Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

A sto bi neko uopste pravio takve budzevine ? To je skorz neprakticno a mislim da se ni finansijski ne ispati. Mnogo je lakse uzeti nekih 5 satelita, subwoofer i risiver nego praviti tako nesto ..

P.S i kako bi recimo aktivne kutije povezao na risiver ? A i da je otvoris i sredis zice za povezivanje opet bezveze imas neko pojacalo u njima koje ne bi nicemu sluzilo ..

Pa kakve veze ima? Izvadiš pojačalo iz 6C/7C zvučnika za bukvalno 10 minuta i samo prevežeš zvučnički terminal na aktivnoj kutiji direktno na skretnicu, što se posle takođe lako može vratiti (ako nekad zatreba). Ta Microlab pojačala svakako ne vrede više od hiljadu dinara, praktično su kao ona školska "uradi sam" pojačala, najveći deo cene Microlab kompleta otpada na same drvene kutije! :)

Lično bih probao varijantu ovog Panasonic pojačala u D klasi, front 6C, rear sateliti iz FC330 (kao pasivni) + vufer iz FC330 (kao aktivan).

Ne znam, meni je to bezveze. Sto placati 130-140e za recimo 7c i ~90e za 6C + neki front i sub kada se za te pare mogu uzeti sigurno neki i bolji sateliti koji i jesu namenjeni za to sto planirate ? Druga je stvar ako se to vec sve ima, ali ni u tom slucaju meni ovo ne zvuci kao najbolje resenje :p

Verovatno da si u pravu, ali je ovako jeftinije... Pogledaj cene novih kutija, najjeftinije neke tipa Eltax su 150ak evra za par, pa isto toliko i neki entry level sateliti... a tek aktivan vufer, košta verovatno više nego svi Microlab zvučnici zajedno.

Vidim ja da cemo morati da se obratimo Microlab-u i da zahtevamo da naprave 5.1 sistem od pomenute kombinacije kutija;)
Ne znam, moracu jos da razmisljam na tu temu...

Edit: Upravo sam pisao Microlab-u po pitanju pomenutog 5.1 sistema, videcu sta ce reci;)

Poslednja izmena:
Da li je neko cuo i b73 i fc330, treba mi poredjenje u kvalitetu zvuka iako je jedan 2.0 a drugi 2.1?

po meni je mnogo jednostavnije napraviti od sedmice ili sestice 2.1 sistem sa nekim logijevim subom. Mislim da bi Z2300 bio idealan za to.
I jeftinije i prakticnije a mislim da to mora da da dobar zvuk...

Vidim ja da cemo morati da se obratimo Microlab-u i da zahtevamo da naprave 5.1 sistem od pomenute kombinacije kutija;)
Ne znam, moracu jos da razmisljam na tu temu...

Edit: Upravo sam pisao Microlab-u po pitanju pomenutog 5.1 sistema, videcu sta ce reci;)

Previše je glomazno to i retko ko bi kupio... Imaju već nešto slično FC730FM.
2009727183853887.jpg

Poslednja izmena:
Dok god im bude bitna glomaznost, nece se ni naslusati zvuka... To sto je svetski trend da zvucnici budu sve manji i manji, treba malo vise uzeti sa rezervom.

Delimično se slažem. :) Za stereo OK, što veći bass, to bolje, potrebne su dve kutije solidnih gabarita. Ali za ove 5.1 i 7.1 sisteme bi trebalo da vufer odradi taj deo posla. Ne vidim svrhu da rear ili side zvučnici budu veličine i snage 6C, pošto im je namena da efektima dopune front i vufer i stvore osećaj surrounda.

Mada i ovaj FC730FM mi se ne sviđa jer su mu mali front zvučnici i vufer, moja neka zamisao za dobar Microlab 5.1
- Solo 2 (pasivni) kao front zvučnici
- vufer 10" minimum
- sateliti i centar može kao iz ovog FC730FM kompleta
- externo pojačalo za zvučnike i vufer
- da pojačalo ima i digitalne ulaze i bar solidan DA konverter
- sve to da košta kao z5500 i to je onda dobar dil :)

Poslednja izmena:
Da, stoji to da surround rear i back ne moraju da imaju preveliku zapreminu i drivere, ali opet, glasovi, efekti i sve sto ide uz to, uvek se realnije cuje iz veceg satelita, a i integracija sa wooferom je nesto "pitomija".
Licno se ni meni generalno ne svidja previse ovaj FC730FM. Verovatno fino svira kao i ostali microlab sistemcici tog kalibra i cene, i bar ne preteruju sa nekim astronomskim ciframa snage i ostalim makretinskim baljezgarijama.

A sto se tice solo serija u surround sistemu, pa... pored mnogih drugih pasivnih zvucnika i solidnih polovnih AV risivera, ne bi se bas puno ljudi resilo da na tome radi.

Kada bi ovaj FC730 doradili i umesto 6.5" drajvera stavili 8" (eventualno 10" ali nema potrebe) i ubacili malo vece satelite, ne bi vise nista trazio. To sve skupa ne bi trebalo da kosta vise od 250e, a po toj ceni ne bi imao nikakvu konkurenciju.
No, ostaje nam da cekamo i nadamo se da ce neko iz Microlab-a pokrenuti inicijativu;)

Pozdrav.

Imam problem sa SOLO 6c zvucnicima. Danas sam ih kupio, doneo kuci, povezao i .... nista. Zvucnici imaju struju, indikator svetli, daljinac radi ali se zvuk jednostavno uopste ne cuje.
Neko je , cini mi se vec imao problem slicne vrste.
Probao sam sve sto mi je palo na pamet, menjao ulaze na cincevima, daljinskim, probao preko laptopa, MP3 playera, ukljucivao zvucnike na drugu uticnicu i nista.
Zvucna je Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i na starim zvucnicima radi OK, zvucna nije sigurno problem..... Ovo vec pocinje da iritira, nije valjda da sam "ubo" pokvarene, a toliko sam ih cekao.
Ima li neko ideju sta mi je ciniti (osim, naravno, vracanja zvucnika nazad u ponedeljak).

Jesam, probao sam vise puta, i na kartici i na kutiji.... Nesto sumnjam u 3.5mm-RCA kabel da li je OK! U svakom slucaju hvala ti na odgovoru.

Da dodam, kada ukljucim zvucnik, iznenadjujuce je tih, nema da se cuje pucketanje kao kod starih zvucnika (Genius).

Poslednja izmena od urednika:
Imam jos jedno glupo pitanje. Koliko se secam na kablovima koji se dobijaju uz 7C za povezivanje zvucnika je na krajevima bila neka maltene jedva uocljiva folija/zastita/plastika sta god. Da li si to skinuo pre nego sto si ubacio kablove u zabice ?

-edit- da dodam, kod "klasicnih" kablova za povezivanje zvucnika ti kada ih kupis oni su naravno obmotani presvlakom, i moras sam da ogulis krajeve tj. onaj deo koji guras u zvucnik ili pojacalo. Malo sam zaboravio kako je to ovde izgledalo, ali cini mi se da su imali dodatno neku jako tanku presvlaku koju takodje moras skinuti pri guljenju kabla ako vec nije oguljen.

Poslednja izmena:
Da, ima mali komadic zastitne plastike na krajevima kabla. Skinuo plastiku pa povezao zvucnik.

Sad si me malo i podsetio, da tako je. Ali cini mi se da i kada skines te male komadice koji su vec zaseceni, da je na kablu zapravo jos malo neke jako tanke i providne presvlake. Izvuci kabl i vidi da li su zice poptuno gole na krajevima kako i trebaju da budu.

Da, ima zastitna tanka folija oko zice. Nju sam skinuo i povezao zvucnik. Hajde probacu jos jednom da li je zica u pitanju ali mislim da je tu sve OK.

Poslednja izmena:
Mislim da to nije problem jer bi mu svakako radila aktivna kutija. Ona radi i kada drugi zvučnik uopšte na nju nije povezan. Ako su apsolutno nemi, prboaj da pustiš zvuk na kompu, pa da stiskaš Input na daljinskom i menjaš naizmenično PC i AUX na displeju zvučnika. Takođe proveri da nije aktiviran mute. Probaj i da ih pojačaš do daske, približi uhu i oslušni da li se čuje bar šum iz zvučnika kad su pojačani do panja.

100% si siguran da si zice potpuno gole (ako jesu mocices da ih rastavis/odvojis/raskupusas) na svim krajevima i da su RCA kablovi do kraja gurnuti ? Ako jeste tako, onda predpostavljam da se nesto kod pojacala otkacilo ili da je eventualno problem do RCA to 3.5mm kabla - mada sumnjam da je to. Za svaki slucaj proveri to kabliranje jos jednom ..

Mislim da to nije problem jer bi mu svakako radila aktivna kutija. Ona radi i kada drugi zvučnik uopšte na nju nije povezan. Ako su apsolutno nemi, prboaj da pustiš zvuk na kompu, pa da stiskaš Input na daljinskom i menjaš naizmenično PC i AUX na displeju zvučnika. Takođe proveri da nije aktiviran mute. Probaj i da ih pojačaš do daske, približi uhu i oslušni da li se čuje bar šum iz zvučnika kad su pojačani do panja.

Zaboravio sam kako sve to izgleda. I da, pri konektovanju je potrebno selektovati input - mada kontam da je to vec i uradio jer je tako valjda i napisao. A ako se pritisne mute na onom malom displeju ce stajati crtice ili tako nesto umesto brojeva.

Poslednja izmena:
Ne vredi nista , probacu sutra. U svakom slucaju hvala oCz i marko_n

Ljudi odgovorite mi molim vas u vezi b73 i fc330, naravno ko je cuo oba sistema.

Ja slusam FC330 cesto i stanje je sledece - za te pare nema sanse da nadjes bolje. Deluju malecno i slabasno ali kad ih pustis bude druga prica, zaista daju dobar zvuk. Bas je sasvim korektan, jedina mana je to sto nema daljinca pa ces morati da se saginjes kako bi podesio volume. Ja sam ih prosle godine u avgustu platio ~50 EUR i zaista - sanse su nikakve da ces za te pare naci nove, drvene zvucnike tog kvaliteta.

Problem resen, zvucnici sada rade, sjajni su zaista.
Problem je u 3.5mm -RCA kablu, ne znam iz kojeg razloga nije ispravan, naizgled je sasvim OK.

Dakle, moguce je i to. Inace su zvucnici otkrovenje. Svaka cast na preporukama forumasa.

kupio sam danas xonar dx... sve sam namestio i podesio i zadovoljan sam... posto ne znam mnogo o asio drajverima kako mogu da koristim njih i da li moze uz winamp, koristim win7 x64?

da li moze neko objasnjenje kako sve to da namestim?

edit: instalirao sam virtual dj pro i u configu namestio asio driver.... i uporedih istu pesmu u flac-u na njemu i na winampu( na kome ne radi asio plugin za win 7 x64 ) i zaista se mnogo bolje i kvalitetnije cuje!

Poslednja izmena:
Meni sutra stize Em-u 0404 pa cu da vidim kako ce da zvuce Soleri 7c kad ih upregnem!

javi koja je razlika u odnosu na Audigy 2.

Obavezno,jedva cekam da stigne pa da vidim sta radi ova azdaja.Kompanija odavdje mi je preporucila ovu karticu tako da se spremam da vidim sta moze da uradi u odnosu na do sad vidjeno.Iskreno Audigy 2 mi nije nista mnogo pokazao u odnosu na integrusu,cak stavise vise sam ih slusao na integrusi nego na audigy-ju.Zvuk je,ne znam iz kog razloga na audigy-ju slabiji poprilicno!

EM-U stigao ali i problemi!Ne mogu da natjeram karticu da radi.Instalirao drajvere ali nista.Prikazuje da se sa kartice pusta zvuk ali sa zvucnika nista!Probao sam i da disable-ujem integrusu ali i dalje sve isto.

U jednom momentu sam i uspio da pustim zvuk sa kartice i radilo je sve super neko vrijeme ali kad sam ugasio chrome ponovo je sve puklo!

Edit!
Sad opet radi!Nisam ranije instalirao posljednju verziju DSP Patchmix-a.Kad sam instalirao najsvjeziju verziju proradilo je.Samo da opet ne pukne...:wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno