Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

16908770206_25ddd05940.jpg

http://www.engadget.com/2015/09/04/facebook-whatsapp-900-million-mau/

Telegram ima bolje performanse, i opcije, kao svo šljaštenje Viber stikera bez ikakvih para. A opet retko ko koristi u Srbiji, iako možeš da prebacuješ bilo koje fajlove do 1.5GB što niko ne nudi, kao i nekompresovane slike i video.

Za mene Whatsapp i Telegram na mob. Preporucio bih i Line samo ljudi ga slabo koriste.

Imam jedan kontakt u telefonu sa kojim preko vibera nema šanse da razgovaram duže od 5-6sec. posto puca veza, to mi se uvek dešava samo sa tim kontaktom već duže vreme i ne bitno je ko je pozvao.
Sa svim ostalim razgovaram bez ikakvih problema.
Jel ima mozda neko ideju zbog čega se to desava?

To ti je očigledno do tog kontakta. Ili ima loš net, ili ima loš telefon.

Menjao je i net i telefon tako da verovatno nije do toga

Evo sta se meni desilo sa Viberom. Odjednom iz cista mira nisam vise mogao da ga otvorim. Deinstalirao sam app ponovo instalirao i sad kad sam trebao da unesem broj on me izbacuje uz poruku error. Slao im mail da pitam sta se desava i posle 10 dana!! Ej deset dana stize odgovor! Vas broj je blokiran jer ste slali spam poruke?! Prosto neverovatno. I nemam mogucnost da ga odblokiram. Jednostavno ne mogu da verujem da su toliko neprofesionalni i bedni...Prvo ne znam kako je to moguce a drugo njihova podrska ne postoji. Odmah sam ih ocenio jednom zvezdicom uz prikladan komentar na Play Storu.

Neka aplikacija ti je preuzela kontrolu i slala spam poruke. Dešava se to i na Skype.

uploadfromtaptalk1442089777140.png

Ovo mi je stiglo na WA pre par dana, i danas se setih ovoga kad sam čitao o bug-u na WA za ransomware, pa rekoh da podelim ovde.

Nisam otvarao link

Stiglo i meni...ja sam kliknuo na link da vidim kako funkcionise fora :D..otvori web browser koji preusmeri na neku od onih "lociraj prijatelje" i sl. stranica..sledece sto je hteo je da startuje sms aplikaciju (tu sam ga prekinuo), verovatno da posalje sms kako bi aktivirao usluge sa te stranice i tako ti zaduzi tel. racun i jos te pretplati na te gluposti..

I meni je upravo stigla takva poruka. Nisam je otvotio odmah je pao delete.

Stiglo i meni...ja sam kliknuo na link da vidim kako funkcionise fora :D..otvori web browser koji preusmeri na neku od onih "lociraj prijatelje" i sl. stranica..sledece sto je hteo je da startuje sms aplikaciju (tu sam ga prekinuo), verovatno da posalje sms kako bi aktivirao usluge sa te stranice i tako ti zaduzi tel. racun i jos te pretplati na te gluposti..
Ili Stagefright exploit.

12843da0a136043599ef46c1a3bbdb11.jpg

Totalno oboleo :-D kada predjes na droid ovo ti postane normalno.
Jel google poradio na ovome, kako stoji stanje na aosp i cyan romovima?
Koliko vidim Sony mozda u tek sledecem updateu za lolipop a uskoro ce to ce da zakrpi, mada su mogli ota da puste, ko da je to neki ultra giga fix..
Vise srece na M -u :-D

Gugl je zakrpio to, sony očigledno još uvek nije :) Mada ja u textri imam zakrpu za to pa me ne dotiče.

I kod mene (LG Spirit) je "vulnerable" - samo onaj 3828 je zelen, svi ostali su crveni.

^^ tebi je situacija jos gora nego na toj slici jer taj program nije updejtovan sa jos nekoliko pot. propusta/rizika :)

uploadfromtaptalk1442395308140.png

Nexus 5

Google bi mogao da promeni tu filozofiju oko sistemskih zakrpa, pogotovo exploita... Ovako su digli ruke i prepustili sve oemu, nebi bilo lose da te zakrpe dobiju svi na androidu a google da ih pusti kao update.

Google bi mogao da promeni tu filozofiju oko sistemskih zakrpa, pogotovo exploita... Ovako su digli ruke i prepustili sve oemu, nebi bilo lose da te zakrpe dobiju svi na androidu a google da ih pusti kao update.

pa kako si to zamislio, google da pusti update za sony... ako hoćeš ažuran sistem uzmi nexus, vidiš kod loznice kako se sve lepo zeleni :)

Zakrpljeno je na Z1 seriji.
A novim vestima, Android 5.x lockscreen može da se zaobiđe.
Mada ne znam da li je i Sony ranjiv, stock svakako jeste.

Ako imaš pattern ili pin, onda ti ni ne treba lockscreen.

Kako na Telegramu da šaljem nekompresovane slike preko mobilnog?

Na kompjuteru pita pri slanju šta hoću, dok na telefonu to ne radi, a opciju za to nigde nisam našao.

Ideš na send file, tako trenutno šalje nekompresovane.
Mislim da bi trebalo da pita kao i za slanje videa, mnogo intuitivnije.

Mislio sam što se tiče njihove jačine u odnosu na password.
Da ne idemo dalje u off-topic.

Instalirao sam danas Telegram za komp. Radi kao sat, bez greske, bez baga. Malo je reci da sam odusevljen. Jednostavno najbolji mesinger. Jedina mana sto ovde kod nas bas malo ljudi zna i koristi ga. Kod mene u imeniku 5 ljudi koristi Telegram, nazalost :(

Vrh Dno