Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Odlicno jos jedan VPN host :D dodacu ovu adresu u temu o VPN provajderima...

Ja npr. vise ni line (nije da neko to ovde koristi) nemam na marketu.

Nema ga nema, vec je neko jos ranije to prijavio dal' u ovoj temi ili nekoj drugoj...kakao se jos vidi i...u pardon, ja vise ni kakao ne vidim :D lol

Poslao sam Telenoru mail, gde sam ih pitao da li ogranicavaju VoIP i MoIP, pa me bas zanima njihov odgovor...

Kakao i tango jos uvek imam. Mada je line bio pre neki dan tu, hmmm definitvno je do operatera.

Zaista ne vidim svrhu postavljanja teksta iz tog budjavog lista, zar nije dovoljno pogledati naslov i videti koliko je bezvredan isti?! I koje koristi ima tvorac aplikacije od toga sto bi zabranio koriscenje svoje aplikacije na trzistu od par miliona korisnika i sa druge strane operateri kojima te aplikacije oduzimaju prihod?!

Do tog teksta se verovatno doslo tako sto je neki debeli iz mts-a platio rucak novinaru da napise te gluposti..

Poslednja izmena:
Na VIP zakljucanom LG Optimus HUB-u Viber je normalno dostupan... sad instalirah.

Kakao vidim na play-u al nema download dugmeta, i pise na vrhu 'this item is not available for your country'!

Sada sam probao kakao da trazim i nema ga na marketu, ali kada ukucam kakao i odaberem iz ponudjene liste onda me odvede, ali ako kliknem na search onda ga nema. Sigurno ga sutra ili prekosutra necu uopste videti.

Garantovano google nesto muva. Filtriranje radi po ip adresi. Pre par dana sam gledao u google wallet, moju adresu za visa karticu i tamo stoji Serbia and Montenegro. Promenio sam u Republic of Serbia.
Oni jos uvek vuku podatke o nepostojecoj drzavi. Moguce je da geo ip filtriranje nije dobro uradjeno.

Ja pročitah na twitteru od jednog lika iz mts, da je skinuto jer će početi da se naplaćuje. mislim sama aplikacija, makar kroz in-app purchass, tako da ima smisla ovo što kaže yoyo.

Mene više brine što već neko vreme nema evernote-a u pretrazi.

Kako onda objasnjavas sto nema whatsapp?
Ne bih rekao da je to u pitanju.

Ali kako sam ja skinuo malopre Viber regularno preko Google Play? Uradio sam fabricki reset telefona (LG E510) zakljucanog na VIP (malo je bagovao), i krenem da instaliram aplikacije... odem i skinem Viber regularno (ali sam isao preko kompa ne preko aplikacije na telefonu):

viber.jpg

Provalio sam foru. Odete na www.viber.com kliknete na android verziju, on vas baci na google play, kliknete install, ulogujete se - i radi. I na MTS, i na Telenor i VIP. Probao na sva tri sad. Ali preko samog marketa - nece. Ni preko telefona ni preko web-a, nego samo ako odete preko viberovog sajta? Cudno.

Nema više ni Angry birdsa! Nijedna od tih igara se više ne vidi u pretrazi iz Google Playa. Ako se pretragom pronađu van Playa pa se link otvori iz njega, onda piše da aplikacija nije podržana u našoj zemlji. Izgleda da nam isključuju jedno po jedno...

O čemu se sad radi? U slučaju Angry Birds sigurno nije u pitanju zavera Telekoma da nam onemogući free voip. Ej, ukinuli su nam besplatnu igru! Tj. ceo serijal, jedan od najpoznatijih na svetu.

Sutra kad se probudimo neće više biti Play Store aplikacije na našim telefonima :D

Pa sta radi google? Da nismo pod nekim sankijama za koje ne znamo?

Naljutio se Google što svo koristimo ad free, pa nas sada kar.a.

Nda... izgleda da je nešto do Gugla, kao što Yoyo reče. Mada... pre neki dan mi reče ortak da kod Telenora više ne stižu aktivacione poruke ni za iMessages ni za Facetime, ni za Viber, ni za... Pitam se, šta li se sa tim dešava?

*** još malo pa će mi talking tom biti no1 u top free kako ih skidaju :D

Subway surfers i jos brdo aplikacija... cao, cao...
Je l' je neko poslao guglu mejl, da pita sta koji k****?

Ја инсталирао Bluestacks на компу и прегледам Play store , видим нема љутиx птичица , сабвеј сурфа ..... и мислим , мора да је до програма , пошто је то емулатор ....кад оно .....??

Subway surfers i jos brdo aplikacija... cao, cao...
Je l' je neko poslao guglu mejl, da pita sta koji k****?

a ja se pitam što mi je ponudio update za SS tek kad sam se prebacio na US store
spašće knjiga na 1000 slova (aplikacija), kao windows phone da imamo :)

Nda... izgleda da je nešto do Gugla, kao što Yoyo reče.
Hmm, sta je jedna osoba rekla jos pre nedelju+ dana?:)

Ja pročitah na twitteru od jednog lika iz mts, da je skinuto jer će početi da se naplaćuje. mislim sama aplikacija, makar kroz in-app purchass, tako da ima smisla ovo što kaže yoyo.
Mozda nas ubacuju na listu zemalja iz koje ce biti moguca najzad kupovina sa PS-a bez zavrzlama?
Ja imam samo Republic of Serbia u wallet-u kao opciju, S&M vise ne postoji :D

Hmm, sta je jedna osoba rekla jos pre nedelju+ dana?:)
Ma ti si moj idol.
rolleye0010.gif

Ali nemoj prerano da likuješ, ljudi kod Telenora zaista imaju problem da aktiviraju VoIP/MoIP aplikacije jer im blokiraju SMS-ove od poznatih servisnih centara. :S:

Ako ne blokiraju i pozive, moguće je aktivaciju izvršiti prijemom poziva sa aktivacionim kodom.

Vrh Dno