game controllers will be more appealing to the core gaming audience."

Now the addition of controller compatibility can turn the tablet into a portable console. Kazadal and company have been building their title on a Windows 7 Slate PC, which he said is "basically what the Surface is" and he said he has played his studio's game during development on a controller. He said it "works beautifully."

Having an added input component, however, can present a challenge to the developer since studios now have to program games to respond to commands from game controllers, a mouse and a keyboard or the surface glass.

"It will be a struggle," Kazadal said. "It's a huge challenge for us to create these new interfaces for Shogun and it will continue to challenge other people…but personally, I don't play as many mobile games because I don't like them as much. I prefer a console so as far as console games go, now I can finally play console games on a tablet."

Upravo ono šta sam pomenuo 🙂 što nema ni jedan tablet... Priključivanje periferija FTW!

Poslednja izmena:
da li ovo znaci da ce microsoft od sada praviti i software i hardware, nece biti tableta sa win8/rt drugih proizodjaca. Nijednom proizvodjacu se ne bi isplatilo da plati 85$ na cenu hardware za OS, kad MS u startu nema taj trosak. Vrlo konfuzno.
nije brlo konfuzno. ovo je jedino resenje za M$ da sebi obezbedi buducnost - zrtvovace OEM ako treba.

isto se desilo i pre par godina sa PlayForSure i Zune (na kraju).

kad M$ nikako nije uspeo da udje u iTunes trziste, poslednja solucija im je bila da sami naprave hardware (tj, iskopiraju Apple nacin) superiornog kvaliteta.

nije proslo.

Moze dovesti da proizvodjaci okrenu ledja MS, kao sto im polako okrecu ledja u Windows phonu, LG ih ispalio, dell takodje, samsung i htc izbacili po jedan telefon od nove godine. Ocigledno nece ljudi da trpe da Nokia ima bolje uslove, tako ce i proci sa ovim tabletom. Jer za razliku od '90/2000, sada postoji alternativa za sve u Androidu i jos nekim OS kojima ce se okrenuti proizvodjaci.

i sta ce da rade svi ti prozivodjaci (DELL, HP...) ??? da stavljaju Linux na tablete (buduci da se nikada nisu bavili softwareom) ? 😀

o ne ! IGRACE onako kako svira MICROSOFT.

🙂 polako stvari dolaze na svoje mesto... jos malo pa ce IT industrija izgledati onako kako je i trebala da izgleda na prvom mestu.

Trziste daje konacnu ocenu, vidimo kako sada prolaze Nokia i MS sa ponovo WP-om (niko nije predvideo ovakav fail, milion tekstova i analiticara je predvidjalo neki uspeh).

ovde je sve dokumentovano http://www.roughlydrafted.com/archives/ , ne moras biti rocket scientist da bi "predvideo" buducnost, dovoljno je da procitas sajt.

jedini nacin da M$ uspe je da ulupa novce i spusti cenu Surfacea JER mora da da razlog developerima da pisu software za Metro. (mnogo bolja varijanta je da spuste cenu Surfacea nego da daju novac developerima kako bi pisali aplikacije za njihov OS; kao sto su radili za Windows Phone 7)

mada ja i dalje mislim da je najbolja varijanta za Microsoft da se usresredi na Office za Android i iOS 😉

I ja ne vidim kako bi mogao da bude jeftiniji, takodje ako bude ova cena mislim da ne mogu mnogo da postignu.Ipak je to mnogo za tablet
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?286124-Microsoft-Surface&p=2930132&viewfull=1#post2930132 nadam se da sad vidis 😉 :d

Poslednja izmena:
Još jedan u nizu Balmerovih promašaja (dobro, još nije, ali će biti).
To što MSFT plaća sajtove i blogove da ih veličaju neće ništa promeniti, a za zakucavanje na prezentaciji:
[YOUTUBE]jozTK-MqEXQ[/YOUTUBE]
13:35-14:26
I can browse smoothly. You see white pages... using clear types, and have great experience using browsing...
:laugh: :laugh: :laugh:
This is possibly one of the reasons why Microsoft didn’t let any journalists touch the actual device since it looked quite crash prone, or at least it tends to go unresponsive. Any such incident witnessed firsthand by bloodthirsty hacks would just embarrass them.
:laugh:

Windows Phone je već davna praistorija. Neće ni ovome trebati dugo vremena.

Zapamtite: MSFT mrze OEM-i, još više maloprodajni kanali, a najviše operateri mobilne telefonije.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]N1zxDa3t0fg[/YOUTUBE]

Da citiram samog sebe: "Nacice oni nacin i da ovo sjebu" 😀

Salu na stranu, RT izgleda kao jako dobar tablet. Nadam se da ce imati dobar izbor aplikacija.

😀 😀 😀

CAREVI! to im je izgleda u DNK.... da prave trecerazrednja ****** koje ne rade ni pod kontrolisanim uslovima kako treba.

izgleda da im je to ostalo jos od Windows Walla i table Surfacea 😉

obratite paznju samo koliko puta mora da ponovi pokrete rukom kako bi se desilo ono sto je korisnik hteo da uradi.

isto je bilo i sa Microsoft Wallom od pre 6-7 godina...

i sada 2012... omg

Poslednja izmena:
ma ne, fora je u tome sto ce biti kompatibilne sa desktop aplikacijama... ne moraju da pisu posebno za surface, eventualno prilagode rezoluciju. a naravnod a ce pisati aplikacije za windows 8. za to ne treba poseban razlog jer ce mmilijarde ljudi koristiti windows 8.

fora sa ultrabuk plus tablet vec postoji. odavno. i zove se transfrormer. i nije ubila pojedinacno ni air ni ipad.

sve zavisi od kvaliteta, implementacije, a bogami i od nove generacije air i ipad uradjeja koji ce da rasture jer je vec sadasnja wow.

wahade, sta ti znaci da prikljucis kontroler na surface? mislim, imas kuci 2 konzole ko ja, na putu jos ti samo fali da vucaras i rogbatni xbox kontroler sa sobom. fora sa mobilnim platformama je u tome da stanu u dzep i da rade na dodir.te budzevine nikoga nece da zanimaju.

s druge strane, smart glass kao podrska xbox 30/720 igrama je cool ideja manje vise, ali ce da postoji za sve mobilne platforme, ios, android i novi win mobile.

Poslednja izmena:
@Ninoslav1983
apple patentirao engleski jezik?😀

600429_10151853888840385_1898174866_n.jpg

there u go 😛

tuzno je ako ne vidis, tj. ne razumes, razliku izmedju full desktop OSa (Windows XP) na tabletu i iOS na iPadu.

ovo sto danas M$ pokusava je da se pozicionira na najvecem buducem trzistu (tableti) tako sto ce iskoristiti desktop OS monopol (cak i pocenu da napravi papazjaniju od desktop OSa!).

Poslednja izmena:
A ovo ste zaboravili :-devil-:

[YOUTUBE]er8g6D_PqvY[/YOUTUBE]

Ne sumnjam da ce uredjaj biti odlican, a Win 8 tablet je sjajna stvar, po meni daleko bolja od nekih obogaljenih tablet OS-a kao Android i iOS koji lepo rade za neke najosnovnije potrebe, ali cim hoces nesto iole slozenije da uradis pocnes da cupas sebi kosu. Ovo ce biti prvi potpuno funkcionalan tablet/racunar i to mislim da je azista sjajno.

E sad ono sto me iznervira momentalno cim ga vidim je njegova sirina, previse je wide, *** ih wide, alergican sam na to... Zato mi se trenutno iPad najvise i svidja pre svega sto nije toliko wide, plus ima jos dosta prednosti u odnose na android tablete.

Čak i da se desi najgori scenario i da Surface ne doživi uspeh, Microsoft može da prilagodi ovaj keyboard/cover za Ipad koji već ima built in magnete i da zgrne gomilu novca 😉
Ne zaboravite da Apple samo od prodaje Smart Covera zaradi 2 milijarde dolara godišnje, a ovo je mnogo bolja stvar i sigurno bi se dobro prodavalo 🙂

Zbog Windows 8. U startu si isključio Appleovce i Linuksaše, tj fanbojeve. Dalje, ljudi tek prelaze na Windows 7 sa XP, i Win 8 će da bude takav flop da je to nevidjeno.

Sada je tek jasna zamisao iza Metroa, win8 je specijalno napravljen za Surface.

Koliko ljudi imaju desktop sa touch monitorom? 10%? Maksimalno? Koliko će win8 biti zastupljen na desktop konfama? Prosecan amer ce da kupi touch monitor za komp i jos ovo samo da bi presao na win8? how yes no...

Ms izbacuje i žuri sa win8 samo da bi se ubacili na hw tržište tableta i post pc, jer su napokon skontali da tu leze pare. Sa Win7 realno ne mogu, pa mora novi OS... Ali posle koliko vremena upadaju u tablet igru? Kao i sa zune.

Mislim da ni oni ne znaju kako ce surface na kraju da izgleda, jer bi pompezno najavili x sati baterije, proizvodjaca, podrsku za LTE, cenu od xyz dolara, povezivanje sa xbox live i ostalo sto moze naterati prosecnog amera da se zainteresuje i kupi ovo? Da nece mozda ljudi naviknuti na integrisane 3/4g modeme da vuku eksterne usb modeme sa sobom? Video li je iko u onoj prezentaciji slot za sim karticu?

I na kraju, sta je sa retail prodajom, preko koga ce ici u EU i Aziji? Ima li retail MS prodavnica u Evropi?

Ako prodaju 5 miliona treba da se napiju kolektivno i slave.

Da ne govorimo da su vec pocele price da su ubacili tastaturu samo da ljudi mogu da budu sigurni da ctrl alt del radi xD

Mislim da si se ti malo zbunio oko onoga što Metro predstavlja. Da bi ga udobno koristio, nije ti neophodan touch screen. Naravno, Metro je sjajan za tablete, ali da bi ga udobno koristio na PC-ju, samo ti je potreban dobar i kvalitetan touchpad. Ako na desktopu nećeš da koristiš touch pad, minimizuj Metro i koristi Windows 8 kao Windows 7 i gotova priča. Metro UI je default zato što 95% ljudi danas koristi notebook, netbook ili tablet. Desktop više nikome nije prioritet.

Pa ozbiljne poput Diabla 3, to neće u skorije vreme moći da se tera na iOs-u ili na Androidu 😀

A teraćeš ga na underclockovanom Intel HD4000?

E, jesam se slatko ismejao. Reinventing reinventiveness. A i stvarno žešća provala da kopiraš od nekoga ko je kopirao od tebe, totalna avangarda. :d

Danas instaliram na poslu Windows 8, kad ono totalno prilagođen interfejs tabletu. Šta M$ radi, da se zapitaš jesu li ikad bili normalni. 1 interfejs za sve korisničke uređaje, kome je tako nešto palo na pamet?

Tek sa Win 7, a pogotovo sa Win 8 je MS nešto pametno i uradio. Ako ti još uvek koristiš dekstop, lepo minimajzuješ Metro i radiš u normalnom classic windows okruženju sa Start menijem 🙂

😀

Kada smo kod gejminga na ovome 🙂 nešto JAKO zanimljivo 🙂

Microsoft's Surface Tablet Compatible with Xbox 360 Controllers

http://www.gametrailers.com/side-mi...rs/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Upravo ono šta sam pomenuo 🙂 što nema ni jedan tablet... Priključivanje periferija FTW!

Kapiram da je za light gaming RT varijanta brža od 8 Pro varijante - Tegra 3 je u rangu ili brža od Intel integrisane grafike, ako se ne varam. Tako da će pojedini naslovi sa Xbox live-a sigurno moći da se proguraju na Surface...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno