Šta je novo?

Microsoft dize ruke od Viste!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To nema veze sa Leopardom, vec se desava pod 10.4.10.

OK, u pravu si Deli, ali ja opet ne vidim neki ozbiljniji bug pod Leopardom.
Ispravi me ako grešim, ali Leopard će po mom mišljenju kada izađe biti najnapredniji desktop OS.
Anyway, čim stigne ja ga kupujem.

OK, u pravu si Deli, ali ja opet ne vidim neki ozbiljniji bug pod Leopardom.
Ispravi me ako grešim, ali Leopard će po mom mišljenju kada izađe biti najnapredniji desktop OS.
Anyway, čim stigne ja ga kupujem.

Pa, Tigar je vec sada najnapredniji desktop OS, a Leopard (10.5) ce preuzeti njegovu poziciju - Vista je po svojim mogucnostima izmedju Pantera (10.3) i Tigra (10.4)... Windows XP je na nivou 10.1 kome je i bio konkurencija, jaaaako davno kada je predstavljen. Problem je sto je Apple nakon Windows XP izbacio 10.2, 10.3 i 10.4, a MS nista. U principu MS ne zanimaju inovacije, jer to kosta. Medjutim, alternativni softver je sve vise popularan i zato Vista ima toliko negativnih reakcija, jer je korisnicima i javnosti dosta jednog te istog operativnog sistema sa novom temicom i ispremestanim opcijama. Ljudi hoce nesto novo, sto radi bolje, a to zahteva promenu filosofije OS-a iz korena.

Poslednja izmena:
Ja sam Vistu instalirao u nekoliko navrata- bar jedno 4-5 puta i svaki put je vrlo brzo sledio Uninstall. Evo sad, relativno skoro sam sklopio nov komp i opet stavio Vistu. Da je ne ureknem po prvi put radi bez ikakvih problema, jedino shto su rezultati recimo markova krajnje jadni, smeshni ili kako vec ocete. Mana je to shto zauzima tih 900 mb to me malo nervira. I kad sam video ILIJIN post nisam verovao, znaci to je takva glupost a deshava se da sam bez reci. Poshto dva Harda drzim u RAID0 a jedan odvojeno na njega backupujem podatke za ne daj Boze, e kad radim backup upravo se deshava ono shto je ILIJA napisao, sistem izbaci pourku da nema vishe sistemske memorije, i ne mozesh mu nishta, mora restart da padne kako bi se sve nastavilo nesmetano... To je po meni veliki propust, ali s obzirom da ne prebacujem dnevno tonu podatakka i ne smeta mi toliko, dok neko ko radi neshto slicno cesto moze poprilicno da zasmeta i da ga "odvuce" od instaliranja Viste...

Ja cu morati josh jednom da je "ubijem" da bi instalirao XP pa onda tek nju, zbog testiranja, jer sa njom sam u mark06 sa procom na 4ghz i kartom na 720 za gpu i 1050 za mem imao samo 13300 poena shto je krajnje smeshan rez...

Treba ti 3 giga RAM-a za "komociju" 😀...ma prenabudzili su je i loshe optimizovali...trebalo bi Patch-ovi to da srede..nisi jedni koji se zali 😉

Ljudi hoce nesto novo...
...nešto divlje 😀

Konkurencija je uvek dobra stvar, ali ja od windowsa ne dižem ruke jer će upravo zbog te konkurencije on biti bolji. Vista mi radi ko podmazana na laptopu btw (C2D 7100, 2GB ram, ATI2600) i dovoljno brzo i stabilno kao i XP na staroj mašini (AMD64 3000+, 2GB, 7600GT). Ama baš nikakvih problema nema.

Treba ti 3 giga RAM-a za "komociju" 😀...ma prenabudzili su je i loshe optimizovali...trebalo bi Patch-ovi to da srede..nisi jedni koji se zali 😉

E al shto je najgore zauzece mem stoji na 900mb u tim trenutcima, neshto drugo je tu problem, ali ne znam shta ... Neki tezak BUG 😀

...nešto divlje 😀

Konkurencija je uvek dobra stvar, ali ja od windowsa ne dižem ruke jer će upravo zbog te konkurencije on biti bolji. Vista mi radi ko podmazana na laptopu btw (C2D 7100, 2GB ram, ATI2600) i dovoljno brzo i stabilno kao i XP na staroj mašini (AMD64 3000+, 2GB, 7600GT). Ama baš nikakvih problema nema.

Po mom misljenju, M$ je svestan da je Vista los OS koji nije ispunio ocekivanja... Situaciju mnogi uporedjuju sa Windows Me sistemom, koji je bio trece-cetvrto prepakivanje 95/98-ice (95, 95 OSR2 aka 97, 98, 98SE...). Korisnici su bili izuzetno nezadovoljni Windows Me sistemom i M$ je ponudio Windows Whistler (aka XP) koji jeste predstavljao nesto novo i bolje. Vista je donela novi bolji kernel, ali joj fali mnoooogo dorade. To se nece desiti kroz SP-ove, vec ce tek sledeca verzija Windows-a biti ono sto korisnici ocekuju - nesto zaista novo. To je moje misljenje. Dakle, Vista ce popuniti jaz do pojave nekog novog Windows-a, oko koga ce se M$, nadam se, vise potruditi. Vista jednostavno nije dobar OS to je moje misljenje, ali i velikog broja analiticara i korisnika. Zaista se ne secam da je bilo vise negativnih komentara na bilo koji Windows do sada, kao sto je to slucaj sa Vistom.

To naravno ne znaci da MS dize ruke od Viste, ali i sam naslov threada se ne odnosi bukvalno na to (procitajte vest) vec je u pitanju metafora.

Poslednja izmena:
Windows 7 kernel to shrink in size

MICROSOFT top boffin Eric Traut has emerged from his smoke filled lab to talk about the future Windows 7 kernel.
The people at Vole have been a mite concerned that the Windows kernels are getting a little bloated and have told Traut to come up with something a little more efficient.
A video of Traut talking about his low footprint Windows kernel has found its way onto the world wide wibble here.
He has called it MinWin, which sounds a bit like a character from the Goon Show. Although the information is interesting enough we really liked the ASCII Windows logo as the beast fires up. µ

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/19/smaller-footprint-windows

bas tako, 3-4gb 😡

kad pokrenem x64 vistu pojede mi 600mb, ali uskoro kupujem 4gb :d .... ako onda ne bude dobro radila onda cu je poslati u 3pm sa mog kompa :crash:

Ja ću Visti svakako dati šansu kao sekundarnom operativnom sistemu čim se pojavi SP1, i čim nabavim verziju sa SP1 integrisanim u instalaciju.
Do tada, da se bakćem sa beta verzijom a svaki treći dan čitam o novom memory leaku i nekoj sličnoj gluposti, nemam nameru.

Ma daaaaaajte više.Kakva 3 giga rama, kakvi bakrači.Sa 1 gb rama radi sasvim solidno, a 2 su optimalna.Sa današnjim cenama memorije to i nije neki problem.Dramite kao da vas neko tera da pređete na Vistu.Kome je dovoljan 2K ili XP, neka ostane na njemu, kome nije, zna se.

Evo da i ja kažem nešto za.... dnevnik.:d
Dakle, danas sam instalirao Vista Home Premium OS na mac mini kao sekundarni OS (***a, morao sam da ga zagadim, treba za posao). U pitanju le legalna kopija koja je bez imalo muka i aktivirana.
Dakle, kod mene na miniju (C2D 2,0 GHz, 2x512 mb, integrisana intel grafika,...) radi glatko, toliko glatko da sam se prosto iznenadio. Uključen aero, servisi uključeni po default-u, sve regularno, nema zaglavljivanja, super.
Odmah po instalaciji sam ga update-ovao, pre instalacije bilo čega od softvera, a i BootCamp je super, pokupio drajvere pod OS X-om i potpm sve što nedostaje instalirao pod Win-om. Xtra.
Ja sam za sada zadovoljan, sve radi kako treba.

inace vista x86, tj. 32-bitna radi brze od x64 verzije, tako je bar kod mene (osetno brze).
pitanje za vlasnike c2d (sa 2gb rama): da li je i kod vas tako (ako ste probali i jednu i drugu verziju)?

pa da to me zanimlo .. koliko ljudi ima legalan windows i da ima problema sa njim ?

Kakve to veze ima s mozgom? Pa identični sistemi su u pitanju, nije to video igra pa da ima loš crack koji izaziva pucanje.

Majkemi, o cemu prica ovaj?... :trust:
Rado bih imao original kad bi se cena prilagodila trzistu, kad bi bila recimo 50 eura sto je normalno za nas zivotni standard.. Ne moze da bude isto kod nas i u USA...

Ma to je ona klasična srpska priča "originalni softver je bez bugova i problema",
kao što je "golf dvojka najbolji auto na svetu", "Barton najbolji procesor", "pentijun je najbolji kompjuter", a "rakija od 300 gradi i ljuta paprika - najbolji lek za čir na želucu".

Najveci napredak je potrosnja resursa? :crash:

Poslednja izmena:
Ma to je ona klasična srpska priča "originalni softver je bez bugova i problema",
kao što je "golf dvojka najbolji auto na svetu", "Barton najbolji procesor", "pentijun je najbolji kompjuter", a "rakija od 300 gradi i ljuta paprika - najbolji lek za čir na želucu".

i ne kaže se kompjuter nego konfjuter,kao i želutcu a ne želucu...sramota ne znaš ni osnovne stručne pojmove na srpskom jeziku

Windows 7 kernel to shrink in size

MICROSOFT top boffin Eric Traut has emerged from his smoke filled lab to talk about the future Windows 7 kernel.
The people at Vole have been a mite concerned that the Windows kernels are getting a little bloated and have told Traut to come up with something a little more efficient.
A video of Traut talking about his low footprint Windows kernel has found its way onto the world wide wibble here.
He has called it MinWin, which sounds a bit like a character from the Goon Show. Although the information is interesting enough we really liked the ASCII Windows logo as the beast fires up. µ

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/19/smaller-footprint-windows

Kod jezgra za Microsoft-ov Windows operativni sistem će biti prerađen da bi bio manji za upotrebu u širem spektru budućih proizvoda uključujući Windows 7, operativni sistem koji će naslediti Vista-u. Interni projekat koji nosi radni naziv “MinWin” još uvek nije spreman za samostalni proizvod ali će biti deo Windows-a 7 prema rečima Eric Traut-a, jednog od rukovodilaca ovog projekta. MinWin može se pokretati na manje od 40MB RAM-a, međutim, Microsoft uprkos tome želi da ga smanji budući da je i dalje suviše veliki u odnosu na ono što je krajnji cilj. Prema navodima ove komapnije Windows 7 biće objavljen do 2010 godine.

Manje memorije za OS iz 2010?? 2010 ce 40MB biti ko sad 640kB

Do juce sam branio Vistu, ali ...
Skrsio mi se Windows Installer servis, tako da ne mogu nista da instaliram na Vistu.
Da stvar bude komicnija M$ ne nudi download Windows Installera 4(vezija u Visti), vec samo nudi starije verzije.
Posto mi je system restore iskljucen, jedina opcija mi je da je ponovo instaliram. Inace recovery u Visti je prakticno beskoristan.

prichajte vi sta hotjete, ali moj originalni windows XP radi nekad po 3 meseca bez prestanka i vrti se sve i svashta od aplikacija na rachunaru 🙂 ... nemam plavi ekran smrti niti slichne akcije ...

i ne kaže se kompjuter nego konfjuter,kao i želutcu a ne želucu...sramota ne znaš ni osnovne stručne pojmove na srpskom jeziku
konfjuter???Nesto nisam video smajli na kraju tvoje recenice...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno