Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

U kom smislu lenjost na integrisanom pojacalu? Lenji ili ne, isti ce biti na sta god ih prikacio od dodatne amplifikacije. Svakako nisu sampioni u osetljivosti, ali i mala snaga je dovoljna da ih dobro vozi.

Kako stoji stvar sa novim uvozom? Za cene da ne pitam...:)

Zvao sam i za to. Stizu za mesec dana.

Shto se tiche Microlaba, stvarno je dosta ljudi zadovoljno (za sad sve pozitivne kritike), tako da za 100 evra nema bukvalno nishta ni priblizno a kamo li slichno Microlabovoj ponudi. Koliko god prichali da su preterali sa cenama, ochigledno su vrlo mudro pozicionirali svoj proizvod koji izgleda vredi uzeti. Pogotovu ako imate neku malo bolju karticu.
Izbor sam maksimalno suzio, i za sad prednjachi Solo 6C.

Jel zna neko gde mogu josh da pitam (sem Mitrosa i Artista), za neke jeftinije monitore tipa Behringer MS40???

Pa to je poenta mudrih proizvodjaca i prodavaca. Probas prvo s nekom mlakom cenom kao u pocetku, pa kad vidis da nemaju konkurenciju za te pare, imas dovoljno mesta za profit i dizes cenu jer ti je trzisno polje siroko. To je ista fora kao i sa recimo onim Z5500.
Imas i u SkyMusic Edirol, Tannoy, Mackie i Omnitronic monitore (i pasivne i aktivne) ali ne za tu cenu: http://www.skymusic.rs/pretraga/advanced_search.html?sc=31&sm=&sl=&sS=1&p=0

Pa to je poenta mudrih proizvodjaca i prodavaca. Probas prvo s nekom mlakom cenom kao u pocetku, pa kad vidis da nemaju konkurenciju za te pare, imas dovoljno mesta za profit i dizes cenu jer ti je trzisno polje siroko. To je ista fora kao i sa recimo onim Z5500.
Imas i u SkyMusic Edirol, Tannoy, Mackie i Omnitronic monitore (i pasivne i aktivne) ali ne za tu cenu: http://www.skymusic.rs/pretraga/advanced_search.html?sc=31&sm=&sl=&sS=1&p=0

Slazem se sto se tice neopravdano visoke cene iole kvalitetnijih zvucnika,
imam 7c, ali ipak mislim da ne vredi te pare, zvuk je kristalno cist, nema sustanja kao na nekim logijima..... Praznik za usi

Ljudi, zvuchke su stigle! U pitanju je Solo 6C. Ovo je fenomenalno, prezadovoljan sam zvukom! Kao da sam bio na ORL da mi izvade vishedecenijske chepove iz ushiju! Da budem iskren, ochekivao sam manje kako sam chitao neke postove... Napredak sa 2.1 sistema je ogroman!
Zvuk je chist, nema prejakih bassova i nepostojecih srednjih, kao na prethodnom 2.1 sistemu. Ne mogu da verujem shta sam sve propushtao sve ovo vreme. Sedim zakucan u fotelju i slusham svaki ton koji mi je bezao zadnjih godina.
Zvanichno, hvala Nikk-u koji mi je pomogao da prelomim oko izbora! :)
S obzirom da ih imam nepuna 2 dana, da se nisu josh uvek razradili, nadam se da ce zvuchati josh bolje u buducnosti.

gde si iscackao 6c?

Ljudi, zvuchke su stigle! U pitanju je Solo 6C. Ovo je fenomenalno, prezadovoljan sam zvukom! Kao da sam bio na ORL da mi izvade vishedecenijske chepove iz ushiju! Da budem iskren, ochekivao sam manje kako sam chitao neke postove... Napredak sa 2.1 sistema je ogroman!
Zvuk je chist, nema prejakih bassova i nepostojecih srednjih, kao na prethodnom 2.1 sistemu. Ne mogu da verujem shta sam sve propushtao sve ovo vreme. Sedim zakucan u fotelju i slusham svaki ton koji mi je bezao zadnjih godina.
Zvanichno, hvala Nikk-u koji mi je pomogao da prelomim oko izbora! :)
S obzirom da ih imam nepuna 2 dana, da se nisu josh uvek razradili, nadam se da ce zvuchati josh bolje u buducnosti.

Uz zvučnu koju imaš, kvalitet zvuka na 6C je besprekoran.
Uživaj u čarima Microlaba!!!
:wave:

Poslednja izmena:
Jel ima neko ideju gde naci 6C, 7C? Jel Grappolo uvozio na kraju neke kolicine?

Sretna nova imam problem sa Microlab H-500 vec pola meseca ako se pojaca iznad pola posle nekog vremena se iskljuci skroz a sad je pocelo da se dogadja i kad je manje pojacano, dali neko zna sta bi im moglo biti ?

Ovako na prvu rekao bih da imas problem sa kontaktom izlaznog kola sa hladnjakom koje se vremenom potpuno odlepilo od hladnjaka pa uskace temperaturna zastita, otvori izlazni stepen ako je usrafljen lepo ocisti alkoholom i nanesi pastu za procesor pa ponovo pricvrsti ili nosi nekom ko ima malo vise iskustva poz

Jel neko moze da uporedi microlab 7c, 6c sa Logitech Z-Cinema , sta je bolje ako se ne gleda cena? Bitno mi je prvenstveno za slusanje muzike pa onda filmovi i igre ...

Nova tura microlaba tek u junu :(

Sredinom februara stize microlab , iz proverenih izvora ;)

Stigli zvucnici pre par dana kao sto verovatno znate, i sad ja ih slusao u radnji konkretno solo 6c prikljucene na integrusu i na mob i nesto tu fali, da li ce stvarno mnogo biti bolji zvuk kad se postave kuci (imam xonar dg) i bolji izvor zvuka, posto ovo mi je onako mlako? Ne znam dal da uzimam ili da uzmem nesto drugo...

Da li neko zna kakvi su ovi novi microlab fc530 u odnosu na fc330 ??? deluje mi kao bolja varijanta zbog izdvojenog pojacala i daljinskog...
Inace ja teram moje Solo 7C na X-Fi Extreme Audio i prezadovoljan sam, svaka preporuka...

Može li mala pomoć. Naime, kupio sam laptop Acer Aspire 5738ZG, koji radi sasvim korektno. Međutim, zvuk koji daje na izlazu je KATASTROFALAN. Probao sam na izlaz da stavim Altec Lansing ATP3, zvuk je kao iz kante, a isto se dešava i na Microlab 7c. Ovo je trebalo da zameni desktop u kome se nalazi SB Live! (valjda ima oznaku 128...), na kojoj gore pomenut zvučnici rade genijalno. O čemu se radi ili je rešenje kupovina eksterne zvučne kartice.:wall::wall:

Može li mala pomoć. Naime, kupio sam laptop Acer Aspire 5738ZG, koji radi sasvim korektno. Međutim, zvuk koji daje na izlazu je KATASTROFALAN. Probao sam na izlaz da stavim Altec Lansing ATP3, zvuk je kao iz kante, a isto se dešava i na Microlab 7c. Ovo je trebalo da zameni desktop u kome se nalazi SB Live! (valjda ima oznaku 128...), na kojoj gore pomenut zvučnici rade genijalno. O čemu se radi ili je rešenje kupovina eksterne zvučne kartice.:wall::wall:
prvo sto ces da uradis je da skines najnovije drajvere za zvuk, a onda pogledaj da li je slucajno ukljuceno "sound enhancements" u podesavanjima zvucne kartice.... to ti je odgovor na brzinu, pa ako ne pomogne videcemo za dalje

Microlab Solo 7C imaju dva ulaza AUX i PC... gde si kacio? Ako si stavljao na PC probaj na AUX...

Poslednja izmena:
A kakve su sanse da se na 7c nakaci dodatno neki aktivni vufer?
predpostavljam da zvucnici nemaju na sebi dodatni izlaz za vufer, pa ako postoji neka sansa da se to sredi na neki drugi nacin?
dvoumim se izmedju 7c i z-cinema, a i jedni i drugi imaju neke svoje prednosti sto ih cine odlicnim sistemima. Kacenjem dodatnog vufera na 7c milsim da bih dobio jedan dobar allround sistem...

Ja sam sa solo 7c koristio i Altec 4621, samo sam ih zajedno stavio na onaj adapter koji ima dva 3.5mm ulaza, ili ako imas dovoljno ulaza na zvucnoj mozes sve to da povezes kao 4.1 sistem.

Poslednja izmena:
ja planirao da 7c uparim sa xonar dx karticom pa bi bilo najbolje kada bih mogao dva izlaza na karti da podesim. jedan za zvucnike i jedan za vufer. valjda je to izvodljiva kombinacija...

Zvuci odlicno, bolje nego na bilo kom 5.1 sistemu za te pare, po meni njima uopste ne fali bassa. Problem je samo kod konstantnog ponavljanja, recimo Pendulum - Watercolour (primer koji bi vecini trebao biti poznat), onaj "rapid bass" bolje zvuci ako imas woofer, ali nista strasno, finese su u pitanju. Sad da li je to zato sto su ovi na stolu a ipak je woofer bio na zemlji, ili je to jednostavno tako, ne znam. Na kraju krajeva za te pare solo 6 je od 2.1 i 5.1 sistema pa i troduplo bolji ako ces na njima da slusas muziku. Za ostalo ne bih da cenim posto zavisi sta se kome svidja, koliko je ko zaljubljen u surround kod filmova recimo.

Da li moze neko da kaze ko ima 6C sistem kako zvuci dubstep na njima s'obzirom da je to pravac u kom ima basa na tone, hvala.

Evo i neka stvar/remix za one koji ne znaju o cemu je rec:
http://www.youtube.com/watch?v=l1gz2yPmVa8
http://www.youtube.com/watch?v=Nymjfq2kXnI

Za ovo sto si okacio od bass-a nista bez woofera ili minimum 8" drajver koji svira niske. Ako pricamo o bass da ga uglavnom cujes onakvog kakav i jeste snimnjen u pesmi mora veci drajver ..

Nazad
Vrh Dno