Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Odgovor Vajber podrške i to veoma brzo.

Hello,

Thank you for your interest in our enhanced security update.

We are rolling out the security features gradually to all markets over the coming weeks.
All security features should be available to you very soon.

Thank you for your patience as we roll out this update.

Best regards,
Richard T.
Viber Support Team

Baš su odgovorili diplomatski, ništa nisu rekli. A i na Twitter-u ignorišu pitanja ljudi šta je specifikacija.

Taj tekst nije ni od kakve pomoći, samo hype.

Hm aj da im verujem (al zamalo) :-D
Nego Dark , sta ti kazes Telegram je i dalje najkompletniji cim ga i teroristi koriste :D

Use by terrorists[edit]
In September 2015, in response to a question about the use of Telegram by extremists like ISIL, Pavel Durov stated: "I think that privacy, ultimately, and our right for privacy is more important than our fear of bad things happening, like terrorism."[84] ISIL has recommended Telegram to its supporters and members[85][86] and in October 2015 they were able to double the number of followers of their official channel to 9,000.[87] In November 2015, Telegram announced that it had blocked 78 public channels operated by ISIL, which were used for spreading propaganda and mass communication.[88][89] Telegram stated that it would block public channels and bots that are related to terrorism, but it would not honour "politically-motivated censorship" based on "local restrictions on freedom of speech" and that it allowed "[peaceful expression of] alternative opinions".[90] Telegram's usage for ISIL's propaganda has reignited the encryption debate and encrypted messaging applications have faced new scrutiny.[91][92]

E da aj pojasni RC4 i AES kod Skype-a , jel moze to bolje ?

Sent from my Xperia

Poslednja izmena:
Skype nema end to end koliko znam. I ili je RC4 ili je AES, RC4 je slomljen odavno, i izbacuje se i iz TLS-a i iz browser-a, dok Benchshop tera svoje i nisu ugasili na serveru.
Pa mi nije jasno šta pitaš. Za Telegram sam već rekao da ima gori protokol od Signala, pa samim tim gori i od Whatsapp. A Viber izgleda ulazi u usku konkurenciju da ima gori od Telegrama.

Dakle samo WhatsApp - znači nijedan što se enkripcije tiče

Viber je toliko smesna aplikacija iako je koristim najvise pored iMessage, gde ponekad i osnovne funkcije rade problematicno, pa se neka sigurnost ne moze ni ocekivati, sa ili bez poznate "specifikacije". Koliko mi je poznato jedino Signal je FLOSS, i samim tim najbolji izbor, ima i cool naziv pride.

Poslednja izmena:
Meni ta enkripcija i nije nešto previše bitna, ali eto :)
Bolje da ubace bekap i smanje trošenje resursa ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Za backup se slažem, ali što se tiče resursa - meni obično oko 50mb Rama vuče, kad je u BG onda i manje (~20mb).

@e6111, a koje to funkcije ti rade problematično?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Meni ta enkripcija i nije nešto previše bitna, ali eto :)
Bolje da ubace bekap i smanje trošenje resursa ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Sve je bitno , enkripcija je na prvom mestu ali da je kako treba a ne neko polu resenje, sto se tice backup-a to je jedna sramota za jedan Viber koji je ubrzo pusten posle WA i koji je stekao toliko miliona korisnika.
Na resurse zaboravi, kada imas junk (stikere i igrice u okviru aplikacije) ja ne znam sta je taj Biber - mozda neki Social experiment:D Gori su od FB aj kapiram na Aliexpressu od igrica imas one bodove pa kao je korisno...

Enkripcija ti je baš na prvom mestu?
Ja ne znam što se ložite toliko na tu enkripciju, tripujete se da neko čita šta vi pišete svojim drugarima?
Hebe se nekome šta vi pišete bre.
Što se tiče resursa, opet pričate gluposti. Dok je u BG, Viber troši oko 20mb (!). Kad se koristi, 50-70mb.
Jedan blic uzme oko 100mb kad se otvori.
Te igrice ne moraš da igraš, niko te ne tera, instaliraju se DODATNO, ne dolaze preinstalirane sa samom aplikacijom.

Nekome je enkripcija na prvom mestu nekome nije,to sve zavisi od korisnika.Mislim da su malo preterali sto se tice igrica i nalepnica.Stikeri bi mogli da budu vise otvorenog stila kao oni u Telegramu.Igrice su totalno bespotrebne.Nzm koliko to utice na ram i koriscenje baterije ali verovatno utice.Trebali bi da uvedu bar svetlu i tamnu temu aplikacije ne voli svako ljubicastu boju.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Enkripcija treba svakome da bude prioritet. Jer dovodi do generalno veće sigurnosti. Nekome će koristiti a da neće ni biti svestan. Uostalom regularni razgovori i SMS su na toliko zastarelom nivou enkriptovani u tranzitu, da je trivijalno za bilo koga i sa malo para da presreće i prisluškuje. Dakle ne policija sa nalogom operateru, nego svaka šuša iz komšiluka.

Isto važi za messenger-e, jer što više korisnika imaju, to su veća meta za napade. I ako imaju kompletne prepiske svih korisnika, biće objavljene. Što niko ne želi.

Niti da nasumični zaposleni špijunira korisnike. Što inače nije teorija zavere, već se dešavalo. Ako se sećate pre par godina jedan zaposleni iz Google-a je uhvaćen u tome. Pa sad pomnožite sa svima koji nisu uhvaćeni ili će tek biti.

Enkripcija ti je baš na prvom mestu?
Ja ne znam što se ložite toliko na tu enkripciju, tripujete se da neko čita šta vi pišete svojim drugarima?
Hebe se nekome šta vi pišete bre.
Što se tiče resursa, opet pričate gluposti. Dok je u BG, Viber troši oko 20mb (!). Kad se koristi, 50-70mb.
Jedan blic uzme oko 100mb kad se otvori.
Te igrice ne moraš da igraš, niko te ne tera, instaliraju se DODATNO, ne dolaze preinstalirane sa samom aplikacijom.

Pa dobro ali postoje neki mali privatni biznisi koriste u poslovne svrhe Viber sve vise i vise , i nije bitna enkripcija?
Dobro ajde backup je vazniji, zasto ga nema - sta je problem da se odradi offline-online resenje poput onoga koji WA ima?

Cak bi i WA mogao da omoguci da korisnik izabere gde zeli svoj cloud Backup, mega, gdrive, dropbox ...

Sto se tice resursa - 3 - 5x vise pozdere Messenger i FB u odnosu na WA ili Viber sto se opet ne oseti na flagship telefonima bilo da su oni cak i iz 2014, ali zato na ovim low pa i nekim mid oseti se itekako.

Poslednja izmena:
Backup u većini slučajeva poništava poentu enkripcije. S obzirom da se onda radi backup bez nje. Kao kod Whatsapp na Google Drive. I kao što kod iMessage na iCloud. Doduše sam iMessage ima lošu enkripciju, i treba potpuno da se uradi iz početka.

I treba znati da enkripcija nije magično rešenje, nego prvi korak koji svi treba da preduzmu. Da bi moglo da se posveti metadata.

Štetu i pravi što u trci da ne bude da nemaju, će biti loših implementacija, a većina korisnika će automatski podrazumevati da valja.

:mad: loooool pa do sada nije bilo ovako sada mi prikazuje posle zadnjeg update-a ovaj game bar ono kao top 4 igrica hhahahaha

189ba15c28fc0a8bf0c6f17879ceebd3.jpg

Ah jos samo 15kontakta da ubedim da prelete na WA, ne mora da batale Viber nego da zbog mene predju na WA, hocu jedan dobar servis, ne volim 15 app za komunikaciju.

Sta jos u buducnosti da ocekujem na Viberu? YouTube bar sa Domacim folk hitovima? Idea - Maxi reklame, ono kao forced marketing...

Sent from my Xperia

Poslednja izmena:
Moraju i oni od nečega da žive :D

Ja sve mislim da ce Viber neka veca kompanija da kupi(mozda to bude M$ ili Google).
Mada, ko zna, mozda uvedu i news feed. :trust:

Meni enkripcija nije nešto bitna koliko mogućnost da se sam app i interface maksimalno prilagode korisniku... Viber na oko izgleda skroz u Teletabis fazonu. WA je odvratan... Oba najpopularniji a nepouzdani do bola oba umeju da me prikažu offline bzvz i da "ćute" na pristiglu poruku... Dakle đubre, džabe enkripcija...

Što se mene tiče, enkripcija je OK dodatak, ali uopšte mi nije bitna.

S druge strane, voleo bih da postoji malo veća mogućnost prilagođavanja izgleda - realno, Viber izgleda OK, samo bih voleo da mogu bar da promenim boju, mada mi ljubipičasta boja ne smeta previše (bolja je od WA trule zelene boje).

A kad su u pitanju igrice i stikeri u Viberu... Pošto se ne instaliraju automatski, onda je besmisleno posmatrati ih kao nekakav problem. Kome se ne sviđaju, ne mora da ih koristi. Ako stikere koriste njegovi prijatelji, onda znači da im se sviđaju, pa opet nema razloga da mnogo smeta.

Ali, kao što rekoh već više puta, ja bih ODMAH počeo da koristim aplikaciju koja može (bar) tekstualno da četuje sa većinom drugih IM aplikacija.

Neverovatno kako i dalje ćute, i prave se da ne čuju pitanja. Ali ih ne sprečava da se hvale kako ne može da se prisluškuje.

Nazad
Vrh Dno