Šta je novo?

Microsoft dize ruke od Viste!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
Zvuk
WiiM Amp Pro + Mission LX-2
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Mobilni telefon
Pixel 9a
Pametni uređaji
Meta Quest 3S
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Microsoft told to abandon Vista...

Give up and start over

THE NATIVES are getting restless, a bog post at Cnet urging Microsoft to dump Vista reveals.

Accompanied by a picture of the Windows Vista Ultimate edition box labeled " The Microsoft albatross," writer Don Reisinger's piece entitled "Why Microsoft must abandon Vista to save itself" begins "While Vista was originally touted by Microsoft as the operating system savior we've all been waiting for, it has turned out to be one of the biggest blunders in technology."

After taking the Vole to task for the lack of value in Vista Ultimate, he goes on to build a case that Vista is a disaster and Microsoft should just dump it and start over. Disappointing sales, check. OEM PC sellers sticking with XP, check. Apple's Mac sales surging, check.

He writes "With each passing day, it's becoming blatantly clear that Microsoft released Vista too early and the company's continual mistakes and promises that can't be kept are further annoying the Windows faithful."

He discounts the widespread hope among Windows users that a Service Pack will fix Vista, asking "Will SP1 eliminate the ridiculous Microsoft licensing schemes? Will SP1 drop the price on the higher-end versions? Will SP1 eliminate the need for users to buy a new computer just to use the faulty OS?" He takes the view that, while a Service Pack might fix some of Vista's known bugs and flaws, history suggests it will likely introduce new ones.

Additional complaints he voices about Vista include its draconian DRM regime that prevents users from making backups of their legitimate media files and its ridiculously annoying user access controls. He adds that Vista is incredibly bloated and slow, saying "For almost a year, people have been adopting Vista and becoming incensed by how poorly it operates."

He thinks the Vole should dump Vista, or at least put it on the back shelf and go back to selling Windows XP while it tries to come up with another approach to this whole new OS thing. That's what is happening anyway, despite Microsoft's official policy, we observe.

Krajnje je vreme...

http://www.news.com/8301-10784_3-9785337-7.html?

Čista glupost i anti-Vista kampanja koja se vodi odavno.Isto ovo se dešavalo i posle pojave XP-a, svi su tražili 98-cu, kada se pojavila 98-ca svi su tražili 95-cu itd.

...Isto ovo se dešavalo i posle pojave XP-a, svi su tražili 98-cu, kada se pojavila 98-ca svi su tražili 95-cu itd.

Si siguran? Naocito kada se prelazilo sa win98 na XP? A i sa win98 se nije prelazilo na XP vec na Win2k, mada mi se nesto cini da si bio vrlo mlad u to vreme...

Čista glupost i anti-Vista kampanja koja se vodi odavno.Isto ovo se dešavalo i posle pojave XP-a, svi su tražili 98-cu, kada se pojavila 98-ca svi su tražili 95-cu itd.

Mozda, ali datum prestanka prodaje Windows XP sistema je pomeren za jos sest meseci... Naravno, ne verujem da ce MS prestati da nudi Vistu, ali nije bas sve sjajno kao sto su najavljivali. Kako god - od raznovrsnije ponude koristi ce imati korisnici, pa je dobro sto se i dalje nude paralelno oba sistema.

Poslednja izmena:
...A i sa win98 se nije prelazilo na XP vec na Win2k...

Si ti siguran? 🙂 . Win98 i Win2k su koegzistirali paralelno, svaki je imao svoje korisnike. Pojavom XP ta dva sveta su spojena u jedan i to je bio veliki plus za Microsoft. A Win2k je najzaslužniji zbog relativno brzog i bezbolnog prelaska na XP pošto je većina drajvera i programa sa W2k radila i na XP-u što kod Viste nije slučaj.

Ono što se meni ne sviđa kod Viste što su u tolikoj želji da je naprave user frendly toliko zakomplikovali da je to strašno. Pa ja se moram sa Vistom prvo raspraviti šta ja to stvarno želim, kako to mislim napraviti i da li sam apsolutno siguran da ja to ustvari želim a ne nešto drugo prije nego što mi da kontrolu nad opcijama. 🙂

Si siguran? Naocito kada se prelazilo sa win98 na XP? A i sa win98 se nije prelazilo na XP vec na Win2k, mada mi se nesto cini da si bio vrlo mlad u to vreme...

Jeli? Na kućnim mašinama retko ko je vrteo Win2k, zato sam i napisao prelaz sa win98 na XP.Nemoj nikada da sudiš o nečijem znanju na osnovu svog neznanja.A zašto me nisi pitao o Windowsu NT?Njega nisam spomenuo uopšte, iako je bio preteča Windowsa 2000.

Si ti siguran? 🙂 . Win98 i Win2k su koegzistirali paralelno, svaki je imao svoje korisnike. Pojavom XP ta dva sveta su spojena u jedan i to je bio veliki plus za Microsoft. A Win2k je najzaslužniji zbog relativno brzog i bezbolnog prelaska na XP pošto je većina drajvera i programa sa W2k radila i na XP-u što kod Viste nije slučaj.

Ono što se meni ne sviđa kod Viste što su u tolikoj želji da je naprave user frendly toliko zakomplikovali da je to strašno. Pa ja se moram sa Vistom prvo raspraviti šta ja to stvarno želim, kako to mislim napraviti i da li sam apsolutno siguran da ja to ustvari želim a ne nešto drugo prije nego što mi da kontrolu nad opcijama. 🙂

Cini mi se kao da nisi koristio Vistu.

Tolke pare da daju na razvoj pa da odustanu???

No way! Izgurace Vistu Microsoft, pa taman i ne izbacio ni jedan OS do 2020.

Pa i Intel je uložio grdne pare u Netburst pa je presekao i vratio se na Core 2 Duo, naslednik Pentiuma M, naslednika Pentiuma 3...

Tolke pare da daju na razvoj pa da odustanu???

No way! Izgurace Vistu Microsoft, pa taman i ne izbacio ni jedan OS do 2020.

Da naravno, preko ledja korisnika moze svasta da se izgura. Sta su tamo neki korisnici (tj. vi) prema velikom M$-u.

Ne kapiram to przenje na MS, samo zato sto je u pitanju velika kompanija, a proizvodi su im, kada su u pitanju krajnji korisnici, operisani totalno od inovativnosti. No, za vase pare mozete da radite sta hocete 🙂

Jako puno ljudi Vistu nazivaju Windows Millennium II, po ovom tekstu mozda sa razlogom

Inace svi treba da se zahvalite MSu i *uspehu* Viste za krah trzista memorije (1GB = 25e) jer su proizvodjaci iste poverovali MSu da ce Vista odlicno da se prodaje. Ja sam kupio 4GB DDR2 koji cekaju novi PC 😀

Poslednja izmena:
Uvek ista priča:
  • aktuelan os: Windows 2000 - Hejteri koji su konačno prešli i na Win98 kažu: "Windows 2000" je glupost
  • aktuelan os: Windows XP - Hejteri koji su konačno prešli na Win 2000 kažu: "Windows XP" je glupost
  • aktuelan os: Windows Vista - Hejteri koji su konačno prešli na Win XP kažu: "Windows Vista" je glupost

Što znači da će i u buduće biti

aktuelan os X - Hejteri kažu: "X" je glupost
aktuelan os Y - Hejteri koji su konačno prešli na X kažu: "Y" je glupost

Šablon? O, da. Možda je MSov sistem glupost i možda se ljudi i dalje teško navikavaju, ali je taj os i najrasprostranjeniji, a i najviše dobrih programa i igara rade na njemu.

Džaba se opirete - resistance is futile 😉

Poslednja izmena:
Jako puno ljudi Vistu nazivaju Windows Millennium II, po ovom tekstu mozda sa razlogom

Svi koji Vistu ne koriste trenutno, ili je nisu koristili najmanje 4-5 meseci, po meni ne bi smeli da komentarišu uopšte.Razlog:"koristio sam vistu nedelju dana i ne sviđa mi se što na P4 na 1.7 sa 128 rama ne radi" nije merodavan.Ni ja nisam prešao na Vistu dok nisam bio siguran da imam sve drajvere koji su potrebni i da će sve raditi kako treba.Nakon prelaska, imao sam dual boot sa XP-om.Pošto sam u XP prelazio sve ređe (čitaj: skoro nikada) red je bio da moj sistem postane Vista only, što i jeste postao.Dakle, Vistu koristim skoro 8 meseci bez prestanka i mnogo je bolja što se funkcionalnosti tiče od XP-a.Oni koji pričaju da je ona Millenium II, ne znaju o čemu pričaju.Windows ME i nije bio toliko loš, ali je došao u totalno pogrešnom trenutku sa totalno pogrešnim stvarima za to vreme.

Jeli? Na kućnim mašinama retko ko je vrteo Win2k, zato sam i napisao prelaz sa win98 na XP.Nemoj nikada da sudiš o nečijem znanju na osnovu svog neznanja.A zašto me nisi pitao o Windowsu NT?Njega nisam spomenuo uopšte, iako je bio preteča Windowsa 2000.

Polako... Kao prvo, nisam hteo da te iznerviram ili bilo kako uvredim ovim sto sam rekao, niti da preispitujem tvoje znanje o Windows NT baziranim sistemima.

Ono sto sam rekao, sam zakljucio na osnovu svog iskustva i ne slazem se sa tim da se sa win98 prelazilo na winXP (jeste ali ne u tolikoj meri, jer su po pojavi win2k, neki odmah presli na njega a neki kasnije, pa se prilikom pojave XP-a, win98 zadrzao jos kao platforma za igrice u dualboot sistemima zajedno sa win2k gde je ovaj drugi koriscen za ozbiljniji rad) i jos se manje slazem sa cinjenicom da kada su ljudi presli na winXP trazili nazad win98, a da ne pominjem tvoju izjavu da kada su presli na win98(narocito win98SE) da su trazili win95, jer nisu!

Na winXP je bilo prilicno lako preci jer je win2k utabao stazu za njega(ne Win98) i Xp je usnovi doneo samo malo lepsi GUI i gotovo nista drugo, ali NIJE doneo i preterano vecu HW zavisnost. Niko normalan tada nije trazio da se vrati na win98 jer je XP u odnosu na njega stvarno revolucija a u odnosu na win2k, promena radi promene i kozmeticki pomak.

E sada , posle 2 SP-a, winXP je prilicno ispeglana platforma ali kako i ne bi bila kada je ovde vec koliko godina??? Koliko vremena je trebalo da se izbaci Vista koja nije ista kao XP, ne vidim sta donosi kao prednost (ovaj post pisem iz VISTE) ali je kao sto neko rece VEOMA BUCAN OS? Smesno? Nije! Nikakvim optimizacijama nisam uspeo da sprecim Vistu da non-stop nesto drlja po hdd-u i da joj znacajnije smanjim zauzece memorije.

XP moze da se dovede da u leru ne vuce preko 100MB rama a Vista ne moze da se spusti ispod 650-700 osim ako je ne ugasis :d

Znaci, bloatware koji je doneo malo lepsi GUI koji je toliko opterecen onim UAC-om da je to smesno. Ajde, sve se to moze pogasiti i Aero se moze ugasiti ali onda gde smo dosli? Na XP na kome ne rade driveri za XP, koji jede 6-7x vise resursa sistema i ah da donosi cuveni DX10.

Gde je WinFS? Niko vise i ne prica o njemu...

Kada je izasao XP ljudim sam preporucivao da predju na njega, ali Vistu ne mogu da preporucim. Stalno mi dolaze laptopovi koje gledam kako se vucu sa Vistom a znam da bi pod XP-om leteli i radili sve isto sto i Vista. Zbog cega, zbog shiny and seetrough Recycle Bina?

Uvek ista priča:
  • aktuelan os: Windows 2000 - Hejteri koji su konačno prešli i na Win98 kažu: "Windows 2000" je glupost
  • aktuelan os: Windows XP - Hejteri koji su konačno prešli na Win 2000 kažu: "Windows XP" je glupost
  • aktuelan os: Windows Vista - Hejteri koji su konačno prešli na Win XP kažu: "Windows Vista" je glupost

Što znači da će i u buduće biti

aktuelan os X - Hejteri kažu: "X" je glupost
aktuelan os Y - Hejteri koji su konačno prešli na X kažu: "Y" je glupost

Šablon? O, da. Možda je MSov sistem glupost i možda se ljudi i dalje teško navikavaju, ali je taj os i najrasprostranjeniji, a i najviše dobrih programa i igara rade na njemu.

Džaba se opirete - resistance is futile 😉

Pazi ja koristim windows od Win95(kratko) pa win98 sa kog sam ladno presao na XP i bio prestretan sa istim ,cak sam nagovorio par drugara da predju na XP . Medjutim na Vistu sam pokusao da predjem tri puta i nevredi , koliko god da ubedjujem sebe da je to nov i bolji system, da mi treba vremena da se naviknem itd nisam izdrzao . Jel me to cini hejterom? Ja stvarno ne znam na sta su oni potrosili tolike godine razvijanja , na aero? Jer vista pored jedno 10 ozbiljnih mana ima samo lepsu grafiku od XP-a. Jedan od pokazatelja da tu nesto ozbiljno smrdi je to sto gomila ljudi koja je navikla na piratski software NECE da stavi vistu ni za dzabe.

Jedan od pokazatelja da tu nesto ozbiljno smrdi je to sto gomila ljudi koja je navikla na piratski software NECE da stavi vistu ni za dzabe.
MS bi možda uradio pametnu stvar da Vistu proglasi za freevare. :d

MS bi možda uradio pametnu stvar da Vistu proglasi za freevare. :d

Ma open source, da ga izbace pod GNU licencom i svima zapuše usta.:d

p.s. uskoro uzimam nov iMac i na posebnoj particiji će ipak biti instaliran Win, naravno zbog posla. Inače, OS X je zakon!

Moje 3 zamerke za vistu su te što nisu obezbedili potpunu kompatibilnost sa starim hardverom i softverom i što je preterano hardverski sahtevna, ali te iste zamerke sam imao i za XP kada se pojavio, pa je problem vremenom uspešno rešen. Sa druge strane, već sam pisao o tome bar 5x ovde u drugim sličnim temama - Softverski i hardverski svet je drastično narastao i ne može da se meri sa onim vremenom kada je nastao XP i sada kada je nastala Vista. Mnogo više i softvera i hardvera je nekompatibilno sada nego što je to bio slučaj ranije, a to je i pravi uzrok problema zašto ljudi još uvek ne prelaze na Vistu. Vremenom će se i to srediti, ne sumnjam ni najmanje.

cak i tada, ne verujem da ce se zajednica potruditi da cak promisli o razvoju i poboljsavanju :-devil-:

potpuno se slazem sa TEP3A-om

Takođe, ali imam i jednu opasku.
Kako kod mene na iBook G4 (PowerPC 1,33 GHz + 768 MB DDR266 + ATI Radeon 9200) OS X 10.4 Tiger radi sasvim glatko, sa sve shiny happy people GUI-em, koji je btw, 2 svetlosne godine ispred Aero interfejza.
Dakle, problem je optimizaciji koda u kojem je pisana Vista, tako da Terzina priča pije vodu 100%. Neka se potrude, naprave OS koji je funkcionalan, lep i ne jede resurse, pa se niko neće ni buniti.
Čak ne umeju ni čestito da iskopiraju stvari.

Oduvek je bar u nasem narodu bila ista prica, znaci uvek je novo lose i bezverdno, bilo je kad je bio 3.11 i win95, pa win98 i xp... Jednostavno vista je neminovna, svidelo se to nama ili ne...
Ali stvarno dok ne izadje bar SP1 ne treba je instalirati...
Ja sam je koristio na masini iz potpisa jedno 2-3 meseca u dual boot sa xp-om i ok je, sve je lepo radilo i lepo izgleda ali nije to jos uvek ispeglano dovoljno...
Glavni problem je po meni sto je prevelika hw zahtevnost u odnosu na ono sto pruza...

@ Delimir:
Nigde nisam napisao da se przim na M$. Ali kakve veze ima i da mi se svidja Microsoft? Mozemo da pricao XP ovo Vista ono, ali realnost je da su to najzastupljeniji operatvni sistemi. Ja trenutno nemam ni vremena, novaca a ni elana da prelazim na neki drugi operativni sistem i trazim nacine da se naviknem na novi OS.

Ja recimo ne planiram da se prebacujem na Vistu uskoro, ali nije tacno da su dodali samo Aero i povecali HW zahtevnost.

E sada , posle 2 SP-a, winXP je prilicno ispeglana platforma
Ne bih se složio sa ovim, posle SP 2 postoji još preko 70 security update-ova, daleko je to od ispeglanog 😀
Vistu sam probao, vizuelno nije loša ali pretumbana podešavanja i stvari na koje sam navikao kao i prevelika hardverska zavisnost i softverska nekompatibilnost držaće me još neko vreme podalje od nje. Živ čovek se na sve navikne, verovatno ćemo i svi mi ali za to treba da protekne još vremena.

Svidjala se vama Vista ili ne, sledece je sigurno:
- Kada nesto ne radi, pod Vistom ce se tacno znati sta/zasto (iako je dosta cesto sama Vista/MS problem, nema veze, znace se - ni Srv03 nije mogao sa tolikom preciznoscu da odredi gde je problem, da podrzi Transactions, etc.) Sve ovo zvuci smesno kranjem korisniku, i jeste direktno smesno, ali na kraju krajeva ce znaciti.
- Vista je vec toliko zastupljena u Aziji, da sta ne radi na Visti, ne zivi tamo. Da li zbog Kine ili ne, necu da ulazim. To gura hardver/softver koji je Vista-compatible naspram onog koji nije. A zemlje Azije su postale mnogo rigoroznije. Nije vishe shit kao sto je bio 😉

Pitanje je samo da li ce krajem godine (~ SP release date) ili koji mesec kasnije biti najzastupljeniji MS-ov OS. Slazem se da je shit and crap za slabije mashine, ali ne mozhe se uporediti XP kada je noviji hardver u pitanju, XP loshije rukuje resorsima, ma kako to vama smesno zvucalo!

- Vi niste prosecni korisnik! Nisu ni administratori koji se zale na Vistu jer ne umeju da je srede za osoblje 😉
- Vi niste u prosecnoj zemlji.

Ja dobio Vistu uz laptop i iako mi je prvi refleks bio da je obrišem i stavim XP, rešio sam da je ostavim i upoznam, računam trebaće mi da znam.
Ljudi moji, šta im je trebalo da menjaju stvari koje gotovo da nisu menjane kroz brojne verzije windows-a i koje su radile sasvim korektno. Živ sam se namučio dok nisam naterao Vistu da radi u mreži sa još dva računara pod XP-om, a vidim na netu da gomila ljudi ima isti problem. Kada sam na komp dodao Ubuntu, on je odmah video mašine pod Windows-om u mreži i sharing fajlova je proradio iz prve, sa dva klika i bez bilo kakvog podešavanja.

Kada je XP izašao, sačekao sam jedno pola godine pre prelaska sa win98 na njega, dok se pojave drajveri i verzije programa koje koristim kompatibilnih sa XP-om. I kada sam konačno instalirao XP novi OS mi se dopao čim sam se malo navikao. Stvarno je puno doneo u odnosu na 98, mada je dobitak znatno manji za one koji su prešli sa 2000. Posle 6 meseci je bilo drajvera za maltene sav hardver koji već nisu bili uključeni u sam XP.
A pogledajmo sad situaciju sa Vistom. Već se bliži godinu dana otkako je OS izašao, a za gomilu starijeg hardvera nema drajvera. Tražio sam nedavno drajvere za neke štampače kako bi omogućio jedinom Vista računaru u firmi da deli štampače na drugim kompovima, ali nema. Na sajtovima proizvođača uglavnom piše nešto tipa u ovom trenutku nemamo drajvere za Vistu za ovaj model, ali radimo na tome. Godinu dana radite na tome? Sasvim je logično zaključiti da drajvera za Vistu neće ni biti. Ako hoćeš da štampaš pod Vistom, uzmi novi štampač. Bukvalno firme boli uvo da naprave drajvere za Vistu za starije proizvode, premala je baza korisnika Viste da bi se cimali. Danas bre možeš za praktično svaki komad hardvera da nađeš Linux drajver, ali nema drajvera za aktuelni Windows?!?

Da ne bude da je sve tako crno kada je Vista u pitanju, treba pomenuti i par dobrih stvari koje je donela. Prvo i osnovno, Solitaire je znatno unapređen, em što lepše izgleda, em što ti daje i tips kad se zaglaviš. Crveni ekran smrti takođe zvuči kao interesantno osveženje.
Dalje, sigurnost je znatno poboljšana, mada doduše na uštrb komfora korisnika. Jeste dosadno morati da daješ dozvole za svaku glupost, ali očekujem da će barem neiskusnim korisnicima biti teže da naprave farme virusa od svojih računara. Rekao bih da je i stabilnost u radu doterana, mada još nemam dovoljno iskustva sa Vistom, a i XP nije loš po tom pitanju.
Još jedna sitnija stvar, ali važna za mnoge. Više je pažnje obraćeno da video igre rade pod Vistom nego što je to ranije bio slučaj. Ja lično nikada nisam prešao sa w98 na w2000 zbog toga što je pod w2000 Unreal Tournament radio očajno loše. Koliko je meni poznato, sve igre koje rade pod XP rade i pod Vistom. Rade obično sporije, ali rade.

Ljudi, istina je da vecina ljudi pljuje vistu zbog toga kako radi, ali da svi imamo procesor od 400e i graficku od isto toliko i jos 4GB rama, letela bi nam vista, kao na celeronu 98mica!

Drugo nesto mene nervira kod viste! Slazem se da su vistu totalno zaglupeli! -Brate, u xp-u desni klik na pozadinu pa properties i sve ti je tu-jedan tab za pozadinu, drugi za screensaver... A u visti klikces po onom prozoru kao da radis neku slozenu operaciju!!! I ovo je samo jedan primer "zaglupljivanja viste"..u zelji da novi os izgleda potpuno novo i drugacije od prethodnika radili su pored sminke i ovako glupe stvari, sto je neshvatljivo!

Poslednja izmena:
Ovde na zalost ni anti-Vista niti anti-Microsoft kampanje nemaju nikakve veze. Da su neki odavde pratili razvoj Viste kao sto kazu, sigurno bi naleteli na prognozu strucnjaka i analiticara, jos pre vremena kad se nije znalo da ce se zvati Vista, da ce novi OS za Microsoft biti veliki krah ma kad god on izasao. Sto i jeste tacno i evo pocinje da biva istina. Sa moje tacke gledista, ja se ne zalim na Vistu, meni je super radila, radi i dan danas. Cak mi se i svidja Aero interfejs. Ali, pobogu, zasto mi se svet srusi cim bootujem XP, ili sednem za Tigerom??? Zasto meni masina za koju sam bacio vise od 1500 evra ne leti pod Vistom? Onako, kako su rekli da nam treba novi, moderan, jaci hardver? Razumecu nekog ako mi proda auto sa starijom karoserijom i novim motorom, ali nova karoserija sa starijim motorom? Zar se niko nije setio da optimizuje kodove, zar je moguce da je ostao isti izvorni kod kojim je pisan jos Windows 3.1??? Zao mi je samo, sto se ovde prepiremo zbog nekog koji nasim parama bacenim na nesto za nekog, za nekog nista puni svoje prenatrpane dzepove.
Ja vise zivaca za nervozu nemam, a ne verujem niti bilo kod od vas. I onda sam kupio MacBook... i za mene je svanuo novi dan. Dajte da se ne lazemo, OS X na PC-ju? Intel pravi Hackintosh? Mislim da bolja vremena dolaze... za sve nas. Neko vreba iza ugla. Microsoft je pukao... Iako je Windows preka svakodnevna potreba za rad i posao, obavezno za posao, alternative dolaze.
Ako neko kaze, da ne zeli da se navikava na novu platformu, na novi OS, na nova resenja, izvinjavam se svima, ne zelim nikog da uvredim, ali taj zivi u dobu Win-a 3.1 i NextStepa. Ako se svaki dan menja nesto i svaki dan izlazi nesto novo, ne razumem kako moze da se ne navikne. Kako se uoste navikava na trend dvojezgranih procesora, sutradan cetvorojezgranih, prekosutra od osam jezgra. Po toj nekoj logici NEprivikavanja, sada bi jos trebali da furamo PI ili PII, ne daj boze eku 386 ili 486 masinu. Da li je programerima, grafickim dizajnerima, video profesionalcima, 3d animatorima teshko sto su se privikavali na novi softver? Ne, danas im je mnogo lakse.
Lakse ce biti i Microsoftu da prihvati poraz i da krene od jedne velike NULE da razvija novi OS. Kako ce biti meni? Kao dugogodisnji korisnik Windowsa prvi bih potrcao da navijam za njih. Nesto sto bi me konacno odusevilo kod Microsofta.

Poslednja izmena:
Živ sam se namučio dok nisam naterao Vistu da radi u mreži sa još dva računara pod XP-om, a vidim na netu da gomila ljudi ima isti problem.

nije mi jasno.. kolko god da je bilo jednostavno umreziti kompove sa xp-om, ipak je bilo malo posla.

sa vistom je izgledalo ovako (1 vista + 2 xp-a):
1) ustek na mrezu
2) poruka: network detected: home or work (odabro sam home u mom slucaju)
3) to je to.

Slusam ovo po ko zna vec koji put...a to NIJE ISTINA! Ja sam jedva cek'o da dodje XP i itno 98-cu za 5 minuta. A sad, posle par dana MUKE sa odvartnom pojavom koja pretenduje da lici na OS zvanom vista - jedva sam doceko da ponovo instaliram XP SP2 i teram ko covek. Bilo kako bilo, ako se zanemarim ja ko retka pojava 🙂 NE SECAM SE DA SU LJUDI BACALI XP I TRAZILI 98 NA BIS ko sto je sada slucaj s glistom. To jednostavno NIJE ISTINA!

Pozdrav svima i ...ljudi, to nije istina ,)

PORUKA OD MODA: Izbrisao sam ti prvu recenicu i nemoj da se takve stvari vise ponavljaju. Jos si veoma "zelen" ovde i potrudi se da poshtujes ovo mesto i ove ljude.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno