- Učlanjen(a)
- 12.01.2001
- Poena
- 770
Format izvršnih fajlova je drugačiji. Ali pošto Ajfon ni ne koristi eksternu memoriju, glupo je o tome i pričati.Ne, u Ajfon idu aplikacije isto kao i u Android (a isto koristi fleš memoriju).
Integrisani fleš ne koristi SD interfejs.
To nije ni bitno. Pitanje je kako se učitavaju, a to je već do sistema koji se prilično razlikuje.Verujem da kada se iskompajliraju dobiješ relativno jednak rezultat.
I da li je moguće da se svih 39 fajlova učitavaju svaki put pri podizanju aplikacije? A koliki je izvršni fajl od tih 2,7MB? :trust: Mada, to sve nije ni bitno...Evo statistika za aplikacije Opera Mini i Facebook za Ajfon.
Opera Mini zauzima oko 2,7MB i ima 39 fajlova.
Pitanje je kako je realizovana i kako je spakovana FB aplikacija za Android. Ali ako sam ja dobro shvatio sve je u jednoj jedinoj .apk arhivi koja se učitava odjednom. Neka me neko slobodno ispravi ako grešim.Facebook pak zauzima 100MB i ima 7536 fajlova.
Pa razmisli kako bi se ponašale da se instaliraju na karticu kao što onaj korisnik želi.
Opet teška filozofija sa žestokom greškom u logičkom zaključivanju!Dodatak za fejsbuk app.
Od tih 100MB, 97MB zauzima cache sa 7297 fajlova najčešće velikih ~2,5KB. Ima i većih i manjih, a ne mogu sad da računam prosek. Evo slike pa se uveri. Šta misliš koja kartica bi bolje izašla na kraj s tim Kingston ili TakeMS?
1. Android i iOS ne pakuju isto aplikacije!
2. iOS radi samo sa integrisanom fleš memorijom preko SPI-a
3. Ovde je reč uglavnom o čitanju fajlova koje je kod obe kartice slične brzine!
4. Upisi tako sitnih fajlova idu kroz bafer i ne igraju nikakvu ulogu u performansama aplikacije.
11% brže čitanje 4KB fajlova nije neka prednost i sigurno se ne da primetiti ili osetiti. Ako ti je kartica glavila u nekom uređaju to sigurno nije zato što čita 4KB fajlove u sintetičkom testu 11% sporije od Kingstona. Problem je bio u nečemu drugom, a ne u tome. To ti potpisujem!
Poslednja izmena: