Šta je novo?

MicroSD i transfer

Don Kriket

Kingston C4 je bila BRŽA od TakeMS C6, u svakom trenutku.
Nisam koristio sintetičke testove, nego real-world. Znači konkretan prenos fajlova sa kartice i na karticu.
Da si kupio Kingston Class 4 prosečna brzina bi ti bila nešto preko 8MB/s
TakeMS je u stvari No-name kartica, i dobro je da uopšte radi i na donjoj granici klase (ako se ja pitam). Za Kingston Class 4 garantujem da je brža, a šteta što je nemaš pri ruci da se sam uveriš.
... predložio bih ti da testiraš dotične kartice i u skladu sa svojim ekstenzivnim znanjem o standardima klasa, nadjes situaciju gde je Kingston microsdhc class 4 sporija od Takems c6. Odnosno ne gde je sporija, već gde nije brža.

Znači sve te prazne priče o nekim hipotetičkim situacijama padaju u vodu rađenjem jednog real-world testa.
Pa ti i ne možeš da me ubediš jer ne raspolažeš nikakvim dokazima, za razliku od mene. Mogao bi ti da nađeš u okolini neku Kingston karticu, samo se plašiš rezulatata, tj. da će sva tvoja trabunjanja pasti u vodu.
A taj sintetički test možeš da okačiš u klonju. Prvo nigde ne piše TakeMS, već Samsung. Drugo, hajde da vidimo real world testove.
Inače osećaj ti je loš. To što ne komentarišem (ne osvrćem se) na tvoja tehnička masturbiranja, ne znači da ne znam, ili ne razumem o čemu pričaš. (kakvo ažuriranje FAT tabele, ako na kartici ima 1 ili dva fajla?)

Znači na sve tehničke "argumente" sam odgovorio na samom početku rezultatima testiranja. A ti izvoli pa ih opovrgni, ali ne u teoriji nego u praksi.
Nego daj ti dokaži da je taj vaš TakeMS Class 6 brži od Kingston Class 4, pošto sam ja dokazao upravo suprotno, pa onda možemo da pričamo o prevarama.

2a0n9ew.jpg

Ne, ja znam da je Kingston brži, a baš me briga šta ti znaš

U tome je stvar.

E, to ti se, sine moj, zove hunch!!!

P.S. Opet promašaj. 390MB je prostor za korisničke podatke (slike, klipove, muziku, dokumenta...), a 1GB je rezervisano za aplikacije. Ima još nekih 500 i nešto MB rezervisanih za poruke i poštu... Inače, kod Bade aplikacije mogu da se instaliraju na karticu, ali se ja time nisam bavio, niti sam analizirao njihove instalacione direktorijume i ceo sistem uopšte. Ipak, ima svedočenja da nema razlike u performansama sa različitim karticama. Ja to mogu da potvrdim za 720p HD video, galerije slika, muziku itd
capturepz.jpg

Evo sadržaja mog telefona, tj procentualne zastupljenosti u prostoru za skladištenje.

A veruj da sam konzervativan što se tiče instaliranja aplikacija, i držanja onih koje me apsolutno ne interesuju.

Ne znam samo zašto si se onako aroganrno brecnuo kada sam rekao da imam iPhone u kontekstu da mi ne treba kartica za telefon.

Pa iPhone je tata za tog Samsunga. Al dobro to je besides the point.

Onda...ima razlike - nema razlike sa karticama. Nema kažeš ti. Pa ako nema, a trebalo bi da je ima po tvom tumačenju Androidovih "patterna pristupa" memoriji što internoj što eksternoj, opet bih se pre odlučio za taj Kingston.

Osim ako uz TakeMS ne daju mini USB reader pa da mi služi kao USB fleš stik :) Ali telefon mi ne bi videla.

A što se tiče te ograničenosti internom memorijom, pa to nema ni u Symbianu :)

Auf da 1GB za aplikacije i 390 za multimediju i user data? NE! I don't think so :)

Loše koncipirano

A što se tiče tih čuvenih šotova. Pa što ne okačiš šotove onog korisnika koji je prešao sa TMS Class 4 na TMS Class6 16GB, pa mu sporija ova šestica? :)

tms8gbc6.jpg

tms16gbc4.jpg

Whats up with that? Šta, nije imala vremena da se zaleti? :)

Poslednja izmena:
Evo sadržaja mog telefona, tj procentualne zastupljenosti u prostoru za skladištenje.
Alo bre! Pa to je Ajfon!!! On ni ne koristi eksternu memoriju, tj microSD kartice. :wall:

Ne znam samo zašto si se onako aroganrno brecnuo kada sam rekao da imam iPhone u kontekstu da mi ne treba kartica za telefon.
Zato što je tvoje uvođenje Ajfona, kao elitističkog gadžeta, u celu ovu priču bilo besmisleno, a i podsetilo je na doskorašnje rasprave sa nekim Epl fanbojevima ovde, pa eto...

Izvinjavam se zbog toga, ako sam to pogrešno protumačio...

Izgleda da ipak nisam to bio pogrešno protumačio. :S: Moj tata ima tenk!

Onda...ima razlike - nema razlike sa karticama. Nema kažeš ti. Pa ako nema, a trebalo bi da je ima po tvom tumačenju Androidovih "patterna pristupa" memoriji što internoj što eksternoj, opet bih se pre odlučio za taj Kingston.
Niko ti ne brani da se odlučiš za šta god hoćeš, samo prestani da širiš dezinformacije i pričaš o stvarima sa kojima nemaš blage veze.

Osim ako uz TakeMS ne daju mini USB reader pa da mi služi kao USB fleš stik :) Ali telefon mi ne bi videla.
Hamer, marker... čamove štaflice... napraviš transparent pa pravac centar grada. ;)

A što se tiče te ograničenosti internom memorijom, pa to nema ni u Symbianu :)
Aha... znači, pošto je Android glup, svi treba da kupe Ajfone i onda im ni ne trebaju kartice. To sam već čuo negde.
rolleye0010.gif

Auf da 1GB za aplikacije i 390 za multimediju i user data? NE! I don't think so :)

Loše koncipirano
!?!?!?!? Nije bitno kako je koncipirano, bitno je da ti pričaš napamet i da nemaš pojma kako šta zapravo radi već samo nagađaš (i silno grešiš).

Prvo si se hvatao za real-world testove, pa kada to nije prošlo, onda su ti odjednom teorija i sintetika (koju si preporičivao za klonju) postali vrlo dragi i bliski. Samo... problem je u tome što ti nemaš ni osnovnog teorijskog znanja da se upustiš u takvu diskusiju. Da ga imaš, odmah na početku bi smo se razumeli oko nekih stvari i produžili dalje, ali si ti insistirao na real-world testu zbog koga sam ja i kupio karticu.

Alo bre! Pa to je Ajfon!!! On ni ne koristi eksternu memoriju, tj microSD kartice. :wall:

Ja to rekoh na početku, zato što sam video ka čemu će da vodi rasprava jer ne može se ubaciti iPhone u priču o microSD karticama. :D

Poslednja izmena:
A što se tiče tih čuvenih šotova. Pa što ne okačiš šotove onog korisnika koji je prešao sa TMS Class 4 na TMS Class6 16GB, pa mu sporija ova šestica?
Jaaaooj, što si ti brzoplet. I opet promašaj... Prešao je sa TMS Class 6 8GB (ista kao moja) na TMS Class 4 16GB i razlika STR-a je ~880KB/s, ALI... imaj u vidu da je jedna kartica korišćena i da joj je fajl sistem verovatno već dobrano isfragmentiran, a da je ova druga nova.

Uspesno sam migrirao sa TakeMS 8GB class6 na TakeMS 16GB class4, bez ijednog problema...sa gomilom spoof-ovanih igara, i sve fercera lepo...pad performansi zbog prelaska na class4 nisam nesto primetio...
Najveći utisak ovde je upravo to da performanse aplikacija ne zavise previše od instalirane kartice, jer je uređaj/softver pametno projektovan. A druga stvar koju si propustio je komentar jednog drugog člana na to:
Otprilike isto kao na mom Kingstonu samo sto sam ja platio 50% vise... jeb ga.
rolleye0010.gif

Njegove rezultate testova kartice nisam video a excuse for not taking his word for it.

Šta ti zaista misliš da je ta TMS 8GB C6 degradirala za 70% u periodu od koliko! Koliko je korišćena? Ona je sporija više od 70% od tvoje korišćene iste te kartice.

Eto vam ljudi, prava reklama za TMS. Ako nije urođena sporost onda je u pitanju habanje.

Iliti reklama za Buick: "Buick - how's your hip?" :)

Poslednja izmena:
Na osnovu jedne jedine recenice, vidi se da ti je poznavanje materije i na polju mobilnih telefona u rangu sa poznavanjem materije na polju ovih kartica, storage-a ili cega vec si se 'vatao do sada... drugim recima - razumes se vala k'o Marica u krivog stojka.
Njegove rezultate testova kartice nisam video a excuse for not taking his word for it.
Zato vala tvoja rec ima taaaaakvu tezinu... za sve sto si do sada rekao. Za sve one bisere, redom.

Cak i za ono da tvoj svemirski Kingston ide preko 8MB/s...

P.S. A ovi shot-ovi... i dalje je sve to, bila klasa 4 ili klasa 6 - BRZE od tvog svemirskog Kingston-a!!! :laugh:

Poslednja izmena:
P.S. A ovi shot-ovi... i dalje je sve to, bila klasa 4 ili klasa 6 - BRZE od tvog svemirskog Kingston-a!!! :laugh:

Žao mi je što nemaš iPhone pa si ljubomoran. Ja nemam ništa protiv Samsunga, nisam ga ni pogledao do juče, pa kad videh te specifikacije beše mi smešno.

Inače varaš se. Uporedi magickov Kingston C4 šot sa ovim TMSC6 - brži je Kingston :)

tms8gbc6.jpg
2a0n9ew.jpg

Poslednja izmena:
Žao mi je što nemaš iPhone pa si ljubomoran. Ja nemam ništa protiv Samsunga, nisam ga ni pogledao do juče, pa kad videh te specifikacije beše mi smešno.
Da, ljubomoran sam... :laugh:

Na odlicnu 4-ku nisam ljubomoran, jer tesko da ima nekog povoda za ljubomoru... dok te krseve od 2G/3G/3GS-a ni ne stavljam u istu recenicu sa Wave-om.
Sto ti - naravno - nisi znao. Kao i do sada, uostalom.

Mnogo toga ti ne znas, primeticu...
Inače varaš se. Uporedi magickov Kingston C4 šot sa ovim TMSC6 - brži je Kingston :)

Ja pricao o onom tvom "famoznom"... onom od "preko 8MB/s"... onom imaginarnom Kingston-u.

Cekam prvo da vidim neku slicicu od tebe, nakon dvadeset i sedam strana *prazne price*... pa onda da dam neki komentar.

Ti *imas* neku sliku... ? :laugh:

Koji ste vi... Pa to su mizerne razlike... Bolje idite popijte pivo izace vam bubuljice...

U pitanju su različite klase. Zato je razlika zanimljiva, kao i u sklopu dosadašnje "razbibrige" :)

Inače u pravu si, u realnosti nema nekog značaja.

Hoćeš da kažeš da imamo razloga da mu ne verujemo? :trust: Ma da... kad' je u pitanju Kingston svi lažu ako kažu da nije super-hiper.
rolleye0010.gif

Šta ti zaista misliš da je ta TMS 8GB C6 degradirala za 70% u periodu od koliko! Koliko je korišćena? Ona je sporija više od 70% od tvoje korišćene iste te kartice.
Nije degradirala kartica već fajl sistem, al' to je za tebe teška filozofija.

Eto vam ljudi, prava reklama za TMS. Ako nije urođena sporost onda je u pitanju habanje.
Ti ovde već 26 strana lupetaš za sve pare. Kako te bre više nije sramota!?!?

Žao mi je što nemaš iPhone pa si ljubomoran.
Koji si ti...
rolleye0010.gif

Ja nemam ništa protiv Samsunga, nisam ga ni pogledao do juče, pa kad videh te specifikacije beše mi smešno.
Da, al' ti sa svojim izvajama nisi više ni smešan... :(

Brži je u tvojim snovima. Fragmentacija FS-a i habanje čine svoje... Al' sad' ćeš i to da osporavaš. Naravno, da je situacija obrnuta, te da ti ide u prilog, natezao bi tu činjenicu do granica nemogućeg.
rolleye0010.gif
'Ajde prekini...

(Inače, moguće je i to da je čoveku uletela kartica sa drugim kontrolerom, mada iskreno sumnjam u to, ali je isto tako moguće i da se drugačije ponaša u njegovom čitaču koji evidentno ni ne podržava High-Speed reži, što je opet za Kriketa teška filozofija.)

Da to si ispričao. Ajde sad komentariši ovaj stvarni.
Dobio si komentar od mene... Hoćeš da ti demonstriram pad performansi sekvencijalnog upisa na Kingstonu C4 usled fragmentacije FS-a? Šta ćeš onda da izmisliš? Da rezultat nije validan jer Ajfon... bla, bla, bla... Dokle bre više? Dokle!?!?!?!? :wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
Brži je u tvojim snovima. Fragmentacija FS-a i habanje čine svoje... Al' sad' ćeš i to da osporavaš. Naravno, da je situacija obrnuta, te da ti ide u prilog, natezao bi tu činjenicu do granica nemogućeg.
Naravno da ću da osporavam jer pričaš napamet. Ti ne znaš da li je taj FS fragmentovan ili ne, štaviše ne znaš ni da li je kratica prazna ili ne.

Tvoji zaključci su zasnovani na potpuno proizvoljnim pretpostavkama, koje stručnjak takvog kalibra ne bi smeo sebi da dozvoli.

Just for good measure :)
2a0n9ew.jpg
tms8gbc6.jpg

Naravno da ću da osporavam jer pričaš napamet. Ti ne znaš da li je taj FS fragmentovan ili ne, štaviše ne znaš ni da li je kratica prazna ili ne.
Ne znam i samo pretpostavljam. Tražim moguće objašnjenje. Uostalom ti si tvrdio da je dovoljno testirati samo jedan primerak i da su sve kartice iste. :eyebrows:

Ništa... saznaćemo valjda više detalja o konkretnim karticama i kako su testirane pa ćemo da vidimo. Al' to te svejedno neće oprati...

Tvoji zaključci su zasnovani na potpuno proizvoljnim pretpostavkama, koje stručnjak takvog kalibra ne bi smeo sebi da dozvoli.
Otkud ti znaš kog sam ja kalibra? Samo sam rekao da sam kompetentniji u toj materiji od tebe, što se i pokazalo tačnim.

Ja i jesam ponudio nekoliko mogućih razloga za razlike u performansama, a koji je videćemo.

Poslednja izmena:
Just for good measure :)
2a0n9ew.jpg
tms8gbc6.jpg
Posle svega što si rekao i kako si se ponašao u ovom tredu, teško je nešto ovako shvatiti kao šalu, čak i sa tim smajlijem.

Da li ti sada odjednom prihvataš poređenje kartica na različitim čitačima? :sceptic:

P.S. Smanji malo sa tim engleskim, na srpsko(-hrvatsko)m smo forumu. A i nečeš nikoga ubediti da ga znaš time što ćeš svaki čas da ubacuješ fraze...
rolleye0010.gif

Poslednja izmena:
Malo da te spamujem. Kao što si ti mene, iako sam ti objasnio da nema potrebe za time jer smo svi videli dotične šotove više puta.

Izvini ali ja tako govorim i u svakodnevnom životu. Nisam nigde pročitao da je zabranjeno? Tako da, budi ljubazan pa nemoj da me učiš kako da se izražavam.

Što se tiče prihvatanja rezultata, pa ti si uveo pravilo anything goes, kada si počeo da spominješ nekakve sumnjive rezultate "nekog ko je kupio karticu pre neki dan" i koristiš ih kao argumente u diskusiji.

Sad izvoli, pa se drži toga.

Malo da te spamujem. Kao što si ti mene, iako sam ti objasnio da nema potrebe za time jer smo svi videli dotične šotove više puta.
Aha... OK. Samo što ti stalno izvrdavaš to da smo diskusiju počeli oko tvoje tvrdnje da je K-C4 uvek brži od TMS-C6 i da su sve kartice iste, te da važe samo real-world testovi, pa moram da te vraćam na početak opet i iznova.

Izvini ali ja tako govorim i u svakodnevnom životu. Nisam nigde pročitao da je zabranjeno? Tako da, budi ljubazan pa nemoj da me učiš kako da se izražavam.
Pa ne mogu ja da te naučim i da hoću. A to što se tako izražavaš jeste tvoj problem.

Što se tiče prihvatanja rezultata, pa ti si uveo pravilo anything goes, kada si počeo da spominješ nekakve sumnjive rezultate "nekog ko je kupio karticu pre neki dan" i koristiš ih kao argumente u diskusiji.

Sad izvoli, pa se drži toga.
Zašto su rezultati "sumnjivi"? Inače, ja sam to spomenuo u kontekstu toga da nisam jedini koji ne primećuje razliku u brzini između kartica, a ne kao referencu na konkretne cifre.

Zasto stalno kacis pogresne slike... ovo je ono sto treba da kacis:

2a0n9ew.jpg

I kud ne pita Teach-a da ti napravi jedan testic sa onim svojim nesrecnim Kingstonom, onim koji "gazi" sa upisom od 3-4MB/s... to je prava snaga "brand name" Kingston-a :smoke:

Kartica je bila vise od pola puna, ne formatirana, ne defragmentisana...na zalost kada je formatirana nisam je testirao...testirao sam je u takvom stanju u HD Tune-u, ali rezultat nisam okacio posto se jasno videlo da se ne moze dobiti merodavan rezultat naspram prazne 16GB class4 sa takvim stanjem kartice (polu puna...) a nisam mogao tada da je josh formatiram,.,,u svakom slucaju...i class4 i class6 od TakeMS koje posedujem su dovoljno brze za bilo sta na sadasnjim telefonima...

Lepo je što si to razjasnio, ali to opet ne znači da je bila toliko fragmentisana ili bilo šta drugo, da bi toliko uticalo na brzinu. Posebno što nije bila puna.

Izmeri ako možeš sa praznom karticom, baš da vidimo rezultat.

P.S. Ni magickova nije bila nova, bila 40% puna a sumnjam da je vršio defragmentaciju pre merenja, pa opet. Znači slaba vajda bez provere.

Nazad
Vrh Dno