Niko ne kaze da je Windows generalno los, vec da je Microsoft postao bezobrazan i bezobziran prema krajnjem potrosacu.
Zamisli da Apple izbaci novi Leopard i kaze svima, ajmo sad lepo u prodavnicu po novi MAC, ili da kupis novi racunar da bi mogao da teras Linux?
Pa to je OS, njegova svrha je da tera hardver koji imam, a ne da tera mene da kupim novi hardver!
Svaka cast Microsoftu, sto im OS radi na skoro svakoj kanti koju pera uspe da sklepa u garazi, ali ja pre svega gledam svoj interes, kao sto Microsoft gleda svoj.
Ako Windows radi na bilo kojoj konfiguraciji koju neko sklepa, zasto onda postoje XP ready, i sada, Vista ready nalepnice? Marketinski trik? A ja sam? Budala koja naseda na trikove?
Ako novi OS nije brzi, stabilniji, kompatibilniji, sigurniji i manje zahtevan od proslog, zasto bih prelazio na njega, i jos pucao pare za novi hardver?
Ajde da ima nekih revolucionarnih promena, pa da covek kaze, opravdana je tolika hardverska zahtevnost, ali ovako? Cemu sve to? Da bih tutnuo nekome pare u dzep?
Neka hvala.
Ako ce sada neki pametnjakovic da mi kaze kako me niko ne tera da kupim Vistu i da ne zna sto se bunim ovoliko, odmah da mu kazem da me niko ne tera da kupim bilo sta, ja samo iznosim svoje misljenje zasto Vistu ne zelim da kupim i zasto je ne bih uzeo sve i da je besplatna, jer bih onda opet morao nekome da tutnem pare u dzep za hardver.
Sa druge strane, moj interes je ugrozen, jer XP koji mi radi odlicno, ce biti bukvalno neupotrebljiv za koju godinu, jer ce Microsoft izbaiti podrsku za njega i niko nece pisati drivere za njega. Zato je cela ova halabuka oko toga. Ako sam nesto kupio i posteno platio onda hocu da to radi i da bude funkcionalno, a ne da me neki lopov iz Redmonda vuce za nos i prodaje mi operativni sistem koji traje koliko i "hitovi" na MTV listama!