Na giveawayoftheday ljudi koji voze Vistu prave proslavu kad se (otprilike jednom mesečno) pojavi neki program ili igra koji rade na Visti. 😀
Svrati pa im reci da pod Vistm sve radi, samo oni, valjda, n'umeju da nameste. 😛
Je l' ja tebi ličim na zaludnu domaćicu? :smoke:e da
a jel koristis ti vistu?
Da, ozbiljan nivo diskusije je valjda nešto u fazonu "sve radi, keve mi"?Dobro, necu da se bavim ovim nivoom diskusije, neozbiljno je.
Ma meni je jako drago što vama sve radi, ali ja svaki dan čitam i slušam žalbe da ne radi ovo i da ne radi ono (o drajverima da ne pričam, pa pogledajte samo ovaj forum).pa, bre, wiz, instaliraj Vistu, pa proveri to malo! 😀
Stvarno? A šta je onda ovo:
http://kb.wisc.edu/helpdesk/page.php?id=5175
Obratite pažnju na to da je u ogromnom broju slučajeva kompatibilnost postignuta izdavanjem nove verzije, SP-a, Vista compatibility patcha i sl. Čemu svi ti patchevi ako nema problema sa kompatibilnošću?
A ovo su mahom velike firme i bitni komercijalni programi koji se tu navode, šta je sa desetinama hiljada shareware programa? A sa freeware programima? A sa programima koji se više ne održavaju a ljudi ih koriste?
pazi, ovo piskaranje po forumu "nisam video vistu ali su mi na kafi rekli da ne valja" je u nivou domacice.Je l' ja tebi ličim na zaludnu domaćicu? :smoke:
Pa, čekaj, ako pročitam da je kaustična soda otrovna, štaviše ako pročitam na 1000 mesta da je otrovna, ja sam neozbiljan sve dok je ne popijem da to proverim? Svedočenja o problemima sa Vistom ima do te mere mnogo da to jednostavno nije moguće ignorisati. Jedan od milion primera:ili ajde sad svi mi koji ne koristimo xp, os x, linux, bsd, solaris.... da krenemo da pricamo kako to nista ne valja jer smo citali na netu o tome.
The last few days, Windows Vista has again been making the headlines - in a negative way. The biggest Dutch Consumer Rights Organisation, the 'Consumentenbond' (Consumers' Union) did a 4 week investigation into the problems Vista posed to consumers of the new operating system. They collected all the complaints from consumers, and presented their results a few days ago.
In a month's time, the Union received about 4200 consumer complaints about Windows Vista. The complaints centre around two basic problems: application compatibility, and peripheral hardware (mostly printers) compatibility issues. The conclusion [Dutch] drawn by the Consumers' Union is that "Vista is not yet a sufficient replacement for Windows XP". The Union advises consumers to check their applications and hardware thoroughly. In addition, it also advices consumers to look out for alternatives such as Mac OS X and Ubuntu Linux.
Gde je rečeno? Ja stalno slušam to da je Vista "veliki napredak" ali nikako da čujem u čemu se taj "veliki napredak" sastoji. Bezmalo svako može da kaže u čemu je 9x napredak u odnosu na 3.11, isto kad je reč o odnosu 2k/XP prema 9x, ali kad je o Visti reč onda svi apologeti počnu da zvuče kao oni likovi koji s Biblijama zvone na vrata. Pa dajte, recite već jednom kakav je & gde je taj napredak, ostavite neke linkove da pročitamo.Vista je veliki napredak u odnosu na xp. Vec je receno
Vista je veliki napredak u odnosu na xp. Vec je receno, ali svaki put kada izadje novi win ista prica se opet javlja.
Mislim da ti se ne bi svidelo da sad počnemo o sintaksi i semantici, jer imam utisak da nisi baš sasvim uhvatio "kontext" te druge rečenice. No, nema veze, i ja sam kao Microsoft - dižem ruke od Viste. :-devil-: A i od ovog threada.
Gde je rečeno? Ja stalno slušam to da je Vista "veliki napredak" ali nikako da čujem u čemu se taj "veliki napredak" sastoji. Bezmalo svako može da kaže u čemu je 9x napredak u odnosu na 3.11, isto kad je reč o odnosu 2k/XP prema 9x, ali kad je o Visti reč onda svi apologeti počnu da zvuče kao oni likovi koji s Biblijama zvone na vrata. Pa dajte, recite već jednom kakav je & gde je taj napredak, ostavite neke linkove da pročitamo.
Ovo sve više liči na političke diskusije... Na newsu sam s nekim diskutovao o politici, kaže "ne znaš ti ništa i lupaš" i počne da objašnjava... Ama, kažem mu, stani čoveče, te propagandne flajere sam i ja nalazio u sandučetu za poštu, znam šta tu piše, nego jel imaš ti još nešto osim toga da kažeš?
Evo ja imam "novi" hardver i vista mi bas i ne leti.I meni su sevali plavi ekrani non stop.Ali...velika vecina softvera mi je radila pod Vistom bez ikakvih problema.Kad se malo utegne,Vista nije los OS.Wiz, ti ni ne možeš da vidiš da je Vista bolja od XPa kad imaš mašinu kakvu imaš. Sa takvom mašinom je i bolje da se držiš XPa. Sa novim hardverom Vista samo leti, potvrđeno u praksi.
Wiz, ti ni ne možeš da vidiš da je Vista bolja od XPa kad imaš mašinu kakvu imaš. Sa takvom mašinom je i bolje da se držiš XPa. Sa novim hardverom Vista samo leti, potvrđeno u praksi.
Ne mozes da se poredis sa njegovim sistemom jer nije isti hardware.U tome je poenta.Driveri i kompatibilnosti.Ti si imao srece.Neko ce cekati SP1 a neko josh neki mesec nove drivere.Sve zavisi shta imash u mashini i koje aplikacije koristish.Dragi power pc djordje 😀
Ja ne znam shta ti radish sa kompom, al' bash sam skoro radio sa plakat rezolucijama i to bash u cs3 shopu i vista radi apsolutno isto ko i xp. Chak se brze i pali
Isto vazi i za render i korishcenje u 3d programima. Aero mi se automatski ugasi kad upalim npr 3d max i sve mi radi just fine [razliku u vremenu rendera ne primecujem]
Sistem zauzima 900 megabajta kad je ukljucheno 50 vistinih dodataka koji se uredno iskljuche u servisima. Ja iskreno sam iskljuchio par servisa i sa svojih 2gb rama zadovoljan
Tebi je isto tako ,,ciganjeza" cooler master kao firma, a tt vrh pa samim tim aero bi okarakterisao kao stvar lichnog ukusa. Meni je lep, a ne iskljuchuje se mogucnost da se iskoristi za pravljenje nekih extra tema. Uostalom vec postoji uxtheme patcher tako da mozesh slobodno da iskljuchish aero i ubacish neku kul temu instead.
Vista mi je prikljuchena na wi-fi zato shto sam u gajbi napravio kucnu wireless mrezu i sve mi radi ko podmazano. Mozda ne drzim komp par dana ukljuchen pa to nisam primetio al' bash skoro sam imao nekog posla pa je isti morao biti ukljuchen par dana i zahtevao je stalnu net konekciju. Fala bogu radilo je sve super
Ja ne znam shta vi radite sa vashim kompovima, ali vista meni radi dobro.
A vidim ti imas mnogo jacu masinu pa si kompetentan da sudis.
MICROSOFT'S latest operating system, Vista is running out of memory faster than a politician in a corruption scandal.
According to ZDNet, the 'Out of Memory' error, which is the same as Terry Pratchett's 'out of cheese' error, is seriously stuffing up Vista's file handling.
The problem can be clearly seen when a user tries to copy 16,400 files or smaller groups of files that add up to 16,400 between reboots.
After you get the 'Out of Cheese' message you will also suffer from menus and tabs disappearing within the Windows environment and even reboots and BSODs are reported.
The problem occurs where users are running Kaspersky security products, but it is not the software that is causing the problem. Other software also suffers but it seems that the Kaspersky software shows the error in its full glory.
The kicker is that despite Vole knowing about the problem for months it is not going to be fixed in SP1. Vole is currently offering a hotfix for the problem but you have to ask it nicely.
ZDNet have also found some other file handling problems in Vista when it handles more than 1,500. A quick look at the memory use shows that it is causing serious spiking which does not go away until a reboot.
Ne,ne,ne...Vidi ovako....bash zato tvoja mashina ,koja je starija,radi bolje na Visti od njegove nove za koju Vista josh i "nezna" i nije pripremljena.Za tvoju je optimizovana.Njegova Blitz plocha ima drugi chip set koji je izashao u prodaju kasnije od Viste.Sve to treba da "legne" u Visti sa novim Sp1 koji je,za sada, u beta fazi kod testera.@DARK
Pa pazi to ne iskljuchujem kao mogucnost, ali previshe je meni debilno da on sa blitz kao high end plochom i ja sa p5b krshem godinu dana imam bolji rezultat.
Najveca ironija je shto nisam instalirao drajvere za chipset i zvuchnu jer ih je vista sama prepoznala :S
A koji bug-ovi?Ma leopard je Zakon.Samo da mu sklone one bug-ove.😀 Jer i on ima boljke tj. software i hardware na prvu loptu ne igraju 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari