Signal nije sve što i ostalo. Zapravo, jedinstven je i zbog toga ga preporučuju. Nikakve koristi ni Snouden ni Mask ni bilo ko drugi nema od toga (osim njihovih developera i organizacije). Meni lično nije među omiljenim servisima, ali ga koristim. Da ne dužim mnogo, pogledaj prvi red ove tabele, koju je neko već kačio
https://www.securemessagingapps.com/
Pri čemu se npr. Threema plaća i nema desktop verziju. A Wire se orijentisao ka poslovnim korisnicima i skuplja više meta podataka u odnosu na njih.
Što se poređenja sa ostalim servisima tiče (Google, MS, Apple, Amazon, FB....), to ima smisla, ali ovo je IM/VoIP tema. Nadam se da ćemo u novoj reorganizaciji foruma dobiti posebno mesto za ovakve diskusije, pa nastaviti tamo. Ima rešenja i za njih
Ali svakako nije isto da li neka kompanje ima sve podatke o tebi i samo neke podatke. Evo npr. DGoran kaže da nema šta da krije. A od nas je sakrio puno ime, datum rođenja, fotografiju, broj telefona, obrazovanje, posao, bračni status, primanja, spisak prijatelja, omiljeno jelo... A Guglu je dao sve te informacije. Rekao bi čovek da više veruje nekom strancu iz Kalifornije, nego nama, prijateljima sa foruma

I ne samo Gugl, sve to je možda znaju i Apple, Microsoft, Facebook, Amazon, Netflix, SBB, Telekom, Banka Inteza, KupujemProdajem, Epic, Valve, CCP... zapravo, samo mi ne znamo
Evo jednog predloga za neverujuće. Ko hoće, neka spakuje sve poruke sa servisa koje koristi a koje nemaju E2E enkripciju (email, FB messenger, skype, SMS...) i logove svih poruka i razgovora sa servisa koji imaju (Viber, WhatsApp...) i neka mi pošalje. Ako treba, potpisaćemo ugovor o poverljivosti, tako da me možete tužiti ako ih nekome prosledim. Jedino ako naletim na nešto što izgleda protivzakonito, mogu da prosledim policiji. Plaćam 20€ za to. Idealna prilika za laku lovu, zar ne?