Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Hvala na odgovoru Supreme.50. Citao sam celu temu ali niko da spomene ove hard core bass pravce u kombinaciji sa solo 6C ili nekim slicnim zvucnicima, cak i hip-hop nema basa nista ako se poredi sa dubstep-om, tako bar ja cujem.
Pare sam spremio a niko zivi da odgovori vec par sati kako sam okacio post :) pa sam u nedoumici bio sta raditi ali 90% sam siguran da cu ih kupiti.
Ako neko ima jos neko misljenje neka neko iznese ovde ;)

@OCz

Znao sam ti sta ces reci vezano za bass :d. Ok, ali i cifra samih zvucnika nije nesto specijalno pa da i ocekujem da tuce za taj kes astronomski, ali pristojno da bije to ocekujem :D

Poslednja izmena:
@OCz

Znao sam ti sta ces reci vezano za bass :d. Ok, ali i cifra samih zvucnika nije nesto specijalno pa da i ocekujem da tuce za taj kes astronomski, ali pristojno da bije to ocekujem :D

Ma uopste ne pricam o tome da tuce, bije i rastura, vec da 7C ne moze da odsvira bass koji one pesme sadrze. Ja sam cak i vise ocekivao od dual 6.5" drajvera koji imaju. Najozbiljnije mislim da bez nekog propisnog 8" drajvera kao minimum nema nista od bass-a ..

7C zapravo svira efektivno do nekih 80Hz, ako i toliko. Ono sto one pesme sadrze ide komotno na 30tak ..

A cak pocinjem i da mislim kao civi i ostala ekipa pa bih pre rek'o da treba juriti polovne 3way floorstand kutije i neko, bilo kakavo pojacalo za nesto malo vise para :D

-edit- Pardon, pricas(mo) o 6C ...nema veze, svakako 6C ne moze biti nista bolji od 7C sto se bass-a tice.

Poslednja izmena:
Da, ali ponovo se vracamo na varijantu koja ce izaci mozda 200+ eura pa se i bass-a dobije dovoljno, ovo su ipak sistemi od 80-90e a mi hocemo da biju ne za 90 koliko kostaju nego za 200 bar :d

Mislim da se moze za manje od 200e uzeti nesto dosta dobro - nimalo losije od 6/7C, a sa boljim/nizim bass-om. No necu da skrecem tu sa teme, dobar je ovaj Microlab, mada su im sada i cene dosta vece nego sto su bile ..

Dobri su i za te novce, ali ja licno mislim da nemaju ni tunku dovoljne kolicine bass-a za to sto si ti naveo da bi primarno slusao - i kao sto rekoh, ako zelis da cujes bass kakav i jeste snimnjen, a ne "tup, tup, tup", "a pa dobro, nije da bas nema bass-a .."

Ako si cuo bolje od tog bass-a mislim da ces se tu malo razocarati, a ako nisi onda je moguce da budes super zadovoljan i sa time sto bi dobio kupovinom 6C. Eto, moje neko misljenje ..

@seizmos
za to sto ti trazis ubedljivo prednjaci z-cinema i z2300 koje mozes naci polovne za nekih 100inak eura u dobrom stanju nadam se.

Mada ne znam da li me je neko skroz ispratio kada sam pitao kako bi najbolje bilo da se poveze neka aktivna bas kutija u pratnji neke neintegrisane karte (xonar dx ce biti u mom slucaju koji tek treba da kupim kao i 7c jer me on nekako najvise vuce)?

imam microlab solo7c vec neko vreme i zvuk sa integrisane realtek zvucne je na njima jako los rekao bih... uzeo bih neku dobro zvucnu kartu za 2.0 zvucni sistem koji imam jer ne planiram prelazak na 5.1 ili 71. sistem. da li moze neko od usera koji ima microlab solo7c da mi pomogne i kaze koju da uzmem a da radi bez problema pod windows 7 x64 ultimate?

pare nisu problem...

Za sta ti treba zvucna? Za gaming i filmove tu ti je Titanium, za slusanje muzike bih vec isao na neku M-Audio ili E-MU

pa za sve pomalo, ali pre svega kvalitetan zvuk-muzika na solo7c

Asus Xonar...

koji xonar?

ja sam mislio da mozda uzmem M-Audio Audiophile 2496

Moze M-Audio, to je odlicna stereo kartica.

M-Audio ti je super kartica! Uzimaj to slobodno!

Ja na njoj drndam Solo2, cisto da cujem zvukove sa kompa. :D Radi to bolje nego bilo koja visekanalna. Koristim trenutno isto Win7 Ultimate 64bit, nema nikakav problem. Imas ih sad nove za nesto ispod 9000din. Polovne su retke, mada naidje neka za smesnih 50-tak evra. Dosta realan zvuk izlazi iz nje... nema budalastina i sminkanja, kristalajzera i sl. degradirajucih izmisljotina. Nabavis samo dobru zicu od nje do zvucnika i miran si.

Poslednja izmena:
Vidim da su se zvucnici opet pojavili.
6C su 9400 din
7C su 13200 din

nasao sam novu M-Audio Audiophile 2496 za 80 e....

ne znam ali mi se cini da je mozda best buy do 100 e... ili neka me neko ispravi?

Po mom misljenju i onome sto sam cuo, rekao bih da je za slusanje muzike od integrisanih PCI kartica ispod 100e, u samom vrhu. Ako ti nesto znaci, proglasavana je i za najbolju PCI stereo karticu do ne znam koje cene. Meni to nije znacilo puno, jer sam to ionako saznao dosta nakon kupovine. U svakom slucaju mi je svejedno sta je neko napisao u nekom testu. Ja je cak saltam svakodnevno software-ski u kombinaciji sa integrusom, nijedan bag nisam provalio do sad, tako da sto se njihovih stabilnih drivera (jedan od retkih brendova koji ne izbacuje update drivera svaki drugi dan, vec tek kad izadje novi OS) i kompatibilnosti tice, nemas razloga za brigu. Ipak treba u pogledu sveukupnog hardware/software kvaliteta razlikovati neki PC sound card brend, od nekog koji se bavi muzikom i studijskom opremom dosta dugo. Izvucice iz bilo kog Microlab-a maksimum. Na stranu to sto ce ti povezivanje biti veoma lako, bez bilo kakvih adaptera, pravljenih kablova i sl. Iz njenih RCA kvalitetnim kablom u RCA na microlab-u i to je sve. E da, ume da bude surova po pitanju losih mp3 kompresija. Izbaci sve mane na videlo, pa takav kombo valja hraniti kvalitetnijom "hranom". To je od mene plus, od nekih svastara bi verovatno bio i minus... :p

Da li je neko slušao PRO-1? Kakvi su u poređenju sa Solo-6C?

Da li je neko slušao PRO-1? Kakvi su u poređenju sa Solo-6C?

Ja sam uzeo Pro-1 juce kao zamenu za Solo 7C.

Ono sto me je mnogo nerviralo kod Solo 7C je zvecanje kutija (a nikad nisam stigao da ih dampiram) kao i njihova velicina. Pro-1 je super, kutije ne zvece, dobro su uradjene. Zvuk je cist, bas kao i kod Solo 7C, precizan. Sta bolje zvuci - malu prednost bih dao Pro-1 zvucnicima. Medjutim, jos uvek nisu "razradjeni" tako da pravi utisak mogu da iznesem tek za nedelju-dve.

P.S. I kad cujem Pink Floyd - High Hopes FLAC na njima znacu odmah koliko vrede ;) Solo 7C je tu dobio jaku osmicu od mene kad se uporedi sa mojim prethodnim HIFI sistemom.

I na kraju ono to dodatno oduevljava je izgled - svi koji su ih sinoc videli kod mene su ostali bez teksta ;)

Poslednja izmena:
Danas mi stizu 7c i jedini "strah" imam od nedostatka bass-a. Posto posedujem trenutno Genius SW-HF 5000, jel izvodljivo vezati 7c na taj woofer, ukoliko mi bass bude bas toliko nedostajao?

Ako ocekujes pomeranje bubrega i jetre, 7C to ne nudi.

A jesam ja negde napisao da ocekujem to?
Pitao sam lepo da li postoji mogucnost kacenja na pomenuti woofer ukoliko mi "zafali" basa.

Samo napominjem sta nije posto obicno kad neko kaze "nedostatak basa" misli na to :)

Mislim da mozes da zakacis, neko je vec pisao o tome.

Ma ne ocekujem nista spektakularno, ali po onome sto sam citao definitivno bass fali, da li i koliko... videcemo kad se montiraju ;)
Ako zafali tu je Genius-ov woofer :)

Zavisi sta slusas, meni je u pocetku falilo, medjutim kad su se zvucnici "razradili" bilo je bolje. I dodatno zavisi od toga na kakav bas si navikao.

Pa slusam zaista svasta, imam i lepu kolekciju u FLAC-u pa se nadam da ce to lepo zvucati na Microlab-u. Do sada se sve vrtelo na pomenutom Genius-u. Jedino sto me brine, osim nedostatka bass-a, je kako ce filmovi zvucati na njima. Da li ce biti osetna razlika zbog prelaska sa 5.1 na 2.0, ali ponavljam, sacekacu da stignu, pa onda da vidim kako ce sve to zvucati. Ako mi ne odgovaraju, odose na oglase odmah :)

Ono sto me je mnogo nerviralo kod Solo 7C je zvecanje kutija (a nikad nisam stigao da ih dampiram) kao i njihova velicina.

Svaki Solo zvucnik mora da se dampira da bi zazvucao kako valja.:) A prelazak sa Genius 5000 na Solo7 je otkrivanje nove dimenzije zvuka. Zaboravlja se na mumlajuci bass i sve nuspojave takvog 5.1 sistema. Meni licno je vece zadovoljstvo da odgledam dobar film na kvalitetnijem 2.0 nego na losem 5.1.

SB Live! 24 bit

imam microlab solo7c vec neko vreme i zvuk sa integrisane realtek zvucne je na njima jako los rekao bih... uzeo bih neku dobro zvucnu kartu za 2.0 zvucni sistem koji imam jer ne planiram prelazak na 5.1 ili 71. sistem. da li moze neko od usera koji ima microlab solo7c da mi pomogne i kaze koju da uzmem a da radi bez problema pod windows 7 x64 ultimate?

pare nisu problem...

Kupio sam ovu pci karticu za 10evra i razbijala je na solo 7c. Imam laptop acer sa realtek high definition audio, zvuk je krš,kanta,jurim neku usb karticu. Pazi samo na drajvere....nađi link za drajvere i radi ko sat!

sad vidim da nema sanse da pored leadtek xp expert 2000, zakacim jos jednu pci kratu jer mi kuler od 5850 pokriva jedan pci slot!

znaci imam varijantu samo da na moju plocu ( u potpisu ) zabodem neku PCIe zvucnu kartu! koje dolaze u obzir da su do 100 e i da su pci-e naravno?

bilo bi dobro da imaju i ulaz za sluske i mic npr...

Vrh Dno