Šta je novo?

Microsoft Surface

Uzivaj ako ga kupis, mada mislim da bacas pare. Verujem da ce se pojaviti kvalitetniji hibridi (nije ni tablet nije ni ultrabook) za manje para od precenjenog surfejsa pro.

Slažem se i ja da je precenjen, ali ne toliko koliko se potencira.
Ja bih moj zenbook bez problema menjao za surface pro, naravno uz neki case koji bi mi omogućio da ga koristim u krilu.
Onaj ekran je boles'. 🙂

Review Surface Pro:
http://www.wired.com/reviews/2013/02/microsoft-surface-pro/?cid=co5696144
4 sata baterija, greje se, dodatni troskovi za touch/type cover, debeo...

Microsoft je nabudzio svoj prvi tablet da bi demonstrirao koliko windows8 tableti mogu da budu jaki spram Android i ipad konkurencije, ali cini mi se da bi bolje prosli da su se manje zaneli i da su pre isli da skromniji procesor ali na vecu autonomiju, portabilnost, pristupacnost cene itd, ipak je to samo tablet, for gods sake! :-D

Nešto ne shvatam. Ovaj pro model bi trebao da bude tablet i laptop u jednom, ali kao laptop može samo na ravnom da se koristi, a kao tablet ne valja isto jer mu je baterija slaba.

Pa ista prica kao sa Win8. Kao i jedno i drugo (i tablet OS i desktop OS) a zapravo ne valja ni za jedno ni za drugo.

Pa ista prica kao sa Win8. Kao i jedno i drugo (i tablet OS i desktop OS) a zapravo ne valja ni za jedno ni za drugo.

Valja win8 i te kako, i za jedno i za drugo, proizvodi kao npr. Acer W510 to jasno pokazuju. Probao sam win8 u tablet modu i odličan je, a desktop mod je isti kao što je bio, razlika je jedino u tome što aplikacije ne tražite više preko start dugmeta, nego preko search menija, nije šija nego vrat. 😀
Treba sačekati malo da se proizvođači smisle, da isprobaju šta je dobro a šta nije, da prođe vreme eksperimentisanja sa raznim formama uređaja, (a za to vreme će i memorija malo pojeftiniti) i biće win8 super koncept.

Za Win 8 kao i za Microsoft Surface važi isto: treba sačekati, nije vreme, pojeftiniće, popraviće se,... u svakom slučaju, ko sada želi nešto da kupi neka kupi proverenu tehnologiju: iOS ili Android.
Probao sam samo Windows 8 na poslu i primetio sam da mi je izuzetno opala produktivnost. Vratio sam se na Windows 7. Možda ga probam još jednom... ali kasnije...

Probao sam samo Windows 8 na poslu i primetio sam da mi je izuzetno opala produktivnost. Vratio sam se na Windows 7. Možda ga probam još jednom... ali kasnije...

Mnogo ti je jaka ova rečenica, meni si skrenuo pažnju na sebe, a tek treći post. Čestitam. 🙂

Za Win 8 kao i za Microsoft Surface važi isto: treba sačekati, nije vreme, pojeftiniće, popraviće se,... u svakom slučaju, ko sada želi nešto da kupi neka kupi proverenu tehnologiju: iOS ili Android.

Probao si windows 8 na poslu... na običnom monitoru, koji nije touch-screen?

Mnogo ti je jaka ova rečenica, meni si skrenuo pažnju na sebe, a tek treći post. Čestitam. 🙂

Koliko postova treba da bi smeo nešto da napišem? 😉

Probao si windows 8 na poslu... na običnom monitoru, koji nije touch-screen?

I na običnom i na touchscreen (dobili smo jedan za testiranje). Ne kažem da je loš sistem, već da ja nisam trenutno spreman za njega (ili on za mene 🙂) Probaću ga kasnije ponovo, za sada nemamo dovoljno razloga da prelazimo sa Windows 7 na Windows 8. Metro, ili kako ga već zovu, niko na poslu nije našao za upotrebljiv inverfejs. Toucscreen ili ne. A on dočeka korisnika kada se prvi put uloguje. U svakom slučaju preporučujem svakome ko može da proba nov sistem. Ne treba ograničavati vidike.

Poslednja izmena od urednika:
Koliko ce da kostaju neki pristojni win 8 tableti sa Win 8 pro, za jedno 6-7 meseci? Po vasem iskustvu i proceni 🙂 Sada su bolesne cene.

Koliko ce da kostaju neki pristojni win 8 tableti sa Win 8 pro, za jedno 6-7 meseci? Po vasem iskustvu i proceni 🙂 Sada su bolesne cene.

Pa moje misljenje da cene nece pasti puno, ali ce se verovatno povecati kvalitet i funcionalnost samih uredjaja za novac koji se daje..
Imas i ti sad prilicno pristupacne modele popus Acer W510. . za malo vise od 50k rsd imas tablet i netbook u jednom + digitalni ram za slike.. 😀

Na cene utiče i cena hardvera, win8 tableti imaju najmanje 32GB memorije, a često i 64GB, ***, to jednostavno košta više. Kad Android tableti pređu na više memorije, cene će se izjednačiti.

Na cene utiče i cena hardvera, win8 tableti imaju najmanje 32GB memorije, a često i 64GB, ***, to jednostavno košta više. Kad Android tableti pređu na više memorije, cene će se izjednačiti.

+ to sto se win kao OS u placa, dok je Android free.. i ne samo memorija, cesto su i druge hw komponente koje iziskuje Win8 skuplje od onih za Android..

Rt mozda i moze da prodje kao tablet, ali surface pro nikako. Baterija od 4 sata zahteva da teglite punjac, a kada nosite punjac sa sobom to je vec laptop.
Pojedini ultrabook racunari imaj bolje performanse i vecu autonomiju od s-pro.

Rt mozda i moze da prodje kao tablet, ali surface pro nikako. Baterija od 4 sata zahteva da teglite punjac, a kada nosite punjac sa sobom to je vec laptop.
Pojedini ultrabook racunari imaj bolje performanse i vecu autonomiju od s-pro.

Surface je promasaj, ali drugi win8 tableti nisu, npr. Acer w510, Asus vivotab smart, itd, su brzi, jeftiniji i baterija im je odlicna. Win8 je dobra stvar, ali bi Microsoft stvarno morao da se drzi softvera, hardver im definitivno ne ide.

^^ Sem što nisu brži

Ne bih da zvucim kontradiktorno, juce me je zaintrigirao Asus VivoTab TF810C i gledao sam testove po netu, deluje kao odlican netbook-tablet hibrid. Znam da sam do sad pricao kako jedino Surface Pro dolazi u obzir, iz prostog razloga sto od kad je najavljen Surface Pro nisam pratio razvijanje drugih tableta niti me je interesovalo, i nisam znao da ima jos dobrih, full win 8 tableta, tako da sam poceo da razmisljam o ovom tabletu umesto Surface pro, jer ma koliko sam mislio da mi je 4h baterije dovoljno, opet 11h baterije (bez dock-tastature, sa njom navodno radi i do 18h) je neuporedivo vise i korisnije.
Zna li neko koliko ovo cudo kosta? vidim da ga jos nema na itsvetu, takodje da li ovaj model dolazi sa tastaturom ili ne, posto sam gledao raspakivanje na YT, i negde je u kutiji tastatura a negde nije, a isti je model u naslovu, pa mi nije jasno.

@M!ST!CX
Ja se slažem potpuno i ja lično razmišljam o ASUS VivoTab Smart ME400C. Ja lično ne razmišljam o njihovim rešenjima tastature nego bežični komplet koji već imam.

@Air-max
To već ima smisla 🙂

Nazad
Vrh Dno