Šta je novo?

MicroSD i transfer

Da, evo baš čitam da esnaf profesionalnih fotografa koji svi koriste SanDisk kartice, sprema class action tužbu protiv SanDiska. Pazi, prevarili su ih tako što im prodaju Class 10 kartice koje danas prelaze 20MB/s a u budućim uređajima će moći da idu i do 30MB/s.

Prevara veka :)

Nego daj ti dokaži da je taj vaš TakeMS Class 6 brži od Kingston Class 4, pošto sam ja dokazao upravo suprotno, pa onda možemo da pričamo o prevarama.

P.S. Dobro je da si ipak prihvatio da je oznaka klase na kartici u suštini mrtvo slovo na papiru, i to je korak u pozitivnom smeru za tebe :)

Poslednja izmena:
**** i mene bog pa mi pade na pamet da uzmem karticu za telefon i udjoh u ovu temu da vidim dal ima nesto korisno.. :wall:

za ovakav recnik se nekada letelo sa foruma, a vidi sad, postalo ko dobar dan.. stvarno tuzno u sta je prerastao ovaj forum :S:

Što se tiče shella, u Windows shell-u nije tako, već se komanda završava onda kada se završi i kopiranje.
Aaaaaaaaaa!!! Na svim NT sistemima od verzije 3.1 je po definiciji uključeno "write behind" keširanje, za koje ti očigledno nisi ni čuo! :wall:

Daklem, to kada komanda u šelu završi kopiranje, ne znači i da su podaci na medijumu, kao što sam i rek'o. I to važi i za bilo koji Vindous i za Linuks! Idi sada i udri glavom o zid. :wall:

A što se sertifikacije tiče... Ne može se baš sve saznati iz Vikipedije. :S: Da si otiš'o na SDA-ov FAQ video bi kakav je proces sertifikacije. Specifikacija je jasna, a ako je neko ne poštuje pa laže o performansama svog proizvoda... imaće posla sa sudskim organima.

Možda bi mogli da kupimo nešto ovako ili ovako ili da se prijavimo kod Panasonika za paket alata pa da vidimo čija majka crnu vunu prede. :d

A kad' več može bilo ko bilo šta da napiše, pa što Kingston ne napiše "Class 6" na tim karticama? :trust: Nikakav problem...

Poslednja izmena:
Da, evo baš čitam da esnaf profesionalnih fotografa koji svi koriste SanDisk kartice, sprema class action tužbu protiv SanDiska. Pazi, prevarili su ih tako što im prodaju Class 10 kartice koje danas prelaze 20MB/s a u budućim uređajima će moći da idu i do 30MB/s.
NIKADA neće moći da idu preko 25MB/s jer nemaju UHS-I interfejs! Al' ti to jadan ne možeš nikako da shvatiš... :S:

Daleko od toga... Samo jedna u nizu.

Nego daj ti dokaži da je taj vaš TakeMS Class 6 brži od Kingston Class 4, pošto sam ja dokazao upravo suprotno, pa onda možemo da pričamo o prevarama.
Ništa ti nisi dokazao. Rekao si da ti je kartica išla "čak i preko 8 MB/s". Ja sam ti dao rezultat mog testa na kome mi je prosek upisa 8,5 MB/s na fajlu od 200MB.

P.S. Dobro je da si ipak prihvatio da je oznaka klase na kartici u suštini mrtvo slovo na papiru, i to je korak u pozitivnom smeru za tebe :)
Pa ti nisi ništa ni shvatio ni prihvatio... :S:

NIKADA neće moći da idu preko 25MB/s jer nemaju UHS-I interfejs! Al' ti to jadan ne možeš nikako da shvatiš... :S:

Da da, kao što diskovi "nisu mogli" više od ATA33 pa nisu mogli više od ATA66 pa ATA100 pa ATA133. Kao što je kroz telefon mogao samo dialup 56k pa samo ISDN pa samo ADSL pa i IPTV. Zamisli sve kroz iste kablove. Ograničen si, ali to je tvoj problem.

A write caching u Windowsu je btw po defaultu isključeno za removable drajvove. Al otkud bi ti to znao. :)

Poslednja izmena:
Aaaaaaaaaa!!! Na svim NT sistemima od verzije 3.1 je po definiciji uključeno "write behind" keširanje, za koje ti očigledno nisi ni čuo!

capturelh0.jpg

Smanji doživljaj :) Zamisli, opet si omašio. Al, šta sad, čovek se uči dok je živ :)

Da da, kao što diskovi "nisu mogli" više od ATA33 pa nisu mogli više od ATA66 pa ATA100 pa ATA133. Kao što je kroz telefon mogao samo dialup 56k pa samo ISDN pa samo ADSL pa i IPTV. Zamisli sve kroz iste kablove. Ograničen si, ali to je tvoj problem.
AAAaaaaa! :wall: Ja sam ti rekao da te SanDisk kartice NIKADA neće moći da proture 30MB/s osim ukoliko nemaju UHS-I interfejs i svakako neće moći ni u jednom do sada dostupnom uređaju i čitaču. Nikada!

A write caching u Windowsu je btw po defaultu isključeno za removable drajvove. Al otkud bi ti to znao. :)
Pa stvarno... Otkud bi' ja to znao kad ne radim sa removable drajvovima pod Vindousom. :) Zapravo, skoro ni da ne radim sa Vindousom.

Inače, probao sam baš sada c/p iz komand-prompta i performans monitor pokazuje aktivnost kopiranja stranica i posle izlaska komande. Isto je i sa grafičkim dijalogom... Zadrška nije velika (~1s), ali samo dokazuje da svaka c/p operacija ide kroz RAM i FS bafere.

Ali opet... Ti si sugerisao da koristim šel zato što je to kao bolje (preciznije), što nema veze s' mozgom.

Smanji doživljaj :) Zamisli, opet si omašio. Al, šta sad, čovek se uči dok je živ :)
Opet? Gde sam to još "grešio"?

A ti nisi imao ni jedan "promašaj"? (Class 30 ??? :d)

P.S. Da ne širimo previše priču, što ti očigledno jako voliš, merenje "na štopericu" je glupost. I možemo slobodno da se na to više ne vraćamo. :)

Poslednja izmena:
Aman bre, zemljace, kako tebi utuviti u glavu da ti nisi dokazao apsolutno NISTA? :wall:

Mislim, sa jedne strane imamo tvoju pricu koju kao prokleti papagaj ponavljas "Kingston Class 4 je brzi od TakeMS Class 6, Kingston Class 4 je brzi od TakeMS Class 6, Kingston Class 4 je brzi od TakeMS Class 6"... to je prica koju vrtis kao pokvarenu plocu, a *ni na jednom konkretnom primeru* nam nisi izneo da to zaista i jeste tako. Pa ni sa ta tvoja DVA mizerna primerka kartica.
Pricas neke price, baljezgas kako si cepao burst, jedna se zakasljala pre nego druga... potom si snimao/pustao 720p video... pa onda i kao kopirao nesto (al' ne sintetika, vec "real world" :wall:)... odnekud si izvukao i cifru od tih 8MB/s, kopirao nesto preko citaca, sta li... pa jel' mozes ti nama to nekako da pokazes? I *dokazes*?
Jer ovako, bar prema svemu do sada vidjenom (i procitanom), sve se svodi na to da treba da ti *verujemo* za to sto ti kazes... i da si testirao, i da je ta brzina koja kazes da jeste.

A vala koliko si se do sada samo izlupetao (na ovu temu, a i na par sa strane) - apsolutno nema nikakvog osnova tebi verovati. Prosto je tako, plain and simple.

Dok, sa druge strane, mi ti pruzismo par DOKAZA... da, DOKAZA - sto sintetike (koju ti, mag tematike, ne priznajes), sto "real world" (ja vise ni ne znam sta uopste podrazumevas pod ovim terminom... potpada li ono magick-ovo pod to?)... da su, bar ove nase TakeMS kartice, sto ih imamo magick i ja - BRZE od tog tvog nesrecnog Kingstona... i opet nista.

Opet si ti nesto kao dokazao, dok mi pricamo u prazno.
Mi, koji imamo, crno na belo, te iste DOKAZE, na koje se toliko pozivas... mi pricamo u prazno. A ti, koji trtljas napamet o cemu sve stignes, i koji nemas nikakvog osnova za pricu koju ponavljas - ti si pa kao dokazao.

Pa dokle bre vise... :wall:
STA si ti, aman, pa to dokazao? GDE su ti pa ti dokazi?

Pa ja nisam taj podatak izneo da bih tebe ubeđivao niti bilo koga drugog. Jednostavno sam napisao rezultate testa koji sam uradio, a nemam razloga da lažem jer trenutno nisam vlasnik ni jedne od te dve kartice.

Na svakome je da sam proceni šta mu je bolje a moj savet je bio i ostao za one koji su u nedoumici, da im je bolje da kupe Kingston Class 4 nego TakeMS Class 6.

To je savet iz mog ličnog iskustva i ja ne radim ni za Kingston niti sam bilo čiji advokat već samo prenosim svoje iskustvo. Ko ne veruje, ne mora. Moje je da kažem šta imam a ne da ubeđujem bilo koga. Kao što rekoh, meni ni iz džepa ni u dzep.

A ti stvarno smaraš s tim romanima. Nit dužih postova nit praznije priče.

P.S. Što se tiče dokaza, dokazao sam sebi i svoje iskustvo preneo. To je otprilike sve što sam i nameravao od samog početka. A vama nevernim Tomama sam predlagao da ako već odbijate da poverujete, da dokažete suprotno. Što se mene tiče ta priča je za mene završena još pre nekoliko strana ali ste onda vi počeli sa ad hominem napadima na mene, koje niko nije sankcionisao pa sam ja morao da reagujem onoliko koliko sam smatrao za shodno, i mislio sam da je s tim završeni ali ti opet nastavljaš po starom i neka te. Dosta sam vremena uzgubio na ovo. Piši šta hoćeš jer očito da tvoja mora da bude zadnja, ma koliko bila besmislena.

Poslednja izmena:
Evo za tebe, kratko da krace ne moze biti, kako bi uspeo da razumes - GDE SU TI DOKAZI?

Gde su ti dokazi za te tvoje prazne price?

dobro je da si ti taj koji je to primetio jer si ti onaj koji je to i primenio kao način merenja, par stranica ranije :)
Pa zar to nije bila tvoja ideja? :)
Nisam koristio sintetičke testove, nego real-world. Znači konkretan prenos fajlova sa kartice i na karticu. Kao i neograničeni burst-shooting na fotoaparatu. TakeMS bi se "zakašljao" pre nego Kingston, već nakon 15-ak uzastopnih okidanja.
Kako si, odnosno čime merio "real-world" brzinu prenosa podataka? :trust: Da li si uzeo u obzir write-through, tj readahead keširanje? Znači, validne bi bile donekle samo brzine upisa...

Drugo... ja kada sam posle merio pomoću "dd" dobio sam 8,5MB/s na fajlu od 200MB, dok ti tvrdiš da ti je brzina išla "i preko 8 MB/s". Kako si onda DOKAZAO da je taj Kingston brži od TakeMS-a, a pogotovo u SVIM scenarijima? :trust:

Pa ja nisam taj podatak izneo da bih tebe ubeđivao niti bilo koga drugog. Jednostavno sam napisao rezultate testa koji sam uradio, a nemam razloga da lažem jer trenutno nisam vlasnik ni jedne od te dve kartice.
A šta, kao imao bi razlog da lažeš da jesi vlasnik neke od tih kartica? :S:

Mislim da nikome (od nas trojice koji smo odavno sami u ovoj diskusiji) nije bila namera da druge ubeđuje u ovo ili ono... Na tehnofilskom smo forumu i prosto smo počeli da diskutujemo o nečemu, a onda bespotrebno otišli u flejm. :S:

To je savet iz mog ličnog iskustva i ja ne radim ni za Kingston niti sam bilo čiji advokat već samo prenosim svoje iskustvo. Ko ne veruje, ne mora. Moje je da kažem šta imam a ne da ubeđujem bilo koga. Kao što rekoh, meni ni iz džepa ni u dzep.
Ja tvoje iskustvo ni u jednom trenutku nisam osporavao i dovodio u pitanje... Zar ne? Samo sam pokušao da sagledam problem malo šire i nađem objašnjenje zašto Kingston svoje kartice nije deklarisao kao klasu 6. :trust: Ti si taj koji je odbacio svaku dalju diskusiju i okarakterisao je kao naš pokušaj da nešto "opravdamo", muljamo, izmišljamo... Nije u redu, ruku na srce.

P.S. Što se tiče dokaza, dokazao sam sebi i svoje iskustvo preneo. To je otprilike sve što sam i nameravao od samog početka. A vama nevernim Tomama sam predlagao da ako već odbijate da poverujete, da dokažete suprotno. Što se mene tiče ta priča je za mene završena još pre nekoliko strana ali ste onda vi počeli sa ad hominem napadima na mene, koje niko nije sankcionisao pa sam ja morao da reagujem onoliko koliko sam smatrao za shodno, i mislio sam da je s tim završeni ali ti opet nastavljaš po starom i neka te. Dosta sam vremena uzgubio na ovo. Piši šta hoćeš jer očito da tvoja mora da bude zadnja, ma koliko bila besmislena.
Ama verujem ja tebi da ti je Kingston C4 radio bolje od TakeMS C6, samo mi je teško da poverujem da ne postoji NIKAKVA prednost u sertifikaciji na klasu 6. Nikada? Nikakva? :trust:

Radio sam dosta sa SD karticama i fleš memorijom u nekim embedovanim aplikacijama i znam da evaluacija njihovih performansi uopšte nije jednostavna, naročito kod MLC-a, te da jako mnogo zavisi od organizacije NAND-a (veličina AU), firmvera kontrolera i paterna pristupa. Moguće je naime da je TakeMS C6 optimizovanija za STR dok taj Kingston ima bolji random access.

Kada je u pitanju merenje performansi na PC-u preko USB host interfejsa, to je tek jako nezahvalno za neko precizno merenje jer rezultati dosta variraju u zavisnosti od broja i aktivnosti pozadinskih procesa, ali i raznih FS i I/O bafera i algoritama keširanja. Međutim, ti si kolega svaku dalju diskusiju deplasirao kao moje "trabunjanje", "lupetanje" i "tehničku masturbaciju". Znači, onako je kako ti kažeš i nema dalje priče... :S:

Inače, prvi ad hominem napad si plasirao upravo TI i to baš Caru. Da te ne citiram sada opet ovde...

Poslednja izmena:
Ama verujem ja tebi da ti je Kingston C4 radio bolje od TakeMS C6, samo mi je teško da poverujem da ne postoji NIKAKVA prednost u sertifikaciji na klasu 6. Nikada? Nikakva?
Samo pročitaj moj potpis ili ono što sam citirao na prethodnoj stranici. Ništa više neću da komentarišem po ovom pitanju.

Samo pročitaj moj potpis ili ono što sam citirao na prethodnoj stranici. Ništa više neću da komentarišem po ovom pitanju.
Tebe vidim sve ovo BAŠ pogađa i praktično definiše sav tvoj angažman na ovom forumu, čim si to stavio u potpis.

Inače to je citat sa Vikipedije, koja može da bude dobar izvor osnovnih informacija i eventualno literature, ali nema uvek tačne informacije kao što je u ovom slučaju. Neozbiljno je i arogantno misliti da sve znaš o nečemu samo zato što si pročitao jednu stranicu na Vikipediji.

Pogledaš lepo FAQ na sajtu SD asocijacije i vidiš da postoji self-certification program i da svaki proizvođač kartica MORA da ima Card License Agreement (CLA) i License Agreement for SD Association Memory Card Specification (LAMS) da bi stekao pravo da uopšte proizvodi kartice i stavlja na njih SD logo.

Otvoriš onda lepo LAMS Agreement i pročitaš član 2.4, koji kaže:

Licensee acknowledges and agrees that the right to use the SDA Specifications licensed hereunder does not extend to Licensee's use of the same in connection with any product that does not comply with the applicable SDA Specifications as required herein, or that is incompatible with products that comply with the SDA Specifications.
Zatim pogledaš član 4.2:

Licensee hereby agrees not to make, have made, design, use, offer for sale, sell, import, export, lease or other wise dospose of a purported SD Memory Card bearing or marketed under the SDA Logos other than in fill compliance with the applicable SDA Specifications and the procedures set forth below and in Schedule D.
A onda pogledaš i stranu 16. tog Sporazuma, pa vidiš:

SCHEDULE D

VERIFICATION PROCEDURE

1. Licensee shall, before the initial shipment of each different model of SD Memory Cards, finish self-verification testing on such products in accordance with the SDA Specifications provided by Licensor in accordance with procedures set forth herein.
Daklem, ne poštovanje odredaba ovog sporazuma, odnosno licence, dovodi no njene terminacije, a vrlo verovatno i sudske tužbe zbog narušavanja ugleda SD asocijacije. O grupnim tužbama potrošača i povredi njihovog prava da i ne govorim. Znači, slobodno bi mogao da zaboraviš da ćeš se više ikada baviti sličnim poslom, ako ne bankrotiraš ili zaglaviš robiju. :S:

To što je program sertifikacije "unutrašnji" i što te niko ne vuče za uši, ne čini taj program ništa manje pouzdanim nego bilo koji drugi. To bi možda tako bilo u Srbiji, ali nigde drugde u civilizovanom svetu! To su ozbiljne stvari.

A sada mi lepo reci kako se osećaš i šta misliš o bezuslovnom poverenju u Vikipediju? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Kako si, odnosno čime merio "real-world" brzinu prenosa podataka? :trust:
Ovo i mene jaaaako zanima... :)
Sta njemu tacno znaci to "real world"... na koje se toliko puta poziva.
Drugo... ja kada sam posle merio pomoću "dd" dobio sam 8,5MB/s na fajlu od 200MB, dok ti tvrdiš da ti je brzina išla "i preko 8 MB/s". Kako si onda DOKAZAO da je taj Kingston brži od TakeMS-a, a pogotovo u SVIM scenarijima? :trust:
A i ovo me zanima! :D
Na koji nacin je on to DOKAZAO da je Kingston brzi od TakeMS-a? :d

Bre, pa ni u tom jednom scenariju nije brzi, kamoli u svim...
Ama verujem ja tebi da ti je Kingston C4 radio bolje od TakeMS C6...
Iskreno - ja mu ne verujem ni za ovo. Nema razloga da mu poverujem, ne nakon svega onoga sto je istrabunjao do sada.

Elem, posto je on *sebi* dokazao da je Kingston klase 4 brzi od TakeMS-a klase 6... dok nas nikako nije uspeo da ubedi, cak smo - makar sintetickim testovima - dosli do sasvim suprotnog zakljucka... ja cu lepo da izvedem zakljucak, koji je prilicno jasan nakon svega sto je do sada napisano i prezentovano - TakeMS klase 6 je BRZA kartica od Kingston-a klase 4. Normalno.
Da li zbog sertifikacije ili ne - nebitno je, kartica je brza. Da generalizujemo, u njegovom stilu.

A ti, magick - gledaj u njegov potpis.

Poslednja izmena:
Magick - ključna reč - self-verification. To je isto kao da ja sam sebi izdajem diplome i sertifikate.

Pošto ovo prerasta u sitcom:

popcorn.jpg

Ne verujem, privelo se kraju... zakljucak je izveden ;)

Magick - ključna reč - self-verification. To je isto kao da ja sam sebi izdajem diplome i sertifikate.
:wall::wall::wall:

Možda u Srbiji. :S: Takve stvari su u svetu jako ozbiljni prekršaji i niko se sa tim ne zeza. Ti očigledno nemaš nikakvu predstavu o tome kako stvari funkcionišu u ozbiljnom poslovnom svetu i elektronskoj industriji, kao ni onaj koji je tu glupost napisao na Vikipediji.

A šta ti misliš zašto onda Kingston nije sam sebi dao C6 sertifikaciju za te kartice pa da može to lepo i da napiše na njima? Mrzelo ih? Nije bitno? :trust: Uostalom, šta će im sertifikacija... zašto jednostavno ne napišu na njima Class 6? Ne bi im bolje išla prodaja u širokim narodnim masama samo zato što je 6 > 4? Ma da... Kiselo lisici grožđe.

Neozbiljno, kolega. Neozbiljno!

Poslednja izmena:
Ma nemoj? Navedi mi telo koje je zaduženo da kontrolše proces self-verifikacije? Ako niko za to nije plaćen znači da je ostavljeno građanima da eventualno pokreću privatne tužbe.

A to će da se desi nikad kad su u pitanju mem kartice. Ni u Srbiji ni u Americi.

P.S zato što ke Kingston ozbiljniji od TakeMS. U tom smislu te upućujem na drugi deo citata koji kaže da je bolje obratiti pažnju na brend nego na navedenu klasu prikom biranja kartice.

Poslednja izmena:
Ma nemoj? Navedi mi telo koje je zaduženo da kontrolše proces self-verifikacije?
Naveo sam ti, samo što ti nećeš da čitaš.

4.3 If, at any time during the term hereof, the SD Association Compliance Committe determines, in its sole reasonable judgment, that Licensee may be manufacturing (except for prototypes), selling, marketing, promoting or distributing SD Memory Cards bearing or marketed under SDA Logos or otherwise claiming to be compatible with SD Products that are not in full compliance with the applicable SDA Specifications, then at the request of the SD Association Compliance Committee, such Licensee shall submit sample SD Memory Cards (except a prototype) to a Designated Laboratory (as defined in Schedule D) for verification in accordance with the procedures set forth in Schedule D.
Previše veruješ Vikipediji... Zapravo, upravo se spremam da pošaljem mejl autorima i zamolim ih da uklone tu budalaštinu.

A to će da se desi nikad kad su u pitanju mem kartice. Ni u Srbiji ni u Americi.
U Srbiji verovatno. U Americi? Nezadovoljni potrošač okrene Udruženje potrošača i požali se. Ovi slučaj prijave SD asocijaciji i kraj priče.

Ti si izgleda mentalno nastrojen na ovaj ovde banditizam. :d

P.S zato što ke Kingston ozbiljniji od TakeMS. U tom smislu te upućujem na drugi deo citata koji kaže da je bolje obratiti pažnju na brend nego na navedenu klasu prikom biranja kartice.
Kingston svakako jeste veliko ime, ali ni TakeMS nije no-name i sigurno se ne bi šalio sa takvim stvarima. Iznosiš veoma ozbiljne optužbe potpuno neosnovano! Kao što rekoh... neozbiljno.

Poslednja izmena:
Vikipedija... :laugh: :d :p

Ljudi su neobrazovani i ne znaju ni šta da očekuju od kartice koju su kupili (mahom). Dosta njih imaju jednu ili par kartica koje manje više ispunjavaju njihova očekivanja za te pare. SD asocijacija nema motiv da oduzima licence na svoju ruku jer time gubi profit.

I tako dalje i tako bliže. Čitao sam gomilu reviews za razne kartice na amazon.com i uglavnom su svi "zadovoljni" svojom kupovinom jer ne znaju za bolje. Samo mali broj ljudi ustvari zna da kartice nisu iste iako nose iste oznake.

Tako da eto ti veruj šta hoćeš a ja živim u stvarnom svetu gde znam za jedno opšte pravilo. "people are stupid"

Ne verujem, privelo se kraju... zakljucak je izveden ;)

Mislim da nisi u pravu :p

On a side note: Daj bre, prestanite više.Vidite da ova tema ne ide nikuda i da džabe dokazujete "cricket"-u da nije u pravu, po njemu Kingston je zakon i tačka.

Ljudi su neobrazovani i ne znaju ni šta da očekuju od kartice koju su kupili (mahom). Dosta njih imaju jednu ili par kartica koje manje više ispunjavaju njihova očekivanja za te pare. SD asocijacija nema motiv da oduzima licence na svoju ruku jer time gubi profit.
A dozvoljavanjem da svakakav šund ponese oznaku SD gube kredibilitet. Ne ide to baš tako kako ti zamišljaš. Optužbe koje iznosiš su veoma ozbiljne! Dovodiš u pitanje kredibilitet cele SD asocijacije. I to zašto... da bi nam dokazao kako je ono što si ti izmerio jedina i apsolutna istina i nema dalje priče? Smešno!

I tako dalje i tako bliže. Čitao sam gomilu reviews za razne kartice na amazon.com i uglavnom su svi "zadovoljni" svojom kupovinom jer ne znaju za bolje. Samo mali broj ljudi ustvari zna da kartice nisu iste iako nose iste oznake.
"Bolje" može da bude u smislu bržeg interfejsa odnosno veće brzine čitanja, ali ne i u smisli GARANTOVANE specifikacije! To je ono što ti ne možeš da shvatiš.

Tako da eto ti veruj šta hoćeš a ja živim u stvarnom svetu gde znam za jedno opšte pravilo. "people are stupid"
Nemaš ti pojma gde ti živiš i ti jesi jedan od tih ljudi. :S:

Poslednja izmena:
Mislim da nisi u pravu :p
Izgleda :D
On a side note: Daj bre, prestanite više.Vidite da ova tema ne ide nikuda i da džabe dokazujete "cricket"-u da nije u pravu, po njemu Kingston je zakon i tačka.
Nemoj tako da pricas, sad ce i tebe da ubaci u jednacinu, pa se bori protiv tri "vetrenjace"... :p
A ipak je on "u pravu" :d

Ali iskreno - i meni se tako cini. Drugog objasnjenja nema.

Ipak, dobro mu ono pravilo sto ga je napisao... bas za njega, idealno ga oslikava :smoke:

Auuu... pa ona glupost iz njegovog potpisa čak i nije sa Vikipedije! Citirao je nekog lika (HorseRidingHero) sa dpreview foruma. :S:

Kakav kredibilni izvor informacija!!! :wc:

Edit:
Ljudi su neobrazovani i ne znaju ni šta da očekuju od kartice koju su kupili (mahom).
Baš zato im na uređaju koji koriste ili u uputstvu za njegovo korišćenje piše koju klasu kartica treba da stave da bi to radilo kako treba. Odu, kupe, stave... radi kako treba. A ako nekim slučajem ne radi kako treba ima da leti perije! :smackbum:

Poslednja izmena:
Važi. Ja koji sam promenio bar 10 kartica ću da primam savete od vas koji ste kupili najjeftiniju. Smešno. Čovek koji se "bavi storedžom" 10 godina a ne zna da je write caching isključen u Windowsima za removable drajvove. To je samo najosnovnija stvar, verovatno za 10 godina nije stigao dotle.

Ovog drugog neću ni da komentarišem.

Magick još mi nisi odgovorio da li tvoja sertifikovana kartica od starta prenosi 6MB/s ili joj treba malo vremena da dođe dotle?

Takođe ću sad da pređem za komp i da ti pokažem da si omašio i za "ne može NIKADA preko 25MB/s, SanDisk laže. Sad ćeš videti da može.

Nazad
Vrh Dno