Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Definitivno je bio problem u DSP Patchmix-u!Sa posljednjom verzijom sve radi bez ikakvih problema!:banana:
E da,jos da dodam da se primjeti razlika u zvuku u odnosu na Audigy,na bolje naravno.Nisam mnogo testirao i isprobavao ali za ovo malo sto sam slusao moze da se primjeti razlika.Samo nek me jos neko malo bolje uputi sta bih mogao i kako da ispodesavam u DSP Patchmix-u kako bih eventualno jos nesto poboljsao,ako ima potrebe!

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari,
Evo danas uzeh sedmicu :D

Sveukupni utisci su ok. Stvarno sam zadovoljan sa zvucnicima, kako sa kvalitetom zavrsne izrade tako i sa zvukom koji daju preko moje integruse. Bas sam obratio paznju na bas i mislim da nije bas tako slab kao sto se pricalo ovde po forumu ali nije ni za rame uz rame sa subwoofer sistemima.
E sad posto nemam nameru da ova dva pastuva teram na integrusi, preporucite mi neku zvucnu kartu koja bi najbolje legla uz njih. Ja sam mislio da stavim Xonar D1/DX medjutim nisam stigao u da ga nadjem pa sad u medjuvremenu dok jos nisam nista uzeo voleo bih da cujem vase preporuke sta bi bilo najbolje. Cenovni rang je do nekih 65e kolko kosta taj DX al nije striktno. I naravno kolko i sta bih osetio na ovim zvucnicima.

pozdrav

Nacices DX/D1, to je karta koje mozda trenutno samo nema jer je ponestalo zaliha....

Nisam ih probavao sa xonar-om ali moja preporuka ti je da nabavis kao i ja EM-U 0404.Meni su tu kartu preporucili ovdje!Moje 7c sam tjerao na dvije razlicite integruse i na audigy 2 ali na EM-U to zvuci mnogo bolje!Mozes da je nabavis polovnu za 50-ak eura ili cak i manje.

Znaci i ti si cuo razliku? :trust: Neki se bas cude kad im kazem da izmedju stereo zvucne i nekog creative-a itekako ima razlike na tim zvucnicima. :)

a kako bi zvucalo kada bi se na DX zamenio opamp?
i koliko to monetarnih jedinica moze da izadje?

Znaci i ti si cuo razliku? :trust: Neki se bas cude kad im kazem da izmedju stereo zvucne i nekog creative-a itekako ima razlike na tim zvucnicima. :)

Ne postoji ta mainstream Creative zvucna koja bi mogla da se takmici sa EMU404 :)

Naravno da sam cuo,kazem da nisam nista testirao i isprobavao nego sam vec na prvo slusanje poslije dvije,tri pjesme primjetio razliku!A za koji dan kad budem imao i vremena cu i isprobati i malo se vise igrati sa karticom.
E da jos samo da priupitam sta i kako mogu da radim u DSP Patchmix-u?Tacnije sta bih mogao da podesavam kako bih eventualno jos poboljsao zvuk?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Na DXu jedino da se odlemi opamp, da se ugradi DIP socket pa da se onda rolaju opampovi. :D

Da, jedino tako, ali pretpostavljam da je mislio da socket već postoji. :)

Hvala garson,
zvuci komplikovano tako da cu za sad ici samo na DX
mada u zvuk se razumem ko marica u krivu pisu

Drugari, samo još jedno spam pitanje pred drugu rundu jurnjave zvučne kartice i obecavam da necu više :D
Sobzirom da imam SOLO7c ne znam da li ima efekta uzimati DX ili ici na slabiju DS. Koliko se na gore pomenutim zvučnicima primeti razlika pri slusanju muzike (FLAC, moza malo elektronike i to je to)....

Razlika, iako je ima, je toliko mala da ćeš morati da dobro opereš uši i obraćaš pažnju na odabranim numerama da bi je primetio. Za opušteno svakodnevno slušanje uz rad na računaru - garantovano da nema velike razlike. Meni DX čak ni u odnosu na Realtek integrušu nije nebo i zemlja, jeste to bolje, ali ako se pusti recimo neki FLAC album od Norah Jones ili tako šta, dok se prilikom slušanja internet radio stanica nikakva razlika ne primeti, kao ni kod Youtube klipova i ostale muzike slabije produkcije (koja se obično i sluša 90% vremena :D).

Da skratim, ako si baš kratak sa parama, kupi DS, u suprotnom DX. Creative kartice ne bih iz principa kupio zbog buđavih drajvera koji pri tom kasne godinama.

Poslednja izmena:
hvala marko, imacu to na umu. Nije da sam kratak na parama za DX (u sustini smo svi mi kratki na parama) ali ne daje mi se bas 3000 vise ako se ne moze cuti i osetiti neka razlika koja opravdava tu cifru a znajuci sebe znam da nisam neki zahtevni korisnik sto se zvuka tice, ali volim da cujem lep zvuk. Mozda bi mi najbolja varijanta bila DS i opamp...

To o čemu ljudi često ovde žustro diskutuju su NIJANSE u zvuku. Samo extremno loše integruše zvuče drastično lošije, a što se kartica tiče, svi izvori do 200e zvuče jako slično, a na jeftinim sistemima praktično isto. Da imaš neki bar entry level HiFi sistem, pa i da ulažeš u DX.

Bolje tih 3k dinara uloži u stalke za zvučnike (ako ih nemaš) jer će ti to mnogo više doprineti zvuku nego razlika između DS i DX. Prednost DX je što je PCIE, sve ITX ploče koje sam nedavno gledao ni nemaju PCI slot, pa lično iz tog razloga ne bih išao na PCI karticu. Čisto napomena, da imaš u vidu.

Da sad kupujem, išao bih gotovo sigurno na USB varijantu. Savetujem ti da pojuriš u oglasima E-MU 0202 USB, Pro-Ject USB BOX ili nešto tako. Ako hoćeš odmah da kupiš i nećeš polovno, ovo nije loša opcija: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/1337-Behringer-UCA202-U-CONTROL i pre bih kupio ovo nego DS. Mnogo je zgodnije USB i za laptop i za poneti kod nekog ili negde. U ITX mašinama su takođe slotovi problem, pa je USB opet zgodnije rešenje. :)

Poslednja izmena:
@mr_gee_fox
Ako uzimas DS mislim da nema potrebe da uzimas drugi opamp, jer razliku tesko da ces osetiti.

Ja prodao moje Solo7ice :) Lepo smo se družili skoro godinu i po dana :) Svakako preporuka ako ih nađete

Šta si pazario posle 7C? Ako je neki HiFi, koliko si dobio zvučno u odnosu na 7C?

Verovatno je dobio mnogo :)
Ja sam isto imao i Solo 7c i jos uvek imam H-300(koje su zvucno najbolje sto je izaslo iz Microlab-a). Za h-300 stvarno nemam zamerki, i sad pored HiFi sistema koji sam kupio skoro, Microlab se dosta dobro drzi, jeste dosta slabiji zvuk od Kef Q50, al za sobe do 10, 15 kvadrata su sasvim ok. Solo 7c nije imao neki bas, vrlo tup zvuk i kad se pojaca preko 45 se cuje samo brujanje basa. Posle dampiranja ovih kutija zvuk je bio bolji al ne toliko bolji i ponovo nije mogao da se meri sa H-300...

Poslednja izmena:
Harman Kardon 3490 + Infinity 250, svira za sve pare, preko SPDIF sad... Moram da se naviknem hehe ali zvuk je miljama bolji, ne moram da budem u sweet spotu kako bi se čulo lepo, cela soba je pokrivena

Solo 7ice prodao za 100 evra + 60 evra za stalke što sam imao za njih :)

60e si uzeo za stalke? Ko ti je dao te pare? Ja za sve svoje DIY stalke koje sam radio za Solo seriju i druge skuplje hi-fi zvucnike, na ovu bedu i skupocu nisam trazio vise od 40e, cesto i manje, iako sam rad i vreme vredi mnogo, mnogo vise... Naravno kupca ne zanima sta sve treba da se uradi i svako gleda da ustedi koliko god moze, pritom ne ceneci tudji rad i vreme. Klasika za danasnjicu...

Pa dobro, 60 sa isporukom 50 km :) Inace bili su full od drveta, bukovina, 25 kg svaki...

Uzel konachno zvucnu, audigy, sada sviraju solo zvucnici sa kvalitetnijom zvucnom i kvalitet je vec na keca primetno znacajno popravljen.

Sledece u planu su stalci. I to ce biti to.

Creative kartice ne bih iz principa kupio zbog buđavih drajvera koji pri tom kasne godinama.

Samo da kazem da je Asus isto los za drajvere. Ja vec dugo imam Essence STX i ne secam se kad je poslenji put izasao novi drajver. Meni smetaju 2 stvari: Nece automatski da se podesi sampleovanje na onoliko KHz kolika je muzika(zvuk) koji se pusta, nego moras sam da menjas. Drugo, cesto mi u nekim igrama, prilikom izlaska, zakuca zvuk i ne prestaje dok ne resetujes komp ili dok ne ugasis zvucnu iz Driver Managera, pa ponovo upalis.

Te stvari mi se cesce desavaju sa Asusom, nego sa Creativeom.

** dok sam pisao, proverio sam drajvere, i izbacili su novi!! jeee.. videcemo jel ispravljeno ovo sto mi smeta:)

To za sample rate se odavno zahteva za ASUS karte, i ja bih voleo da to ubace. :(

Sta da izaberem Microlab Solo 6 ili Jamo S-604 ???

Meni ovako na pogled ovi Jamo S604 deluju kvalitetniji :) Al sta znam :D Jel su oni uopste aktivni i gde mogu da se pazare?

Vrh Dno